Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقبره پدر علم زمین‌شناسی ایران در انحصار/آرامگاه استاد «عبدالکریم قریب» پذیرای عموم می شود

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر آشتیان؛ شهرستان آشتیان از نقاط مفاخرپرور کشور است که شخصیت‌های بزرگی از آن برخاسته اند، این سرزمین نقطه عطفی در پرورش رجال و شخصیت های بزرگ و تاثیرگذار در تاریخ ایران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با کنکاشی در گنجینه رجال بزرگ کشور در دوره های مختلف تاریخی، می‌توان نامی از مردان بزرگ آشتیان را یافت که نقشی ارزشمند و محوری در عرصه های سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور داشته اند.

خاندان دکتر قریب که در تمامی نقاط ایران و حتی خارج از کشور نیز به عنوان مشاهیر علمی بزرگ شُهره هستند، نیز از روزگاری را در این خطه زندگی کرده‌اند.

دکتر عبدالکریم قریب پدر علم زمین شناسی در زمره شخصیت ها و مشاهیر علمی آشتیان جای دارد، دو ساله بود که از تهران به دهستان «گرکان» از توابع آشتیان آمد و حضور وی در این دهستان پایه های علاقه او به طبیعت و زمین را تحکیم بخشید تا در میان سالگی، پایه‌گذار علم زمین شناسی ایران شود و لقب پدر این علم را به خود اختصاص دهد.

دکتر عبدالکریم قریب آثار و خدمات زیادی به جامعه علمی کشور هدیه کرده است. وی بعد از گذشت بیش از ۶۰ سال تلاش بی وقفه در عرصه علم زمین‌شناسی در ۲۵ بهمن ماه ۱۳۸۱ دیده از جهان فرو بست و در میان حزن و اندوه جامعه علمی و دانشجویی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان به خاک سپرده شد. 

 تعظیم، تکریم، گرامی داشت و یادکرد انسانهای شایسته و فرهیخته پس از مرگ، لازمه ارادت انسان ها به نیکی ها و کمالات است.

علاقمندان تاریخ و بزگان علمی که به شهر آشتیان سفر می‌کنند یکی از مکان‌هایی را که برای بازدید بر می‌گزینند آرامگاه این شخصیت بزرگ علمی کشور است؛ ولی از آنجائیکه آرامگاه این استاد در محوطه دانشگاه آزاد شهرستان قرار دارد امکان بازدید برای عموم وجود ندارد.

با موافقت دانشگاه جداسازی مقبره استاد قریب عملیاتی می شود 

امیری، مسئول میراث فرهنگی و گردشگری شهر آشتیان در گفتگو با خبرنگار سفیر آشتیان گفت: مشاهیر و مفاخر این دیار گنجینه ای بزرگ برای شهرستان است که هنوز ارزش واقعی و خدماتی که آنان برای کشور داشته اند به درستی بیان و منعکس نشده و تنها گوشه از این افتخارات این سرزمین با توضیحاتی اجمالی همراه با ابنیه های تاریخی در دوره قاجار و پهلوی اول در کتابی به عنوان «آشتیان به روایت تصویر و سند» به قلم اسدالله عبدلی‌ آشتیانی و محمدعلی نورائی‌ آشتیانی نگارش و به چاپ رسیده است.

وی افزود: شهرستان آشتیان در حد بضاعت خود برای معرفی این سرمایه های بزرگ تلاش داشته است، به طوری که در موزه آشتیان بخشی به معرفی شخصیت‌های این خطه اختصاص یافته که از سوی بازدیدکنندگان بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و این امر می تواند تاحدودی در شناخت مشاهیر این شهرستان موثر باشد.

امیری با اشاره به جداسازی مقبره استاد عبدالکریم قریب گفت: طرح اولیه مجتمع استاد قریب تهیه شده است که از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور نیز تائید و مصوب شد.

وی یادآور شد: باتوجه به موافقت سازمان میراث فرهنگی کشور برای اجرای طرح مقبره استاد عبدالکریم قریب، مجوز موزه سنگ دانشگاه نیز در کنار آرامگاه استاد صادر شده است.

امیری اظهار کرد: اگر ریاست دانشگاه نسبت به واگذاری زمین به میراث فرهنگی موافقت نامه مدنظر را تنظیم کند، در مرحله اول با فنس‌کشی مقبره این استاد بزرگ از فضای دانشگاه جداسازی می‌شود تا در نوروز سال ۹۷ شاهد حضور گردشگران و بازدیدکنندگان در این مکان باشیم و در گام بعدی با مساعدت مسئولان شهرستان ساخت مجتمع قریب آغاز شود.

 انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۷۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله رسول فلاحتی عصر شنبه در دیدار با معلمانِ منتخب و نمونه استان در سالن اجتماعات اداره کل آموزش و پرورش گیلان ضمن تبریک روز معلم به همه معلمان و فرهیختگان این عرصه با اشاره به روایتی از کتاب سیر و سلوک منصوب به سید بحرالعلوم اظهار کرد: طبق آموزه‌های این کتاب، امام سجاد (ع) فرمودند «کسی که برای تربیت خودش، حکیمی نداشته باشد که او را ارشاد کند به سوی هلاکت و تباهی خواهد رفت».

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه همه ما مدیون آموزش و خدمات معلمانی هستیم که در کودکی به ما خواندن و نوشتن آموختند، تصریح کرد: شاگردانی که در کلاس درس معلم حاضر می‌شوند تا خواندن و نوشتن و علم بیاموزند در آینده ممکن است بزرگان و دانشمندانی همچون شهید تهرانی‌مقدم شوند؛ شهیدی که موشک‌هایش امروز قادر است موشک‌های نقطه‌زن آمریکا در اقیانوس اطلس را هدف قرار دهد و او خود شد معلمِ جبهه مقاومت.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد: طبق روایت امام سجاد (ع)، ما وظیفه داریم برای خودسازی خود تلاش کنیم و انسان برای رسیدن به کمالات باید در مسیرش یک همراهِ خوب داشته باشد و لذا در هر جا نیازمند به معلم هستیم؛ معلمی که به ما درس و پیام دهد.

امام جمعه رشت بیان کرد: طبق روایتی دیگر از بزرگان، «کسی‌که به استاد رسید نصف راهش را طی کرده است» یعنی پیدا کردن استاد خوب هم هنر است و ما همیشه نیازمند به معلم و استاد هستیم‌.

وی معلمی را شغل انبیا دانست و با بیان اینکه معلم باید برای ارتقا معنوی و علمی خود تلاش کند، افزود: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد؛ دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد و لذا دانش‌آموز همواره خود را مدیون چنین معلمی می‌داند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان خطاب به این معلمان زحمتکش گفت: پس از ارتقا خود سعی کنید برای ارتقا علمی و معنوی دیگران، دانش‌آموزان و دانشجویان خود از هیچ تلاشی دریغ نکنید و هر آنچه که آموخته‌اید را انتقال دهید که اگر چنین نکنید حسادت و بخل ورزیده‌اید.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد: اگر امروز نام و آثار بزرگانی همچون ابن‌سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و علامه طباطبایی ماندگار شده است به این دلیل است که آنان تمام اندوخته‌های خود را در قالب تربیت شاگرد یا در قالب گفتار، نوشتار و کتاب انتقال داده و به بشریت عرضه کردند.

امام جمعه رشت با تاکید بر ضرورت همراهی با نیکان و معلمان خوب تصریح کرد: به زیرمجموعه و شاگردان‌تان یاد دهید که با انسان‌ها و معلمان و استادان خوب خود همیشه ارتباط داشته باشند.

کد خبر 6090296

دیگر خبرها

  • قهرمانی استاد بزرگ امیررضا پوررمضانعلی در مسابقات لیون فرانسه
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • ساخت‌وساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی به کجا رسید؟
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • سفر ریاست جمهور ایران به پاکستان در راستای زمینه سازی وحدت و همکاری منطقه بود
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!