Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@23:37:23 GMT

پویانمایی ایرانی ، کیفیت جهانی

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۵۳۰۰

پویانمایی ایرانی ، کیفیت جهانی

چند سالی است که نام هنرمندان ایرانی در حوزه پویانمایی در جشنواره‌های جهانی شنیده می‌شود و به ادعای دست‌اندرکاران این حوزه، ایران در بین تولیدکنندگان انیمیشن کوتاه در منطقه حرفی برای گفتن دارد، اما در حوزه انیمیشن بلند سینمایی با توجه به امکانات و توانایی‌های هنرمندان ایرانی در وضعیت مطلوبی قرار نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه عامل نیک/

چند سالی است که نام هنرمندان ایرانی در حوزه پویانمایی در جشنواره‌های جهانی شنیده می‌شود و به ادعای دست‌اندرکاران این حوزه، ایران در بین تولیدکنندگان انیمیشن کوتاه در منطقه حرفی برای گفتن دارد، اما در حوزه انیمیشن بلند سینمایی با توجه به امکانات و توانایی‌های هنرمندان ایرانی در وضعیت مطلوبی قرار نداریم. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چندین دهه به عنوان یکی از تولیدگنندکان موفق در این حوزه حضور داشته است، اما با وجود این و همچنین کیفیت تولیدات هنرمندان، این آثار همچنان در بین مخاطبان و کودکان و نوجوانان ناشناخته‌اند. در مورد عرضه این محصولات و همچنین چشم‌انداز پویانمایی ایران با محمدرضا کریمی‌صارمی،‌ مدیرکل امور سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که نزدیک به دو دهه سابقه حضور مستمر در مقام دبیری جشنواره پویانمایی تهران را دارد، به گفت‌وگو نشسته ایم.

*وقتی صحبت از پویانمایی و کانون می‌شود همه به دهه 40 و دوران طلایی پویانمایی ایران اشاره می‌کنند، علت تکرار نشدن آن تجربه چیست؟

این‌گونه نیست که آن دوران متوقف شده باشد، بلکه آن دوران طلایی هر سال در حال تکرار شدن است و ما افولی نداشته‌ایم. یکی از افتخارات کانون در حوزه تولید انیمیشن این است که هر سال در این حوزه فعال بوده است و نشانه‌اش اینکه همین الآن یکی از آثار ما در بزرگ‌ترین جشنواره انیمیشن به‌روز جهان حضور دارد. تأکید می‌کنم که هیچ وقت تولیدات کانون در این حوزه افت نکرده و اکنون هم که می‌توانیم ادعا کنیم در اوج هستیم.

*پس این تصور عمومی‌ که کانون با قدرت گذشته پیش نمی‌رود، از چه نشأت گرفته است؟ به دلیل اطلاع‌رسانی اندک است یا کارها به دست مخاطب عام نمی‌رسند؟

هنرمندان و مخاطبان از تولیدات کانون راضی هستند. نشانه این موضوع استقبال از محصولات کانون است. در حال حاضر یکی از محصولات کانون که بسیار مورد توجه قرار گرفته، کتاب فیلم‌های کانون است؛ همچنین ما در حوزه اقتباس از کتاب‌های کانون ورود کرده‌ایم. حدود 20عنوان از کتاب‌های کانون در فرایند تولید پویانمایی قرار گرفته‌اند. به عنوان مثال پویانمایی «گرگم و گله می‌برم» که در جشنواره زاگرب در بخش مسابقه حضور دارد و اتفاق بزرگی است، براساس اثری از خانم افسانه شعبان‌نژاد ساخته شده است که یکی از نویسندگان بنام کانون هستند. انیمیشن کوتاه و مستقل و هنری در کشور ما بهترین شرایطش را طی می‌کند.

*به ساخت کتاب فیلم‌ها اشاره کردید؛ همه می‌دانیم که آثار مکتوب ارزشمندی طی چند دهه فعالیت کانون از نویسندگان مطرح کودک و نوجوان تولید و عرضه شده‌اند، کانون برنامه‌ای برای بهره‌گیری از این آثار در حوزه انیمیشن و فیلم سینمایی دارد؟

اقتباس یک ابزار مهم در تولید آثار هنری است، چون اثر در حوزه ادبیات یک بار امتحانش را در مواجهه با مخاطب پس داده است . با توجه به این نکته و همچنین آثاری که در کانون حضور دارند، ما به سمت اقتباس رفتیم و در انیمیشن بسیار موفق بودیم و می‌توان گفت که از سابقه موفق کانون در حوزه اقتباس ادبی در آثار سینمایی بهره بردیم. امسال هم برنامه‌مان این است که این رویکرد را در آثار سینمایی نیز دنبال کنیم. رمان‌های نوجوان کانون می‌توانند منبع خوبی برای تولید آثار اقتباسی باشند. البته ما در حال مذاکره برای چند اثر سینمایی هستیم که هنوز قطعی نشده‌اند، اما به طور قطع با یک اثر بلند سینمایی در جشنواره اصفهان حضور خواهیم داشت.

*حضور در جشنواره‌ها و تولید آثار هنری و کمک به هنرمندان مسستقل در جای خود ارزشمند هستند، اما مخاطب عام بیشتر به دنبال انیمیشن‌های بلند و سینمایی است؛ چرا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با توجه به سابقه و توانایی که می‌گویید چنان‌که شاید و باید در زمینه تولید فیلم سینمایی انیمیشن فعال نیست؟

از سال گذشته ما به این حوزه ورود پیدا کرده‌ و در ساخت یک انیمیشن با عنوان «انقراض» به طور مشترک همکاری می‌کنیم. با توجه به سابقه این تیم و کار پیشین آن‌ها که انیمیشن دیده شده «فیلشاه» است، به نتیجه این همکاری بسیار اطمینان داریم. منتها این قبیل کارها فرایندهای تولید طولانی دارند . در حال حاضر 35 درصد کار انجام شده است و امیدواریم تا پایان سال کار به اتمام برسد.

*دهه 60 و پیش از آن، کانون به عنوان یک مرجع برای ساخت آثار در حوزه کودک و نوجوان بود و بسیاری از کارگردانان برای حمایت به سراغ کانون می‌آمدند، در حال حاضر کانون همچنان مرجعیتش را حفظ کرده است؟

 جوان‌هایی که در دهه 50 به سراغ کانون رفته‌اند، در حال حاضر عمدتاً پیشکسوتان و هنرمندان شاخص این دوره هستند. توجه داشته باشید که این افراد آن زمان فقط هنرمندان جوان و خوش‌قریحه بودند و الآن ما به عنوان استاد از آن‌ها یاد می‌کنیم. اکنون هم همین اتفاق در جریان است؛ درِ کانون همچنان به روی جوانان باز است. همه جوان‌هایی که امروز در کانون فعالیت می‌کنند، استادهای فردا خواهند بود. در حال حاضر ما در کانون 22 پویانمایی در دست ساخت داریم؛ هر اثر کارگردانی دارد و به این معنی است که 22 هنرمند مشغول ساخت آثارشان هستند. از این افراد 80 درصد هنرمندان جوان و 20درصدشان از کارگردان‌های پیشکسوت و شناخته شده هستند. همین‌جا بگوییم بیشتر این هنرمندان جوان توانمند هستند و از همین حالا با پذیرفته شدن آثارشان در جشنواره‌های جهانی این را نشان داده‌اند و کم از پیشکسوتان عرصه انیمیشن ندارند.

*کانون به عنوان مکانی مورد اعتماد برای خانواده ایرانی بوده است، با توجه به آمارهایی که می‌فرمایید خروجی این تلاش‌ها چطور در اختیار مردم و مخاطب عمومی قرار خواهد گرفت؟

یکی از فعالیت‌های چهل‌گانه کانون در کتابخانه‌هایش نمایش فیلم است. حتی تریلرهای سیار ما هم مجهز به سیستم نمایش فیلم هستند و ضمن اینکه نمایش اجرا می‌کنند، فیلم هم نمایش می‌دهند. بتازگی در مناطق محروم هم حضور فعال داشته‌ایم. ما در محروم‌ترین نقاط کشور کتابخانه داریم و همه این کتابخانه‌ها موظف به نمایش رایگان فیلم هستند. ما هفت سالن داریم که در حال مجهز شدن به سیستم نمایش فیلم سینمایی «بی سی پی» هستند اما در این فرایند هم برای مخاطبان کودک و نوجوان دایر هستند. طیف گسترده‌ای از اعضای کتابخانه‌های کانون، مخاطب آثاری هستند که در کانون تولید می‌شود. برنامه دیگرمان در پخش این آثار، قرارداد با رسانه ملی است. همین زمان قرارداد پنج فیلم را با رسانه ملی بسته‌ایم. این آثار را با هر قیمتی که آن‌ها می‌گویند، واگذار می‌کنیم. سازمان‌های دیگری مثل آموزش و پرورش هم مخاطب آثارمان هستند و محصولاتی از ما را نمایش می‌دهند. همین زمان در حال مذاکره با گروهی هستیم و به فضای نمایش خانگی هم وارد شده‌ایم. پیش از عید هم که فیلم «ضربه فنی» کار آقای رمضانی را اکران کردیم. هر چند شرایط اکران مطلوب نبود اما ما فعالیتمان را در این حوزه ادامه خواهیم داد.

*به نظر می‌رسد پویانمایی ایران در سال‌های گذشته وارد مرحله جدیدی شده است، به عنوان دبیر جشنواره پویانمایی بگویید برنامه‌ای هم برای عرضه جهانی این محصولات وجود دارد؟

جشنواره پویانمایی جایگاه خوبی در این حوزه دارد و محلی است برای معرفی پویانمایی ایران و حضور جهانی این آثار! ما اینک در بازار فیلم مسکو حضور داریم. کارهای نیمه تمام و در دست ساخت و آثار پویانمایی آنجا معرفی و ارائه شده‌اند. امروز پویانمایی ایران به کیفیتی جهانی دست یافته است و به اعتقاد من در حال حاضر پویانمایی ایران در شرایط خوبی قرار دارد و فقط نیازمند حمایت بیشتر است؛ مطمئناً می‌تواند وارد بازارهای جهانی شود و به افتخارات بیشتری از گذشته دست پیدا کند. البته تحقق این حضور جهانی مستلزم حمایت است. شاید جامعه انیمیشن ایران به تنهایی توان معرفی و ارائه خود را نداشته باشد و ورود سازمان‌ها و تلاش نهادها و همچنین وزارت ارشاد در این حوزه مهم است. از طرفی رسانه‌ها هم باید وارد این حوزه شوند و فعالیت‌های آن را بخوبی بازتاب بدهند. بگذارید این گونه بگویم که ما در این حوزه دست به دامن شما هستیم؛ تا اینجا را ما آمده‌ایم جلو و از اینجا به بعد رسانه‌ها هستند. فیلم‌های انیمیشن باید معرفی شوند. رسانه‌ها باید این فیلم‌ها را نقد و به خانواده‌ها معرفی کنند. واقعیت‌ها را بگویید و از آن طرف مرغک کانون مرغک اعتماد است و خانواده‌ها اگر اثری از کانون به آن‌ها معرفی شود، استقبال می‌کنند. سینمای انیمیشن ایران یکی از سالم‌ترین آثار در جهان هستند و موضوع‌های بسیار مناسبی کار شده است که به کار خانواده‌ها خواهد آمد.

*در پایان اگر نکته‌ای دارید، بگویید.

در پایان بگذارید این خبر را به شما بدهم که ما امیدواریم تا ماه آینده تولیدات کانون در حوزه پویانمایی از مرز 32 عنوان عبور کند که این یک اتفاق نو و برای ما بسیار ارزشمند است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انیمیشن پویا نمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۵۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی

تلویزیون جزو آن دسته از لوازم الکترونیکی است که جزو ضروریات منزل به حساب می‌آید. برای خرید تلویزیون ای ای دی در بازار ایران گزینه‌های نسبتا زیادی وجود دارد. این گزینه‌ها را می‌توان به تلویزیون‌های ژاپنی و کره‌ای، چینی و ایرانی تقسیم کرد. امروزه، با قوانین وضع شده، تلویزیون‌های ژاپنی و کره‌ای کمترین سهم را از بازار تلویزیون ایران دارند. قیمت تلویزیون ال ای دی ساخت کشورهای مذکور بسیار بالا است. این موضوع در کنار نبود خدمات و قطعات باعث می‌شود انتخاب آن‌ها معقول و منطقی نباشد. تلویزیون‌های چینی مانند TCL نیز از نظر کیفیت تفاوت چندانی با تلویزیون های ساخت داخل ندارند. بنابراین، با در نظر گرفتن قیمت انواع تلویزیون می‌توان به این نتیجه رسید که خرید تلویزیون از یک برند معتبر داخلی بهترین گزینه پیش روی کاربر ایرانی است. در ادامه چند تولیدکننده‌ی معتبر و فعال تلویزیون در ایران را معرفی می‌کنیم.

شرکت انتخاب الکترونیک

شرکت انتخاب الکترونیک که کارخانه‌ی آن در اصفهان است یکی از فعال‌ترین تولیدکنندگان تلویزیون در ایران محسوب می‌شود. انتخاب الکترونیک در حال حاضر با دو برند اصلی دوو و اسنوا در بازار تلویزیون حضور دارد. قیمت تلویزیون دوو کمی از قیمت تلویزیون اسنوا بیشتر است. این شاید به دلیل قدیمی‌تر بودن برند دوو باشد. انتخاب الکترونیک در مزایده‌ای موفق به خرید امتیاز بخش لوازم خانگی دوو شد و از آن زمان محصولات بسیاری تحت برند اصالتا کره‌ای روانه‌ی بازار کرده است. چه تلویزیون دوو را خریداری کنید چه سراغ تلویزیون اسنوا بروید، شرکت انتخاب سرویس پشتیبانی محصول شما را بر عهده خواهد داشت. انتخاب سرویس برای هر دو برند تلویزیون اسنوا و دوو گارانتی ۲۴ ماهه را در نظر گرفته است.

شرکت مادیران و تلویزیون ایکس ویژن

شرکت با سابقه‌ی ماشین های اداری ایران، مادیران که مدت‌ها به عرضه و پشتیبانی برند ال‌جی در ایران مشغول بود از ۱۳۸۵ برند ایکس ویژن را به ثبت رساند. در سال ۱۳۹۷ کارخانه‌ی تولید محصولات خانگی مادیران در هشتگرد پایه‌گذاری شد و این شرکت تصمیم گرفت با برند ایکس ویژن در سطح گسترده‌ای فعالیت خود را ادامه دهد. امروزه لوازم الکترونیکی و خانگی بسیاری تحت این برند در بازار وجود دارد که از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند. تلویزیون ال ای دی هوشمند ایکس ویژن یکی از این محصولات است که پشتیبانی بسیار قوی مادیران را دارد. مادیران نیز مانند انتخاب الکترونیک تلویزیون‌های خود را تا دو سال گارانتی می‌کند.

سام الکترونیک و تلویزیون‌های سام

سام الکترونیک که سال‌ها عرضه و پشتیبانی تلویزیون های سامسونگ را برعهده داشت، با اخراج برند کره‌ای، فعالیت خود را تحت برند سام ادامه داد. اگر قصد خرید تلویزیون ساخت داخل داشته باشید، انواع تلویزیون ال ای دی سام در ابعاد ۳۲ تا ۶۵ اینچ می‌توانند پاسخگوی نیاز شما باشند. تلویزیون SAM نیز به عنوان یک برند داخلی کیفیت مطلوبی داشته و با گارانتی ۲۴ ماهه سام سرویس عرضه می‌شود.

گلدیران و برند جی پلاس

جی پلاس نتیجه‌ی اخراج برند کره‌ای ال جی است. گلدیران با کوله باری از تجربه حاصل از سال‌ها عرضه و خدمات تلویزیون‌های ال‌جی، با ممنوعیت واردات رسمی این برند، دست به کار شد و برند جی پلاس را ثبت کرد. تلویزیون جی پلاس که ساخت ایران و محصول شرکت گلدیران محسوب می‌شود، در ابعاد ۳۲ تا ۷۵ اینچ در بازار وجود دارد. قیمت تلویزیون جی پلاس با در نظر گرفتن کیفیت آن معقول به نظر می‌رسد. ضمن اینکه تلویزیون ال ای دی جی پلاس از گارانتی رسمی ۲۴ ماهه‌ی گلدیران بهره می‌برد.

تلویزیون شهاب

شهاب یکی از اصیل‌ترین برندهای ایرانی در زمینه‌ی لوازم صوتی تصویری است که بیش ۶ دهه از شروع فعالیت آن می‌گذرد. این شرکت قدیمی به خوبی توانسته است خود را با پیشرفت‌های روز صنعت تلویزیون همگام کرده و تلویزیون‌های هوشمند 4K خود را با کمترین قیمت روانه‌ی بازار کند. اگر به دنبال ارزان ترین تلویزیون ایرانی هستید، شهاب برای شما گزینه‌های جذابی دارد. ارزانی شهاب البته به معنای بی‌کیفیت بودن آن نیست. برای نمونه، تلویزیون شهاب مدل SH1015K یک تلویزیون هوشمند ۸۶ اینچی است که در نوع خود کم‌نظیر است. شهاب نیز مانند سایر تلویزیون‌های ایرانی گارانتی رسمی دو ساله دارد.

خرید بهترین تلویزیون ساخت داخل

برای خرید بهترین تلویزیون ساخت داخل باید به چند نکته توجه کنید. اول اینکه ابعاد تلویزیونی که می‌خرید باید با فضایی که قرار است تلویزیون در آن قرار بگیرد هم‌خوانی داشته باشد. درست است که همیشه ابعاد بزرگتر جذاب‌تر است؛ اما قیمت تلویزیون بستگی زیادی به ابعاد آن دارد. اگر یک تلویزیون ۵۰ اینچ برای فضای شما کافی است، پیشنهاد می‌کنیم کمتر از۲۰ میلیون هزینه کنید و یک تلویزیون هوشمند ایرانی با رزولوشن 4K بخرید؛ چرا که همین تلویزیون در ابعاد ۷۵ اینچ حدود ۶۰ میلیون تومان قیمت دارد.

نکته‌ی دیگر هوشمند بودن تلویزیون است. امروزه هوشمند بودن تلویزیون به یک ویژگی اساسی تبدیل شده است. انواع تلویزیون ال ای دی قابلیت دریافت شبکه‌های دیجیتال را دارند؛ اما همه‌ی آن‌ها به اینترنت وصل نمی‌شوند. برای این که بتوانید به اینترنت وصل شده و از برنامه‌های شبکه‌ی خانگی بهره ببرید باید سراغ تلویزیون اندرویدی بروید. قیمت تلویزیون اندرویدی کمی بیشتر از مدل‌های معمولی است؛ اما این تفاوت قیمت قطعا به کارایی بیشتر آن می‌ارزد.

با عرضه‌ی تلویزیون‌های 8K در حال حاضر رزولوشن 4K یک استاندارد محسوب می‌شود و خرید تلویزیون جدید با رزولوشنی پایین‌تر از آن منطقی به نظر نمی‌رسد. پس اگر به تماشای فیلم و فوتبال با کیفیت خیلی بالا علاقه‌مند هستید سعی کنید دست‌کم سراغ کیفیت UHD رفته و از خرید تلویزیون FHD خودداری کنید.

خرید تلویزیون ایرانی با کمک زومیت

برای خرید تلویزیون ایرانی می‌توانید از سایت زومیت کمک بگیرید. بخش محصول زومیت دیتابیس عظیمی از انواع تلویزیون را در خود جای داده است. شما در این بخش می‌توانید اطلاعات جامعی از مشخصات فنی، تصاویر و نظرات کاربران در مورد انواع تلویزیون را مشاهده کرده و با چشم باز نسبت به خرید تلویزیون ایرانی اقدام کنید.

لیست قیمت تلویزیون در زومیت بر اساس پایین ترین قیمت تلویزیون در فروشگاه‌های آنلاین ساخته می‌شود. اگر برند خاصی مد نظرتان است می توانید از فیلترها، برند محبوبتان را انتخاب کنید تا تنها لیست قیمت تلویزیون همان برند به نمایش در بیاید. همچنین برای خلاصه‌تر کردن لیست می‌توانید سقف بودجه‌ی خود را نیز از همان بخش تعیین کنید تا تنها گزینه‌هایی که از نظر قیمت در بازه‌ی قیمتی مورد نظرتان هستند نمایش داده شوند.

پس از مقایسه انواع تلویزیون اگر تصمیم به خرید آنلاین تلویزیون گرفتید، کافی است وارد صفحه‌ی اختصاصی تلویزیون مورد نظرتان شوید و نمودار تغییرات قیمت آن را مشاهده کنید. اگر تشخیص دادید که وقت مناسبی را برای خرید انتخاب کرده‌اید، به زبانه‌ی فروشندگان و قیمت بروید. در آنجا فهرستی از قیمت‌ها و فروشندگان معتبر وجود دارند. کلیک روی هر فروشگاه شما را به صفحه‌ی رسمی محصول محبوبتان در همان فروشگاه هدایت خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • پاکسازی گلسنگ‌ها از چهره تخت جمشید + فیلم
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • تقدیر از سازندگان پویانمایی قالی در یزد
  • ۲ انیمشن ایرانی به جشنواره معتبر انسی راه یافتند
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد