Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقشه ایران نگاه می‌کردم که چشمم به نام یکی از شهرستان‌های استان سمنان افتاد. نام این شهرستان برایم جالب بود؛ بنابراین سعی کردم در قالب گشت و گذاری مجازی مروری بر تاریخچه و جذابیت‌های این شهرستان داشته باشم و از شما هم دعوت می‌کنم که در سفر به شهرستان آرادان با من همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرادان نام شهرستانی است که از غرب به شهرستان گرمسار، از شرق به شهرستان سرخه، از شمال به استان تهران و از جنوب به اردستان منتهی می‌شود. در برخی از منابع تاریخی در خصوص ریشه نامگذاری شهرستان آرادان به این نکته اشاره شده که آرادان در قدیم با نام اردوان شناخته می‌شد و این نام از نام اردوان اشکانی مشتق شده است.

حال که از وجه تسمیه شهرستان آرادان مطلع شدیم، سفرمان به این شهرستان را آغاز کنیم و در قالب آن به جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهرستان آرادان سری می زنیم.

پیش از سفر بهتر است بدانیم که این شهرستان براساس آنچه در تقسیمات کشوری آمده، از دو بخش با نام‌های بخش مرکزی شهرستان آرادان و کهن‌آباد، ۴ دهستان با نام‌های یاتری، حسین‌آباد کردها، کهن‌آباد و فروان تشکیل شده است. شهر‌های شهرستان آرادان با نام‌های آرادان و کهن‌آباد شناخته می‌شوند.

نوبتی هم که باشد نوبت سر زدن به جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهرستان آرادان است. ما این گشت و گذار را از قلعه یاتری علیا شروع می‌کنیم. بنای این قلعه که در دوره قاجار ساخته شده، در ۲ کیلومتری مرکز شهرستان آرادان دیده می‌شود. قلعه یاتری علیا در روستایی به نام یاتری علیا قرار گرفته است.

بعد از قلعه یاتری علیا سری به امامزاده شاه‌نظر می‌زنیم. بنای این امامزاده که در دوره قاجار ساخته شده، در مرکز شهر آرادان و روی تپه آرادان ساخته شده است.

امامزاده شاه‌نظر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ ثبت ملی شده است.

قلعه پاده یکی دیگر از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهرستان آرادان است. این قلعه که در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۱ به ثبت ملی رسیده، قدمتی طولانی دارد و به شکل مدور بر روی یک محوطه بزرگ و بلند آبرفتی بنا شده است.

یکی دیگر از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهرستان آرادان با نام آب‌انبار آرادان شناخته می‌شود. آب‌انبار آرادان در دوره قاجار ساخته شده است. این آب‌انبار تاریخی در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ به ثبت ملی رسید.

از جاذبه‌های گردشگری دیگر شهرستان آرادان می‌توان به بازار آرادان، تکیه آرادان، آب‌انبار ده نمک، امامزاده علی اکبر (ع)، کاروانسرای ده‌نمک، روستای نمونه گردشگری پاده و رامه اشاره کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جاذبه های گردشگری سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۵۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: قلعه باستانی «فلک‌الافلاک» یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد میزبان دوستداران میراث‌فرهنگی این مرزوبوم است.

مسکوت ماندن طرح استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک»

زیبایی و معماری شگفت‌انگیز قلعه «فلک‌الافلاک» موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل‌بویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته‌شدن شهر جدید خرم‌آباد این قلعه نیز بنام خرم‌آباد معروف شد و احتمالاً نام فلک‌الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

این بنای کم‌نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در این میان، طرح استحکام‌بخشی و لرزه‌خیزی قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» سال‌هاست که به دلایل مختلفی ۱۴ سال است که مسکوت مانده و امروز شاهد برخی مشکلات در این بنای تاریخی هستیم، مشکلاتی که در مقطعی با هشدار مسئولان ملی و استانی نیز مواجه شد.

۲۰ میلیارد تومان برای استحکام‌بخشی قلعه نیاز است

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان دراین‌رابطه با مهر، اظهار داشت: درگیر تأمین اعتبار استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» هستیم.

وی عنوان کرد: سازمان مدیریت قول مساعد داده که این اعتبار را تأمین کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تأکید کرد: اجرای طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» نیازمند حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

حسن‌پور با تأکید بر اینکه طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» ۱۴ سال است که رها شده و متوقف مانده است، گفت: حتماً می‌بایست قبل از حضور ارزیاب یونسکو برای بررسی ثبت جهانی قلعه «فلک‌الافلاک» این طرح اجرایی شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر در مشکلات فنی در قلعه خوشبختانه نداریم، چیزی به نام رانش دیگر در قلعه نداریم، استحکام‌بخشی به‌منظور جلوگیری از رانش است.

کد خبر 6090471

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • روند ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک باید تا مرداد نهایی شود
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری