Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از آذربایجان؛ كتاب «چهار سال آن سوی ارس» مجموعه یازدهم از تاریخ شفاهی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. 
محسن پاك آيين در مقدمه اين كتاب نوشته است:
«در مهرماه سال 1391 زمانی که التهاب در روابط دو کشور به اوج خود رسيده بود، عازم باکو شدم. در آن مقطع سفيران ايران و جمهوری آذربايجان در دو کشور حداقل شش‌بار به وزارت امور خارجه احضار شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دستگيري ۶۰ نفر از شهروندان دو طرف به اتهام جاسوسی و طراحی عمليات تروريستی روابط را تيره کرده بود. نقطه اوج التهاب در تابستان 1391؛ يعني دو ماه قبل از آغاز مأموريت من و بعد از برگزاری جشنواره موسيقی يوروويژن در باکو بود که حتي بازگشت سفير وقت ايران به تهران را در پی داشت. تقريبا هيچ چيزی سر جاي خود نبود و دو کشور با فقدان اعتماد مواجه بودند. ملاقات‌های اوليه با مقامات جمهوری آذربايجان با گله‌گذاری‌های متقابل همراه بود، اما نکته مثبتی هم وجود داشت و آن اين بود که هر دو طرف از وضعيت موجود ناراضی بودند و تمايل به بهبود روابط داشتند. به‌طور طبيعی اولين اولويت من در آن شرايط به تلاش برای ايجاد اعتماد متقابل معطوف شد.»
در بخش پایانی این مقدمه نیز آمده است:
«من افق روابط دو کشور جمهوری اسلامی ايران و جمهوری آذربايجان را مثبت ارزيابی مي‌کنم. معتقدم روند مثبت مناسبات بين دو کشور سير صعودی خود را در آينده نيز حفظ خواهد کرد و تغيير مديران نمي‌تواند از روند رو به توسعه روابط جلوگيری کند. امروز ديگر نه‌تنها ادبيات گذشته بر زبان مقامات جمهوری آذربايجان جاری نیست، بلکه گسترش روابط دو کشور در زمينه‌های متعدد، موردنظر مقامات ايران و آذربايجان است. جمهوری آذربايجان به‌جای قرارگرفتن در محور ضدايرانی، منافع خود را در قرارگرفتن در محور ايران و روسيه جست‌وجو مي‌کند و تلاش‌های فراوان سفارت و همراهی وزارت امور خارجه از جمله عواملی بود که اين جابه‌جايی راهبردی را محقق کرد.»

پیش‌تر، محسن پاک آیین خاطرات سفارت خود در زامبیا، ازبکستان و تایلند را نیز تحت عناوین «پنج سال در سرزمین سبز، چهار سال در سرزمین تیمور و چهل ماه در سرزمین طلائی» منتشر کرده بود. 

همچنین از اين نويسنده كتاب‌هایی از جمله دیپلماسی نبوی، محبت اهل بیت(ع) در شمال آفریقا و اروپا، سفيران پيامبر اعظم، سياست و حكومت در آفريقا، شناخت نومحافظه‌كاران آمريكا، پنجاه سال مناسبات ايران و تايلند، حیدر علی اف و دیدگاه دوستی دائمی با ایران (به زبان آذری)، ترجمه كتاب اسلام و مسلمانان جهان از ماهاتير محمد تحت عنوان جهانی که در آن به‌سر می بریم و كتب سبز كشورهاي ميانمار، لائوس و زامبیا منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا پاک آیین کتاب سفیر بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۲۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای بابیان اینکه ایران و جمهوری آذربایجان برای گشایش مرز ارس در منطقه کلاله مصمم هستند، گفت: ترانزیت کالا در مسیر شرقی - غربی پس از ساخت گذرگاه ارس افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، داریوش امانی، در بازدید از محل ساخت یک پایانه مرزی در نقطه صفر مرزی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: تقسیم کار بین دو کشور به‌این‌ترتیب است که جمهوری اسلامی ایران پایانه مرزی را احداث کرده و جمهوری آذربایجان نیز به‌موازات آن پل روی رودخانه ارس را می‌سازد.

وی با بیان این که تردد از این پایانه و پل روی رودخانه حداکثر ظرف مدت یک سال انجام خواهد شد، افزود: طرح ساخت به‌تازگی آغاز شده و در دو طرف مرز، دو همسایه با اراده کافی مصمم‌اند تا در زمانی کوتاه کار را به پایان برسانند.

امانی با بیان این که برای آزادسازی زمین و پیش‌بینی سایت موقت، منابع مالی لازم در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این پایانه مرزی در زمینی به مساحت هشت هکتار احداث خواهد شد که زمین آن هم‌زمان در حال تملک و آماده‌سازی است.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: این طرح در قالب مدل مفهومی ایران راه باهدف توسعه مبادلات تجاری منطقه‌ای و افزایش ترانزیت اجرا می‌شود و در این زمینه قرار است جاده جلفا به کلاله نیز تعریض شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که قرارداد اولیه با پیمانکار برای ارتقای مشخصات این مسیر ۱۰۷ کیلومتری حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان است، افزود: پیش‌بینی می‌شود پس از ساخت گذرگاه ارس، ترانزیت کالا در مسیر شرقی - غربی و بالعکس افزایش یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • دیدار سفیر ایران با وزیر کشاورزی اندونزی
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • اخراج سفیر ایتالیا از نمایشگاه کتاب به دلیل اعتراض به جنگ غزه
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • استوری تند و تیز محمد انصاری؛ برای نبرد با زمین‌خواری و اختلاس لباس رزم به تن کنید! + عکس
  • امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است