Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن جاهد، مدیر فیلم‌برداری، تهیه‌کننده و نویسنده سینما و تلویزیون در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا با بیان اینکه شرایط برای تولید فیلم‌های قرآنی هیچ‌گاه در سینما مهیا نبوده، اظهار کرد: متأسفانه این موضوع به زمان حال مختص نمی‌شود، بلکه در دهه‌های پیش نیز این وضعیت وجود داشت. برای مثال زمانی که می‌خواستم «ناسپاس» را تهیه کنم، دقیقاً با چنین آسیبی روبه‌رو بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته شرایط نامطلوب تنها برای تولید فیلم‌های قرآنی نیست، بلکه در اکران هم مشکلات عدیده‌ای را شاهد هستیم. برای مثال، فیلم‌هایی با محوریت موضوع‌های قرآنی عموماً با اکران نامناسبی روبه‌رو می‌شود. دلیل به وجود آمدن چنین وضعیتی هم به سلیقه‌سازی مخاطبان مربوط می‌شود، چون متأسفانه شرایط اکران به‌گونه‌ای شده که دیگر کمتر مخاطبی تمایل به دیدن فیلم قرآنی دارد! کارگردان فیلم قرآنی «ناسپاس» تأکید کرد: وقتی من «ناسپاس» را تهیه می‌کردم، می‌دانستم این فیلم جزء پرفروش‌های سال نخواهد بود. اما در اکران باید انصاف مد نظر قرار گیرد، چون وقتی فیلمی طنز با ۱۰۰ سینما روی پرده می‌رود، اما فیلمی قرآنی با ۱۵ سینما، دیگر انتظار فروش از چنین آثاری(قرآنی) بی‌انصافی است. وی در پاسخ به این سؤال که پژوهش تا چه حد در رونق آثار قرآنی می‌تواند، نقش داشته باشد، تصریح کرد: اتفاقاً اصلی‌ترین عامل پایین آمدن کیفیت فیلم‌های قرآنی بحث پژوهش است؛ پژوهش نه به معنای روایت یک قصه، بلکه منظور موشکافی پیرامون آنچه در قصه رخ می‌دهد، است که عمدتاً هم از سوی کارگردان رخ نمی‌دهد، بلکه گاهی گروهی خبره می‌تواند نقش پژوهشگر را ایفا کند. نکته دیگری که باعث می‌شود کیفیت در کار قرآنی پایین بیاید، باور نداشتن سازنده به مفهوم مورد نظر کارش است؛ این مسئله هر اندازه که کم باشد، باز هم باعث آسیب دیدن کار می‌شود تهیه کننده فیلم «در مدت معلوم» تأکید کرد: پژوهش وقتی به شکلی صحیح در یک اثر قرآنی لحاظ شود، خواهد توانست فیلم مربوط را از شعار و سطحی‌نگری دور کند؛ اتفاقی که در سینمای قرآنی به شدت رایج شده است. نکته دیگری که باعث می‌شود کیفیت در کار قرآنی پایین بیاید، باور نداشتن سازنده به مفهوم مورد نظر کارش است؛ این مسئله هر اندازه که کم باشد، باز هم باعث آسیب دیدن کار می‌شود. وی با بیان اینکه در ساخت فیلم قرآنی باید حتماً به تفسیر آیات توجه شود، گفت: ساده‌ترین شکل پرداختن به موضوعات قرآنی آن است که تنها با آوردن یک آیه بخواهیم اثری را قرآنی کنیم، اما اگر بتوان در کنار بیان آیه‌، تفسیر را هم مد نظر قرار داد، اتفاقات خوبی را در حوزه فیلم‌های قرآنی شاهد خواهیم بود.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا فیلم قرآنی نیز باید از اهرم‌های جذابیت بهره ببرد، تأکید کرد: اتفاقاً توجه به جذابیت از ضروریات سینمای قرآنی است، چون اگر بتوانیم از این ابزار، به‌درستی بهره بریم، اتفاق خوبی در این ژانر رقم خواهد خورد. برای مثال در فیلم «ناسپاس» از وجود بازیگران مطرح بهره بردیم یا در فیلم «ملک سلیمان» جلوه‌های ویژه به‌صورت جذابی مد نظر قرار گرفت. جاهد در پایان بیان کرد: بحث حمایت از فیلم قرآنی هم یکی دیگر از الزامات آثار قرآنی است، چون تولیدات دینی با حمایت نهاد‌های انقلابی می‌تواند در شرایط فعلی به حیات خود ادامه دهد. برای مثال حوزه هنری، سازمانی است که می‌تواند حامی تولید دینی و انقلابی باشد. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: جاهد فیلم قرآنی ناسپاس کیفیت حوزه هنری ایکنا نبأ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۱۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیته امداد، نهاد پیشران در حوزه اشتغال کشور است

معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اقدام کمیته امداد در توانمندسازی مددجویان، گفت: کمیته امداد نهاد پیشران در حوزه اشتغال در کشور است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدجواد ایروانی، شب گذشته در مراسم افتتاح زائرسرای شماره 2 کرامت ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد، گفت: کمیته امدادامام خمینی ره بدون شک یکی از بزرگترین نهادهای خیریه‌ مردمی در جهان است و وسعت و گستردگی خدمات، آن را از همه نهادهای دیگر متمایز می‌کند.

وی افزود: کمیته امداد نشان‌دهنده نیات خیر و ظرفیت‌های دولتی است که در جهت توانمندسازی محرومان بسیج شده است.

ایروانی با اشاره به اقدامات کمیته امداد در توانمندسازی مددجویان، تاکید کرد: این روش‌ها و سازو کارها بسیار ارزشمند و باید الگوگیری شود.

معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه گسترش عدالت، ذات جمهوری اسلامی است، افزود: ایجاد صندوق امداد ولایت با یک طهارت مالی بالا، تاسیس صندوق ضمانت اشتغال، جذب گروه‌های جهادی برای خدمت به محرومان و ایجاد راهبران شغلی از دستاوردهای بزرگ کمیته امداد است.

وی تصریح کرد: کمیته امداد نزد مردم سرمایه اجتماعی بالایی دارد و یکی از نهادهای پیشران در اشتغال کشور، ایجاد کسب و کارهای کوچک و عرضه محصولات تولیدی و زنجیره‌سازی کسب و کارهای آنهاست.

ایروانی خاطر نشان کرد : امیدواریم با فراهم کردن زمینه اشتغال، چرخه فقر را در کشور بشکنیم و با کمک مردم، دولت و سایر نهادها، خدمات بیشتری به این جامعه صورت گیرد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • برای خانه‌دار شدن افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی برنامه داریم
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • پنج هزار و ۵۵۸ متقاضی واحدهای مسکن ملی در زنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند
  • تخصیص پروژه مسکن به بیش از هزار نفر از متقاضیان نهادهای حمایتی در استان
  • تخصیص پروژه مسکن به ۱۰۱۴ نفر از متقاضیان نهادهای حمایتی در استان زنجان
  • ۵۵۵۸متقاضی واحدهای مسکن ملی درزنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند
  • کمیته امداد، نهاد پیشران در حوزه اشتغال کشور است