Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدرت‌های بزرگ در نیمه دوم قرن بیستم در ۱۱۷ انتخابات در کشور‌های مختلف دخالت کردند و در این میان آمریکا بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۳ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، دخالت ادعایی در روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 در آمریکا همچنان سرخط رسانه‌های داخلی و خارجی قرار دارد؛ اما بازنگری در تاریخ نشان می‌دهد دخالت در امور داخلی دیگر کشور‌ها نوعی بازی جهانی است که آمریکا در آن بسیار حرفه‌ای عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جیمز کلپر، مدیر پیشین دستگاه اطلاعات ملی آمریکا، در همین خصوص مدعی شد: «در طول تاریخ هنگامی که ما تلاش می‌کردیم در انتخابات دیگر کشور‌ها دستکاری، تقلب یا اعمال نفوذ کنیم و یا حتی مقدمات سرنگونی دولت‌ها را فراهم آوریم، چنین اقدام‌هایی را با در نظر گرفتن منافع ملی کشور هدف انجام می‌دادیم». 

بررسی‌ها نشان می‌دهد قدرت‌های بزرگ در فاصله سال‌های 1946 تا 2000 میلادی در 117 مورد انتخابات در کشور‌های خارجی دخالت کردند و در این میان آمریکا بیشترین سهم دخالت‌ها را به خود اختصاص داده است.

یک محقق آمریکایی گفت: «در بررسی دخالت قدرت‌های بزرگ در برگزاری انتخابات در دیگر کشور‌ها که با هدف تعیین نتیجه‌ی انتخابات صورت می‌گرفت، به این نتیجه رسیدم که آمریکا در 81 مورد انتخابات در 47 کشور دنیا دخالت کرده و این دخالت‌ها در فاصله سال‌های 1946 تا 2000 میلادی اتفاق افتاده است». 

برای نمونه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سازمان جاسوسی سیا) آشکارا پذیرفت در سال 1953 کودتایی را ضد نخستین دولت منتخب مردمی نخست وزیر ایران ترتیب داده و زمینه‌ی سرنگونی دولت وقت را فراهم آورده است. نخست وزیر وقت اصرار داشت نفت ایران ملی شود؛ لذا مصدق سرنگون شد و شاه 26 سال دیگر زمام امور را در کشور بدست گرفت تا از منافع بلندپروازانه‌ی غرب در ایران محافظت کند. حکومت شاه با انقلاب اسلامی سال 1979 که مایه‌ی ضدغربی داشت به پایان رسید.

سازمان سیا همچنین دو دهه پیش، کودتای نظامی خونینی را در شیلی اجرا کرد. فرانک چرچ، رئیس وقت کمیته‌ی منتخب مجلس سنا، برای بررسی عملیات دولتی در فعالیت‌های اطلاعاتی گفت: «همچون سزار که از دوردست‌ها در رُم بر مستعمرات خود نظارت می‌کرد، نیکسون (رئیس جمهور وقت آمریکا) اعلام کرد دولتی که مردم شیلی برگزیدند مورد قبول رئیس جمهور آمریکا نیست. نگرش کاخ سفید این بود که اگر همچون ویتنام نمی‌توانم نظامیان نیروی دریایی را (به شیلی) اعزام کنم، پس سازمان سیا را می‌فرستم». 

با توجه به چنین پیش زمینه‌ای آیا ادعای دخالت روسیه در روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا ریاکارانه به نظر نمی‌رسد؟

سه تن از مشاوران سیاسی آمریکایی در اقدامی سِری دستگاه تبلیغاتی بوریس یلتسین، رئیس جمهور روسیه، را در دوره دوم ریاست جمهوری وی مدیریت می‌کردند. آنان در گفتگو با مجله‌ای آمریکایی از همکاری شان با دولت بیل کلینتون برای افزایش میزان محبوبیت یلتسین در نظرسنجی‌ها پرده برداشتند.

لوس آنجلس تایمز در گزارشی نوشت: «گرچه آمریکایی‌ها زبان روسی نمی‌دانستند و کارشان را با مترجم پیش می‌بردند، اما در اقدامی سری پویشی را به سبک و سیاق آمریکایی آغاز کردند که هدف از آن خنثی کردن احساسات عمومی در مخالفت با یلتسین بود».

در پایان این مطلب آمده است: به نظر می‌رسد دخالت قدرت‌ها در سیاست داخلی کشور‌ها قدمتی برابر با سیاست دارد. اما بنابر تحقیقات، هنگامی که موضوع دخالت در امور داخلی دیگر کشور‌ها مطرح می‌شود، آمریکا یکی از برجسته‌ترین مداخله جویان است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۱۱۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟

به گزارش همشهری آنلاین، از یک طرف تیک تاک خبر از عملیات انتحاری در بازار آمریکا می‌دهد و پیشروی برند هواوی باعت شده تا جنگ تراشه‌ها بین واشنگتن و پکن بالا بگیرد. شرکت مادر اپلیکیشن تیک‌تاک خبر داده که در در بدترین سناریو، این اپلیکیشن را در آمریکا تعطیل میکند تا اینکه آن را به یک خریدار بالقوه آمریکایی بفروشند.

مدیرعامل تیک‌تاک می‌گوید: تصمیم داریم در مبارزه حقوقی علیه قانونی که توسط رئیس جمهور آمریکا امضا شده و برنامه ویدئوی کوتاه محبوب ۱۷۰ میلیون آمریکایی را ممنوع می‌کند، پیروز شویم. از سوی دیگر تحیقیق‌ها نشان می‌دهد: جدیدترین گوشی‌های هوشمند هواوی، مجهز به مدلی از پردازنده پیشرفته ساخت چین هستند که توانایی این شرکت چینی برای حفظ تولید تراشه جنجالی را منعکس کرد. بر اساس گزارش بلومبرگ، برای هواوی، این گام دیگری به سوی بازسازی کسب و کاری است که با تحریم‌های دوران ترامپ، نابود شد.

این شرکت از نظر سهم بازار چین در سه ماهه اول امسال، با اپل برابری کرد که نشان دهنده ضعیف شدن سهم سازنده آیفون در این بازار طی ماههای اخیر بوده است. خبر دیگر اینکه بنیان‌گذار چینی برند شیائومی خبر داده که بیش از ۷۵ هزار سفارش برای خودروی SU۷ ثبت کرده و بیش از ۱۰ هزار تحویل در ژوئن را هدف قرار داده است. رویترز گزارش داده که این اقدام شیائومی به جنگ قیمت خودروهای برقی در بزرگترین بازار خودروی جهان دامن می‌زند.

اما به بازار انرژی دنیای نگاه کنید که وزارت اقتصاد روسیه اعلام کرده، صادرات گاز طبیعی مایع این کشور ممکن است در چهار سال آینده، متوقف شود. برخی گزارش‌ها هم حکایت از آن دارد که هیچ کشور غربی مهمی در میان شرکای تجاری اصلی روسیه باقی نمانده و آلمان با مبادلات تجاری 12 میلیارد دلاری، دیگر یکی از پنج کشور برتر جهان نیست و چین، هند قدرت های نوظهور هستند.

کد خبر 847318 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تکنولوژی (فناوری) تکنولوژی (فناوری) - دیجیتال کامپیوتر - تراشه

دیگر خبرها

  • تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • حمایت جامعه دانشگاهی گلستان از دانشجویان معترض آمریکایی + فیلم
  • مهرواره هوای نو؛ آماده‌سازی هیئات برای چهل‌واره دوم انقلاب
  • حمایت جامعه دانشگاهی گلستان از دانشجویان معترض آمریکایی
  • بازداشت ۶۰۰ دانشجو آمریکایی معترض به نسل‌کشی در غزه
  • بازداشت بیش از ۶۰۰ دانشجو آمریکایی معترض به نسل‌کشی در غزه
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد