Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 6 MB

مجله مهر- جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دیروز دو موضوع جنجالی را از سر گذارند که در فضای مجازی هم بازخوردهای زیادی داشت.

مورد اول حضور دو نماینده متخلف از اعضای کمیسیون صنایع و معادن بود که چهارشنبه هفته پیش بازداشت شدند؛ اما با قید وثیقه آزاد شده و روز یکشنبه در صحن علنی مجلس حاضر شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدجواد جمالی نماینده مردم فسا و سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در مورد این ماجرا به خبرنگاران توضیح داد:«قوه قضاییه می‌تواند با نماینده متخلف برخورد کند، عرف این است که اگر نماینده‌ای به حبس هم محکوم شده، برای اجرای این حکم تا پایان دوره نمایندگی صبر شود، اما در این مورد هیچ تصریحی در قانون وجود ندارد. اینکه بشود فردی را در زمان دوره نمایندگی مجلس زندانی کرد یا نه، تنها بستگی به تفسیر کسانی دارد که می‌خواهند حکم را اجرا کنند.»

مورد دوم هم مخالفت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با فوریت طرحی برای شفافیت آرا در مجلس بود که به همین دلیل، این طرح به صورت عادی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. حجت الاسلام مجتبی ذوالنور نماینده قم در جلسه علنی یکشنبه به عنوان متقاضی بررسی دو فوریت طرح اصلاح موادی از آیین‌نامه داخلی مجلس با رویکرد شفافیت آرای نمایندگان و علنی شدن حضور و غیاب آنها در مجلس گفت: «مشروعیت نمایندگان به رای مردم است مردم باید بر نماینده خود نظارت داشته و مطالبه گری کنند؛ و این وقتی محقق می‌شود که مردم از عملکرد نماینده‌شان اطلاع داشته و بدانند که نماینده چه زمانی در مجلس است. در این طرح پیشنهاد ایجاد سامانه‌ای داده‌ایم که رسانه‌ها و موکلان ما بتوانند به عملکرد نمایندگان نظارت داشته باشند. چون اگر رای و رفتار نماینده در معرض قضاوت موکلانشان باشد آنگاه خروجی کار با کیفیت خواهد شد.»

شهروز برزگر نماینده سلماس اولین مخالف بود. چون عقیده داشت مردم در صورت اطلاع از نظرات نمایندگان، موضع گیری های متفاوتی خواهند داشت، جامعه دچار چنددستگی می شود و اصلاً این یک حرکت پوپولیستی است؛ در صورتی که نگاه نماینده یک نگاه کارشناسی است. ضمن اینکه این کارها باعث زد وبند در مجلس می‌شود.

فاطمه ذوالقدر نماینده تهران به عنوان اولین موافق فوریت این طرح گفت: ما به مشارکت فعال در طرح‌ها و لوایح نیاز داریم در این طرح ایجاد سامانه‌ای پیش بینی شده که حضور و غیاب و مرخصی‌ها مشخص و در دسترس باشد؛ نه اینکه در رای گیری مشارکت نشود و مدام رئیس مجلس بخواهد که نمایندگان در رای گیری شرکت کنند.

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود آخرین مخالف فوریت این طرح بود: همین الآن در آیین‌نامه مجلس سازوکاری وجود دارد که طبق آن اسامی غایبان در جلسه علنی قرائت می‌شود و رادیو هم اسامی کسانی را که تاخیر داشته اند، به طور زنده پخش می کند. به جای آن که وقت مجلس را برای این طرح‌ها بگیرید به دنبال حل مشکلات و مسائل اقتصادی مردم و ریشه کن کردن فساد باشید.

مهدی مفتح نماینده تویسرکان به عنوان آخرین موافق فوریت گفت: فوریت طرح مهم است. چون چیزی تا انتخابات مجلس نمانده و مردم باید بدانند که نمایندگانشان در مجلس حضور دارند یا خیر و این که هر نماینده چگونه رای می‌دهد قطعا در انتخابات تاثیرگذار است.

در نهایت دو فوریت و بعد یک فوریت این طرح به رای گذاشته شد که نمایندگان با ۵۹ رای موافق، ۷۴ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۱۹۸ نماینده حاضر در مجلس مجددا به فوریت این طرح رای ندادند. در نتیجه این طرح به صورت عادی اعلام وصول شد و در دستور کار مجلس قرار گرفت.

کد خبر 4655510

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو مهر مجلس شورای اسلامی جلسه علنی مجلس طرح شفافیت آرای نمایندگان صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه مطبوعات ایران کیوسک مطبوعاتی صفحه اول روزنامه های ورزشی صفحه اول روزنامه های اقتصادی اینفوگرافیک عید غدیر خم شهید رادیو مهر ایالات متحده آمریکا کاربران ایرانی حزب الله لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۸۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود

«عبدالوحید فیاضی» منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس آینده اظهار کرد: فراکسیونی که منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بداند، قطعاً مهم‌ترین فراکسیون و فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم باید باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت‌های سیاسی و حزبی منتخبان مجلس آینده باعث می‌شود که آن‌ها در مجلس آینده با یکدیگر وارد چالش شوند، افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم اما قطعاً تمام تلاش خود را می‌کنیم که این تفاوت‌ها منجر به اختلاف اساسی بین نمایندگان مجلس آینده یا به عبارت دیگر، یقه‌گیری آن‌ها نشود.

فیاضی درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفت: از آنجایی که شاهد تکثر و گستردگی گرایش‌های سیاسی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم، پیش‌بینی درباره ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی سخت است.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در ادامه درباره راهکارهای تحقق شعار سال، اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در آغازین روزهای خود درباره راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد جهش تولید مسایل لازم را در نظر گیرد.

فیاضی گفت: مسأله مهم بعدی درباره مشارکت مردم است و مجلس دوازدهم باید مکلف باشد که درباره مشارکت مردم بازنگری‌های لازم را داشته باشد؛ مشارکت مردم باید در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و کاملاً به صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود چراکه حکمرانی درست زمانی محقق می‌شود که مشارکت مردم را شاهد باشیم.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم گفت: ما بعضاً از جهش تولید و رفع تورم حرف می‌زدیم اما مشارکت مردم را نادیده می‌گرفتیم و به همین دلیل، فرمایش مقام معظم رهبری درباره مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

وی تصریح کرد: در امر اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به موانع تولید و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید با همکاری یکدیگر، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی مردم و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد باشند.

فیاضی تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی و ارزی هم مسأله بسیار مهمی است چراکه ما در حال حاضر شاهد افزایش شدید قیمت ارز هستیم که به علت فقدان مدیریت در حوزه ارز است؛ دلارزدایی هم بسیار ضرورت دارد چراکه سلطه دلار به نظام اقتصادی ما آسیب وارد کرده و باید با سیاست‌های درست کاری کنیم که نقش دلار در اقتصاد کشور به مرور کمرنگ شود.

کد خبر 6084389 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • مخالفت عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • داستان شفافیت؛ قسمت اول
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟