Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، طرح تعطیلات زمستانی مدارس از دسته طرح‌هایی است که برای دانش‌‌آموزان شیرین است چرا که در بین روزهای مدرسه، دانش‌آموزان چند روزی را به استراحت می‌پردازند.

طرح تعطیلات زمستانی از سال‌ها پیش مطرح بوده است و قبلاً سابقه اجرا شدن هم داشت؛ در زمان محمدعلی نجفی و وقتی مقرر شد که سیستم آموزشی در دوره دبیرستان به شکل ترمی ـ واحدی اجرا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روش ترمی ـ واحدی دانش‌آموزان به مانند دانشجویان در هر نیم‌سال، تعدادی واحد را می‌گذراندند و در بین دو ترم نیز تعطیلاتی پیش‌بینی شده بود؛ مشخصا ً بعد از ترم اول در هر نیم‌سال، همزمان با زمستان بود که به نوعی تعطیلات زمستانی محسوب می‌شد.

البته تعطیلات زمستانی، با اجرای نظام سالی ـ واحدی خود‌به‌خود حذف شد و کسی هم سراغی از این تعطیلات نگرفت تا سال‌های اخیر که موضوع تعطیلات زمستانی مطرح شده است.

* محیط زیست از منظر کاهش آلودگی هوا طرح تعطیلی مدارس را تهیه کرد

دی ماه سال گذشته بود که دوباره تطرح تعطیلات رمستانی مطرح شد، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه در خصوص تعطیلات یک‌ماهه زمستانی مدارس هنوز نظری نداده‌ایم، گفت: سازمان محیط زیست طرحی را از منظر «کاهش آلودگی هوا» برای ایجاد تعطیلات زمستانی آماده کرده است.

مهدی نویدادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش 16 دی ماه سال گذشته  با بیان اینکه سازمان محیط زیست طرحی را از منظر «کاهش آلودگی هوا» برای ایجاد تعطیلات زمستانی آماده کرده است، اظهار داشت: «آموزش و پرورش به مسئله تعطیلات زمستانی از منظر تعلیم و تربیت نگاه می‌کند؛ ما به تعطیلات زمستانی تنها برای کاهش آلودگی هوا نمی‌اندیشیم بلکه به تمام یک سال تحصیلی برای مدیریت بهینه آموزشی و تربیتی نگاه می‌کنیم». 

وی افزود: «آموزش و پرورش خواهان اصلاح تقویم آموزشی کشور است و ما با تعطیلات زمستانی به شرطی موافقیم که مصوبه مجلس برای آغاز سال تحصیلی در مهرماه و پایان آن در اردیبهشت ماه اصلاح شده و اختیار اعمال تغییر در تقویم آموزشی به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شود تا بتواند زمان آغاز سال تحصیلی را تغییر دهد».

نوید ادهم اضافه کرد: «طرحی که تعطیلات یک‌ماهه زمستانی را مطرح می‌کند مربوط به سازمان محیط زیست است اما قطعاً از آموزش و پرورش هم نظر خواهند خواست کما اینکه سال گذشته هم این اتفاق افتاد و طرحی به مجلس فرستاده شد که البته رد شد».

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه این شورا در خصوص تعطیلات یک‌ماهه زمستانی مدارس هنوز نظری نداده است، گفت: «ما هم قبول داریم که تغییر تقویم آموزشی در کلان کشور تأثیرگذار است و راه‌حل‌های مختلفی می‌توان برای آن پیش‌بینی کرد اما پیش شرط آن، این است که مجلس بپذیرد که مصوبه‌اش برای زمان آغاز سال تحصیلی اصلاح شود».

* طرحی که سازمان گردشگری برای تعطیلات زمستانی آورد

این طرح با مطرح شدن موضوع حذف آزمون از دبستان‌ها و ماجرای حذف آزمون پایه اول مدارس سمپاد و نمونه دولتی، کمرنگ شد تا در روز 12 اردیبهشت ماه طرح تعطیلات زمستانی از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سر درآورد.

علی‌اصغر مونسان رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اظهار کرد: «آب‌وهوای مناسب در نیمه دوم سال یکی از ظرفیت‌های خوب مناطق جنوبی است که به دلیل فعالیت مدارس امکان گردشگری کاهش می‌یابد و می‌توان با اجرای طرح تعطیلات زمستانی از این فرصت استفاده کرد.»

وی افزود: «به همین منظور هفته گذشته در پیشنهادی به معاون اول رئیس جمهوری، موضوع تعطیلات زمستانی مطرح شد و و تاثیرات مثبت این طرح به آقای جهانگیری ارائه شد و امیدواریم این پیشنهاد به تأیید و تصویب هیأت دولت برسد».

مونسان یادآور شد: «در صورت تصویب تعطیلات زمستانی اوج گردشگری دیگری همانند نوروز در کشور ایجاد می‌شود و این مسئله می‌تواند به ایجاد اشتغال و درآمدزایی بیشتر در استان‌های جنوبی کشور کمک کند».

* توافق آموزش و پرورش با سازمان گردشگری 

سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش چند روز پیش در خصوص طرح تعطیلات زمستانی، گفت:« وزارت آموزش و پرورش با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سایر سازمان ها توافقات خود در این زمینه را انجام داده است».

وی افزود: «در صورتی که در زمستان دو هفته تعطیلات در نظر گرفته شود باید مدارس یک هفته زودتر شروع شوند همچنین پایان مدارس نیز با یک هفته تاخیر همراه است و دانش‌آموزان باید در هفته اول خرداد در کلاس‌های درس حاضر شوند که این موضوع به قانون و موافقت مجلس با تغییر شروع و پایان سال تحصیلی نیاز دارد».

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه در مناطق گرمسیری با توجه به گرمی هوا امکان برگزاری کلاس‌های درس در خرداد ماه وجود ندارد این طرح چگونه در این مناطق اجرایی می‌شود، خاطرنشان کرد: «در صورتی که تعطیلی دو هفته در زمستان مدنظر باشد چاره‌ای جز ادامه مدارس در خرداد ماه وجود ندارد».

* مجلس باید در خصوص تعطیلات زمستانی تصمیم بگیرد

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس درباره طرح تعطیلات زمستانی مدارس، اظهار کرد: این طرح باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی بررسی و تصویب شود.

وی با تأکید بر اینکه مصوبه دولت برای اجرای این طرح کافی نیست، ادامه داد: باید طرح را به مجلس بیاورند تا بررسی کنیم.

زاهدی تصریح کرد: هنوز چیزی در خصوص طرح تعطیلات زمستانی مدارس به مجلس ارائه نشده است و ما نمی‌توانیم اظهار نظر کنیم. 

وی درباره امکان تأیید این طرح، گفت: بستگی به این دارد که چقدر این طرح جامع باشد و با اسناد بالادستی تناقض نداشته باشد.

به گزارش فارس، با توجه به اینکه مجلس شورای اسلامی قانون شروع سال تحصیلی و پایان آن را تصویب کرده است، باید مجلس طرح جدید را نیز مصوب کند؛ اما نکته قابل تأمل اینجاست که اگر دانش‌آموزان دو هفته یا یک ماه در زمستان تعطیل باشند چه ضمانتی وجود دارد که باز هم آلودگی هوا و بارش برف، مدارس را در زمستان به جز تعطیلات زمستانی به تعطیلی نکشاند؟

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۰۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند

به گزارش قدس خراسان، آذر رشیدی در آیین افتتاح پیش دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی در سه‌شنبه‌های امید که امروز در منطقه رضویه برگزار شد، اظهار کرد: ۸۰ درصد از مدارس استثنایی استان خیرساز هستند و این حاصل نگاه ویژه خیرین گرانقدر به دانش آموزان بانیازهای ویژه است.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بیان کرد: پیش‌دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی از این جهت یک مدرسه استثنایی است که دانش‌آموزان آن استعدادهای نهفته استثنا دارند و این استعدادهای نهفته باعث استثنا شدن آن‌ها شده است که اگر این استعدادها به شکوفایی برسد این عزیزان جزو برترین دانش‌آموزان خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه همه دانش‌آموزان حق ادامه تحصیل دارند افزود: باید تلاش کنیم دانش‌آموز با نیاز ویژه‌ای به خصوص در مناطق محروم و روستایی از تحصیل باز نماند.

رشیدی گفت: این آموزشگاه، دومین آموزشگاهی است که در منطقه رضویه افتتاح شده و خدا را شاکریم که از مهر سال آینده دانش آموزان بانیازهای ویژه با آموزش‌های خاص و معلمین متخصص در این منطقه ادامه تحصیل خواهند داد.

در ادامه همچنین جواد روحانی، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی نیز فعالیت‌های خیرین مدرسه‌ساز را بسیار ارزشمند و قابل ستایش عنوان کرد و گفت: این باقیات و صالحات افراد خیر است که یادگارهایی معنوی به جای می‌گذارند.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در میان همه کارهای خیر، مدرسه‌سازی متمایز است، افزود: مدرسه جایگاه ویژه و ممتازی دارد؛ چرا که مدرسه نه تنها یک مکان، بلکه بنایی رفیع با جایگاهی بلند است. از مدرسه آینده یک سرزمین ساخته می‌شود و خیرین به عنوان معماران مهربانی که امروز به پاس تکریم آن‌ها جمع شده‌ایم، به نسل امروز و فردا آموخته‌اند که بخشنده بودن، بیش از آن که تمکن مالی بخواهد قلب بزرگ و دل عاشق می‌طلبد.

روحانی بیان کرد: توسعه فضاهای آموزشی به یقین زمینه‌های رشد و پیشرفت همه جانبه کشور به ویژه در بخش علمی را که زیربنای اصلی توسعه است، فراهم می‌سازد.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی، گفت: این آموزشگاه در زمینی به مساحت ۸۰۰ متر و با زیربنای ۲۵۰ متر مربع به ارزش بالغ بر ۳ میلیارد تومان با مشارکت نیک‌اندیش بانو پروین گرجستانی و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان احداث شد.

گفتنی است، زمین آموزشگاه توسط علی جان مقیمی به اداره آموزش و پرورش استثنایی اهدا شده بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران