Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@17:10:43 GMT

روند افزایشی شیوع اعتیاد طی ۳ دهه گذشته

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۱۸۷۱۷

روند افزایشی شیوع اعتیاد طی ۳ دهه گذشته

آفتاب‌‌نیوز :

نشست تخصصی معاونان، مدیران کل و دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.

اسکندر مومنی، در این نشست گفت: ایران در چهل سال گذشته به نمایندگی از دنیا با پدیده شوم مواد مخدر مبارزه کرده و در خط مقدم این مبارزه برای ما تفاوتی نداشت دربرابر محموله‌هایی که به قصد توزیع در داخل کشور وارد می شوند و یا ترانزیت در خارج از کشور باشد، با تمام توان با موادمخدر مبارزه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در طی سه دهه گذشته بیش از ۳هزار و ۳۰۰ کیلومتر موانع فیزیکی در کشور احداث و ۵۰ هزار باند و گروه منهدم شدند. همچنین بیش از ۱۰۰ هزار خودرو در این مدت مصادره و توقیف و ۱۲هزار تن موادمخدر کشف و ضبط شد. همچنین به طور سالانه آموزش پیگشیری از اعتیاد برای چند میلیون نفر انجام شد.

مومنی با اشاره به دیگر اقدامتی که در این سه دهه صورت گرفت، گفت: ۴هزار و ۸۱۵ خانه ورزش روستایی راه‌اندازی شده است و ۹۳۰۰ مرکز درمانی و کاهش آسیب در حال فعالیت هستند.

وی تصریح کرد: سهم اعتیاد مبتلایان با HIV از ۷۵ درصد به ۳۱ درصد کاهش یافته است. بعلاوه ۱۱۹۵ مرکز اقامتی میان مدت، ۳۵۹ تیم سیار و ۱۵۸ سرپناه شبانه در کشور در زمینه مبارزه با موادمخدر در کشور در حال فعالیت هستند.

مومنی با اشاره به روند افزایشی شیوع اعتیاد در کشور خاطرنشان کرد: با همه اقداماتی که صورت گرفت روند شیوع اعتیاد افزایشی بوده و صرفا در دهه ۶۰ کاهش شیوع اعتیاد در کشور را داشتیم و در بقیه دهه ها افزایش داشت.

مومنی تصریح کرد: یکی از رویکردهای اصلی در دوران پیشرو فراهم کردن بستر جهت ورود نخبگان، شرکت های دانش بنیان و جوانان در حوزه های کاهش تقاضا و عرضه است.

وی تاکید کرد: ورود جوانان کارآمدی و ابتکار عمل به همراه دارد و تنها کافی است فرصت برابر برای آنها ایجاد کنیم تا به این عرصه وارد شوند و در روند مبارزه با موادمخدر تغییر عمده ایجاد شود.

مومنی با اشاره به شهدای راه مبارزه با موادمخدر گفت: بیش از ۳۸۰ شهید و ۱۲هزار جانباز و مجروح تقدیم شده است و این حوزه تحولات جدید، رویکردهای جدید می خواهد و ما آمادگی کامل در این حوزه داریم و حمایت و بسترهای لازم را فراهم می کنیم تا از وجود جوانان، نخبگان و شرکت های دانش بنیان در حوزه پژوهش، کاهش عرضه و تقاضا استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه علاوه بر حضور نخبگان و جوانان مساله هوشمندسازی نیز باید مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: موضوع دوم هوشمندسازی اقدامات و فرآیندها است و این یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است و اگر بخواهیم در حوزه مبارزه با موادمخدر پیش رویم باید رویکردهای جدید داشته باشیم. با ورود نخبگان و دوم هوشمندسازی فرآیندها می توانیم در گام دوم انقلاب آهنگ رشد سیر کاهش مواد مخدر را آغاز و سپس به سمت کاهش برویم.

مومنی تاکید کرد: هدف ما متوقف کردن شیوع و رشد مواد مخدر و در گام دوم کاهش آن است، درنتیجه اولویت در این عرصه با پیشگیری است و امیدواریم با هماهنگی تمامی بخش ها شاهد تحول اساسی در این زمینه باشیم، چرا که مطالبات رهبر معظم انقلاب در این زمینه مکتوب است و ریاست جمهور نیز بر آن تاکید دارد و با اجرای همه اقدامات در این زمینه باید روند شیوع موادمخدر کاهش یابد و آنهایی که در چرخه اعتیاد هستند درمان و ساماندهی شوند و بتوانند با بازتوانی به جامعه باز گردند.

 

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اعتیاد مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۸۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: سال گذشته در استان بالغ بر ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ سراسر استان نگهداری و درمان شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، کورش احمد‌یوسفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان ظهر امروز در بازدید رئیس کل دادگستری استان کرمان به همراه دادستان کرمان، جانشین فرماندهی انتظامی استان، شهردار، رئیس شورای شهر و جمعی از مسئولان قضایی و اجرایی و فرماندهان نظامی از پارکینگ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و کمپ نگهداری و درمان معتادان متجاهر ماده 16، از حمایت های دستگاه قضایی استان کرمان قدردانی کرد و اظهار داشت: در سال گذشته در استان کرمان بالغ بر 5 هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده 16 سراسر استان نگهداری و اقدامات درمانی و بازپروری برای رهجویان انجام شد.

وی با بیان اینکه‌ متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای توانمندسازی، حرفه‌آموزی و اشتغالزایی معتادان متجاهر در استان وجود ندارد، گفت: به همین دلیل نمی‌توان اطمینان حاصل شود که این افراد بازگشت مجددا به کمپ نداشته باشند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با اشاره به اینکه در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، کمپ‌های ماده 15 و 16 مورد توجه قرار گرفته‌اند، افزود: در تامین زیرساخت‌ها و امکانات و تجهیزات سازمان‌های متولی همکاری لازم نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه استان کرمان در بحث زیرساخت‌های کمپ 16 جزو محروم‌ترین استان‌های کشور است، ادامه داد: بسیاری از معتادان به‌واسطه بیماری اعتیاد خود مرتکب جرم می‌شوند.

احمد‌یوسفی با اشاره به اینکه در برخی موارد اعتیاد موجب ضربه زدن به سرمایه‌های اجتماعی شهر شده است، افزود: لازم است اقدامات قبل، حین و بعد از درمان معتادان به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اعتیاد یک چالش اجتماعی در دنیا است ولی در کشور ما در صدر آسیب‌های اجتماعی قرار دارد، گفت: متاسفانه در زندان‌ها 50 درصد زندانیان به‌صورت مستقیم و 20 درصد به‌صورت غیرمستقیم محکومین به حبس مربوط به جرائم  مواد مخدر هستند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند
  • کشف مواد افیونی در مرز‌های جنوبی سیستان و بلوچستان
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • کشف 10 کیلوگرم شیشه از قاچاقچیان مواد مخدر در خلخال