Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: سال گذشته ۶ هزار و ۴۴۷ کارت بازرگانی بدون داشتن سابقه تجاری در بخش صادرات فعالیت داشته که برای این تعداد کارت اجاره‌ای نیز، ۵.۷ میلیارد دلار صادرات ثبت شده است.

به گزارش گروه بازرگانی بازارنیوز، محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه در شرایط تحریمی باید بر ارز حاصل از صادرات غیرنفتی تکیه کرد، گفت: با توجه به وابستگی بیشتر کشور به ارز حاصل از صادرات غیرنفتی عملکرد دستگاه‌های مختلف حوزه تجارت برای بازگرداندن ارزهای حاصل از صادرات نباید مانند روال سابق باشد چراکه هدف اصلی را محقق نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه سیاست‌های ارزی سال گذشته که با هدف حفظ ارزش پول ملی انجام گرفت پدیده‌ای تازه‌ای تحت عنوان کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای برای صادرات ظهور کرد، ادامه داد: این اتفاق برای تجارت خارجی کشور از یک منظر راه تنفس بود اما از سوی دیگر موجب شد تا صادرکنندگان توانمند به حاشیه رانده شوند.

وی افزود: سال گذشته 6 هزار و 447 کارت بازرگانی بدون داشتن سابقه تجاری برای صادرات فعالیت داشته که از این تعداد کارت بازرگانی، 5.7 میلیارددلار صادرات انجام شده است.

مودودی با اشاره به اینکه تقریبا 445 شرکت از این کارت‌ها برای صادرات استفاده کردند، گفت: در همین راستا نیز بالغ بر 4.7 میلیارد دلار صادرات توسط این شرکت‌ها انجام شد که بیش از 85 درصد صادرات کشور را شامل می‌شود و بر اساس پیش‌بینی‌ها این رویه در سال جاری نیز تکرار شود.

بازگشت 4میلیارددلار ارز صادراتی در سه ماهه ابتدایی سال جاری

مودودی با تاکید بر اینکه در حوزه تجارت خارجی باید خانه تکانی اساسی صورت گیرد، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از توافق بانک‌مرکزی با شرکت‌های صادراتی بخش خصوصی مبنی بر اعطای تسهیلات بانکی، در سال جاری برگشت ارز حاصل از صادرات شدت پیدا کرده به طوریکه در سه ماهه ابتدایی امسال، 4 میلیارد دلار به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است.

وی افزود: همچنین رقمی در حدود 17 الی 18  میلیارد دلار ارز حاصل از صادراتی که در سال گذشته به چرخه اقتصادی کشور بازنگشته بود، طی همین مدت نیز وارد کشور شد که این مساله نشان دهنده وفاق ایجاد شده میان بانک‌مرکزی و شرکت‌های صادراتی است.

تهاتر بهترین روش برای مدیریت تجارت خارجی کشور

سرپرست سازمان توسعه تجارت با اشاره به تناقض مصوبات در حوزه تجارت خارجی گفت: طبق مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی بانک‌مرکزی اختیار را دارد که سیاست های ارزی کشور را مبتنی بر الزامات مالی مدیریت کند این در حالیست که مصوبه‌ای از سوی رئیس‌جمهور به وزارت صنعت ابلاغ شده که این وزارتخانه را به عنوان متولی روش تهاتر کالاها معرفی کرده است. حال این سوال مطرح می شود که حوزه اختیارات وزارت صنعت در بازگشت ارز حاصل از صادرات و تهاتر کالاها به چه میزانی می‌باشد.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی، تهاتر کالاها بهترین روش برای مدیریت فضای تجارت خارجی است که می‌توان بر اساس آن سیاست‌های ارزی را نیز مدیریت کرد؛ البته تهاتر به این معنا نیست که برای مثال اگر کالایی به افغانستان صادر شد، لزوما کالا از این کشور وارد شود. در این شیوه شرکت‌های تهاتری شکل می‌گیرند که قادرند تا بر اساس نیازها و اولویت‌های کشور تهاتر کالا  انجام داده و این بخش را مدیریت کنند.

سرپرست سازمان توسعه تجارت در پایان با اشاره به بررسی عملکرد شرکت‌های صادراتی از سال 91 تا 96 گفت: دراین مدت پنج ساله حدود 80 درصد شرکت‌های صادراتی، به میزان 30 میلیارد دلار صادرات انجام داده‌اند که این مقدار تقریبا 65 درصد کل صادرات غیرنفتی کل کشور را شامل می‌شود و نشان‌دهنده آن است که شرکت‌های صادراتی توانایی لازم برای مدیریت بخش صادرات را دارند.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EOr برچسب ها: بازرگانی ، واردات ، کارت بازرگانی ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازرگانی واردات کارت بازرگانی بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۸۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین

به گزارش قدس آنلاین، صمد حسن‌زاده در همایش تجاری ایران و چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: چین با حجم تجارت دوجانبه بیش از ۳۰ میلیارد دلار، اختلاف زیادی نسبت به شرکای تجاری دیگر ایران دارد و شریک نخست تجاری کشور است. همچنین این ظرفیت وجود دارد که سقف تجاری دو کشور به ۵۰ میلیارد دلار ارتقاء یابد.

وی با بیان اینکه ایران در گذشته اولین شریک تجاری چین در خاورمیانه بود، تصریح کرد: در حال حاضر رتبه ایران به بالاتر از پنج رسیده و بنابراین باید این رتبه را دوباره ارتقاء دهیم.

حسن زاده ابراز امیدواری کرد که دو کشور بتوانند از پتانسیل‌های بخش خصوصی برای توسعه روابط دو جانبه بهره‌برداری بیشتری کند و گفت: ظرفیت سرمایه گذاری خارجی نیز برای چینی‌ها به ویژه در مناطق آزاد فراهم شده است. همچنین شرکت‌های چینی می‌توانند از طریق ایران به بازارهای منطقه‌ای دسترسی داشته باشند.

وی افزود: بخش خصوصی ایران در بیشتر زمینه‌های صنعتی، معدنی، تجاری از جمله در محصولات پزشکی، فولاد، مصالح ساختمانی، محصولات دانش بنیان، خدمات فنی و مهندسی، صنایع دستی، گردشگری و غیره آماده همکاری برای آشنایی بیشتر جوامع تجاری دو کشور است. اتاق بازرگانی ایران به عنوان بزرگترین تشکل اقتصادی و نماینده بخش خصوصی آماده همکاری در توسعه روابط است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • ۲۰۰ میلیون یورو ارز حاصل از فعالیت کارت‌های بازرگانی در کردستان بازگردانده شد
  • ۳۵۶ مورد کارت بازرگانی جدید در کردستان صادر شده است
  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید