Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@00:12:53 GMT

برای شناسایی عوامل سیل خوزستان کمیته حقیقت یاب تشکیل شود

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۴۲۳۶

برای شناسایی عوامل سیل خوزستان کمیته حقیقت یاب تشکیل شود

اهواز - ایرنا - رئیس شورای هماهنگی تشکل های کشاورزی خوزستان گفت: سیل خسارت غیرقابل جبرانی به کشاورزان خوزستانی وارد کرده است از همین رو یک کمیته حقیقت یاب باید برای بررسی علل و عوامل اصلی بروز سیل در خوزستان تشکیل شود.

به گزارش ایرنا مسعود اسدی شامگاه چهارشنبه در نشست کمیسیون کشاورزی خوزستان پیرامون خسارت های وارده در نتیجه سیل اخیر اظهار داشت: طبق اسناد موجود سازمان آب و برق خوزستان پس از سیلاب آذر و بهمن ماه سال گذشته از لزوم افزایش رهاسازی آب در حوضه های کرخه و دز گفته بود اما این امر محقق نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآور شد: پس از سیل بهمن ماه امسال خروجی سد دز به اندازه ای کاهش یافت که کشاورزان لوله هایی برای استخراج آب از رودخانه به موتور پمپ متصل کردند.
وی ادامه داد: سیل سال 95 نیز خسارت های زیادی به کشاورزی استان زد اما در نهایت تنها 50 میلیارد ریال برای تحکیم سیل بندها بودجه درخواست شد.
اسدی خاطر نشان کرد: درحال حاضر نیز پرداخت به موقع و سریع خسارت کشاورزان در راستای کاهش مشکلات آنها یک امر ضروری است.
وی ادامه داد: باید خسارت وارده به هر کشاورز به طور دقیق محاسبه شود تا در صورتی که پرداخت خسارت کشاورزان به طول انجامید این خسارت ها براساس یک سند مکتوب پرداخت شود.
اسدی مدعی شد: در سال 95 سیل بیش از چهار هزار و 810 میلیارد ریال به اراضی کشاورزی خوزستان خسارت وارد کرد اما مبلغ مصوب شده برای جبران خسارت 32 میلیارد ریال است.

**درسی که از سیل 95 نگرفتیم
رییس انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوش نیز در این نشست با اشاره به اینکه از سیل سال 95 درس عبرت نگرفتیم اظهار داشت: در سال 95 حدود یکهزار میلیارد ریال خسارت در بخش کشاورزی شهرستان شوش وارد شد.
عبدالرحیم رحیمی نیا ادامه داد: اگرچه در سال 95 محصول کشاورزی به دلیل سیل از بین رفتند اما سازمان آب و برق کشاورزان را به دلیل عدم پرداخت حقابه جریمه کرده است.
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو را عامل بخشی از مشکلات فعلی می دانیم گفت: ما در حوزه پیشگیری اقدام نمی کنیم و بعد در زمان بروز بحران مجبور به صرف هزینه های هنگفت می شویم.

**عدم قابلیت کشت تابستانه برخی اراضی
رییس انجمن صنفی کشاورزی و منابع طبیعی دشت آزادگان با انتقاد از عدم لایروبی رودخانه کرخه در محدوده دشت آزادگان گفت: تنها راه معیشت کشاورزان دشت آزادگان اراضی کشاورزی است که در سیل اخیر بسیاری از آنها نابود شدند.
حسین مرمضی ادامه داد: تنها در منطقه هوفل حدود 15 الی 20 هزار هکتار از اراضی برای کنترل سیل به زیر آب رفتند تا سیل را کنترل کنند.
وی با اشاره به اینکه برخی از این اراضی دیگر قابلیت کشت ندارند توضیح داد: حجم بالای آب موجود در اراضی سبب شده که امکان کشت تابستانه نیز در آنها وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: طبق قانون بیمه تامین اجتماعی می توان کشاورزان را بیمه کرد اما به دلیل برخی موانع اداری از 12هزار کشاورز دشت آزادگان تنها موفق به بیمه یکهزار کشاورز شدیم.
بروز سیلاب و طغیان سه رودخانه دز ، کرخه ، کارون سبب آبگرفتگی بیش از 100هزار هکتار از اراضی کشاورزی خوزستان شده و زندگی 400هزار نفر را در استان با مخاطرات جدی رو به رو کرده است.
سیلاب بسیاری از مزارع گندم مناطق روستایی شوش ، شوشتر (شعیبیه) ، حمیدیه ، دشت آزادگان ، خرمشهر و اهواز را که آماده برداشت بودند نابود کرده هفته ها زمان لازم است تا آب سیلاب از اراضی کشاورزی با فروکش کردن طغیان رودخانه ها خارج شود و زمین ها آماده کشت تابستانه شوند.
کارشناسان کشاورزی معتقدند در صورت خارج نشدن آب سیلاب از مزارع کشاورزی و آماده نشدن به موقع زمین ، کشت تابستانه در خوزستان با اختلال رو به رو خواهد شد.
9887/6002/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي سيل 98 خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۴۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند

کامران ساروقی با اشاره به خسارت سیل ۱۳۹۸ در لرستان اظهار داشت: این سیل خسارت بسیار بالایی به ابنیه، راه‌ها، اراضی کشاورزی و باغات این استان به‌ویژه در خرم‌آباد، کوهدشت، نورآباد، چگنی و پلدختر وارد کرد و اگر سد گاوشمار (معشوره) در لرستان ساخته می‌شد شاهد حجم ویرانگر سیل نبودیم، بنابراین اگر نمایندگان از احداث این سد دفاع می‌کردند خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی به پلدختر در سیل ۱۳۹۸ تحمیل نمی‌شد.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اعلام اینکه "۱۶۰ میلی‌متر بارندگی در فروردین سال ۱۳۹۸ در دلفان داشتیم و تمام بستر رودخانه، باغات و اراضی حاشیۀ رودخانه را از بین برد. "، افزود: مسئولان بعد از وقوع حوادث تازه به فکر چاره‌جویی می‌افتند و برنامه‌ای بلندمدت برای جلوگیری از حوادثی مانند سیل وجود ندارد.

‌وی با بیان اینکه ۱۲ میلیارد مترمکعب آب در لرستان سالانه تولید می‌شود که این حجم عظیم از آب به‌صورت رواناب از این استان خارج می‌شود، ابراز کرد: عدم اجرای درست روش‌های آبخوان‌داری و آبخیزداری سبب بروز سیل در لرستان می‌شود.

ساروقی با توجه به قطع بی‌رویۀ درختان در لرستان یادآور شد: ساخت جاده‌های بدون مطالعه، تجاوز در حریم رودخانه‌ها، تغییرات در محیط‌زیست و بودجۀ ناچیز منابع طبیعی بر تکرار سیل در این استان افزوده است.

او با گریزی به قانون توزیع عادلانۀ آب در ۵۲ ماده، خاطرنشان کرد: ما در لرستان با وجود این قانون از حجم عظیم استفاده از تولید آب غافل مانده‌ایم و کشاورزان لرستان به‌دلیل عدم حق برداشت آب‌های تولیدی به شهر‌های دیگر مهاجرت کرده‌اند.

ساروقی با تذکّر اینکه حقابۀ لرستان فدای بازی‌های سیاسی شده است، تصریح کرد: رودخانۀ کشکان با آب‌آورد ۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت ساخت سد را دارد، اما جوانان با وجود اراضی کشاورزی به حاشیۀ شهر‌ها کوچ کرده‌اند.

او بیان کرد: قانون توزیع عادلانۀ آب در لرستان اجرا نمی‌شود و از نمایندگان جدید درخواست می‌کنم از حقابۀ این استان در مجلس دفاع کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با طرح این پرسش که چرا باید برنج در جنوب کشور با آب این استان کشت شود، اما کشاورزان خودمان از آب محروم باشند، اعتراض کرد: کشاورزان لرستان چرا حق کاشت یونجه و ذرت علوفه‌ای را ندارند؟!

ساروقی با اعلام اینکه مدیریت منابع آب لرستان با عملکرد ضعیف خود جفایی عظیم را در حق کشاورزان روا داشته‌است، توضیح داد: حدود ۴۰ سال است که حقابۀ این استان به‌دلیل عدم مدیریت و کوتاهی نمایندگان ضایع شده‌است.

او با طرح این سؤال که چرا ساخت سد گاوشمار با دستور مستقیم رئیس‌جمهور هنوز اجرایی نشده است، از مسئولان خواست که درصد پیشرفت فیزیکی این سد را از زمان صدور این دستور اعلام کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: خلأ روش‌های علمی و نوین در مدیریت رواناب‌ها، عدم اقدام به‌موقع و اقدامات پیشگیرانه سبب می‌شود شاهد خسارت هرسالۀ بارندگی در این استان باشیم.

منبع:تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • تشکیل ۵۸ پرونده خرید ادوات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟