Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، اصلاح بخش‌هایی از آیین نامه داخلی مجلس موضوعی است که چند روز از زمان جلسه علنی مجلس را به خود اختصاص داده است،‌امروز هم در دستور کار مجلس قرار گرفت.

نمایندگان در جریان بررسی جزییات طرح اصلاح موادی از قانون آیین داخلی برای تبدیل کمیسیون اصل نود به دیوان دست به کار شدند.

نمایندگان با ۱۴۹ رای موافق با تبدیل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به «دیوان اصل ۹۰ قانون اساسی» موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این ماده «در اجرای اصل ۹۰ قانون اساسی، به منظور سامان دادن و کارآمدی مجلس و نمایندگان در رسیدگی به شکایات از طرز کار مجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه، تشکیلاتی تحت عنوان «دیوان اصل ۹۰ قانون اساسی» ایجاد می‌شود.

اساسنامه و تشکیلات این دیوان حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ تصویب این قانون، توسط هیات رئیسه مجلس تهیه و به تصویب کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس می‌رسد. کلیه قوانین و مقررات مرتبط با کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی و وظایف مُصرح در آن، به قوت خود باقی است».

همچنین نمایندگان با حذف دو تبصره ماده ۴۸ آئین‌نامه داخلی مجلس که به سازوکار انتخاب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و نیز ممنوعیت عضویت همزمان اعضای ثابت این کمیسیون در کمیسیون‌های تخصصی مربوط می‌شود، موافقت کردند.

موافقان ایجاد دیوان اصل ۹۰ به دلایلی همچون ناکارآمدی گزارش‌های کمیسیون اصل ۹۰ و عدم ضمانت اجرایی کافی برای آن اشاره کردند و مخالفان ایجاد این دیوان نیز عمدتاً به قضایی بودن ماهیت دیوان اصل ۹۰ و مغایرت آن با وظایف مجلس اشاره داشتند.

در جریان بررسی موضوع تبدیل کمیسیون اصل نود به دیوان،‌ نمایندگان موافق و مخالف فرصت اظهارنظر پیدا کردند.حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان در مجلس، در مخالف با این تغییر شکلی کمیسیون اصل نود،‌ گفت: آنچه در این متن آمده است،‌پویا نیست. باید بگویند منظور از دیوان چیست؟اگر منظور از دیوان نوع کاری از سنخ قوه قضائیه و دیوان عدالت است، بحث تداخل قوا ایجاد می شود که مطمئنا شورای نگهبان ایراد می گیرد.

دهقان:اگر کمیسیون اصل 90 درست عمل می‌کرد نیاز به ایجاد دیوان نبود

محمد دهقان چهره دیگری بود که با تکیه بر اخطار اصل 90 به نقد این اصلاحیه پرداخت. او تصریح کرد:هدف اصل نود این بوده است که مردم بتواند در مورد همه قوا و طرز کارشان به مجلس به عنوان خانه ملت دسترسی داشته باشند. من یک نگرانی دارم که لازم است تا دوستان توضیح دهند. حرف من این است که اگر این دیوان شد، جنبه مردمیش ضعیف می شود یا خیر؟ به نظر من اگر کمیسیون اصل 90 به وظیفه اش خوب عمل میکرد و به شکایت مردم رسیدگی میکردند، دیگر نیازی به این تغییرات شکلی نبود.

لاریجانی:ایجاد دیوان اصل 90 موجب پیگیری جدی می‌شود

علی لاریجانی در پاسخ به این اخطار اینگونه توضیح داد: مشکل این است که عزیزان اصل 90، تنها 2 جلسه در هفته میگذارند و بعد باید دنبال کارهای دیگر بروند. اگر دیوان باشد اعضایش کار کارشناسی کرده و اسناد و مدارک را پیگیری می‌کنند. در واقع برای اینکه پیگیری جدی شود این کار را انجام دادند.

سرانجام فرصت به ولی ملکی رسید تا در قامت نماینده موافق از این اصلاحیه دفاع کند. او گفت: متاسفانه افرادی وارد کمیسیون اصل نود می‌شوند که سرریز سایر کمیسیون ها هستند،‌پس اشرافی بر این موضوع ندارند. به همین دلیل این کمسیون نمی تواند اهرمی برای احضار افرادی از سه قوه باشد. بر این اساس پیشنهاد شد تا به دیوان اصل نود تبدیل شده و مانند دیوان محاسبات از جایگاه قوی برخوردار شود.

یوسفیان ملا:یک مورد در از پرونده‌های کمیسیون اصل نود در 39 سال اجرایی نشده است

یوسفیان ملا نیز به عنوان رئیس کمیسیون آیین نامه داخلی در آخرین دفاعیاتش از این اصلاحیه، گفت: 39 سال است که کمیسیون اصل نود داریم و 39 سال است که به قوای سه گانه تذکر داده ایم، یک مورد بگویید که اجرایی شده باشد! 200 میلیون تومان متوسط هزینه تحقیق و تفحص است،‌الان در دوره مجلس یک مورد را بگویید که قوه قضائیه جواب تحقیق و تفحص را داده باشد. پاسخ نمیدهند. در مقابل در کمیسیون اصل نود آمده است که هر کس شکایتی دارد به این کمیسیون بفرستد.

سرانجام این ماده با ۱۴۹ رای موافق، ۴۰ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید تا نمایندگان از طریق تبدیل کمیسیون اصل نود به دیوان اصل نود، برای فعال‌تر شدن رسیدگی به شکایت از سه قوه در مجلس گام بردارند.

تصمیم مجلس برای تغییر سازو کار انتخاب رئیس و دادستان دیوان محاسبات

نمایندگان همچنین در ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ماده 15 آیین نامه مربوط به انتخاب رئیس و دادستان دیوان محاسبات را تغییر دادند.

براین اساس، دو نامزد به عنوان رئیس دیوان محاسبات و دو نامزد به عنوان دادستان دیوان محاسبات جهت انتخاب یکی از آنها توسط مجلس شورای اسلامی معرفی می شود.

همچنین در تبصره این ماده آمده است که برخورداری از مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر، سابقه سمت در مقامهای مدیریتی در موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و همطرازان آنها و حداقل ۲۰ سال سابقه کار، از شرایط احراز سمت رئیس و دادستان دیوان محاسبات است.

طبق تبصره این ماده آیین نامه نحوه انتخاب رئیس و دادستان دیوان محاسبات در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات از طریق آیین نامه‌ای که توسط کمیسیون بودجه تهیه می شود، انجام شده و به تصویب کمیسیون آیین نامه داخلی می رسد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۹۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد

«عطا بهرامی» کاندیدای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به لیست انتخاباتی صبح ایران، اظهار داشت: در دور اول ما رقابتی داشتیم که عمدتاً طیف جناح راست بیشتر کار می‌کرد، البته علی مطهری که به طیف مقابل معروف است در دور دوم تقریباً به عنوان کلیت اصولگرایی شناخته می‌شود که در ظاهر یکپارچه است ولی در باطن یکپارچه نیست، در آن هویت روشنی را نمی‌بینید. در لیست انتخاباتی صبح ایران دعوای سیاسی زیادی وجود ندارد. ملاک در این لیست شفافیت است و به طریقی به دنبال بازگرداندن مجلس به جایگاه خود است تا مجلس در راس امور باشد چرا که امروز مجلس در راس امور نیست.

وی با بیان اینکه هم پوشانی در بین فهرست‌ها زیاد بود، ادامه داد: من تصوری ندارم که چه خواهد شد و هیچ قرینه‌ای برایش نیست چون همپوشانی بین فهرست‌ها زیاد است و نتیجه قابل پیش بینی نیست.

کاندیدای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که با توجه به تخصصی که دارید، اگر به عنوان نماینده مجلس انتخاب شوید در چه کمیسیون یا کمیسیون‌هایی به طور تخصصی کار خواهید کرد، گفت: کمیسیون اقتصادی، صنایع و برنامه بودجه مد نظرم است.

بهرامی با اشاره به اولویت مجلس دوازدهم، گفت: مجلس باید دولت و نهادها را موظف کند به قوانین بالا دستی عمل کنند. در قوانین بالا دستی اوضاعمان بد نیست، کارهای چهارچوب داری را انجام داده‌ایم، انجا که بحث نوشتن است حرف بی ربط ننوشته‌ایم بلکه در عمل کار بی ربط می‌کنیم.

وی رسیدگی به مسائل اقتصادی را از اولویت‌های مجلس آینده دانست و ادامه داد: مجلس دوازدهم باید به مباحث خودرو، مسکن، مالیات و معیشت مردم بپردازد.

بهرامی در پاسخ به این سوال که آیا به پویش انتخاباتی مهر می‌پیوندید، بیان کرد: بله به این پویش می‌پیوندم؛ کاری که خبرگزاری مهر انجام داده اینکه کاندیداهای مجلس را از مراجعه به اسپانسرها و غیره بی نیاز و یا کم نیاز می‌کند، این استقلال کاندیداها را بیشتر می‌کند.

کد خبر 6097356 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تأیید شد
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • کمیسیون اصل ۹۰، مرجع رسیدگی به شکایت‌های مردم