Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مهر، یکی از مهمترین عوامل بیکاری، بی‌مهارتی برخی جوانان برای ورود به بازار کار است؛ هر چند قطعا در سیاست‌های نادرست اشتغالزایی و حتی غفلت دولت‌ها از ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای نیروی کار تردیدی وجود ندارد اما در طرف دیگر ماجرا کامل واضح است که بسیاری از «جوانان در سن کار» هیچ مهارتی برای ورود به بازار کار ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک واقعیت است که «باید با مهارت آموزی بیکاری را مهار کرد» در حالی که بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی مسئولان بخش قابل توجهی از جوانان جویای کار برای اشتغال در هیچ حرفه‌ای مهارت ندارند؛ موضوع نگران کننده‌ای که در این خصوص وجود دارد این است که امروز ۳۷ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور در بین جمعیت بیکار کشور قرار دارند. نکته قابل تامل دیگر اینکه، در حال حاضر بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی به رغم تحصیلات آموزش عالی به دلیل ضعف در نظام آموزشی کشور از درد بی‌مهارتی رنج می‌برند و هیچ حرفه‌ای را برای ورود به بازار کار ندارند.

با این حال بی‌شک فارغ از ناتوانی دولت‌های مختلف در پیش بینی و اتخاذ سیاست‌های مقابله با بحران بیکاری، اما در سوی دیگر بی‌مهارتی به عنوان یکی از عوامل فردی در افزایش نرخ بیکاری را نمی‌توان نادیده گرفت.

در این میان طی این سال‌ها برای اشتغالزایی و کاهش جمعیت بیکار، از عوامل مختلف تاثیر گذار از جمله رشد اقتصادی، سرمایه گذاری، نرخ بهره وری و غیره سخن گفته می‌شود اما کمتر مسئولی به موضوع تقویت و ارتقای سطح مهارت فردی جوانان برای ورود به بازار کار اشاره می‌کند، حال آنکه سهم بودجه ناچیز سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان نهاد متولی ارائه آموزش‌های مهارتی مورد نیاز بازار کار به جوانان قابل تامل است.

بررسی اعتبارات سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در لایحه بودجه ۹۷ نشان می‌دهد بودجه این سازمان برای سال آیند ۷۵۹ میلیارد و ۳۶۴ میلیون تومان پیش بینی شده که فقط ۱.۳ درصد از بودجه سایر دستگاه‌های آموزشی کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

در عین حال یکی از چالش‌های مهم سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با دارا بودن ۷۰۰ آموزشگاه دولتی تحت پوشش و حدود ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد تحت نظارت، استفاده از تجهیزات فرسوده و بعضا از رده خارج آموزشگاه‌ها است که کیفیت سطح ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز روز مهارت آموزان را کاهش داده است.

ضعف در تکنولوژی و تجهیزات فرسوده نه تنها در کاهش کیفیت آموزش‌های مهارتی برای ورود به بازار کار، بلکه در کاهش انگیزه جوانان در مسابقات جهانی مهارت که ۲ سال یکبار با حضور مهارت آموزان برگزیده کشورهای مطرح دنیا برگزار می شود، اثرات منفی روانی دارد.

همچنین عدم دسترسی مهارت آموزان به دستگاه‌ها و ماشین آلات پیشرفته صنعتی و آموزشی باعث شده که در بسیاری از رشته‌های آزمونی در مسابقات جهانی، تیم مهارتی ایران عملا حرفی برای گفتن نداشته باشد که این کاستی‌ها خصوصا در رشته‌هایی نظیر مکانیک خودرو که مستقیما با تجهیزات سنگین وگران‌قیمت سروکاردارند بیشتراحساس می‌شود.

اما در حالی ضعف تکنولوژی و تجهیزات فرسوده، سالها پیش روی سازمان آموزش فنی و حرفه ای قرار دارد که در بودجه سال آینده اعتبارات مربوط به تامین و به روز رسانی تجهیزات کارگاهی آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای تحت عنوان بودجه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای این سازمان با کاهش ۹.۵ میلیاردی معادل ۱۹.۳۵ درصد از ۴۹ میلیارد و ۳۴۲ میلیون مصوب سال ۹۶، در لایحه بودجه سال آینده به ۳۹ میلیارد و ۷۹۴ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است.

بر اساس این گزارش، هر چند مشکلات کلان اقتصاد کشور اشتغالزایی را با مشکل مواجه کرده اما اگر دولت به موضوع مهارت آموزی و اعتبارات این بخش توجه کند می‌تواند به بخشی از بحران بیکاری فائق آید؛ بنابراین انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی در بودجه پیشنهادی دولت برای این سازمان تجدید نظر کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۱۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی همایش ائمه جماعات استان قم با اشاره به زوایای مختلف و پیچیده عملیات «وعده صادق» گفت: صهیونیسم پیش از یهودیت در مسیحیت شکل گرفت و صهیونیسم مسیحی باوری است که امروز در بسیاری از دولت مردان آمریکایی و اروپایی وجود دارد.

وی افزود: حمایت دولت‌های غربی از اسرائیل یک حمایت اعتقادی است نه اینکه ناشی از نفوذ یهود در آن کشور‌ها باشد، کما اینکه اینگونه تصور می‌شود.

حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری با بیان اینکه قبل از حادثه غزه، عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تبدیل به یک مسابقه میان کشور‌های عربی اسلامی شده بود گفت: پس از این حادثه، «معامله قرن» متوقف شد. اگر این معامله به انجام می‌رسید، تمام فلسطین و جهان اسلام مورد تهدید واقع می‌شد نه فقط غزه.

وی افزود: علی رغم کاهش انسجام کشور‌های عربی و افزایش توان نظامی اسرائیل، به برکت انقلاب اسلامی توان مقابله فلسطین و جبهه مقاومت در برابر این رژیم جعلی بیشتر شده است.

حجت الاسلام شعبان زاده مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه در تابستان گذشته ۳۵۰ مسجد در استان برنامه داشتند و حدود ۱۴ هزار کودک و نوجوان با این مساجد در ارتباط بودند گفت: نوسازی شبکه امامت و تربیت امامان جدید، جوان سازی مخاطبین مساجد، اجتماعی سازی مسجد، تکمیل و تجهیز زیرساخت‌های لازم در مناطق کم برخوردار و احیاء واحد خواهران مساجد، از جمله موضوعاتی است که باید در مساجد مورد توجه باشد

علیرضا رحیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان قم نیز در این همایش حرکت انقلاب اسلامی را پر شتاب و پر قدرت توصیف کرد و ابراز داشت: نظام تعلیم و تربیت در آینده انقلاب اسلامی و این حرکت رو به جلو تأثیر شگرفی دارد. اگر به هر دلیل تعلیم و تربیت تضعیف شود، به طور قطع در حرکت انقلاب اسلامی هم کندی‌هایی به وجود خواهد آمد.

وی افزود: تحقق تمدن نوین اسلامی از مسیر آموزش و پرورش می‌گذرد؛ چرا که تقریبا همه مردم در آن آموزش می‌بینند

همایش ائمه جماعات استان قم از طرف معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با حضور  ۵۰۰ نفر از امامان جماعت مساجد در محل سالن همایش‌های جامعه مدرسین برگزار شد.

دیگر خبرها

  • جوانان باید به دنبال کسب مهارت برای ایجاد شغل باشند
  • پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت
  • برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • آموزش شنا به ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • تسهیلات کم‌ بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل
  • تسهیلات کم‌بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است
  • هدف گذاری آموزش مهارت‌های دیجیتال به ۳۰۰ هزار نفر در کشور
  • حسینی: تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است