Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:45:38 GMT

تابستان داغ، فرصتی برای مهارت آموزی دانش آموزان

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۹۰۳۹

تابستان داغ، فرصتی برای مهارت آموزی دانش آموزان

در سال های نه چندان دور و در زمانی که تلفن همراه، فضای مجازی، تجهیزات گسترده الکترونیکی و حتی کلاس های آموزشی متنوع نبود، نوجوانان به جز بازی های محلی در کوچه و پس کوچه های شهر، چاره دیگری برای پُر کردن اوقات فراغت نداشتند.

در آن زمان پایان درس، مدرسه و امتحانات مهمترین دغدغه نواجوانان بود. عده ای با حضور در باشگاه های ورزشی نهایت استفاده از فصل تابستان را می کردند و عده ای نیز در کنار پدر یا فردی مورد اعتماد کار می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار کردن تابستانی گاهی آغازی بر مهارت آموزی برای انتخاب شغل آینده و پایانی بر ادامه تحصیل می‌شد. عده ای نیز فقط تابستان را کار می کردند و با آغاز سال تحصیلی پس انداز خود را برای ادامه تحصیل نگه می‌داشتند.

اما حالا این شیوه سنتی کمی تغییر کرده است. کمتر خانواده‌ای اجازه کار کردن به فرزند خود را در این سه ماه می‌دهد. حالا آنقدر کلاس های آموزشی، پرورشی، هنری و ورزشی گسترش یافته است که برخی برای انتخاب آنها دچار تردید می‌شوند.

از سوی دیگر فضای مجازی فرصت بهره وری و استفاده بهینه از زمان و اوقات فراغت از تحصیل را از دانش آموزان می گیرد و موجب گذر روزگار بدون هیچ برنامه مدونی می شود.

با فرا رسیدن این فصل، دغدغه خانواده‌ها برای غنی سازی اوقات فراغت و برنامه ریزی مناسب برای کودکان و نوجوانانشان دوچندان می شود. در سال های اخیر با وجود فضای مجازی بر این نگرانی ها و دغدغه های والدین افزوده شده است.

در این میان آموزش و پرورش و نهاد های مرتبط نیز تمام توان خود را برای برگزاری کلاس های تابستانی به کار گرفته اند.

۲۷۰ پایگاه برای اوقات فراغت دانش آموزان همدان تعیین شد

مدیرکل آموزش و پرورش همدان می گوید: امسال ۲۷۰ پایگاه برای اوقات فراغت دانش آموزان استان در قالب کلاس های ورزشی، فرهنگی، هنری، دینی، ادبی و علمی برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان این استان تعیین شده است.

محمد پورداود افزود: امسال برنامه ویژه ای برای برگزاری کلاس های اوغات فراغت در مناطق غیر برخوردار و محروم استان تدوین شده است.

وی اظهار داشت: ثبت نام ویژه کلاس های تابستانی از ۲۷ خردادماه در مدارس استان آغاز شده و تا شهریور ماه ادامه دارد.

پورداود عنوان کرد: اوقات فراغت فرصتی برای کسب مهارت های زندگی و شکوفایی استعدادهای دانش آموزان است که می تواند در پرورش و تربیت دانش آموزان ثمربخش باشد.

وی تاکید کرد: برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد تا اصول ۶ گانه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل آموزش و پرورش همدان گفت: برنامه‌های اوقات فراغت آموزش و پرورش در قالب پایگاه های تابستانی و طرح هجرت با مشارکت سایر ارگان ها و نهادهای متولی اجرا می شود.

وی با اشاره به اینکه امسال طرح هجرت نیز در ۴۳۶ عرصه انجام می شود، پیش بینی کرد: در برنامه ها و فعالیت های اوقات فراغت و طرح هجرت امسال بیش از ۱۰۰ هزار دانش آموز زیر پوشش قرار گیرند.

اجرای ۴۵۷ عنوان برنامه غنی سازی اوقات فراغت

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش همدان گفت: از تعداد ۲۷۰ پایگاه تابستانی برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان، ۱۲۰ پایگاه ویژه دختران و ۱۵۰ پایگاه ویژه پسران است.

یوسف سعیدی افزود: کلاس‌های اوقات فراغت دانش آموزان از روز شنبه هفته آینده آغاز و پیش بینی می شود ۱۰۰ هزار دانش آموز در این کلاس ها شرکت کنند.

وی اظهار داشت: ۴۵۷ عنوان برنامه به منظور آموزش و تربیت دانش آموزان و همچنین پر کردن اوقات فراغت آنها در فصل تابستان در نظر گرفته شده است.

سعیدی عنوان کرد: این پایگاه ها شامل دارالقرآن ها، کانون های فرهنگی، تربیتی و ورزشی، کانون های مدرسه ای و پژوهش سراها می شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه های کلاس های تابستانی متناسب با پایگاه ها طرح ریزی شده است، اضافه کرد: در پایگاه های ورزشی کلاس های فوتبال، فوتسال، والیبال، بسکتبال، تنیس روی میز و دو و میدانی دایر است.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش همدان گفت: در دارالقرآن ها نیز کلاس های قرائت، حفظ، ترتیل، تجوید و روخوانی قرآن بر پا می شود.

وی ادامه داد: در کلاس های فرهنگی و هنری دوره های سرود، تئاتر، کاغذ دیواری، خطاطی و نقاشی در نظر گرفته شده است.

سعیدی با اشاره به اینکه دوره های آموزش فیزیک، شیمی و کارهای تحقیقاتی در پژوهش سراها برگزار می شود، افزود: کلاس های اوقات فراغت دانش آموزان در فصل تابستان از یکم تیرماه آغاز و تا پایان مرداد ماه ادامه دارد.

وی بیان کرد: علاقه مندان می توانند برای ثبت نام و استفاده از این کلاس ها به پایگاه های تعیین شده در هر منطقه مراجعه کنند.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش همدان با اشاره به اینکه برگزاری کلاس های تابستانی در روستاها نیز در اولویت قرار دارد پیش بینی کرد: امسال ۴۰ درصد از دانش آموزان استان در این کلاس ها شرکت کنند.

وی اظهار داشت: سال گذشته ۷۴ هزار دانش آموز در کلاس های تابستانی شرکت کردند.

۳۸۰ عنوان برنامه هنری و تفریحی امسال اجرا می شود

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان گفت: ۳۸۰ عنوان برنامه هنری و تفریحی امسال اجرا می شود که بخشی زیادی از آنها مختص اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است.

سید محمد رضا جوادی اظهار داشت: برنامه های کانون شامل کارگاه‌های آموزشی، فعالیت‌های گروهی فرهنگی و جشنواره های ملی و بین المللی است که در سراسر استان اجرا می‌شود.

وی اضافه کرد: در کارگاه‌های آموزشی کودکان و نوجوانان نقاشی، سفالگری، طنز نویسی، پویانمایی، سرود، نقالی و شاهنامه خوانی، موسیقی، روباتیک، چرتکه، خوشنویسی و ساخت کاردستی را فرا می گیرند و در بخش فعالیت‌های گروهی با قصه گویی، کتابخوانی و تحقیق و پژوهش آشنا می‌شوند.

جوادی گفت: کودکان و نوجوانان علاقمند می‌توانند در جشنواره های قصه گویی، نمایش عروسکی، سرود و مهرواره پویانمایی و بازی‌های بومی و محلی شرکت کنند و از برنامه های تفریحی مانند اردو و سینما کانون نیز استفاده کرده و لذت ببرند.

مدیرکل کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان همدان با اشاره به آغاز کارگاه‌های تابستانی از بیست و پنجم خرداد خاطرنشان کرد: خانواده‌ها می‌توانند فرزندانشان را برای شرکت در این دوره های آموزشی تابستانی در یکی از مراکز کانون ثبت نام کنند.

وی یادآوری کرد: این کارگاه ها با محوریت خلاقیت، لذت و سادگی در قالب ۲۲ جلسه موضوعات متنوعی را به کودکان و نوجوانان آموزش داده و برای غنی سازی اوقات فراغت بسیار مفید است.

جوادی گفت: در تابستان که دانش آموزان از درس و مدرسه فارغ می‌شوند به فعالیت‌های نشاط آور و شادی آفرین نیاز بیشتری دارند و خانواده‌ها بسته به سلیقه، نیازهای روحی و توان مالی راه‌های متفاوتی را برای پر کردن اوقات بیکاری فرزندانشان انتخاب می‌کنند.

به گفته وی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان ۴۱ مرکز دارد که ۲۸ مرکز فرهنگی ثابت ویژه مخاطبان شهری، ۹ کتابخانه سیار روستایی ویژه مخاطبان روستایی و عشایری سراسر استان، یک کتابخانه سیار شهری در همدان ویژه مخاطبان حاشیه شهر و ۳ کتابخانه پستی برای ارسال کتاب به مخاطبان روستایی است.

جوادی ادامه داد: همچنین ۲ مرکز فرهنگی هنری در همدان و ملایر برای کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه (کم بینا و نابینا، کم شنوا و ناشنوا و کم توان جسمی حرکتی) با حضور مربیان متخصص و مجرب در حال خدمت رسانی به کودکان و نوجوانان است.

۹۹۰۴/‏۲۰۹۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوقات فراغت کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان همدان آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخذ نوبت سنجش سلامت دانش آموزان اتباع امکانپذیر نشده است

براساس گزارشات مردمی در حال حاضر اخذ نوبت سنجش سلامت برای دانش آموزان اتباع کلاس اول ابتدایی‌ و پیش دبستانی امکان‌پذیر نشده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، براساس گزارشات مردمی در حال حاضر اخذ نوبت سنجش سلامت برای دانش آموزان اتباع کلاس اول ابتدایی‌ و پیش دبستانی، حتی آن دسته اتباع دارای مدارک اقامتی کارت آمایش (کارت هوشمند)، پاسپورت اقامتی، پاسپورت خانواری و برگه سبزرنگ سرشماری امکان‌پذیر نشده است.

یکی از شروط اصلی ثبت نام کلاس اول ابتدایی و پیش دبستانی در مدارس، سنجش سلامت است که به منظور ارزیابی سلامت جسمانی در بدو ورود به دبستان هر ساله انجام می‌شود؛ برای این کار والدین باید به پایگاه‌‌های سنجش مراجعه کنند تا بینایی، شنوایی، آمادگی تحصیلی و سطح سلامت دانش ‌آموز ارزیابی ‌شود.

والدین دانش آموزان اول ابتدایی و پیش دبستانی می‌بایست در زمان اعلام شده توسط سازمان آموزش و پرورش به سایت ثبت نامی مراجعه نموده و پس از تکمیل فرم های ثبت نامی، نوبت گیری برای سنجش را انجام دهند.

چگونه برای کلاس اولی‌ها نوبت "سنجش سلامت" بگیریم؟سنجش سلامت 75 درصد کلاس اولی‌ها؛ 31 اردیبهشت آخرین فرصتاردیبهشت آخرین فرصت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها

 نوبت گیری سنجش سلامت نوآموزان پیش دبستانی و کلاس اول دبستان سال تحصیلی  1403 - 1404 از آبان ماه 1402 آغاز شده و تا 31 اردیبهشت ماه 1403 ادامه خواهد داشت.

در حال حاضر بسیاری از خانواده‌های اتباع به علت نداشتن کدملی و سیم کارت، موفق به اخذ نوبت سنجش نشده‌اند.

براساس گزارش رنا مشخص شده است که تعداد خیلی محدودی از اتباع خارجی که با کد یکتا سیم کارت به نام شان ثبت شده است، در دی ماه و بهمن ماه ١٤ ٢ از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند موفق به اخذ نوبت سنجش شده اند، اما از اسفند ماه ١٤ ٢ افرادی که با کد یکتا نیز سیم کارت به نام شان ثبت شده بود، نمیتوانستند وارد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند شوند.

 انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اجرای طرح کتابخانه فرهنگی سیار برای اوقات فراغت زائران حج
  • طرح شنابرای۴۰۰۰دانش آموز کهگیلویه و بویراحمدی اجرا می شود
  • استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت
  • آغاز ثبت‌نام دوره‌های مهارت آموزی نومعلمان در دانشگاه فرهنگیان
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان
  • اجرای طرح تابستانه ویژه مهارت آموزی دانش آموزان سنین 7 تا 18 سال
  • پرداخت زکات فطریه در استان بوشهر ۱۲ درصد افزایش یافت
  • اخذ نوبت سنجش سلامت دانش آموزان اتباع امکانپذیر نشده است