Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد نیک رای، در تشریح مشکلات رشته پروتز دندان در کشور، گفت: مشکل اصلی دندانسازان تجربی کشور این است که وزارت بهداشت از اجرای قانون تعیین وضعیت شغلی دندانسازان تجربی سر باز می‌زند.

او افزود: از تاریخ تصویب این قانون در سال ۱۳۶۴، وزارت بهداشت می‌بایست از واجدین شرایط یک آزمون بگیرد و برای کسانی که قبول می‌شوند و واجد شرایط هستند، مدرک تکنسین تجربی لابراتوآری داده شود که این وزارتخانه در آیین نامه اجرایی که برای این قانون نوشت، فقط یک بار این امتحان را گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که در قانون، هیچ محدودیتی برای گرفتن امتحان نیامده است.

نیک رای با انتقاد از سیاست بگیر و ببند وزارت بهداشت با دندانسازان تجربی متخلف، گفت: با پلمب محل فعالیت این افراد، هیچ مشکلی حل نمی‌شود. زیرا، باید قانون تعیین وضعیت شغلی دندانسازان تجربی توسط وزارت بهداشت اجرا شود به این صورت میشود از فعالیت لابراتوار‌های غیرمجاز جلوگیری کرد.

او با اشاره به وجود مستندات لازم برای کسانی که قانونی در این حوزه فعالیت می‌کنند، افزود: این مستندات شامل کسانی می‌شود که حداقل ۵ سال کار لابراتوآری انجام داده اند.

نیک رای ادامه داد: طیف زیادی از دندانسازان تجربی واجد شرایط ادامه تحصیل دانشگاهی هستند و می‌توانند در رشته پروتز دندان ادامه تحصیل دهند. اما، شرایط برای حضور این افراد در دانشگاه فراهم نیست. در حالی که سالیانه به صورت محدود دانشجوی رشته پروتز دندان در دانشگاه‌های کشور جذب می‌شود که متاسفانه در رشته خودشان مشغول فعالیت نخواهند بود.

او با اشاره به اهمیت رشته دندانسازی تجربی، گفت: دندانسازان تجربی که لابراتوآر دارند، اگر یک ماه دست از کار بکشند، دندانپزشکی ایران دچار بحران خواهد شد.

نماینده رسمی دندانسازان تجربی ایران، با عنوان این مطلب که افرادی هستند که ۳۰ سال بدون مجوز در این حرفه کار کرده اند، افزود: متاسفانه هیچ نظارتی بر فعالیت این افراد وجود ندارد، چون تابلو ندارند و شناسایی نمی‌شوند.

نیک رای با عنوان این مطلب که کار دندانساز تجربی گرفتن قالب از دندانپزشک برای ساخت پروتز در لابراتوآر است، گفت: درخواست ما از وزارت بهداشت، این است که فعالیت تمامی افراد شاغل در حرفه دندانسازی تجربی، قانونمند شود.

او ادامه داد: آن دسته از دندانسازان تجربی که بیمار می‌گیرند، مورد تایید ما نیستند. بنابراین از وزارت بهداشت درخواست داریم که نسبت به احیا قانون تعیین وضعیت شغلی دندانسازان تجربی اقدام کند تا بتوان از فعالیت‌های غیر قانونی در این حرفه جلوگیری کرد.

نیک رای با اشاره به درآمد‌های کلان لابراتورآر‌های غیر قانونی دندانسازی، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند با یک آزمون برای کسانی که واجد شرایط ادامه تحصیل در رشته پروتز دندان هستند، به این حرفه بها بدهد و همچنین برای کسانی که شرایط سنی و تحصیلی ورود به دانشگاه را ندارند، مدرک تکنسین دندانسازی تجربی صادر کند تا بتوانند به صورت قانونمند، فعالیت خود را ادامه دهند.

نماینده رسمی دندانسازان تجربی، افزود: برای کسانی که در آزمون رد می‌شوند، می‌توان کارت اشتغال فنی صادر کردتا فعالیت آن‌ها تحت نظارت باشد.

او در پایان یادآوری کرد: وزارت بهداشت قانون مربوط به لابراتوار‌های دندانسازی تجربی را بایگانی کرده و اجرا نمی‌کند و الان هم که ما در حال تلاش ساماندهی لابراتوار‌ها هستیم وزارت بهداشت همچنان سنگ اندازی می‌کند.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۶۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم احمدی لاشکی با بیان اینکه بزرگداشت مقام معلم فقط به بهانه یک روز و ۱۲ اردیبهشت نیست گفت،: همه موظفیم برای تکریم این مقام همه روزه تلاش کنیم.

وی با عنوان اینکه معلم تا پایان عمر معلم است، ادامه داد: اینکه در هفته معلم به پیشکسوتان عددی داده نمی‌شود قابل تحمل است و باید این مسئله زیربنایی اصلاح شود.

احمدی با بیان اینکه معلم عامل توسعه است و اگر قرار باشد تحولی اتفاق بیفتد منشأ آن از انسان و آموزش و پرورش است، تصریح کرد: اگر جامعه به معلم بها بدهد آینده کشور را ساخته است و برای نظام تعلیم و تربیت چند عنصر از جمله فضای آموزشی، کتاب و بودجه و مهم‌تر از همه معلم نیاز است.

معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش رکن اساسی برای اجرای تحول است و معلمی که باور داشته باشد رکن این محور خواهد بود.

احمدی گفت: در برنامه تحولی اقدامات خوبی را شروع کردیم و اتفاقات بزرگی در سه سال گذشته رقم خورده است و تأسیس سازمان ملی تربیت کودک از اقدامات مهم است.

وی با بیان اینکه اکنون مهد کودک‌ها و پیش دبستانی‌ها در اختیار سازمان دیگری بودند و به گونه‌ای خاص آموزش می‌دادند ادامه داد این در حالی که در هیچ جای دنیا بخشی از آموزش در اختیار وزارتخانه دیگر و بخشی در اختیار آموزش و پرورش نیست.

وی با بیان اینکه ۷ میلیون کودک زیر ۷ سال در کشور وجود دارد گفت: برای این تحول باید رتبه بندی رخ می‌داد و الحمدلله نظام رتبه‌بندی معلمان انجام شد.

احمدی با عنوان اینکه رتبه و درجه در نظام رتبه بندی مهم نیست، گفت: اساسنامه نهضت سوادآموزی در برنامه هفتم تغییر پیدا خواهد کرد افزوده برای معلمان فعال در مدارس غیردولتی نیز مصوبه گرفته شده است و قانون شدید اعلام می‌کند که در مدارس غیر دولتی و باید قانون کار کامل پرداخت شود.

معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش گفت: در قانون بودجه سال جاری رقمی برای نیروهای خدماتی آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است، همچنین برای جذب ۲۰۵ هزار نیروی انسانی سهمیه گرفته شده است.

وی ساماندهی باباهای مدرسه و نیروهای خدماتی را از برنامه‌های مهم ذکر کرد.

کد خبر 6097942

دیگر خبرها

  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • طرح ساماندهی اجاره بهای مسکن تأیید شد
  • طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تأیید شد
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • خبر مهم وزارت رفاه درباره ادامه طرح کالابرگ / جزئیات برنامه دولت برای تداوم طرح فجرانه