Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@10:45:31 GMT

شماره جدید «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۶۴۴۳

شماره جدید «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» منتشر شد

شماره بیست و هفتم فصلنامه علمی – پژوهشی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، از سوی معاونت پژوهش دانشگاه معارف اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت پژوهش دانشگاه معارف اسلامی در راستای تبیین و بررسی میراث تمدن اسلام در جامعه و ایجاد زمینه برای نظریه ­پردازی در این حوزه؛ ایجاد فضایی مناسب برای تضارب آراء و رشد علمی پژوهش‌گران حوزه و دانشگاه در زمینه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی؛ معرفی و نقد آثار، آراء و نظریات علمی و تحقیقاتی در زمینه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی؛ ارائه و نقد مطالعات و پژوهش­های استادان معارف اسلامی دانشگاه‌های کشور در این عرصه، فصلنامه علمی – پژوهشی «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» را منتشر می­ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه جان احمدی و دکتر محمدحسین دانش­‌کیا به ترتیب سردبیر و دبیرتحریریه این فصلنامه را بر عهده دارند.

فصلنامه «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» از ۴سطح رتبه‌بندی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در ۲سال متمادی ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴در ردیف مجلات رتبه برتر (Q۱) قرار گرفت.

 افزون بر این بر اساس گزارش کمیسیون نشریات علمی کشور از ارزیابی و رده‌بندی سال ۱۳۹۴ نشریات علمی مصوب وزرات علوم، تحقیقات و فناوری، فصلنامه علمی – پژوهشی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی با امتیاز ۹۱ از ۱۰۰موفق به کسب بالاترین رتبه (+A) شده است.

این فصلنامه از میان کل مجلات علوم انسانی بر اساس امتیازبندی کمیسیون نشریات علمی کشور در سال ۱۳۹۴رتبه سوم را کسب کرده است.

عناوین مقالات و نویسندگان این شماره فصلنامه علمی – پژوهشی «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» عبارتند از:

«شیوه‌های مدیریتی پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم در هم‌گرا کردن بازار مدینه با آموزه‌های اقتصادی اسلام» نگاشته: هدیه تقوی، «مواجهه امامان معصوم علیهم السلام با انحرافات فکری و فرهنگی اهل اباحه » نگاشته: یدالله حاجی‌زاده، «تأثیر نفاق و منافقین بر موضع‌گیری صحابه نسبت به غدیرخم»به قلم: محمدعلی برادران، محمود مهدوی دامغانی، اردشیر اسدبیگی، علیرضا روحی.

«بررسی تطبیقی مبانی مشروعیتی امویان و عباسیان (دوره اول)»با تلاش: حسین اشرفی، سید احمدرضا خضری«بازتاب وجوه هنر عامیانه دوره قاجار در نقاشی‌های بقاع متبرکه لاهیجان» نگاشته سارا شادرخ، هادی رحمتی و«بررسی تطبیقی ساختار و ترکیب‌بندی در نگارگری مکتب تبریز دوم و مکتب عثمانی»نگاشته: سارا صادقی‌نیا، الهام حصاری.

گروه پژوهشی تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی از نظرات و پیشنهادهای صاحب‏نظران، اساتید و دانشجویان محترم استقبال می­کند. شماره تلفن این گروه: ۳۲۹۳۹۹۷۷-۰۲۵ و وبگاه tarikh.maaref.ac.irو پست الکترونیکی:  tarikh@maaref.ac.ir آماده دریافت نقطه نظرات اساتید است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۶۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود

کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال ۱۵۳ مقاله به دبیرخانه خبر داد و گفت: از این تعداد ۵۰ مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشکده دین و رسانه افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محور‌های این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محور‌های این همایش است.

اکبری عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالش‌های دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنر‌های رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محور‌های این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری ۱۷ پیش نشست در طول ۶ ماه گذشته و برگزاری ۱۱ نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها