Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@10:04:01 GMT

20 خانه تاریخی آذربایجان شرقی مرمت می شود

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۲۱۳۳

20 خانه تاریخی آذربایجان شرقی مرمت می شود

به گزارش دوشنبه ایرنا، مرتضی آبدار در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با فعال شدن کارگاه های مرمت جان تازه ای در کالبد خانه‌های تاریخی آذربایجان شرقی دمیده می شود، افزود: مرمت 4باب خانه تا پایان سالجاری به اتمام خواهد رسید.
وی با اشاره به ثبت تعداد 100 خانه تاریخی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی، اظهار داشت: از مجموع این خانه ها حدود 50 خانه و بنای تاریخی به طور کامل مرمت و مورد بهره برداری قرار گرفته و در حال حاضر 26 خانه و بنای تاریخی در سه قالب مشارکتی، بخش خصوصی و مرمت مستقیم توسط اداره کل میراث فرهنگی مورد مرمت و بازسازی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آبدار اضافه کرد: با توجه به اینکه برخی از بناها و خانه های تاریخی متعلق به بخش خصوصی و یا سایر ارگان های استانی است، مرمت و بازسازی آنها با مشارکت میراث فرهنگی استان در حال انجام است.
وی تشریح کرد: در این راستا 13 بنا و خانه تاریخی از قبیل ساوجبلاغی، عهدی، گنجعلی زاده، نقشینه، جداره‌های هتل ژاله، گراند هتل و هتل جهان نما و حمام نظافت در تبریز، خانه جهادی دیزج خلیل و عمارت تیل در شبستر، خانه جوادی در اسکو، خانه سلیمانی در آذرشهر و خانه اربابی پیرآباد در ایلخچی به صورت مشارکتی در حال مرمت و بازسازی هستند.
وی با بیان اینکه مرمت تعدادی از خانه های تاریخی نیز طی شرایط خاص برای تغییر کاربری های مناسب در اختیار بخش خصوصی قرار داده شده است، افزود: از جمله پروژه های مرمت خانه های تاریخی که به بخش خصوصی محول شده است می توان به خانه سرخه ای تبریز و خانه امیرارشد ورزقان اشاره کرد.
آبدار با اشاره به اینکه 11 پروژه مرمتی خانه، کارگاه و جداره تاریخی به صورت مستقیم و فعال توسط اداره کل میراث فرهنگی استان در سال جاری در حال انجام است، گفت: هم اکنون مرمت و بازسازی بناهایی نظیر خانه های سلطان القرائی، ناصح زاده، سرکاراتی، کلانتر، معبودی و امیر فاطمی، کارگاه سفال استاد قابچی و جداره های خانه فتح اله یف و ساختمان اکرامی تبریز، خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب و عمارت اربابی لیقوان توسط تیم تخصصی و کارشناسان ناظر در حال انجام است.
وی میزان اعتبار تعریف شده برای مرمت و بازسازی خانه و بناهای تاریخی استان را افزون بر 45 میلیارد ریال اعلام کرد.
آبدار افزود: تا پایان سال جاری مرمت خانه های سلطان القرائی، معبودی و ناصح زاده در تبریز و خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد به اتمام خواهد رسید.
وی یادآوری کرد: با توجه به اینکه یکی از سیاست های اصلی اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی صیانت و معرفی میراث تاریخی و فرهنگی است، با فراهم سازی شرایطی مناسب جهت حفظ، مرمت و احیای آثار تاریخی و معرفی جامع آنها سعی در تکمیل رسالت خود در این مسیر دارد.
آبدار به کثرت خانه‌های تاریخی در تبریز اشاره کرد و اظهار داشت: این ظرفیت یکی از شاخص‌ترین جاذبه‌های گردشگری تاریخی و فرهنگی تبریز است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نقش مردم در حفاظت از مواریث فرهنگی و تاریخی را مهم و تاثیرگذار خواند و گفت: برای حفاظت از میراث فرهنگی مشارکت مردمی امری ضروری است و تا زمانی که مردم نسبت به میراث فرهنگی به عنوان سرمایه‌های ملی احساس مالکیت و تعلق خاطر نکنند، تمایل چندانی برای حفاظت و صیانت از آنها نخواهند داشت.
3038/518
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 آذربایجان شرقی تغییر کاربری جاذبه های گردشگری سرمایه صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۲۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی