Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا- اطلاعات بازخوردی در سیستم‌های یادگیری ماشینی نقص به سزایی ایفا می‌کنند و هرچه بازخوردهای ارائه‌شده به آن‌ها بیشتر و دقیق‌تر باشد، یادگیری‌شان سریع‌تر و بهتر اتفاق خواهد افتاد. بااین‌حال انحصارگری این داده‌ها به دغدغه اصلی قانون‌گذاران تبدیل شده است. اطلاعات بازخوردی در سیستم‌های یادگیری ماشینی، نقش به سزایی ایفا می‌کنند و هر چه بازخوردهای ارائه‌ شده به آنها بیشتر و دقیق‌تر باشد، یادگیری‌شان سریع‌تر و بهتر اتفاق خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این‌ حال انحصارگری این داده‌ها به دغدغه اصلی قانون‌گذاران تبدیل شده است.

به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از وب سایت خبری تحلیلی Engadget، بازخورد هسته فنی تمامی روش‌های کنترل خودکار ماشین‌ها است.
رابرت وینر، ریاضی‌دان آمریکایی، برای این فرمانشناسی‌ها در دهه 1940 بنیان‌های تئوریکی ویژه‌ای تعریف کرد. هر سیستم فنی می‌تواند بر اساس اهدافش از طریق داده بازخوردی کنترل شده و مجددا مسیردهی شود.
 
برخی از سیستم‌های فرمان‌شناسی اولیه را می‌توان در موشک‌های پدافندی خودکار ارتش آمریکا جست‌وجو کرد که پیش‌ از این سایت‌های بریتانیایی را در برابر موشک‌های کروز V-1 آلمانی‌ها محافظت می‌کرد. رادار موشک‌های آلمانی را تشخیص می‌داد، توپ‌های ضدهوایی را از موقعیت بمب در یک حلقه بازخورد مداوم آگاه کرد و مسیر پرواز آینده آن را محاسبه می‌کرد. توپ نیز هدف خود را بر اساس سیگنال‌های مداوم بازخوردی تنظیم می‌کردند و سپس در زمان مناسب به هدف شلیک می‌کردند.
در آخر جنگ این سیستم بریتانیایی‌ها و آمریکایی‌ها با دقتی 70 درصدی به موشک‌های هوایی شلیک می‌کردند.
 
خوشبختانه چرخه بازخورد به فراتر از نوآوری‌های ارتش نیز قدم گذاشت.
بدون این بازخوردها مأموریت‌های فضایی آپولو هیچ‌گاه انسان را به کره ماه نمی‌برد، هیچ هواپیمایی به‌طور امن بر فراز اقیانوس‌ها پرواز نمی‌کرد، هیچ پمپ تزریقی گازوئیل موردنیاز پیستون‌ها را در زمان مناسب تزریق نمی‌کرد و هیچ در آسانسوری با مشاهده پای انسان دوباره باز نمی‌شد؛ اما بازخوردها در هیچ زمینه‌ای به‌اندازه هوش مصنوعی موفق عمل نکردند و اهمیت آنها به حدی است که برخی متخصصان آن را ماده خام موردنیاز هوش‌های مصنوعی می‌دانند.

اطلاعات بازخوردی حتی زمانی که ما عبارتی را در گوگل جست‌وجو می‌کنیم نیز برای پاسخ‌دهی مناسب این موتور جست‌وجو به کار می‌آیند.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که عبارتی را به‌صورت غلط تایپ کرده باشید و گوگل نتایج جست‌وجو را بر اساس عبارت درستی که می‌بایست به‌جای عبارت غلط شما قرار بگیرد تنظیم کرده است. این همان معجزه بازخوردها است که گوگل در طی این سال‌ها از کاربران خود دریافت کرده و به این حد از هوش رسیده است.
 
آمازون با استفاده از اطلاعات بازخوردی الگوریتم‌های پیشنهادی خود را بهینه‌سازی می‌کند و فیس‌بوک نیز از آن برای تنظیم موقعیت قرارگیری پست‌هایی که کاربر در تایم لاین خود می‌بیند استفاده می‌کند.
همچنین این اطلاعات به پی‌پال کمک می‌کنند که با دقت روزافزون، جعلی بودن یک پرداخت را بررسی می‌کند.

این داده‌ها در عصر هوش مصنوعی همان نقشی را ایفا می‌کنند که اقتصاد مقیاس در عصر صنعتی شدن در تولید انبوه ایفا کردند و تأثیرات شبکه منجر به ایجاد اقتصاد دیجیتال بیست‌ و پنج سال اخیر شد.
اقتصاد مقیاس هزینه هر مورد را برای محصولات فیزیکی به حد زیادی کاهش داد و تأثیر شبکه نیز منجر به موقعیت انحصاری پلتفرم‌های دیجیتالی نظیر آمازون، ای بی، علی‌بابا، فیس‌بوک، وی چت، اوبر و... شد.

تأثیر شبکه به این معنا است که یک پلتفرم با هر مشارکت‌کننده جدید برای کاربران فعلی جذاب‌تر شود. هر چه افراد بیشتری از واتس‌اپ استفاده کنند، کاربران بیشتری این نرم‌افزار را نصب خواهند کرد زیرا می‌توانند از طریق آن با بیشتر دوستان خود در ارتباط باشند.
 
 از طرف دیگر تأثیر بازخورد در هوش مصنوعی منجر شده است که سیستم‌ها با بازخورد کاربران خود هوشمند‌تر شوند. داده‌های بازخوردی در محوریت فرایندهای یادگیری این فناوری‌ها هستند.
بازخوردهای دیجیتال در طی این چند سال منجر به ساخت سیستم‌های رانندگی خودکار، برنامه‌های ترجمه زبان و تشخیص چهره شده‌اند. درنهایت دردسر قانون‌گذاران ضدانحصارطلبی نیز بیشتر شده است زیرا هرچه تعداد کاربران یک سیستم بیشتر باشد، بازخوردهای ارائه‌شده به آن سیستم بیشتر خواهد بود و آن سیستم روزبه‌روز قوی‌تر شده و کاربران بیشتری به خود جذب می‌کند.
این همان چرخه باطلی است که به انحصارگری هر چه بیشتر کمپانی‌های بزرگ و در هم شکستن کمپانی‌های نوپا می‌انجامد.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی یادگیری ماشینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۰۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند

به گزارش پارس نیوز، سیتروئن C5 Aircross توسط سایپا به شکل مونتاژی به بازار ایران عرضه می‌شود. در حال حاضر مشخصات این خودرو برای عرضه در بازار ایران از سوی سایپا اعلام نشده است، اما پیش‌بینی می‌شود این خودرو با موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ به بازار ایران راه پیدا کند که می‌تواند قدرتی برابر با ۱۷۳ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن‌متر را به تولید برساند.

امکانات رفاهی Citroen C5 Aircross 

از امکانات رفاهی این خودرو نیز می‌توان به سامانه استارت/ استاپ، ترمز پارک برقی و اتوهولد، سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، کلاستر دیجیتالی، جک برقی صندوق عقب به‌همراه سنسور پایی،، باز و بسته کردن و تنظیم آینه‌های جانبی به‌شکل برقی و متصل به گرم‌کن، تنظیم برقی صندلی‌های ردیف اول همراه با سردکن و گرم‌کن صندلی‌ها و دوربین 360 درجه با حالت نمایش 3D اشاره کرد.

​امکانات ایمنی سیتروئن ایرکراس سی ۵

این خودرو از امکانات ایمنی متعددی نظیر سیستم نمایش فشار باد تایرها (TPMS)، هشت ایربگ ایمنی، سامانه کنترل خودرو در سراشیبی، سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش (ESP)، ترمز اضطراری خودکار (AEB)، رادار هشدار تصادف از جلو (FCW)، سیستم نور بالای اتوماتیک (IHC)، کروز کنترل هوشمند تطبیقی (ACC)، رادار نقطه کور (BSD)، سیستم هشدار خروج از خط (LDW) و سیستم هشدار و پیش‌بینی برخورد در اثر تغییر لاین (LCA) بهره می‌برد.

 

منبع: گجت‌نیوز

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • انتشار جزئیاتی بیشتر از هوش‌مصنوعی آیفون/ پای غول‌های فناوری در میان می‌آید!
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند 
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!