Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان مهمترین نهاد تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان برای تجاری‌سازی محصولات این شرکت‌ها باید به سمت شکل‌گیری نهاد‌های واسط و استفاده از آن‌ها در اکوسیستم نوآوری و فناوری حرکت کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرتضی موسی‌خانی رئیس سابق پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی و دیگر حامیان اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور باید سعی کنند علاوه بر تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد که خیلی هم مهم است، واسطه‌ها را هم شکل دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واسطه‌ها باید برای تجاری‌سازی در کشور شکل گیرد.

وی ادامه داد: به دلیل تغییر نیروهای پیشران کسب و کار، محیط کسب و کارها امروز دگرگون شده است، از جمله این نیروها می‌توان به بروز و ظهور اینترنت، جهانی‌شدن صنعت، مقررات‌زدایی اشاره کرد، فاکتورهایی که نشان می‌دهد محیط کسب و کار تغییر کرده است و اگر امروز ما بخواهیم مدل کسب و کارهای سنتی را دنبال کنیم به طور قطع نمی‌توانیم موفق باشیم. لذا مبتنی بر همین کسب و کارهای نوین، شرکت‌های ما باید به دنبال راه‌اندازی کسب و کارهای مبتنی بر دانش و نوآوری‌های علمی و نیز ایجاد بازارهای منحصر به فرد برای خود باشند.

موسی‌خانی اضافه کرد: در عدد و رقمی که در اقتصادهای جهان و شرکت‌های پیشرو گزارش می‌شود بعضی از این اقتصادها و شرکت‌هایی که مبتنی بر دانش نوین فعالیت می‌کنند با فروش 72 سال نفت کشور ایران برابری می‌کنند، یعنی اگر امروز ارزش اپل را مشخص کنیم ما باید 72 سال نفت بفروشیم تا بتوانیم این شرکت را خریداری کنیم. این ضرورت نشان می‌دهد که ما باید خود را از اقتصاد مبتنی بر نفت، اقتصاد مبتنی بر مواد خام و خام‌فروشی خارج کرده و به سمت ایجاد ارزش افزوده بر اساس دانش روز حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: باید اقتصادی را ایجاد کنیم که تحریم‌پذیر نباشد تا همیشه بتوانیم در دنیا محصولات خود را به عنوان محصول همیشه ارزشمند، خارج از گردونه فشارهای سیاسی و اقتصادی عرضه کنیم، لذا نقش اقتصاد دانش‌بنیان نقشی غیرقابل انکار است.

رئیس سابق پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: در برهه کنونی با توجه به اینکه ما چند میلیون دانشجو و چندین میلیون فارغ‌التحصیل داریم و دارای مزیت نسبی هستیم باید با بهره‌گیری از این نیروهای انسانی تحصیل‌کرده و باهوش و جهت‌دهی به آن‌ها، بتوانیم یک اقتصاد مقاوم داشته باشیم که آسیب‌پذیر نباشد و بتواند علاوه بر تامین نیازهای داخل در جهان بدرخشیم. ما در حوزه غذا با سه استان شمالی کشورمان که بزرگتر از هلند هستند، می‌توانیم درآمد 90 میلیارد دلاری هلند در صادرات مواد غذایی را ایجاد کنیم. آنچه که باعث می‌شود هلند موفق باشد بهره‌گیری از دانش روز در اقتصاد کشاورزی و تولید محصولات نوآورانه است ولی آنچه در اقتصاد کشاورزی ایران می‌گذرد متاسفانه مبتنی بر اقتصاد سنتی کم‌بازده و پرهزینه است.

وی تاکید کرد: بنابراین در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنعت، خودرو، پزشکی و توانبخشی واقعا می‌توانیم از این مزیت نسبی که نیروهای متخصص هستند برای تبدیل شدن به مزیت رقابتی استفاده کنیم و یک کشور رقابت‌پذیر داشته باشیم.

رئیس سابق پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نقش حمایت‌کنندگان فناوری‌های نوین و حامیان حوزه دانش‌بنیان گفت: سرمایه‌گذاران اصلا در ایران خطر نمی‌پذیرند و تا مطمئن نشوند هزینه نمی‌کنند. وقتی ما از حامیان برای رونمایی استارت‌آپ‌های خود دعوت می‌کنیم و از آن‌ها می‌پرسیم چرا سرمایه‌گذاری نمی‌کنید، جواب مشخص است و آن این است که صاحبان سهام و سرمایه ما، خطر نمی‌پذیرند، اساسا وقتی خطر را هم نمی‌پذیرند پس عنوانی به نام سرمایه‌گذاری خطرپذیر وجود ندارد و خیلی از نوآوری‌ها با شکست مواجه می‌شود.

موسی‌خانی گفت: من فکر می‌کنم اتفاقی که باید در کشور بیفتد این است که سرمایه‌گذاران خطرپذیر داخلی و خارجی در کشور حضور پیدا کنند. نکته مهم‌تر بحث ورود به بازار است. فکر می‌کنم باید واسطه‌هایی برای تجاری‌سازی در کشور شکل بگیرد و این واسطه‌ها این نقش را ایفا کنند، این واسطه‌ها باید شرکت‌های تجاری و بازرگانی باشند که بتوانند محصول را به بازار برسانند. متاسفانه روحیه فردگرایی ما باعث می‌شود نتوانیم سهم شراکت دیگران را در این شراکت‌ها ببینیم، این روحیه باید به جمع‌گرایی تغییر پیدا کند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه آزاد پارک علم و فناوری تجاری سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۵۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سالانه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

وی در این نشست به سوالات خبرنگاران رسانه های مختلف در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیلات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به اکوسیستم فناوری و نوآوری پاسخ داد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از رشد صد درصدی دانش‌بنیان ها در بورس تا پایان سال خبر داد و گفت: علم و فناوری، استفاده از این تکنولوژی ها دوبال عملیات صادق بودند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سالانه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

وی در این نشست به سوالات خبرنگاران رسانه های مختلف در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیلات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به اکوسیستم فناوری و نوآوری پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درخصوص حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند کا تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه شرکت‌هایی که وارد بورس می‌شوند سوابقی دارند، گفت: این شرکت‌ها باید امنیت داشته باشند و بحث جدی فنی دارند که وارد بورس شده اند، گفت: این شرکت‌ها امید به رشد و افزایش سرمایه مردم را دارند، اما هیچ لزومی ندارد که شرکتی برای ورود به بورس مورد تایید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری قرار بگیرد

وی ادامه داد: برای شرکت‌هایی که مسائلی مستقیما با ابعاد حکمرانی داشته و داده‌های کلان مردم را در اختیار دارند و بحث امینت ملی مطرح می‌شود را توسط کارگروهی در معاونت ارزیابی می‌کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور ادامه داد:به همین دلیل این کارگروه وضعیت شرکت‌های متقاضی برای ورود به بورس را بررسی می‌کند تا داده‌های مردم و سرمایه گذاری‌های آنان را حفظ کند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه خوشبختانه ایجاد بازار تخصصی در بورس و شاخص‌های ویژه نماد دانش بنیان تعریف شد، گفت: بناست که تا پایان سال حضور دانش بنیان‌ها در بازار بورس رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی در بخش دیگری از سخن خود به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: عملیات وعده صادق دو بال داشت؛ علم و فناوری و شجاعت و تدبیر در استفاده از علم و فناوری دوبال وعده صادق بود.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق