Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهان > خلیج‌ فارس - همشهری آنلاین:
در پی اعتراضات مردمی در کردستان عراق دو حزب جنبش تغییر و جماعت اسلامی از تشکیلات کنونی حاکم بر کردستان عراق کناره گیری کرده و متعاقب این تصمیم ریاست پارلمان این منطقه نیز استعفاء کرد.

به گزارش ايرنا از اربيل، انجمن میهنی جنبش تغییر در نشست روز چهارشنبه خود تصمیم گرفت از کابینه کنونی کردستان عراق که از سوی معترضین کرد عراقی عامل بحران کنونی شناخته می شود، بطور رسمی خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این انجمن همچنین از دکتر یوسف محمد رئیس کنونی پارلمان کردستان عراق نیز که از جنبش تغییر است خواست استعفای رسمی خود را اعلام کند که بدنبال این نشست با صدور بیانیه ای ریاست پارلمان این منطقه نیز از سمت خود استعفاء کرد.

جماعت اسلامی کردستان عراق نیز در حمایت از تصمیم جنبش تغییر اعلام کرد این حزب نیز از کابینه کنونی کردستان عراق کناره گیری می کند.

با خروج این دو حزب از کابینه، نیچروان بارزانی روزهای سختی را پیش رو خواهد داشت .

جنبش تغییر همچنین تصمیم گرفت توافقنامه استراتژیک خود را با اتحادیه میهنی کردستان عراق به حالت تعلیق درآورد.

این در حالی است که نیروهای امنیتی در شهر اربیل به معترضینی که خواهان مجوز برای برپایی تجمع در روز پنج شنبه هستند مجوز نداد و تاکید کرد که با کسانی که بطور غیرقانونی دست به تجمع بزنند برخورد خواهد شد.

امروز چهارشنبه نیز معترضین در شهر رانیه در استان سلیمانیه عراق بعد از تشییع کشته شدگان دیروز مراکز حزبی وابسته به جنبش تغییر و حزب سوسیالیست را به آتش کشیدند.

روز گذشته نیز مراکز حزبی وابسته به حزب دمکرات کردستان عراق و اتحادیه میهنی کردستان عراق به آتش کشیده شدند.

شهروندان کردستان عراق بدلیل آنچه نبود خدمات عمومی، فساد و سوء مدیریت در میان سوی احزاب حاکم اعلام می کنند، سه روز است که به خیابانها ریخته و خواهان منحل شدن تشکیلات کنونی او تشکیل دولت موقت هستند.

روشنفکران و روزنامه نگاران کرد عراقی اتخاذ سیاستهای یک جانبه توسط سران کردستان عراق در سالهای اخیر بخصوص اصرار بر برگزاری همه پرسی یکجانبه در این منطقه را عامل شکست های اخیر می دانند و خواهان کنار رفتن عاملان این شکست ها هستند.

در جریان اعتراضات دو روز گذشته در شهرهای مختلف کردستان عراق دست کم 5 تن کشته و 80 تن دیگر زخمی شدند.

درخواست رئیس جمهور عراق برای حل مشکل حقوق کارمندان اقلیم/ ادامه تظاهرات در سلیمانیه

د رهمين حال، رئیس جمهور عراق با استقبال از اعلام آمادگی دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق برای آغاز گفتگویی فوری جهت حل مشکلات موجود میان آنها، بر لزوم تلاش جدی برای حل مشکل حقوق‌های به تعویق افتاده کارمندان و کارگران در اقلیم تاکید کرد. همچنین تظاهراتی در شهر رانیه در شرق سلیمانیه برگزار شد و تظاهرکنندگان به دفاتر جنبش‌های تغییر، گروه اسلامی و جنبش اسلامی کردستان یورش بردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه تلویزیونی سومریه نیوز عراق، فؤاد معصوم، رئیس جمهور عراق در بیانیه‌ای با تاکید بر لزوم تلاش جدی و فوری برای حل مشکل پرداخت حقوق‌های به تاخیر افتاده کارمندان و کارگران در اقلیم کردستان عراق و حل مشکلات اساسی که ساکنان اقلیم در حال حاضر با آن مواجه هستند، خویشتن‌داری، پایبندی به قانون و آسیب نرساندن به ساختمان‌های دولتی و دفاتر احزاب را از تظاهرکنندگان در این اقلیم خواستار شد.

معصوم با استقبال از اعلام آمادگی بغداد و اربیل برای آغاز گفتگویی فوری برای حل مشکلات موجود میان خود، بر عزمش برای ادامه رایزنی‌ها جهت تقویت تفاهم ملی و دستیابی به راه‌حل‌های لازم برای بحران میان اربیل و بغداد بر اساس قانون اساسی و قطعنامه‌های دادگاه فدرال تاکید کرد.

به گفته شاهدان عینی، شهر رانیه در شرق سلیمانیه امروز (چهارشنبه) دوباره شاهد تظاهرات اعتراضی بود.

به گفته این منابع جنبش تغییر، گروه اسلامی و جنبش اسلامی کردستان به صورت مسالمت‌آمیز دفاتر خود را در برابر تظاهرکنندگان تخلیه کردند.

یاسین عبدالله، فعال مدنی اظهار داشت: اتظاهرکنندگان به دفاتر جنبش تغییر، گروه اسلامی و جنبش اسلامی کردستان در این شهر حمله کردند.

وی افزود: مسئولان این احزاب پرچم‌های احزاب را پایین آورده و دفاتر این احزاب را به صورت مسالمت‌آمیز برای احترام به تظاهرکنندگان تخلیه کردند.

این منبع ادامه داد: تظاهرکنندگان خواستار تخلیه شهر از نیروهای امنیتی و تحویل نیروهایی شدند که در کشتار غیرنظامیان دست داشتند.

این شاهد عینی در ادامه گفت: تظاهرکنندگان به اعتراضات خود تا سرنگونی دولت اقلیم کردستان ادامه می‌دهند.

بیشتر شهرهای اقلیم کردستان از صبح روز دوشنبه شاهد برگزاری تظاهراتی گسترده برای بهبود اوضاع معیشتی و پرداخت حقوق‌های عقب‌افتاده بودند، این تظاهرات به دیگر شهرها نیز سرایت کرد و دفاتر احزاب کردستان در این مناطق به آتش کشیده شدند، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تظاهرکنندگان وارد عمل شدند که در درگیری‌ها با آنها ۹ معترض کشته و ۸۰ تن دیگر زخمی شدند.

حیدر العبادی، نخست وزیر عراق از مسئولان اقلیم کردستان خواست به تظاهرات مسالمت‌آمیز احترام بگذارند.

العبادی در ادامه تاکید کرد در صورت تعرض به هر شهروندی در اقلیم، دولت مرکزی هرگز دست بسته نخواهد ماند.

در همین زمینه: دومین روز اعتراضات به سوء مدیریت در کردستان عراق درخواست معترضان عراقی از آیت‌الله سیستانی آیت‌الله سیستانی: سلاح در انحصار دولت عراق باشد لغو کامل تحریم‌های عراق بعد از ۲۷ سال نخست وزیر عراق پایان جنگ با داعش را اعلام کرد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۹۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس

اعتراض مخالفان علیه لایحه "ماموران خارجی" در مقابل ساختمان پارلمان گرجستان در تفلیس به درگیری با نیروهای پلیس منجر شد که برای متفرق کردن مردم از گاز فلفل، گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌ای آبپاش استفاده کرده و تعدادی از معترضان را بازداشت کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، اواخر روز سه‌شنبه، مخالفان قانون «شفافیت نفوذ خارجی» بار دیگر تظاهرات کرده و خیابان روستاولی در مرکز پایتخت که به پارلمان این کشور منتهی می‌شود را مسدود کردند. 

در این رابطه ساختمان پارلمان برای محافظت توسط پلیس محاصره شد. بعد از مدتی، نیروهای ویژه امنیتی برای متفرق کردن معترضان شروع به استفاده از گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌های آبپاش  کردند. آنها حتی به سمت جمعیت گاز اشک آور پرتاب کردند. در پاسخ به تهاجم پلیس، معترضان شروع به پرتاب سنگ و بطری به سمت آنها کردند. بدین ترتیب درگیری بین معترضان و نیروهای پلیس و ویژه امنیتی در مجاورت ساختمان پارلمان گرجستان شدت گرفت.

وزارت بهداشت گرجستان بامداد امروز، چهارشنبه، گزارش داد که در جریان اعتراضات شب گذشته سه افسر پلیس  زخمی و در بیمارستان بستری شدند.

با این حال، در بیانیه این وزارتخانه به تعداد افراد آسیب دیده از جمع تظاهرکنندگان مسالمت آمیز و خبرنگاران اشاره‌ای نشده است، اما رسانه‌های محلی گزارش دادند که ده‌ها نفر از مردم نیاز به مراقبت‌های پزشکی پیدا کردند.

همزمان یک شبکه تلویزیونی از بازداشت حداقل 15 نفر از معترضان خبر داد. از جمله لوان خابیشویلی، رئیس حزب مخالف گرجستان "جنبش وحدت ملی" در جریان تجمع اعتراضی در تفلیس، بازداشت شد. جنبش وحدت ملی از وزارت امور داخلی خواسته تا امنیت جسمانی خبیشویلی را تضمین کرده و فوراً او را آزاد کند. عکسی از او منتشر شده که در جریان درگیری با پلیس مجروح شده است.

رئیس جمهور گرجستان خواستار عدم استفاده از زور علیه معترضان شد

علاوه بر این، در بحبوحه این حوادث، سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهور گرجستان از وزارت امور داخلی این کشور  خواست تا علیه معترضانی که اکنون در تفلیس علیه لایحه عوامل خارجی تظاهرات می‌کنند، از زور استفاده نکند. 

در پیام درخواست زورابیشویلی آمده است: «من از وزیر امور داخلی می‌خواهم که فوراً از پراکنده کردن تظاهرات مسالمت آمیز مردم و استفاده از زور نامتناسب، خشونت علیه جوانانی که با دست خالی در خیابان تجمع کرده‌اند، خودداری کند. من از وکلای عمومی می‌خواهم که فوراً به این مسئله واکنش نشان دهند تا از هرگونه اقدام خشونت آمیز و غیرقانونی نیروهای ویژه علیه مردم جلوگیری شود.»

رئیس جمهور گرجستان همچنین ابراز اطمینان کرد که این تجمع مسالمت آمیز بوده و هیچ گونه تهدیدی برای نظم و امنیت ایجاد نمی کند، اگر نیروهای پلیس از اقدام خشونت آمیز اجتناب کنند.  

کمیته امور حقوقی پارلمان گرجستان روز دوشنبه لایحه قانونی «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم تصویب کرد. در جریان بحث در این باره که 10 ساعت طول کشید، مناظرات داغی بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک" و مخالفان صورت گرفت و به دلیل نقض قوانین، 14 نماینده مخالف از سالن اخراج شدند. 

این لایحه در اولین قرائت در اواسط آوریل به تصویب رسیده بود. 

هنوز تاریخ ارائه این لایحه برای رای گیری در نشست عمومی پارلمان گرجستان اعلام نشده است.

مقابله پلیس با اعتراضات مخالفان دولتی در گرجستانقصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون "عوامل خارجی"گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند.
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • سرکوب دانشگاهیان، نشانه سقوط وجهه دموکراتیک غرب است
  • ادارات کردستان خارج از بروکراسی اداری به کمک راهیان نور بیایند
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • نتانیاهو یکی از بدترین قاتلان تاریخ است/ رسانه‌های غربی منافق‌اند
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد