Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، با بیان اینکه نیازمند تنظیم سیمای حاصلخیزی خاک در سطح استان هستیم، گفت: باید سیمای حاصلخیزی خاک در هر منطقه را داشته باشیم و بر حسب آن سیما، کود مورد نیاز را توصیه کنیم.

‌دکتر معرفت مصطفوی راد در گفت وگو با ایسنا، تنوع زیستی شامل ژنتیکی و ذخایر ژنی گیاهی و جانوری را عامل بقا روی کره زمین دانست و اظهار کرد: خوشبختانه قانون حفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی مهرماه امسال در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، با بیان اینکه ایران از نظر تنوع ژنتیکی جزو هشت کشور برتر جهان است، افزود: یکی از وظایف این مرکز حفظ ذخایر ژنتیکی بوده و نقش استان گیلان در این جایگاه بسیار حائز اهمیت است.

وی گیلان را دارای بزرگترین مجتمع ذخایر ژنتیکی اسب کاسپین در دنیا دانست و تصریح کرد:گیلان در بخش ذخایر ژنتیکی گیاهی نیز منحصر به فرد است. در ایستگاه لاهیجان بیش از 250 ژن پلاسم گیاهی شامل گیاهان باغی مثمر و بیش از 150 گونه گیاهی زینتی وجود دارد.

این مقام مسئول، با اشاره به منحصر به فرد بودن ژن پلاسم جانوری گیلان، گفت: حدود یک هزار و 800 گونه گیاهی در گیلان شناسایی شده که بیش از 300 گونه مربوط به گیاهان دارویی است. علاوه بر این گیلان دارای ذخایر ژنتیکی گام بومی است.

مصطفوی راد، با بیان اینکه طی سال های اخیر بیش از 100 کلون صنوبر از کشورهای مختلف وارد کشور شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: تاکنون دو نوع صنوبر برتر برای گیلان به نام های «گیلدار» و «رحمتی» معرفی شده که قابلیت تولید 25 مترمکعب چوب در هکتار در طی یک سال زراعی را دارد لذا برای کسانی که در امر زراعت چوب فعالیت می کنند، می‌تواند نسبت به صنوبرهای بومی دو برابر ارزش افزوده داشته باشد.

وی احداث ایستگاه کیوی در آستارا و ایستگاه فندق در رودسر، کنترل بیولوژیک آفات سبزی و صیفی و غربالگری توده های بومی گیاهان زراعی و معرفی رقم جدید پاچ باقلا را از جمله اقدامات انجام شده این مرکز طی دو سال اخیر دانست و گفت: رودبار به عنوان قطب زیتون کشور تلقی می شود، لذا اولین آزمایشگاه ارزیابی حسی کیفیت روغن زیتون را در رودبار احداث کردیم که از اسپانیا وارد شده و در کشور برجسته است.

سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، از تولید برنج سبز با همکاری سازمان منطقه آزاد انزلی خبر داد و عنوان کرد: مجموعه عناصر غذایی در تامین نیازهای ضروری بدن انسان و جانوران حائز اهمیت است.

این مقام مسئول، تعیین وضعیت حاصلخیزی خاک باغات زیتون، کیوی و فندق را یکی از اولویت های کاری مرکز تحقیقات گیلان دانست و یادآور شد: یکی از روش های مبارزه با آفات استفاده از عوامل زیستی علیه عوامل زیستی دیگر است، لذا در مورد کنترل آفت «شته» در سبزی و صیفی از کفشدوزک و در مورد کنترل آفت «راب» از عصاره سیر استفاده کردیم که نتایج درخشانی داشت.

مصطفوی راد، با اشاره به ساخت واکسن مبارزه با بیماری های دامی که بعضا منجر به تلفات انسانی می شود، اظهار کرد: 20 درصد از مزارع اطراف فومن و شفت آلوده به بیماری تب شالیزار است.

وی یکی از اقدامات مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان را تغییر الگوی کشت دانست و افزود: یکی از موثرترین گام ها، تغییر الگوی کشت براساس شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه است تا از اقلیم در راستای افزایش عملکرد محصول مورد نظر به نحو مطلوب استفاد کنیم.

سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، با تاکید بر لزوم کاهش مصرف سموم شیمیایی، گفت: در شرایط فعلی هم باید از کشاورزی کم نهاده و هم از کشاورزی کم خاک ورز استفاده کنیم. در کشاورزی کم خاک‌ورز رطوبت در خاک باقی می ماند و مشکل کم آبی منطقه به طرز قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند.

وی با بیان اینکه آفات و امراض ناشی از بر هم خوردن تعادل اکولوژیک منطقه است، متذکر شد: متاسفانه زمانی که یک آفت ظهور پیدا می کند، ما به مشکل وجود آن آفت پی می بریم و آن زمان به مراحل خسارت زایی آفت رسیده ایم. در واقع آفت توانسته با شرایط اقلیمی منطقه سازگار شود و میزبان تخصصی خود را بیابد که در درازمدت اتفاق می‌افتد و نمی‌توان در کوتاه مدت مشکل را حل کرد.

مصطفوی راد، مگس زیتون و پروانه برگخوار شمشاد را آفت های تازه شناخته شده در منطقه دانست و خاطرنشان کرد: در ابتدا باید سیکل زندگی این آفات را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم در کدام مرحله بیشترین حساسیت و آسیب پذیری را دارند و لذا مبارزه بیولوژیک، شیمیایی و یا تلفیقی را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مرکز تحقیقات گیلان روی سیکل زیستی پروانه برگخوار شمشاد کار می کند، گفت: جهت مبارزه با آفات استفاده از یک روش جوابگو نیست و در آینده نزدیک به نتایج قابل عرضه به کشاورزان می رسیم. بی تردید لازمه مبارزه با آفات، مشارکت کشاورزان با محققین است.

این مقام مسئول اضافه کرد: جا دارد گونه هایی نظیر شمشاد که دچار آفت هستند را مصون نگهداری کنیم تا اگر جنگل از بین رفت، ژن پلاسم های آن را جهت کشت مجدد در اختیار داشته باشیم.

سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی گیلان، با اشاره به کیفیت و کمیت خاک، خاطرنشان کرد: طی سالیان گذشته نحوه استفاده از کود به گونه ای بوده که پرمصرف ها نظیر فسفر، نیتروژن و پتاس به مرور تعادل سایر عناصر غذایی موجود در خاک را بر هم زده و مقدار کم مصرف ها در خاک های زراعی کاهش پیدا کرده است، لذا نیازمند تنظیم سیمای حاصلخیزی خاک در سطح استان هستیم، یعنی باید سیمای حاصلخیزی خاک در هر منطقه را داشته باشیم و بر حسب آن سیما، کود مورد نیاز را توصیه کنیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۴۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی بزرگترین میدان عرضه دام‌ زنده در شرق خراسان رضوی

      به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مدیر جهاد کشاورزی تربت جام روز چهارشنبه گفت: این مرکز با ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ راس دام سبک و سنگین در حاشیه شهر احمدآباد صولت و در هشت کیلومتری جاده تایباد- تربت جام احداث شده است.   باقر خدادادی افزود: میدان عرضه دام زنده تربت جام شامل پست دامپزشکی، محل کشتار اضطراری، اتاق معاینات دامپزشکی، مرکز خدمات دامپزشکی و دامپروری، سکوی تخلیه و بارگیری دام، کوره لاشه‌سوز، انبار علوفه و مواد کنسانتره ، محل شب ماند دام، باجه بانکی، باسکول و پارکینگ است.   وی ادامه داد: فعالیت این مرکز تحت نظارت اداره دامپزشکی شهرستان تربت جام است و مردم می توانند با اطمینان خاطر از رعایت موازین بهداشتی با حضور در این محل، بدون واسطه گوسفند زنده را تهیه کنند.   مدیر جهاد کشاورزی تربت جام گفت: برای ایجاد تعادل در فروش دام زنده، دامداران و گله داران در روستاهای تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد می‌توانند دام زنده تولیدی خود را در این محل عرضه کنند.   جمعیت دامی شهرستان تربت جام شامل ۳۶۰ هزار راس دام سبک و ۱۲ هزار راس دام سنگین است.

دیگر خبرها

  • ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی
  • راه اندازی بزرگترین میدان عرضه دام‌ زنده در شرق خراسان رضوی
  • بزرگترین میدان عرضه دام‌ زنده در تربت جام راه‌اندازی شد
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • ۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان به مرکز تحقیقات فسیل مراغه