Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@07:10:05 GMT

راهکار حذف ازدواج‌ سفید

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۳۶۰۴۹

به گزارش فارس، در سال‌های اخیر با پدیده‌ای به نام ازدواج سفید روبرو شده‌ایم، ازدواج سفید امری غیراخلاقی و نامطمئن تلقی می‌شود و باید آن را هجمه فرهنگی و ناشی از ورود فرهنگ غربی به ایران دانست.

زندگی مشترک دختر و پسر بدون ازدواج رسمی و قانونی در ایران با عنوان ازدواج سفید شناخته می‌شود، با این که این نوع ازدواج از نظر قانونی، شرعی و عرفی اشکال دارد، ولی متاسفانه در شهرهای بزرگ در حال وقوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار دقیقی از ازدواج سفید نیست

کارشناس مسائل اجتماعی می‌گوید: به دلیل اینکه این نوع ازدواج به صورت پنهانی صورت می‌گیرد، بنابراین آمار دقیقی این درباره وجود ندارد، این نوع ازدواج در هیچ دفتری ثبت نمی‌شود و مطابق با آداب و رسوم مراسم ازدواج در جامعه نیست.

فریبا ولاشجردی می‌افزاید: در ازدواج سفید زن و مرد زیر یک سقف زندگی مشترک خود را شروع می‌کنند اما هیچ گونه مراسمی را انجام نمی‌دهند، کاملا مشخص است که چنین ازدواجی تعهد شرعی و یا قانونی برای هیچ یک از طرفین در پی ندارد و در این صورت زن و مرد نمی‌توانند مدعی حق و حقوقی نسبت به یکدیگر باشند. 

وی بیان می‌کند: یکی از مشکلات اصلی و معایب عمده‌ای که در زمینه ازدواج سفید مطرح می‌شود تعهد نداشتن زن و مرد نسبت به یکدیگر است، طبیعی است وقتی تعهدی در روابط طرفین وجود نداشته باشد، نباید انتظار وفاداری از فرد مقابل را داشت و طبیعتا عمر چنین ازدواجی بسیار کوتاه خواهد بود.

ازدواج سفید باعث بی‌اخلاقی می‌شود

کارشناس ارشد مسائل جامعه شناسی می‌افزاید: به دلیل این که ازدواج سفید از نظر قانونی، شرعی و عرفی پذیرفته نیست و انجام آن برابر با زیر پا گذاشتن قانون و مسائل شرعی در کشورمان است، این مسئله بحث و جدال‌های زیادی را بین کارشناسان مسائل اجتماعی و روان شناسان به راه انداخته است، تلاش آن‌ها بر این بوده است که بتوانند ریشه این معضل اجتماعی را پیدا کنند.

ولاشجردی با بیان اینکه ازدواج سفید باعث به وجود آمدن ناهنجاری‌های اجتماعی و بی‌اخلاقی‌هایی در جامعه شده است، بیان می‌کند: کارشناسان علوم اجتماعی همواره در پی کشف علت این پدیده نابهنجار و بی اخلاق و یافتن راه حل‌های مناسب و کارآمد برای کاهش آن هستند.

وی ادامه می‌دهد: همه ما می‌دانیم که خانواده به عنوان اولین و مهم‌ترین واحد اجتماعی در کشورهای مختلف تا چه اندازه اهمیت دارد، خانواده محل آرامش زن و مرد و مکانی برای اجتماعی شدن و تربیت فرزندان است، در کشور ما نیز کانون خانواده از احترام و حرمت زیادی برخوردار است.

ازدواج سفید را یک معضل اجتماعی است

کارشناس ارشد مسائل جامعه شناسی استان مرکزی می‌گوید: کارشناسان و مسئولان اجتماعی، ازدواج سفید را یک معضل اجتماعی می‌دانند که به دلایل مختلفی در جامعه رواج یافته است، بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد بسیاری از زنان ازدواج سفید را پلی برای ازدواج دائم می‌دانند و تصور می‌کنند ازدواج سفید را می‌توانند به ازدواج دائم تبدیل کنند، این در حالی است که مردانی که با این زنان زندگی می‌کنند، تمایل کمتری به ازدواج دائم دارند.

 

ولاشجردی با اشاره به اینکه نا به سامانی شرایط اقتصادی و فشارهای اقتصادی مردم و به خصوص جوانان را درگیر خود کرده است، ادامه می‌دهد: عد‌ه‌ای از جوانان به خاطر وجود شرایط اقتصادی نامطلوب تن به ازدواج دائم نمی‌دهند، آمار طلاق نیز روز به روز در حال افزایش است این آمار نگران کننده منجر به این می‌شود که جوانان تمایل کمتری به ازدواج نشان بدهند.

تمایل فرزندان طلاق و خانواده‌های از هم گسیخته به این نوع ازدواج 

وی با بیان اینکه عدم وجود شرایط مالی، نداشتن شغل مناسب و داشتن آزادی از جمله دلایل افرادی است که ازدواج سفید را انتخاب کرده‌اند، می‌گوید: فرار از سنت‌های دست و پاگیر مثل مهریه، شیربها و ... نیز دلیل اصلی مردم برای ازدواج سفید بوده است و براساس تحقیقاتی که کارشناسان جامعه شناس انجام دادند فرزندان طلاق و خانواده‌های از هم گسیخته یا بد سرپرست بیشتر به این نوع ازدواج تمایل پیدا می‌کنند. 

کارشناس ارشد مسائل جامعه شناسی استان مرکزی می‌گوید: برخی از افرادی که ازدواج سفید انجام می‌دهند در خانواده‌هایی با آسیب‌های اجتماعی بزرگ شده‌اند، در این بین، افرادی وجود داشتند که سابقه زندگی خانوادگی پرتلاطمی داشته‌اند و ازدواج سفید گزینه‌ای بود برای آنها که از خانواده خارج شوند.

به گفته وی بهبود شرایط اقتصادی، ایجاد اشتغال برای قشر جوان و تسهیل و فراهم کردن بستر ازدواج آسان و ایجاد حمایت‌های مالی مانند افزایش وام ازدواج و وام مسکن از راهکارهایی است که می‌توان از ازدواج سفید کاست.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۳۶۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: سال گذشته بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی استان بهره‌مند شدند.

نقش روانشناسان در تمامی مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است. بحران‌ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مختلفی مانند افسردگی، خشونت، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواسی و غیره در جامعه می‌شود که روانشناسان با ارائه مشاوره تخصصی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روانی جامعه گام‌های اساسی و ارزشمند برمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر فریبا بریمانی امروز در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت‌تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقاء سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و غیره به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر  ۱۹۴هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ «صدای مشاور»، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره‌مند شدند.

این مسئول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: بی‌شک، یکی از راهکارهای موثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴ هزار و۹۹ زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵هزار و ۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب‌زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶  هزار و ۳۶۱زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده‌ترین دلایل طلاق عدم مسئولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سؤظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • بانوان نماد خودباوری و مسوولیت پذیری در جامعه هستند
  • بانوان نماد خودباوری و مسؤولیت پذیری در جامعه
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور