Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل انجمن دانش آموختگان دانشگاه یزد با بیان این که تب مدرک گرایی, پیامد نامطلوب چالش اشتغال دانش آموختگان است افزود: بررسی اجمالی این پیامد ناگوار نشانگر ضرورت تغییر در باورهای عمومی را نمایان می‌سازد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید مجید میررکنی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با بیان این که توسعه نامناسب آموزش عالی در استان یزد سبب انباشت نیروی انسانی تحصیلکرده فاقد مهارت شده است ادامه داد: در حال حاضر, جامعه به دانش آموخته کار آفرین نیاز دارد, نه دانش آموخته جویای کار اما متاسفانه تاکید بیش از اندازه بر دانش و فقدان مهارت در بین دانش آموختگان سبب بروز چالش اشتغال آنها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وجه تمایزات استان یزد اظهار داشت: از یکسو, هر کس با تاریخ یزد آشنا باشد، میداند, یزدی ها در طول تاریخ در مشاغل تخصصی فعالیت داشته اند و از سوی دیگر، تاکید بر دانش در دوره های دانشگاهی سبب شده است, یزدی ها بیشتر به طی مدارج علمی تا سطح دکتری علاقمند باشند و در این راستا, شاهد توسعه کمی و تراکم مراکز آموزش عالی در استان یزد هستیم.

مراکز آموزش عالی استان یزد,در رده نسل دوم دانشگاه ها هستند

مدیر عامل انجمن دانش آموختگان دانشگاه یزد با تاکید بر این که توسعه کیفی آموزش عالی حائز اهمیت است اذعان داشت: دانشگاه‌های ارزش محور, جدیدترین نسل دانشگاه است که در این نسل از دانشگاه تمرکز بر موضوعات "کارآفرینی" و "ارزش آفرینی" است و در اکثر دانشگاه های کارآفرین و ارزش آفرین, دروس مربوطه در قالب یک رشته فرعی در کنار رشته اصلی در قالب کسب مهارت ارائه می‌شود و در کل دانشگاه های نسل جدید کارآفرین و ارزش آفرین توانایی تنزل چالش اشتغال دانش آموختگان را با توجه به نیاز واقعی در بازار کار دارند.

میررکنی با اعلام این که به طور کلی مراکز آموزش عالی استان یزد,در رده نسل دوم دانشگاه ها هستند افزود: مراکز آموزش عالی استان برای رفع این نقص مبادرت به تاسیس و راه اندازی پارک های علم و فناوری و صنعتی و توسعه مدارس کسب و کار و مراکز شتاب دهنده کرده اند که با توسعه کیفی مراکز آموزش عالی استان در راستای رسیدن به جدیدترین نسل دانشگاه، تطابق اندوخته های دانش آموختگان با بازار کار فراهم خواهد شد.

لزوم تغییر نگرش از "یافتن شغل" به "ایجاد شغل" 

وی با تاکید بر این که تغییر نگرش از "یافتن شغل" به "ایجاد شغل" مستلزم تغییر در تمام جنبه های زندگی است بیان کرد: گام اول در تغییر نگرش بر مبنای پژوهش های بین المللی, آموزش و کسب مهارت است. در واقع, ضروری است, که باورهای عمومی تمام اقشار جامعه به سمت موضوعات کارآفرینی و ارزش آفرینی تغییر جهت پیدا کند البته توفیق در این فرایند به صورت تدریجی حاصل می‌شود.

میررکنی در خصوص راهکارهای موثر برای حل مشکل اشتغال فارغ التحصیلان گفت: با توجه به موضوعات کارآفرینی و ارزش آفرینی, راهبردهای مبتنی بر انتقال صرف دانش دیگر راهگشا نخواهند بود و سبب بروز چالش نیز خواهد شد و باید دقت کرد در این راستا, فراگیری مهارت تبدیل ایده به تجارت نقش اساسی را بازی می‌کند.

فراگیری مهارت تبدیل ایده به تجارت، گام اول در توسعه برای هر کشور

وی تصریح کرد: فراگیری مهارت تبدیل ایده به تجارت، گام اول در توسعه برای هر کشور به معنای عام آن است. توسعه بدون نیروی انسانی کارآفرین و ارزش آفرین یک امر خیالی و دور از دسترس است. نظر به روند پر شتاب تغییر در رهیافت های نوین کارآفرینی و ارزش آفرینی، نیاز به انعطاف پذیری در راهبردهای مورد استفاده ضروری بنظر می‌رسد و در این راستا, کاربست راهبرد "تغییر در برابر تغییر" اجتناب ناپذیر بنظر میرسد.

این مدرس دانشگاه با بیان این که تب مدرک گرایی, پیامد نامطلوب چالش اشتغال دانش آموختگان است افزود: بررسی اجمالی این پیامد ناگوار نشانگر ضرورت تغییر در باورهای عمومی را نمایان می‌سازد.

میررکنی اظهار داشت: ظهور مشاغل جدیدی, که از دید بخش اعظم جامعه پنهان مانده است, سبب نیاز کاذب در بازار کار شده است و عدم آشنایی تمام اقشار جامعه با مشاغل نو حاصل از تغییر پر شتاب در صنعت, کشاورزی و ... یک حباب کاذب را در بازار کار به وجود آورده است. ترکیدن این حباب نیاز واقعی را آشکار می‌سازد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۷۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی

به گزارش خبرنگار مهر، سید جمال وزیری در نشست خبری ظهر دوشنبه خود با حضور رسانه ها به میزبانی آموزش و پرورش استان سمنان، ضمن اشاره به توسعه ظرفیت های آموزشی و ورزش مدارس در استان طی دولت سیزدهم، تاکید کرد: توسعه کیفی و کمی زیرساخت ها در مدارس استان سمنان در زمره برنامه های دولت سیزدهم بوده است.

وی از افتتاح ۱۴ زمین چمن مصنوعی در استان سمنان خبر داد و افزود: سرانه فضاهای ورزشی استان سمنان به ازای هر دانش آموز ۶۱ سانتی متر مربع است در حالی که در بهترین حالت این شاخص تا سال های قبل ۴۶ سانتی متر مربع بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از توزیع شیر رایگان در مدارس استان برای نخستین بار و در راستای طرح ارتقای سلامت خبر داد و ابراز کرد: شیر به همت دولت سیزدهم در ۴۰۰ آموزشگاه ابتدایی دولتی استان توزیع می شود.

وزیری با اشاره به اینکه افتتاح «کانون یاریگران» برای نخستین بار در کشور و در استان سمنان یکی دیگر از دستاوردهای دولت سیزدهم در این استان است، گفت: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به خصوص مواد مخدر و اجرای برنامه های با نشاط و مشاوره ای در زمره فعالیت های این مرکز است.

وی از توسعه متوازن رشته‌های تحصیلی فنی و حرفه‌ای و کار دانش به عنوان دیگر رویکرد و دستاورد آموزش و پرورش در دو سال اخیر یاد کرد و بیان داشت: استان سمنان در شاخص توسعه متوازن رشته های فنی که نیاز امروز کشورمان نیز برای تربیت نیروی کار محسوب می شود، در زمره پنج استان برتر ایران است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان ضمن اشاره به توجه به رشته های فنی و کار دانش به عنوان یکی از راهبرد های این اداره کل، تاکید کرد: ۱۷ هزار دانش آموز در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش تحصیل می کنند.

وزیری با بیان اینکه ارتقای زیرساخت های مورد نیاز کیفیت بخشی آموزش در مدارس استان سمنان از دیگر اقدامات اداره کل است، گفت: در اتصال مدارس به شبکه فیبرنوری خوشبختانه مدارس استان سمنان توانسته اند رتبه اول کشور را کسب کنند.

وی با بیان اینکه در کنار این مسائل به رویکرد های دینی، تربیتی و معنوی دانش آموزان استان سمنان نیز تاکید فراوانی شده است، بیان کرد: ۹۵۰ اردوی تربیتی برای دانش آموزان استان طی سال تحصیلی جاری برگزار شده و مورد استقبال خوب دانش آموزان و خانواده ها هم قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در ادامه از صدور مجوزها برای مولدسازی ۶۱ ملک این اداره کل در قالب واگذاری ساختمان های دولتی و طرح مولد سازی خبر داد و بیان کرد: میزان مولدسازی که برای آموزش و پرورش از سوی سازمان برنامه و بودجه مشخص شده بود ۳۷۵ میلیارد تومان بود که بیش از این میزان هم در مقوله مولد سازی استان محقق می گردد.

وزیری در ادامه به برنامه های هفته معلم نیز در استان سمنان اشاره کرد و گفت: تقدیر از یک هزار معلم در یک هزار مدرسه استان سمنان یکی از محوری ترین برنامه های هفته معلم در سراسر استان محسوب می شود.

وی با بیان اینکه انتخاب ۳۳ معلم برتر در ۳۳ حوزه آموزش و پرورش استان سمنان برای تقدیر از آنها دیگر برنامه هفته معلم در استان است، افزود: سه معلم استانی نیز برای تقدیر در سطح کشور، طی این هفته انتخاب خواهند شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از غبارروبی گلزارهای شهدا در سراسر استان با حضور معلمان و دانش آموزان خبر داد و ابراز کرد: در این هفته برنامه هایی مانند دیدار با خانواده‌های شهدای معلم و دانش‌آموز و حضور در نماز جمعه نیز برنامه ریزی شده است.

وزیری از اجرای برنامه‌های ورزشی و مسابقات فرهنگی و هنری، نمایشگاه ها و رویداد های علمی و آموزشی و تربیتی در هفته معلم در سراسر استان خبر داد و بیان کرد: نواختن «زنگ سپاس معلم» آغازگر برنامه های هفته معلم در استان است.

کد خبر 6092270

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است