Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار برنا از قزوین؛محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک روز یکشنبه در کمیسیون تخصصی حقوق کودک که در استانداری قزوین برگزار شد افزود: علاوه بر قانون اساسی جمهوری اسلامی، حقوق کودک و شهروندی به بهترین وجه در پرتو آموزه های دینی ما به تصویر کشیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: یک بخش از شهروندانی که از این حقوق متنعم می شوند کودکان و نوجوانانی هستند که ۳۰۰ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و جلوه های آن را در سطوح مختلف اعم از آموزش و پرورش، تغذیه و امنیت و حق شنیده شدن کودکان می بینیم.
 عباسی ادامه داد: این حقوق به خوبی در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده و سیاست های کلی نظام و قوانین نیز به تفصیل در این خصوص سخن گفته است.
 وی اظهار داشت: در کنوانسیون‌ حقوق کودک که ایران نیز با تصویب مجلس‌ شورای اسلامی به آن پیوسته است مجموعه ای از حقوق کودک به رسمیت شناخته شده است.
عباسی خاطرنشان کرد: از مجموع جمعیت جهان ۲ میلیارد نفر افراد زیر ۱۸۸ سال هستند که برای حمایت از آنها پیمان نامه حقوق کودک به تصویب رسیده و حاصل تفکر جمعی جامعه جهانی است.
 وی یادآور شد: برخلاف گذشته که نگاه کلاسیک به کودکان عاطفی و احساسی بود این کنوانسیون و مقررات جاری ما نگاه حق مدارانه به کودکان دارند.
 عباسی، امنیت، رفاه اجتماعی و اقتصادی را حق طبیعی کودک دانست و افزود: مجموع این حقوق را می توان در لابه لای قانون اساسی و اسناد بالادستی مشاهده کرد و اگر گفته می شود کودکان آینده سازان جامعه هستند یعنی جامعه هم باید توجه خود را به حقوق کودکان معطوف کند.
 وی گفت: در جامعه دینی شایسته نیست کودکان آن، زیست مادی و معنوی خود را در خیابان تامین کنند و یا با وجود توجه به سوادآموزی، کودک بازمانده از تحصیل و یا کودک حاصل از طلاق و بی سرپرست وجود داشته باشد.
عباسی ادامه داد: اینها همه حاصل دوری گزیدن از ارزش‌های دینی حاکم بر جامعه و نادیده گرفتن قوانین است.
وی اظهار داشت: مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با حضور ۱۶۶ دستگاه و  سمن های مختلف مرتبط با این حوزه با وظیفه سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و پایش حقوق کودک در کشور تشکیل شده و مراجع متناظر آن در استان ها با مدیریت ادارات کل امور بانوان و خانواده تشکیل شده است تا راهکارهای حمایت صحیح از کودک را شناسایی و در اختیار مدیران بگذارد.
 وی با تاکید بر اینکه باید چالش های اساسی حقوق کودک مدیریت شود،گفت: خوشبختانه گام های موثری در سطح استان ها برداشته شده و مسئولان اجرایی، قضایی و سمن ها تلاش های ارزنده ای داشته اند اما سوال اساسی پیش روی ما این است که حقوق کودک را چه کسی باید مدیریت کند.
 عباسی افزود: معلمان و دست اندرکاران آموزش باید پاسخگو باشند که چرا در حوزه حقوق آموزشی کودک کوتاهی کرده اند و یا مدیران باید پاسخگوی خانواده ها باشند که چرا در حوزه تربیت کوتاهی کرده اند.
 عباسی افزود: با این همه امکانات کشور و استعدادهای آن شایسته نیست کودک کار و خیابان و بازمانده از تحصیل داشته باشیم و باید با راهکارهای درست حقوق کودکان حفظ و ارتقا داده شوند.
 عباسی افزود: برگزاری این نشست های تخصصی در استان ها نیز به همین منظور است تا این موضوع در بین مدیران نهادینه شود که برای حمایت از حقوق کودک همه باید به صحنه بیاییم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: امور بین الملل حقوق حقوق بشر طلاق کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۵۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ ، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی افزود: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

این مسئول با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است گفت: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود افزود: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتارهای غیرمعمول کودک خود نظیر رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • اینفوگرافیک/ همه دستگاه‌هایی که درباره حجاب وظیفه دارند؟
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • مستقل شدن روابط عمومی‌ها در دستگاه‌های اجرایی پیگیری می‌شود
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • امربه معروف ونهی از منکر وظیفه همه آحاد جامعه