Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@00:04:45 GMT

جایگاه برتر ایران در تولید علم دنیا

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۸۶۶۴۲

جایگاه برتر ایران در تولید علم دنیا

در سال ۹۶ میزان کمیت تولید علم کشور به مرز ۵۵ هزار مدرک نزدیک شد و همین امر موجب شد رتبه نخست رشد کمیت علم دنیا در اختیار ایران قرار گیرد.

نگاهی به پایگاه استنادی آی.اس.آی (کلاریویت آنالتیکس) در طی سال های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ نشان می دهد که بین ۲۵ کشوری که بیش از ۸۰ درصد کمیت علم دنیا را تولید می کنند جمهوری اسلامی ایران توانست در سال ۱۳۹۶ رتبه نخست رشد کمیت علم دنیا را کسب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، ایران در سال ۱۳۹۵ در رتبه دوم قرار داشت. در سال ۱۳۹۴ سهم ایران از کمیت علم دنیا ۱.۴۴ درصد بود که این سهم در سال ۱۳۹۵ به ۱.۶۳ درصد و در سال ۱۳۹۶ به ۱.۸۶ درصد رسیده است.

به این ترتیب رشد سهم ایران از کمیت علم دنیا در هر سال ۱۳.۷ درصد بوده است. به این ترتیب در سال ۱۳۹۵ به نسبت ۱۳۹۴ از لحاظ رشد سهمی کشور روسیه با یک رشد ۱۵.۶ درصد برتر از ایران قرار گرفت. بعد از ایران چین، لهستان، هند، اتریش، ترکیه، دانمارک، برزیل، سوئد، ژاپن و استرالیا همگی از یک رشد مثبت در این همین دوره برخوردار بودند.

براساس همین پایگاه در سال ۱۳۹۶ به نسبت سال ۱۳۹۵ ایران سهم ایران از کمیت تولید علم دنیا مجددا افزایش یافت. براساس سهم کمیت تولید علم ایران در سال ۱۳۹۶ به نسبت سال ۱۳۹۵ رشد ایران ۱۳.۷ درصد بود که در بین ۲۵ کشوری که بیشترین کمیت علم دنیا را کسب می کنند ایران رتبه نخست دنیا از لحاظ رشد کمیت علم را دارا است.

به لحاظ سهمی ایران از رتبه ۱۹ دنیا در سال ۱۳۹۴ به رتبه ۱۶ در سال ۱۳۹۶ ارتقا پیدا کرده است. در حال حاضر ۱۶ کشوری که در سال ۱۳۹۶ بیشترین کمیت علم دنیا را تولید کرده اند عبارتند از: آمریکا، چین، انگلستان، آلمان، ژاپن، هند، فرانسه، کانادا، ایتالیا، استرالیا، اسپانیا، کره جنوبی، برزیل، روسیه، هلند و ایران.

جدول مقایسه میزان کمیت تولید علم و سهم از کمیت تولید علم

کشور

کمیت تولید علم

سهم از کمیت تولید علم

۱۳۹۴

۱۳۹۵

۱۳۹۶

۱۳۹۴ ۱۳۹۵ ۱۳۹۶

آمریکا

۷۱۵۳۵۰

۷۲۶۲۹۷

۶۷۳۰۶۹

۲۵.۲۷ درصد ۲۴.۷۹ درصد ۲۵.۳۳ درصد

چین

۳۹۹۷۹۳

۴۳۸۴۶۹

۴۱۴۷۹۴

۱۴.۱۲ درصد ۱۴.۹۷ درصد ۱۵.۶۱ درصد

انگلستان

۱۸۹۱۰۴

۱۹۱۹۴۲

۱۷۹۹۱۶

۶.۶۸ درصد ۶.۵۵ درصد ۶.۷۷ درصد

آلمان

۱۶۹۱۷۱

۱۷۴۱۹۸

۱۶۲۱۶۴

۵.۹۸ درصد ۵.۹۵ درصد ۶.۱۰ درصد

ژاپن

۱۲۰۱۴۴

۱۲۶۰۲۱

۱۱۲۴۹۸

۴.۲۴ درصد ۴.۳۰ درصد ۴.۲۳ درصد

هند

۱۱۸۵۷۵

۱۲۷۶۱۲

۱۱۰۶۲۹

۴.۱۹ درصد ۴.۳۶ درصد ۴.۱۶ درصد

فرانسه

۱۱۶۶۵۶

۱۱۸۵۲۶

۱۰۷۶۵۳

۴.۱۲ درصد ۴.۰۵ درصد ۴.۰۵ درصد

کانادا

۱۱۰۹۹۱

۱۱۳۲۹۴

۱۰۶۰۴۰

۳.۹۲ درصد ۳.۸۷ درصد ۳.۹۹ درصد

ایتالیا

۱۱۴۳۳۲

۱۱۵۸۸۴

۱۰۵۹۸۷

۴.۰۴ درصد ۳.۹۶ درصد ۳.۹۹ درصد

استرالیا

۱۰۱۳۱۵

۱۰۵۳۵۵

۹۸۷۱۶

۳.۵۸ درصد ۳.۶۰ درصد ۳.۷۱ درصد

اسپانیا

۹۶۹۱۷

۹۸۵۸۴

۹۳۰۰۷

۳.۴۲ درصد ۳.۳۷ درصد ۳.۵۰ درصد

کره جنوبی

۷۹۲۹۹

۸۰۹۶۲

۷۶۳۵۲

۲.۸۰ درصد ۲.۷۶ درصد ۲.۸۷ درصد

برزیل

۶۷۹۰۲

۷۱۴۶۶

۶۹۳۶۴

۲.۴۰ درصد ۲.۴۴ درصد ۲.۶۱ درصد

روسیه

۵۷۹۳۰

۶۹۳۱۱

۶۶۶۰۵

۲.۰۵ درصد ۲.۳۷ درصد ۲.۵۱ درصد

هلند

۶۱۱۳۹

۶۲۷۷۱

۵۸۸۴۳

۲.۱۶ درصد ۲.۱۴ درصد ۲.۲۱ درصد

ایران

۴۰۶۲۷

۴۷۸۰۷

۴۹۲۹۸

۱.۴۴ درصد ۱.۶۳ درصد ۱.۸۶ درصد

سوئیس

۴۶۰۰۲

۴۷۵۲۷

۴۶۱۵۷

۱.۶۳ درصد ۱.۶۲ درصد ۱.۷۴ درصد

ترکیه

۴۸۱۱۵

۵۱۰۰۴

۴۴۶۷۷

۱.۷۰ درصد ۱.۷۴ درصد ۱.۶۸ درصد

لهستان

۴۲۷۱۷

۴۶۳۵۲

۴۱۷۰۸

۱.۵۱ درصد ۱.۵۸ درصد ۱.۵۷ درصد

سوئد

۴۰۰۷۲

۴۲۰۷۵

۳۹۹۶۴

۱.۴۲ درصد ۱.۴۴ درصد ۱.۵۰ درصد

بلژیک

۳۴۶۹۱

۳۵۲۲۳

۳۲۷۷۵

۱.۲۳ درصد ۱.۲۰ درصد ۱.۲۳ درصد

تایوان

۳۷۹۴۱

۳۸۴۲۰

۳۲۴۷۷

۱.۳۴ درصد ۱.۳۱ درصد ۱.۲۲ درصد

دانمارک

۲۷۵۳۶

۲۹۰۱۴

۲۷۵۴۶

۰.۹۷ درصد ۰.۹۹ درصد ۱.۰۴ درصد

اسکاتلند

۲۶۰۱۰

۲۶۸۱۱

۲۴۹۳۷

۰.۹۲ درصد ۰.۹۲ درصد ۰.۹۴ درصد

اتریش

۲۵۴۲۸

۲۷۰۳۸

۲۴۴۲۰

۰.۹۰ درصد ۰.۹۲ درصد ۰.۹۲ درصد

 در سال ۹۶ کمیت تولید علم کشور به مرز ۵۵۰۰۰ مدرک نزدیک شد

همچنین براساس پایگاه استنادی اسکوپوس در سال ۱۳۹۴ تعداد مدارک کشور ۴۴ هزار و ۳۴۲ مورد بود که این رقم در سال ۱۳۹۵ از مرز ۵۰ هزار مدرک گذشت و به ۵۱ هزار و ۳۱۲ مورد رسید.

هر چند به انتهای سال ۱۳۹۶ رسیدیم، اما به دلیل تاخیری که در انتشار مجلات وجود دارد، اطلاعات این سال هنوز در حال کامل شدن است، اما با این وجود تعداد مدارک کشور در سال ۱۳۹۶ به ۵۴ هزار و ۱۱۵ مورد رسیده است. بنابراین کمیت تولید علم کشور به مرز ۵۵ هزار مورد نزدیک می شود.

سهم ایران از کمیت تولید علم دنیا نیز از حدود ۱.۶ درصد در سال ۱۳۹۴ به حدود ۱.۹ درصد در سال ۱۳۹۶ رسیده است. در سال ۱۳۹۵ نیز سهم کمیت تولید علم کشور از کل کمیت علم دنیا حدود ۱.۸ درصد بود که تقریبا حدود ۰.۱ درصد به سهم کمیت تولید علم ایران در سال گذشته افزوده شده است.

براساس پایگاه استنادی آی.اس.آی (کلاریویت آنالتیکس) نیز جمهوری اسلامی ایران حدود ۱.۹ درصد از کمیت علم دنیا را تولید می کند. پوشش نشریات در دو پایگاه اسکوپوس و آی.اس.آی کاملا یکسان نبوده و با یکدیگر تفاوت هایی دارد. بنابراین کمیت تولید علم کشورها در این دو پایگاه بسته به نشریاتی که در آن مقالاتشان را منتشر می کنند با یکدیگر یکسان نیست.

در سال ۱۳۹۴ در پایگاه آی.اس.آی تعداد مدارک ایران ۴۰ هزار و ۶۲۷ مورد بود که این رقم در سال ۱۳۹۵ به ۴۷ هزار و ۸۰۷ مورد رسید. در سال ۱۳۹۶ با یک افزایش دیگر تعداد مدارک کشور به ۴۹ هزار و ۲۹۸ مورد رسید که باید گفت اطلاعات سال ۱۳۹۶ در این پایگاه هنوز تکمیل نشده است. به هر ترتیب در این پایگاه نیز برای نخستین بار در سال ۱۳۹۶ اطلاعات کشور به مرز ۵۰ هزار مدرک نزدیک می شود.

از لحاظ رتبه کمیت تولید علم در پایگاه آی.اس.آی در سال ۱۳۹۴ رتبه ما ۱۹ بود که در سال ۱۳۹۵ به ۱۷ رسید. در سال ۲۰۱۷ و در حال حاضر رتبه کمیت تولید علم کشور در پایگاه استنادی آی.اس.آی ۱۶ است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تولید علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۸۶۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قربان قربانی صبح یکشنبه در همایش توسعه کشت محصولات کم‌آب بر در راستای الگوی کشت با محوریت پنبه اظهار کرد: در گذشته ۲۵۰ هزار هکتار پنبه در کشور کشت می‌شد که از این میزان ۱۸۰ هزار هکتار مربوط به استان گلستان بود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ۷۰ درصد پنبه کشور در استان گلستان تولید می‌شد، افزود: کشت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار می‌تواند ما را در محصول پنبه به خودکفایی برساند.

رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: باتوجه به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی ما باید در بحث محصولاتی چون گندم، برنج، شکر، چغندرقند و پنبه به خودکفایی برسیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت پنبه در گلستان به دلیل کم آبی به ۱۴ هزار هکتار رسید و گلستان بیشترین کاهش سطح زیر کشت را در کشور تجربه کرد.

قربانی با اشاره به اینکه استان گلستان به رقم سرسبز بودن مشکل کم آبی دارد، گفت: در کشت محصولات کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۷۵ تنها دو رقم پنبه در کشور موجود بود که برای بهره برداری این محصول نیاز به ۲۲۰ روز زمان بود اما اکنون ۱۴ رقم تجاری پنبه در کشور موجود است که طی ۱۱۰ روز به بهره برداری می‌رسد.

قربانی اظهار کرد: پنبه یک محصول اشتغالزا است که هر چهار هکتار پنبه‌کاری یک شغل مستقیم و پنج شغل در صنایع جانبی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6090878

دیگر خبرها

  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • وزیر نفت: ۵۰ درصد از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت است
  • پس از عملیات «وعده صادق» نگاه دنیا به ایران تغییر کرد
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • آیت‌الله دژکام: بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود