Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنچه از این کلام امام علی(ع) که فرمود: «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته» برداشت می‌شود نیز دلالت به همین امر دارد؛ در جایی دیگر امیرالمؤمنین(ع) از کسانی‌که نسبت به مسائل اجتماعی بی‌تفاوت هستند به «میه الاحیا» (مرده‌ای در میان زندگان) یاد می‌کند. مشارکت مردم در حکمرانی علاوه بر چابک‌سازی دولت و کاهش چشمگیر فساد و ناکارامدی حاکمیت، از تکثیر بیماری واگیر بی‌مسئولیتی در ساختارهای غیررسمی افراد جامعه خواهد کاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
شورایاری‌ها نهادهایی محلی هستند که در دهه ۱۳۷۸ با تصویب اساسنامه تشکیل شورایاری برای نخستین بار در شورای‌شهر تهران با انگیزه امکان پیگیری مطالبات مردمی، امور خیریه، حل مشکلات شهری و... برای کمک به شوراهای شهر تأسیس شدند. به‌طور کلی می‌توان به لحاظ تازگی این طرح در کشور و فقر ادبیاتی مدیریت شهری نسبت به موضوع شورایاری‌ها چنین ادعا کرد که شورایاری‌های محله از سال ۱۳۸۴ به‌طور جدی با برگزاری انتخابات در ۳۵۴ محله تهران آغاز به فعالیت کرده‌اند.  
 برای رسیدگی به تخلفات شورایاری‌ها در اجرای اساسنامه مصوب، ضابطه‌ای تحت عنوان آیین‌نامه انضباطی شورایاران نیز تصویب و ابلاغ شده است؛ وفق این دستورالعمل نهادی موسوم به ستاد هماهنگی و اجرایی شورایاری‌های محله‌ها در شهرداری تهران شامل کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر انضباطی تشکیل شده و بدین‌ترتیب رکن نظارتی و نظام‌مندساز این نهاد مدنی نیز پیش‌بینی شده است. البته اعضای شورایاری باید از قوانین حاکم بر کشور و مقررات مدیریت شهری و مصوبات شوراهای اسلامی شهر خود مطلع باشند تا مطالبات را در چهارچوب ضوابط پیگیری کنند.  
توسعه ‌و نهادینه‌سازی فرهنگ‌ مشارکت و کمک به بلوغ سیاسی شهروندان در راستای مطالبه‌گر بودن آنها از دیگر مزایای شورایاری‌هاست. به قول رالف راندورف در «کتاب انسان اجتماعی» ایفای نقش‌های متعدد توسط افراد جامعه به‌عنوان همسر، والدین، فرزند، دانش‌پژوه، مربی، قاضی، سیاستمدار، تاجر، دوست و... به‌رغم احتمال بروز تضاد یا تزاحم بین آنها موجب تکامل و بلوغ اجتماعی کنشگران خواهد بود. بدیهی است وجود یک امت پر توان و با انگیزه و امیدوار، آنها را از همه تهدیدات بیرونی مصون خواهد کرد.  
شورایاری‌ها بهترین ظرفیت برای تکمیل داده‌های سامانه ملی اطلاعات (یکی از ارکان توسعه پایدار و لازم است که تشکیل آن در ایران نیز به‌طور جدی در دستور کار وزارت کشور قرار گیرد) و مآلا شناسایی و ادراک مسائل اجتماعی از سوی مدیران و در نتیجه خط‌مشی‌گذاری‌های عمومی برای رفع نقاط ضعف و ارتقای نقاط قوت محسوب می‌شوند؛ چراکه یکی از وظایف اصلی شورایاری‌ها تهیه فهرست مشکلات مردمی از سویی و توانمندی‌های جمعی در محله‌ها و انعکاس آن به شورای‌شهر و پیگیری آنهاست. شورایاری‌ها ‌لایه میانی هسته مدیریت شهری (بین مردم و شورای‌شهر و شهرداری) هستند و حکمرانان می‌توانند به‌عنوان سرمایه‌های انسانی و اطلاعاتی به شورایاری‌ها رجوع کنند. به‌نظر می‌رسد تدوین و تصویب یک قانون جامع در رابطه با مدیریت شهری با ادغام قوانین شهرداری، شوراهای شهر، شوراهای حل اختلاف و تشکیل سازمان مدیریت بحران در این قانون و پیش‌بینی یک الگوی ایده‌آل از شورایاری‌ها در همه زمینه‌های مشارکتی بین حاکمیت و مردم، امری ضروری است.
به نظر می‌رسد با توجه جامع و مجدانه نهادی و فرایندی شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی انقلاب فرهنگی به جایگاه خطیر شورایاری‌ها و توسعه این قسم نهادها در سطوح مختلف و در همه ابعاد حکمرانی اعم از سیاسی، اقتصادی، قضایی، فرهنگی، علمی، زیست‌محیطی، نظامی و دفاعی و حتی سایبری، می‌توان گام بلندی در ارتقا و اعتلای قدرت ملی و حتی اقامه دکترین مقاومت اسلامی و مبارزه با تحریم‌های اقتصادی و هجمه‌ها و ناتوهای فرهنگی دشمنان این مرز و بوم برداشت.

کد خبر 447719

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌های رئیس دستگاه قضای البرز به شورای شهر کرج

رئیس کل دادگستری استان البرز بر لزوم نظارت درون سازمانی تاکید کرد و گفت: در صورت مشاهده تخلف و بزه، دستگاه قضایی بدون اغماض ورود می‌کند و برخورد قاطع خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، حسین فاضلی هریکندی صبح امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در نشست با رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر کرج یکی از ویژگی‌های بارز استان البرز را تعامل، همکاری و هم‌افزایی اجزای مختلف مدیریتی استان دانست و با اعلام اینکه از آغاز فعالیت خود در استان، افزایش تعاملات با سایر بخش‌ها را با حفظ استقلال دستگاه قضائی سرلوحه اقدامات مجموعه قضائی قرار داده است، اظهار کرد: رئیس قوه قضائیه تعاملات و همکاری بین دستگاه قضائی و سایر مجموعه‌ها از جمله اجرایی و شهری را به منظور شناسایی و حل مشکلات به عنوان یکی از ویژگی‌های مهم استان البرز عنوان می‌کند.

وی اجرای طرح پارکرود در اراضی آزادسازی شده رودخانه کرج، تعطیلی زندان رجایی شهر و پیگیری رفع مشکل سند اراضی اسلام آباد را از مصادیق همکاری دستگاه قضائی با مدیریت شهری عنوان کرد و افزود: اگر همکاری سازنده میان همه دستگاه‌ها نباشد انجام بسیاری از مأموریت‌ها با مشکل مواجه خواهد شد.

نقش مدیریت شهری در کاهش پرونده‌های حقوقی

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه افزایش ورودی پرونده‌ها یکی از معضلات دستگاه قضائی است، تصریح کرد: بعضی از این پرونده‌ها با همکاری و انجام وظایف مدیریت شهری و با اقدامات پیشگیرانه قابلیت کاهش دارد، به عنوان نمونه بخشی از پرونده‌های حقوقی استان، اختلافات مرتبط با مشارکت در ساخت یا پیش فروش است که شهرداری می‌تواند با انجام وظایف قانونی خود در این زمینه کمک کند تا شاهد کاهش ورودی باشیم.

پیگیر انتقال مدیریت زندان قزل‌حصار از تهران به استان البرز

فاضلی هریکندی با اشاره به تعطیلی زندان رجایی‌شهر و انتقال مدیریت زندان قزل‌حصار به عنوان مصوبات سفر ۱۷ فروردین سال گذشته رئیس قوه قضائیه به استان البرز، تصریح کرد: یکی از این مصوبات که مربوط به تعطیلی زندان رجایی شهر بود انجام شد، اما در مورد زندان قزل‌حصار، نظر مجموعه قضائی استان با توجه به محدودیت‌های فضای فیزیکی ندامتگاه‌های البرز، انتقال مدیریت آن از تهران به استان البرز است.

وی بر لزوم توجه به سلامت مجموعه شهرداری و کارکنان آن و گسترش نظارت درون سازمانی در شهرداری‌ها و مدیریت شهری تاکید کرد و گفت: با توجه به تنوع اختیارات و حوزه‌های فعالیت مدیریت شهری، اقتضا دارد نظارت درون سازمانی در تقدم باشد و در صورت مشاهده تخلف و بزه، دستگاه قضائی نیز بدون اغماض ورود کند و برخورد قاطع داشته باشد.

در ابتدای این نشست «مسعود محمدی» رئیس شورای اسلامی شهر کرج گزارشی از اقدامات مدیریت شهری، تصویب بودجه و اجرای پروژه‌های عمرانی ۱۴۰۳ ارائه و ابراز امیدواری کرد اجرای خطوط تندرو اتوبوس و احداث و تکمیل مصلی کرج در سال جاری به نتیجه برسد.

کد خبر 748316

دیگر خبرها

  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • توصیه‌های رئیس دستگاه قضای البرز به شورای شهر کرج
  • به‌دنبال تحقق «اصفهان من، شهر زندگی» هستیم
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال
  • زنجیره افتتاح پروژه‌ها در شهر اصفهان آغاز می‌شود/ تشکیل شوراها موجب جهش در مدیریت شهری شد