Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر می‌خواهید ۱۰ سال بیشتر عمر کنید، سعی کنید از این ۵ عادت بد برای سلامت خود دوری کنید:

سیگار کشیدن

ورزش نکردن

اضافه وزن داشتن

مصرف بیش از اندازه الکل

رژیم غذایی ناسالم

طی تحقیقات جدیدی که انجام شد، تاثیر این رفتار‌ها بر احتمال زندگی طولانی‌تری که عاری از دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و دیگر بیماری‌های مزمن باشد بررسی و تحلیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر فرانک هو، رییس بخش تغذیه در دانشکده سلامت عمومی هاروارد تی. اچ چان، گفت: «ما به این نته پی بردیم که داشتن سبک زندگی سالم می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای بر تعداد سال‌های عمر سالم و بدون بیماری هر فرد بیفزاید.»

به گفته او، مخصوصا، زنانی که تمام این ۵ عادت سالم را داشته‌اند ۱۰ سال بر عمر خود اضافه کرده و مردان هم تقریبا ۸ سال بیشتر عمر می‌کنند.

اطلاعات و تحقیقات بیشتر

تحقیقاتی در ادامه مطالعاتی که سال گذشته منتشر شد انجام شد و در طی آن، سلامت بیش از ۳۸ هزار مرد به مدت ۲۸ سال و ۷۳ هزار زن به مدت ۳۴ سال را پیگیری می‌کرد.

این تحقیقات نشان داد زنانی که همه ۵ عادت سالم را در ۵۰ سالگی داشته‌اند ۱۴ سال بیشتر از زنانی که ندارند عمر کردند. مردانی که این ۵ سبک زندگی سالم را در ۵۰ سالگی داشتند ۱۲ سال بیشتر از آن‌هایی که هیچ کدام از این عادات را نداشتند زندگی کردند.

تحقیقات جدید در مجله BMJ منتشر شد و همین اطلاعات را در مورد نحوه تاثیر بیماری‌های مزمن بر کیفیت زندگی در طی مطالعات بررسی می‌کرد.

این تحقیقات به این دلیل طراحی شده بود که نشان دهد چطور این ۵ رفتار سالم بر خطر ابتلا به این بیماری‌ها تاثیرگذار است:

هرگز سیگار نکشیدن

داشتن شاخص توده بدنی سالم زیر ۲۵

انجام ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در روز

نوشیدن الکل به طور متوسط

داشتن رژیم غذایی خوب و سالم

مردان در مقایسه با زنان

زنانی که ۴ تا ۵ مورد از این عادات سالم را طی ۲۰ تا ۳۰ سال داشته‌اند در مقایسه با آن‌هایی که هیچ تغییری در سبک زندگی خود نداده‌اند به طور متوسط ۱۰٫۶ سال زندگی بیشتری که سالم و عاری از بیماری باشد داشته‌اند. از نظر ابتلا به بیماری نیز زنان سالم‌تر به طور متوسط ۸ سال سالم و بدون سرطان، ۱۰ سال بدون بیماری‌های قلبی و عروقی و ۱۲ سال بدون دیابت زندگی کرده‌اند.

مردانی که ۴ یا ۵ تا از این رفتار‌های سالم را داشته‌اند ۷٫۶ سال عمر سالم طولانی‌تری داشتند؛ به طور متوسط ۶ سال بیشتر بدون سرطان، تقریبا ۹ سال بیشتر بدون بیماری‌های قلبی و ۱۰ سال بیشتر بدون ابتلا به بیماری دیابت زندگی کرده‌اند.

این نتایج بعد از تطبیق با اطلاعات سن، نژاد، سابقه خانواده و عوامل تاثیرگذار دیگر نیز با همان دقت صدق می‌کرد.

جای تعجب نیست مردانی که به میزان زیاد به سیگار کشیدن اعتیاد دارند، یعنی بیش از ۱۵ نخ سیگار در روز می‌کشند، مردانی که چاق هستند و زنانی که شاخص توده بدنی آن‌ها ۳۰ و بالاتر است سال‌های کمتری را بدون بیماری زندگی می‌کنند.

اگر فردی در طول انجام این تحقیقات بیمار می‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟

اطلاعات نشان می‌دهد نیمی از افرادی که مبتلا به سرطان شدند با داشتن ۴ تا ۵ سبک زندگی سالم ۲۳ سال بیشتر از آن‌هایی که این عادات را نداشتند عمر کردند. در میان آن‌هایی که تغییر نکرده‌اند، نیمی از آن‌هایی که زنده ماندند هم ۱۱ سال بیشتر عمر کردند. همین الگو در مورد بیماری‌های قلبی و دیابت نیز تکرار شد.

دکتر هو افزود: «این یک پیام سلامت مثبت است، زیرا به این معنی است که عادات سبک زندگی سالم نه تنها بر عمر افراد می‌افزاید بلکه کیفیت زندگی آن‌ها را بهتر می‌کند و رنج‌های مربوط به بیماری مزمن را کاهش می‌دهد.»

این تحقیقات محدودیت‌هایی را داشت؛ مثلا شامل این می‌شد که همه اطلاعات مربوط به تبعیت از این ۵ عامل سبک زندگی سالم گزارش‌هایی بود که خود افراد می‌دادند و ممکن است این اطلاعات اشتباه بوده و نتایج آسیب‌پذیر باشد.

چه می‌شود اگر بتوانید این ۵ عادت بد را در زندگی خود کنار بگذارید؟

برای ترک عادات بد و تبعیت از سبک زندگی سالم هیچ وقت دیر نیست. برای آن‌هایی که به سیگار کشیدن اعتیاد دارند، تنها چیزی که اهمیت دارد و باید انجام دهند این است که سیگار کشیدن را ترک کنند. آن‌هایی که سیگار نمی‌کشند رژیم غذایی سالم داشته باشند، فعالیت جسمی روزانه خود را فراموش نکنند و همین طور سعی کنند وزن سالم خود را حفظ کنند.



منبع: روزیاتو

منبع: پارسینه

کلیدواژه: طول عمر سلامت بدن سیگار بیماری های قلبی سال بیشتر بدون سبک زندگی سالم سال بیشتر عمر آن هایی طور متوسط سال بیشتر سیگار کشیدن بدون بیماری ۵ عادت داشته اند عمر کردند بیماری ها ۱۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۰۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد

خارش پوست یکی از علائمی است که ممکن است در بسیاری از بیماری‌های مختلف بروز کند.

به گزارش ایسنا، خارش یکی از علائم شایع عارضه‌های پوستی است.

در این مطلب به نقل از بی بی سی، به چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد، می‌پردازیم:

۱. برآورد تقریبی نشان می‌دهد که ما حدود ۹۷ بار در روز خودمان را می‌خارانیم.

۲. احساس خارش بر اثر تماس با حشرات و گیاهان به دلیل سمومی است که بر پوست ما به‌جا می‌گذارند. مواد سمی باعث آزاد شدن هیستامین‌ها در بدن می‌شوند که نوعی واکنش ایمنی بدن است. در این واکنش بافت‌های عصبی پیام‌های احساس خارش را به مغز ما می‌فرستند.

۳. احساس خارش، شبکه عصبی ویژه خود را دارد. تاکنون تصور می‌شد احساس خارش و درد، مسیرهای دریافت یکسانی دارند اما در سال ۱۹۹۷ مشخص شد احساس خارش، بافت‌های عصبی ویژه‌ خود را دارد.

۴. پیام‌های خارش بسیار به کندی منتقل می‌شوند. بافت‌های عصبی سرعت‌های گوناگونی دارند. پیام‌های لمس با سرعتی حدود ۳۰۰ کیلومتر ‌در ‌ثانیه انتقال پیدا می‌کنند. «درد ناگهانی» (برای مثال وقتی به‌طور اتفاقی دست روی شعله گاز قرار می‌گیرد)‌ با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت منتقل می‌شود. احساس خارش با سرعتی حدود سه کیلومتر در ساعت انتقال پیدا می‌کند که کمی آهسته‌تر از سرعت راه‌ رفتن انسان است.

۵. احساس خارش مانند خمیازه کشیدن مسری است. دانشمندان با نمایش فیلم موش‌هایی که خود را می‌خارانند به گروه دیگری از موش‌ها به این موضوع پی‌بردند. پس از نمایش فیلم، موش‌های تماشاگر هم شروع به خاراندن خود کردند.

۶. احساس مسری خارش بخش کوچکی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (بخش قدامی هیپوتالاموس) را فعال می‌کند. عصب‌شناسان هنوز به‌ طور دقیق عملکرد این بخش از مغز را در چگونگی مشاهده و تکرار عمل خاراندن درنیافته‌اند.

۷. خاراندن بهترین راه برای خلاص شدن از مهاجمان خارش‌آور است. خاراندن، به دور کردن حشرات موذی یا دفع اثر گیاهان سمی کمک می‌کند. همچنین باعث گشادی رگ‌های خونی و در نتیجه جریان بیشتر گلبول‌های سفید و پلاسمای خون برای از بین بردن اثرات سمی می‌شود. به همین دلیل است که با خاراندن، پوست سرخ و لکه‌لکه می‌شود.

۸. خاراندن احساس خوشایندی است چون باعث ترشح سروتونین در مغز می‌شود.

۹. خوشایندترین نقطه برای خاراندن در بدن مچ پاست. پژوهش‌ها این موضوع را نشان داده است.

۱۰. هرچه بیشتر خود را بخارانید احساس خارش بیشتر می‌شود. خاراندن پوست باعث آزاد شدن هیستامین بیشتر می‌شود و پیام‌های خارش بیشتری به مغز فرستاده می‌شود. اگر این کار را ادامه دهید باعث آسیب دیدن پوست و ایجاد زخم و عفونت می‌شوید.

۱۱. در بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس (صدفک) یا اگزما (درماتیت) چرخه خارش آزاردهنده می‌شود. در چنین مواردی آنتی‌هیستامین‌ تجویز می‌شود تا اثرات هیستامین را خنثی کند و احساس خارش را کاهش دهد.

۱۲. پژوهش‌ نشان داده است که خارش مداوم و مزمن به اندازه درد مزمن ناتوان‌کننده است. خارش مزمن از اثرات جانبی بیماری‌های گوناگونی مانند بیماری‌های کبدی و لنفوم است.

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • کیفیت هوای تهران در اولین روز هفته
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای پایتخت ناسالم برای گروههای حساس
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد