Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت گفت: با بیان اینکه مشکل تأمین سوخت با سولفور کم اختلالی در کشتیرانی ایجاد نمی‌کند، اظهار داشت: مهم‌ترین بخش کشتیرانی نفت‌کش است که اختلالی در آن ایجاد نمی‌شود، زیرا اگر این چنین باشد، صادرات ما هم دچار مشکل خواهد شد. ۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، بیژن زنگنه وزیر نفت در جلسه‌ علنی امروز(دوشنبه، 23 دی) پارلمان در پاسخ به سؤال علی‌اکبر کریمی نماینده اراک درباره‌ چگونگی تأمین سوخت با سولفور کم، گفت: این سؤال یک بار دیگر در اردیبهشت سال جاری از سوی آقای ساری نماینده اهواز مطرح شده و من به آن پاسخ دادم، اما ظاهرا از نظر آیین‌نامه داخلی مجلس هر چند بار سؤالی مطرح شود، باید به آن پاسخ دهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:‌ در حال حاضر که قرار است گوگرد نفت کوره زیر نیم درصد بیاید، قیمت مازوت کاهش و قیمت نفت کوره کم سولفور افزایش یافته است، کشور ما هم در شرایط عادی فعالیت پالایشگاه‌ها، مقدار نفت کوره‌ای که در روز تولید می‌کند 40 هزار تن است که 13 هزار تن مربوط به آبادان است و تصفیه مجدد می‌شود و تقریبا 20 هزار تن نفت کوره با سولفور بالا داریم.

گامی در جهت حذف نفت کوره های پرگوگرد/ بومی‌سازی سولفورزدایی از سوخت کشتی‌هاسازمان بنادر: دلار 4200 تومانی برای تامین سوخت کشتیرانی‌ها نداریم

وزیر نفت با بیان اینکه در سال 2017 یک میلیون تن در روز تولید نفت کوره جهان بوده که 2 درصد حاوی گوگرد کمتر از نیم درصد بوده است، گفت: این میزان با استاندارد وضع شده تطابق داشته است، در مجموع دو سوم نفت کوره تولیدی جهان که به عنوان سوخت کشتی‌ها مصرف می‌شود، گوگرد بالای دو و نیم درصد دارد.

زنگنه، یکی از راه‌حل‌ها را تجهیز کشتی‌ها به اسکرابر عنوان کرد و گفت: این سیستمی است که بین 2 تا 7 میلیون دلار هزینه دارد، حتی از بهینه‌سازی پالایشگاه‌ها نیز به لحاظ اقتصادی بهتر است، اما هیچ کشتی ایرانی این کار را نکردند؛ کشتی‌ها در سال 2002 تا 2020 فرصت داشتند اسکرابر نصب کنند، چرا این کار را نکردند؟، اخیرا هم ضمنی می‌گویند سوخت ارزان و یارانه‌ای به ما بدهید.

وی تصریح کرد: بنده بارها گفتم که قیمت سوخت یا نفت کوره کم سولفور به شدت بالا می‌رود و این واقعیت بازار است، قیمت کشتیرانی در دنیا هم بالا رفته، ما راه‌حل‌هایی داریم که آنها را خدمت وزیر راه نوشته‌ام.

وزیر نفت افزود: یکی استناد به قانونی که به کشتی‌ها تکلیف می‌کند، باید سوخت با گوگرد زیر نیم درصد استفاده کند، اما اگر کشتی اعلام کند که امکان تأمین سوخت کم سولفور را ندارد می‌تواند از سوخت با سولفور بالا استفاده کند، جمهوری اسلامی ایران هم می‌تواند به دلیل شرایط اضطراری به این قانون استناد کند، این حق قانونی و حقوقی ما است.

زنگنه تأکید کرد: راه‌حل تهیه نفت کوره با سولفور کم بهینه‌سازی پالایشگاه‌ها است تا هم گوگرد نفت کوره و هم تولید نفت کوره کاهش یابد که این نیازمند 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است و در شرایط فعلی، دسترسی به آن به این سادگی امکان‌پذیر نیست.

وی با بیان اینکه مشکل تأمین سوخت با سولفور کم اختلالی در کشتیرانی ایجاد نمی‌کند، اظهار داشت: مهم‌ترین بخش کشتیرانی نفت‌کش است که اختلالی در آن ایجاد نمی‌شود، زیرا اگر این چنین باشد، صادرات ما هم دچار مشکل خواهد شد، البته مسائل دیگری هم است که به تحریم‌ها بر‌می‌گردد و ذکر آن به مصلحت نیست. 

وزیر نفت ادامه داد: در دنیا هر هیدروکربنی را بخواهید می‌توانید بخرید، اما قیمتش متفاوت است، ما فعلا می‌توانیم نیاز کشتی‌های اقیانوس‌پیما را با سوخت سولفور زیر نیم‌درصد تأمین کنیم.

زنگنه با تأکید بر اینکه افزایش قیمت حمل و نقل به دلیل افزایش قیمت‌های بین‌المللی است، اظهار داشت: وقتی نرخ‌های آن طرف آزاد است، فکر نمی‌کنم نمایندگان دنبال این باشند که از منابع محدود بودجه یارانه‌ای برای سوخت نفت‌کش بگذاریم،  من اجازه ندارم به کسی که تولید می‌کند، بگویم تولید را از قیمت جهانی کمتر بفروش، مگر اینکه شما در بودجه چنین چیزی تصویب کنید و دو سه هزار میلیارد تومان یارانه برای آن اختصاص دهید.

وی اضافه کرد: روش بعدی اختلاط است، ما در این باره جلسات متعددی داشتیم و با همکاری شرکت نفت‌کش به ترکیب سوختی رسیدیم که در موتورهای فعلی جواب می‌دهد، موتوری که نفت کوره مصرف می‌کند، نمی‌تواند نفت گاز مصرف کند.

وزیر نفت در پایان خاطرنشان کرد: یک سوخت ترکیبی تولید شد که 40 تا 50 هزار تن در ماه قابل تأمین است، حتی سوخت از بیرون ایران هم قابل تأمین است، روش‌های دیگری هم وجود دارد، مثل اینکه با روش‌های شیمیایی مازوت را مخلوط می‌کنند که جدا شود، بخش خصوصی در این زمینه فعال شده که مازوت با سولفور بالا را از ما بگیرد و مازوتی بدهد که سولفورش کم است.

انتهای پیام/

R1011202/P/S1,15/CT11 واژه های کاربردی مرتبط دولت دوازدهم بیژن زنگنه نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دولت دوازدهم بیژن زنگنه نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس دولت دوازدهم بیژن زنگنه نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۳۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد از گشایش یک جایگاه عرضه سوخت مایع در این استان خبر داد و گفت: با راه‌اندازی جایگاه سوخت اختصاصی «دنا»، شمار جایگاه‌های عرضه سوخت مایع این استان به ۳۷ باب رسید.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد، سالار خشایی بیان کرد: این جایگاه برای رفاه همشهریان و خدمات‌رسانی مطلوب‌ به هموطنان در مرکز استان به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: جایگاه اختصاصی عرضه سوخت «دنا» با مشارکت بخش خصوصی ساخته شده و دارای ۶ تلمبه و ۱۲ نازل عرضه فرآورده‌های نفتی است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر لزوم بهینه‌سازی مصرف انواع فرآورده‌ نفتی تأکید کرد: این جایگاه در زمینی به مساحت حدود یک هزار و ۶۰۰ مترمربع و با ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری واقع در ورودی شهر یاسوج به سمت فلکه جهاد، نرسیده به فرودگاه یاسوج به‌صورت رسمی راه‌اندازی و با افتتاح آن برای ۱۰ نفر به‌صورت مستقیم اشتغال ایجاد شد.

خشایی توسعه خدمات، ایجاد اشتغال، کاهش مسیرهای سوخت‌رسانی به خودروها و استفاده از توان بخش خصوصی را از مهم‌ترین اهداف احداث توسعه مجاری عرضه برشمرد و از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ساخت جایگاه‌های عرضه سوخت جدید در سطح استان به‌منظور ایجاد رفاه حال همشهریان و خدمات‌رسانی مطلوب‌تر دعوت به همکاری کرد.

دیگر خبرها

  • مشارکت چین و امارات برای راه اندازی خط کشتیرانی خاور دور - دریای سرخ
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • مقصر هدر رفت ۳۰ هزار لیتر نفت کوره محکوم شد
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد