Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: این روزها نمونه‌ بارز گستاخی و قانونگریزی‌ متخلفان در فریدونکنار، سرخرود و ازباران به یکی از مهم‌ترین اخبار محیط‌ زیستی تبدیل شده است. امیدواریم هرچه زودتر با همکاری نیروی انتظامی و یگان محیط زیست، متخلفان ملزم به رعایت قانون و احترام به حقوق جامعه شوند.

روز سه‌شنبه، بهنام هادی نژاد مسئول پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری و روز پنجشنبه علیرضا نیک پور مامور یگان حفاظت محیط زیست نور طی درگیری با شکارچیان متخلف زخمی و به بیمارستان منتقل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت جسمانی این دو محیط‌بان رضایت‌بخش است و کلیه متخلفان توسط نیروی انتظامی مازندران دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده‌اند.
محمدعلی الله‌قلی، فعال و کارشناس محیط زیست با ابراز تاسف از مجروح شدن دو محیط‌بان طی 48 ساعت در استان مازندران می‌گوید: صیادان و شکارچیان متخلف به ویژه در استان مازندران آنقدر گستاخ شده‌اند که از آسیب‌ رساندن به محیط‌بانان غیرمسلح هم باکی ندارند.
وی با تاکید بر لزوم تقویت یگان حفاظت محیط زیست ادامه می‌دهد: یگان حفاظت محیط زیست، بازوی اجرایی و نماد اقتدار سازمان حفاظت محیط زیست است. کمبود نیروی محیط‌بان، نبود امکانات و به ‌روز نبودن تجهیزات محیط‌بانان، به معنای ضعف سازمان حفاظت محیط زیست است و امیدواریم وعده‌های آقای کلانتری در راستای قدرت بخشیدن به یگان حفاظت محیط زیست هرچه زودتر محقق شود.
این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه این دو محیط‌بان با دست خالی و بدون اسلحه با شجاعت تمام در برابر متخلفان مسلح از محیط زیست کشور دفاع کرده‌ و شایسته قدردانی هستند می‌گوید: متاسفانه تعداد محیط‌بانان ما در خشکی یک دهم استاندارد، در مناطق تالابی یک بیستم حد استاندارد و در دریا صفر است. اما در حالی که محیط‌بانان از حداقل امکانات معیشتی و قضایی برخوردارند بسیاری از آنها تا پای جان برای حفاظت از زیستگاه‌ها تلاش می‌کنند که با این امکانات حداقلی نمی‌توان از آنها انتظار معجزه داشت. 
وی به ناکارآمدی معاونان حقوقی ادارات محیط زیست اشاره کرده و می‌گوید: متاسفانه علاوه بر اینکه تا کنون محیط‌بانان زیادی شهید و مجروح شده‌اند ناکارآمدی معاونان حقوقی ادارات کل محیط زیست در استان‌ها سبب شده این ادارات نتوانند در مجامع قضایی از حق محیط‌بانان دفاع کنند و محیط‌بانان در بسیاری از پرونده‌های درگیری با متخلفان، متهم شناخته شده‌اند.
الله‌قلی در پایان ضمن ابراز خرسندی از تلاش نیروی انتظامی استان مازندران که به دستگیری متخلفان منجر شد به نقش موثر نیروی انتظامی در مهار تخلفات محیط زیست اشاره کرده و می‌گوید: سازمان حفاظت محیط زیست می‌بایست تلاش کند با ایجاد تعامل و همکاری تنگاتنگ میان نیروی انتظامی و یگان حفاظت محیط زیست، گامی موثر در مسیر اجرای قانون Law و به نمایش گذاشتن برخوردی قانونی با متخلفان بردارد. متخلفانی که این روزها نمونه‌ بارز گستاخی و قانون‌گریزی‌شان در فریدونکنار، سرخرود و ازباران به یکی از مهم‌ترین اخبار محیط‌ زیستی تبدیل شده و امیدواریم هرچه زودتر با همکاری نیروی انتظامی ملزم به رعایت قانون و احترام به حقوق جامعه شوند.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۰۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسألە حفاظت ازمحیط‌زیست در ایران مانند آن چه در اندیشە فلسفی سایر نقاط جهان نیز مشابه آن روی داده است، در پارادایم طبیعت‌گرایی ظهور یافت.

نرگس آذری (دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی سیاسی) در مقاله‌ای با عنوان «در باب ضرورت یک انقلاب شناختی در جامعه‌شناسی ایرانی» به این موضوع اشاره می‌کند که اهمیت به محیط‌‌زیست به مثابۀ نوعی بینش در مقابل انسان‌محوری فزاینده عصر توسعه و مدرنیسم قد علم کرده است و رویکرد طبیعت‌محورانه‌ای را شکل داده  که در آن محیط‌زیست نیازمند توجه و مراقبت فوری است.

* محیطزیست  و مناطق حفاظت شده

به زعم این پژوهشگر حفاظت از محیطزیست نیازمند تعریف محیطزیست در تقابل با فعالیت‌های انسانی دانسته شده است و از همینجا مرز‌های محیط‌زیست در آن چه اکنون به عنوان مناطق چهارگانه‌ حفاظت شده می‌شناسیم پدید آمد. شکل‌گیری این مرز‌ها به زمان تصویب قانون شکار به عنوان اولین قانون محیط‌زیستی کشور و ایجاد مناطق ممنوعه در سال ۱۳۴۲ برمی‌گردد.

او در ادامه می‌نویسد در آن زمان با توجه به وسعت کشور و بودجه‌های محدودی که در اختیار شورای شکار قرار می‌گرفت، تشخیص داده شد اگر عمده منابع اعتباری به مناطقی تخصیص داده شود که به لحاظ بوم‌شناختی اهمیت ویژ‌ه‌ای دارند، موجب موفقیت بیشتر در حفاظت از آن مناطق خواهد شد. بنابراین نواحی حفاظتی که  بعداً مناطق حفاظت شده نامیده شد به وجود آمد. در این مناطق شکار ممنوع بود مگر آنکه مجوز لازم از شورای شکار گرفته شود.

* رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

آذری می‌نویسد مراتع و جنگل‌های واقع در مناطق حفاظت شده تابع محدودیت‌هایی بود که از سوی شورای شکار و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی اعلام شده بود و با تصویب قانون شکار و صید در سال ۱۳۴۶ و تأسیس سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مفاهیم پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده به روشنی تعریف گردید.

آذری در ادامه توضیح می‌دهد که تا قبل از تأسیس سازمان حفاظت محیطزیست در سال ۱۳۵۰، حدود ۶ پارک ملی و ۳۵ منطقۀ حفاظت شده شکل گرفت. بدین ترتیب حدود هفتاد سال پیش، ترسیم این مرز‌ها با انگیزه ایجاد امکان حفاظت با توجه به محدودیت‌های موجود، محیط‌زیست مورد حمایت و حفاظت را به نام محیطزیست معرفی کرد و چهار طبقە حفاظتی با نام‌های پارک‌های ملی، پناهگاه‌های حیات‌وحش، مناطق حفاظت‌شده و آثار طبیعی ملی تعریف و رده‌بندی شد.

* جهان مدرن و محیط‌زیست

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد در کشور تمام تلاش براین بود که مناطق حفاظت شده  با ملاک‌های جهانی و حتی نام‌های رایج منطبق شود که در ایران آنها با نام مناطق چهارگانۀ محیطزیست شهرت دارند. اما این مرز‌ها هرگز نیازی به انطباق با زیست‌بوم تاریخی جامعۀ پیرامونی در خود ندیده‌اند؛ اگرچه این ظهور صنایع و شهر‌های مدرن و نیاز‌های فزاینده‌اش بود که محیط‌زیست را متأثر می‌ساخت.

این نویسنده در جمع‌بندی این پژوهش به این موضوع اشاره می‌کند که آنچه در تعیین مناطق چهارگانه، به عنوان تهدید نهایی معرفی و توسط مرز‌ها تهدید شد عمدتاً فعالیت‌های جامعۀ روستایی بود. جامعه‌ای که به واسطۀ همین اعلان جنگ، خود را برای گسترش مرز‌های جغرافیایی و مرز‌های بهره‌برداری‌اش حریص‌تر کرد، جدالی که تاکنون برای تعیین حدود مرز‌ها از دوسوی این جبهه‌ها ادامه دارد. موقعیتی که در میانه نبرد قانون و منافع نابودی محیط‌زیست در همە ابعاد و شاخص‌هایش را هدف گرفته است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست