Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@00:55:15 GMT

9 گونه جانوری گچساران در معرض تهدید است

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۱۶۵۴۷

9 گونه جانوری گچساران در معرض تهدید است

گچساران- ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: بر اثر خشکسالی و نبود غذا در دامنه کوه‌ها 9 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده این شهرستان در معرض تهدید شکارچیان محلی است.

ولی رمضانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این گونه‌های جانوری شامل پلنگ، خرس قهوه‌ای، سیاه گوش، کارکال، سمور، گرگ، کفتار و قوچ و میش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: همچنین چهار گونه پرندگان مناطق حفاظت شده این شهرستان شامل کبک دری، بحری، لیل، شاه بو در معرض تهدید محلی است.
رمضانی با بیان این که خشکسالی منطقه حفاظت شده شهرستان را تهدید می‌کند، گفت: تداوم خشکسالی در گچساران نه تنها در تعداد جمعیت بلکه در رشد حیات وحش تأثیر منفی گذاشته و تداوم آن گونه‌های جانوری و پرندگان منطقه را تهدید می‌کند.
وی با بیان اینکه برخی از گونه‌های جانوری برای تهیه غذا به روستاهای دامنه کوه‌ها هجوم می‌برند گفت: روستاییان برای جلوگیری از خسارت احتمالی حیات وحش به مراتع و باغ‌ها نسبت به حصارکشی باغ‌ها و مراتع خود اقدام کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: گونه جانوری قوچ و میش به دلیل شکار بی رویه و خشکسالی چند سال گذشته در منطقه آزاد شهرستان گچساران در معرض تهدید شکارچیان محلی است.
وی بیان کرد: این گونه جانوری بیشتر در منطقه آزاد این شهرستان از جمله ماهور بی بی حکیمه و دلوار کاظم، کوه هوش و ماهور بابا کلان است.
رمضانی افزود: به دلیل خشکسالی و خشک شدن نیمی از چشمه‌های مناطق آزاد این گونه جانوری برای تهیه آب به حاشیه روستاها هجوم می‌برند که در معرض دید شکارچیان قرار می‌گیرد.
وی گفت: تولید علوفه امسال به دلیل دلیل کمبود نزولات آسمانی در مناطق آزاد این شهرستان 80 درصد کاهش داشته است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران افزود: کوه خامی با مساحت بیش از 25 هزار هکتار، کوه سرخ با 32 هزار هکتار و کوه دیل با 10 هزار هکتار مساحت از جمله مناطق حفاظت شده این شهرستان محسوب می‌شوند.
وی ابراز کرد: امسال پنج قبضه اسلحه شکاری از شکارچیان متخلف در این شهرستان کشف و ضبط شد.
رمضانی اظهار داشت: شکارچیان متخلف در زیستگاه حیات وحش گچساران در حال تیراندازی و شکار بودند که با اقدام سریع مأموران اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان دستگیر شدند.
وی بیان کرد: این تعداد سلاح کشف شده از شکارچیان شهرستان گچساران شکاری بوده است.
رمضانی اظهار داشت: پنج متخلف زیست محیطی نیز در شهرستان گچساران دستگیر و 14 میلیون و 800 هزار ریال جریمه نقدی شدند.
بیش از 80 حلقه چشمه در مناطق حفاظت شده شهرستان وجود دارد که 50 درصد از آنها پی خشکسالی‌های چند سال اخیر به شدت کم آب یا خشک شده است.
برای آبرسانی به مناطق حفاظت شده این شهرستان یک دستگاه تراکتور سیار تأمین شده که روزانه یکهزارو 500 لیتر آب در آبشخورهای این مناطق توزیع می‌شود.
2082/6110

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي گونه هاي جانوري مناطق حفاظت شده گچساران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۶۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متصدی واحد جمع‌آوری ضایعات در خواف به حبس محکوم شد

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست خواف گفت: بدنبال شکایت این اداره و در پی اخطار مکرر به یکی از واحدهای غیر مجاز جمع آوری ضایعات در شهر خواف و توجه نداشتن به اخطارها و رفع نواقص لازم متصدی این واحد همزمان با هفته زمین پاک ( هفته اول اردیبهشت) با حکم دادگاه به ۶ ماه حبس تعزیزی محکوم شد.    سعید شفیعیان افزود: اداره حفاظت محیط زیست خواف ضمن اخطار به واحدهای غیر مجاز جمع آوری پسماند از آنها برای رفع نواقص تعهد می گیرد ولی برخی از این واحدها نسبت به اجرای تعهد کوتاهی می کنند   وی ادامه داد: به این منظور شکایتی از یک واحد جمع آوری پسماند این شهرستان در مرجع قضایی ارایه و متصدی با رای قاضی به رفع نواقص و تحمل حبس محکوم شد.   شفیعیان اظهار کرد: با عنایت به تعریف واحدهای جمع آوری ضایعات در ردیف ۲۴ آیین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، دستگاههای ذیل این آیین نامه باید در جهت ساماندهی این مشاغل طبق درخواست و انتظارات مردمی فعال تر عمل کنند.   خواف با یک میلیون هکتار وسعت از وسیع‌ترین عرصه‌های طبیعی در بین شهرستانهای استان خراسان رضوی برخوردار و دارای یک منطقه حفاظت شده، یک تالاب ملی و ۲ منطقه شکار ممنوع است.   عرصه‌های طبیعی خواف از نظر حیات وحش جانوری، زیستگاه گونه‌های تحت حمایتی چون پلنگ ایرانی، قوچ و میش وحشی، آهو، فلامینگو و حواصیل و تعدادی دیگر گونه‌های نادر پرندگان و حیات وحش است.   مرکز شهرستان ۱۶۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.      

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • متصدی واحد جمع‌آوری ضایعات در خواف به حبس محکوم شد
  • رفع تصرف ۲۰ هزار متر مربع از اراضی دولتی در گتوند
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • اصلاح الگوی کشت بهترین راه برای مدیریت مصرف آب
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس