Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در حالی از افزایش ۲۱ درصدی فضای کتابخانه‌ای استان خبر داده که باید دید کتابخوانی نیز به همین نسبت در میان عموم مردم رونق می‌گیرد؟ ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۳ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، کتاب و کتابخوانی از جمله مقولاتی است که قطعا اگر همگانی و فراگیر شود زمینه رشد و توسعه جامعه نیز فراهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع باید عنوان کرد نسبت و ربط وثیقی میان افزایش کتابخوانی در یک جامعه با رشد علمی و فرهنگی و اقتصادی آن جامعه وجود دارد و تلاش‌ها برای گسترش فرهنگ کتابخوانی نیز ادامه دارد.

یکی از آفاتی که در زمینه کتابخوانی وجود دارد، ارائه گزارش‌های عملکردی و مبتنی بر آمار است در حالی که حوزه کتاب، اساسا یک حوزه کیفی است و باید از نفوذ و عمق فرهنگ کتابخوانی در جامعه سخن گفت.

هفته کتاب و کتابخوانی فرصت مناسبی را مهیا می‌کند تا بار دیگر با یار مهربان آشتی کرد و زمینه را برای توسعه فرهنگ کتابخوانی مهیا نمود. در خراسان رضوی نیز این برنامه‌ها مطابق سال‌های گذشته برگزار خواهد شد و باید دید ثمره این برنامه‌ها چه خواهد بود.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان در مورد برنامه‌های کتابخوانی خراسان رضوی اظهار داشت: ویژه برنامه‌های بیست و هفتمین دوره هفته کتاب اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی از 24 آبان ماه تا یکم آذر ماه 98 قالب 16 عنوان برنامه در سطح استان برگزار می‌شود.

وی افزود: این برنامه‌ها با حضور کتابداران در حرم مطهر رضوی و زیارت امام مهربانی‌ها آغاز می‌شود و با یادواره کتابدار شهید غفرانی تنها کتابدار شهید خراسان رضوی در روز آخر هفته کتاب در شهرستان مه‌ولات و با حضور سردار محسن رضایی پایان می‌یابد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در رابطه با دیگر برنامه‌های هفته کتاب در استان، گفت: این برنامه‌ها شامل شرکت کتابداران در نماز جمعه، نواختن زنگ کتاب در مدارس با حضور مسئولان کتابخانه‌ها، عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی استان، افتتاح کتابخانه مشارکتی موفقیت آسان است، نواختن زنگ کتاب، نشست با ناشران و نویسندگان، نشست‌های کتابخوان، نشست کتابخوانی بانوان مدیر استان، افتتاح کتابخانه عمومی مشارکتی علی ابن ابیطالب(ع) ارتش، همایش تجلیل از فعالان کتابخوانی در تربت حیدریه، نشست کتابخوان ویژه مادران،  تکریم کتابداران استان در تالار شهر مشهد و تجلیل از فعالان کتابخوانی نیشابور است.

‌43 میلیون نسخه کتاب در کتابخانه‌های عمومی کشور وجود داردپروژه 15 ساله کتابخانه مرکزی سبزوار همچنان خاک می‌خورد + فیلمکتابخانه مرکزی سبزوار؛ پروژه‌ای کاغذی!

اما در سال‌های اخیر خراسان رضوی همواره در امر کتابخوانی جایگاه بارزی داشته و حتی یکی از شهرستان‌های استان یعنی نیشابور یک سال به عنوان پایتخت کتاب ایران نیز معرفی شد.

سبزیان در این زمینه نیز تصریح کرد: خراسان رضوی در دو سال اخیر رتبه نخست کتابخوانی را به خود اختصاص داده و در جشنواره کتاب رضوی امسال هم که مجری برگزاری آن اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی است شاهد رشد 29 درصدی شرکت‌کنندگان در این جشنواره به نسبت سال قبل بودیم.

وی تاکید کرد: در دهه کرامت از برگزیدگان جشنواره کتابخوانی رضوی تجلیل شد و از برترین کتابداران و خوانش‌گران کتاب نیز با اهدای هدایایی ارزنده تقدیر به عمل آمد؛ همچنین در یکسال اخیر 9 رویداد خوانش کتاب را با محوریت مسئولان، بانوان، نخبگان، هنرمندان، ورزشکاران، فرهنگیان و دیگر گروه‌های جامعه داشتیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه در بحث خوانش کتاب فقط به مشهد اکتفا نشد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سطح شهرستان‌های استان هم حضور پررنگ دوستداران کتاب را شاهد بودیم که نمونه بارز آن شهرستان کاشمر بود و در ایامی که بیانیه گام دوم انقلاب را توسط مقام معظم رهبری داشتیم به این موضوع به‌صورت ویژه توجه شد.

سبزیان گفت: در هفته کتاب سال گذشته که در آستانه فجر چهلم برگزار شد از 40 شخصیت برجسته در حوزه کتاب و کتابخوانی تقدیر به عمل آمد که یکی از شاخص‌ترین افراد علیرضا برازش نویسنده مشهدی بود، برنامه‌ای در سالن جلسات استانداری خراسان رضوی برگزار شد.

وی افزود: یکی از برنامه‌های مناسبتی امسال که در آستانه سال تحصیلی جدید برگزار شد طرح بهار مهربانی در استان‌های سیل‌زده کشور بود و اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی معین استان گلستان بود و بالغ بر 60 میلیون تومان هدایای مردمی به دانش‌آموزان سیل‌زده این نقطه از کشور اهدا شد.

بخش آخر اما آمار و ارقام و میزان رشدی است که از نظر کمی فرهنگی کتابخوانی در خراسان رضوی داشته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در رابطه با دیگر اقدامات شاخص صورت گرفته در یک سال اخیر، بیان کرد: از هفته کتاب سال گذشته تا هفته کتاب امسال بیش از 40 اقدام شاخص توسط اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی صورت پذیرفته از جمله این کتب می‌توان به کتاب‌های (قدم‌های آسمانی تا امام مهربانی) که در ایام دهه شفاعت رونمایی شد و (فلسطین) که در دهه مبارک فجر رونمایی می‌شود اشاره کرد.

سبزیان خاطرنشان کرد: در یک سال اخیر شاهد رشد 5 درصدی تعداد نسخ کتاب‌ها، رشد 34 درصدی اعضای کتابخانه‌ها و رشد 21 درصدی فضای کتابخانه‌ای استان را شاهد بودیم.

انتهای پیام/281/ز

R41347/P/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۸۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدوند: در نمایشگاه کتاب برنامه‌های ویژه‌ای برای فلسطین تدارک دیدیم/ کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب تهران و علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و قائم مقام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

یاسر احمدوند در شروع این نشست گفت: نمایشگاه امسال با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه ۱۹ لغایت ۲۹ اردیبهشت ماه در مصلی برگزار می‌شود و بزرگترین اجتماع فرهنگی مردم ایران حول محور دانش و آگاهی با اهتمام دستگاه ها و نهادهای مختلفی در شهر تهران برگزار می شود.

وی با بیان اینکه ناشران در دو بخش مجازی و حضوری مشارکت دارند ادامه داد: نمایشگاه بعد از گذشت ۳۵ دوره به قوامی رسیده که جایگاه ویژه ای در تقویم خانواده های ایرانی به خود اختصاص داده است.

احمدوند گفت: تلاش شده بخش‌های مختلف نمایشگاه ارتقا پیدا کند و ضعف‌ها و کاستی‌ها جبران شود، برای نخستین بار، نقشه غرفه‌ها تا فردا در دسترس رسانه ها خواهد بود تا به اطلاع عموم برسد؛ این برای نخستین بار است که پیش از شروع نمایشگاه مردم از جانمایی غرفه‌ها مطلع می‌شوند. تلاش شد واگذاری غرفه‌ها به ناشران زودتر آغاز شود. از امروز همه ناشران می توانند مراجعه و غرفه های خود را دریافت می‌کنند.

رئیس نمایشگاه کتاب تهران به پیش بینی برنامه‌های فرهنگی در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: برنامه‌های ویژه برای فلسطین در نمایشگاه تدارک دیده شده است، هم کار حجمی و نماد سازی برای پاسداشت و یادبود مردم غزه تدارک دیده شده و هم برنامه‌های مختلفی با این موضوع خواهیم داشت مانند تقدیر از نویسندگان و ناشران فعال در این حوزه.

وی ادامه داد: امسال تعداد قابل توجهی از ناشران علاوه بر بخش حضوری در بخش مجازی حاضر هستند، با همکاری با شرکت پست امیدواریم پاسخ دهی به درخواست ها با شرایط مطلوبی صورت گیرد، حضور کتابفروشان در بخش مجازی به صورت تکمیلی و قاعده مند امسال هم ادامه خواهد داشت.

احمدوند با اشاره به برنامه های بخش بین الملل نمایشگاه کتاب گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی امسال در نمایشگاه حاضر هستند و ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی را عرضه می کنند، از نظر حجم بار دریافتی بخش خارجی امسال افزایش داریم یعنی حدود ۷۰ تن حجم کتاب های خارجی پیش بینی می شود.

وی از برگزاری رویدادی با عنوان «نشر ایران» در روزهای ۲۴, ۲۵ ,۲۶ اردیبهشت در بخش خارجی نمایشگاه خبر داد و گفت: این رویداد بر اساس نیاز معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرح ریزی شده است. حدود ۲۰ مهمان از کشورهای منطقه حضور دارند و برنامه هایی در نشست با تعدادی از ناشران، بازدید از مراکز چاپ و فروش کتاب خواهیم داشت.

علی رمضانی قائم مقام سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز در این نشست افزود: پس از پایان نمایشگاه سی و چهارم ارزیابی‌هایی انجام شد که نتیجه در قالب دستورالعمل‌های در کمیته ۱۵ گانه نمایشگاه ارائه شد.

وی ادامه داد: آنچه که در دو دوره گذشته و این دوره تجربه می‌شود نمایشگاهی به وسعت مرزهای ایران است که تلاش می‌شود در سراسر کشور امکان استفاده از این رخداد فراهم شود.

رمضانی گفت: برای سال سوم حضور دولت سیزدهم در نمایشگاه، کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند و سازه موقت ندارم.

وی با بیان اینکه امسال بیش از ۷۰‌ دستگاه‌ مختلف در برگزاری نمایشگاه مشارکت دارند، گفت: در بخش‌ ناشران دانشگاهی، آموزشی و کودک نیز افزایش فضا داشتیم.

قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران افزود: عمده کارگاه‌های محل عبورمردم جمع آوری شده است و حدود پنج هزار پارکینگ به مصلی اضافه شده است. البته از مردم می خواهیم برای بازدید از نمایشگاه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: سه‌درب جدید به مصلا اضافه شده که دو در برای ورود مردم و یک‌ در برای ماشین پیش بینی شده است که شامل درهای ۲۱، ۱۱ و ۴ است‌. بنابراین از تمام جهت‌های نمایشگاه ورود نفری و خودرویی داریم.

رمضانی با اشاره به حضور قابل توجه خبرنگاران در نمایشگاه گفت: ۸۴ شهروند خبرنگار نیز در نمایشگاه حضور دارند و گزارش‌های خود را تهیه می‌کنند، ۳۰ خبرنگار رسانه‌های خارجی نیز از سوی معاونت مطبوعاتی برای فعالیت در نمایشگاه حضور دارند.

قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به آمار حضور ناشران گفت: مجموع ناشرانی که حضوری و مجازی تاکنون ثبت نامشان قطعی شده است، ۲۶۱۹ ناشر هستند، ۲۵۰ ناشر هم در مراحل مختلف پیش از ثبت نام قرار دارند.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229510 برچسب‌ها کتابخوانی

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • احمدوند: در نمایشگاه کتاب برنامه‌های ویژه‌ای برای فلسطین تدارک دیدیم/ کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا