Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@07:07:17 GMT

سیزده نکته در مورد صابون و شامپو

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۲۶۴۴

سیزده نکته در مورد صابون و شامپو

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، باور‌هایی در رابطه با استفاده از شامپو و صابون در بین مردم رایج است که اکثر آن‌ها درست نیست و برداشت‌های اشتباهی شده که لازم است اصلاح شوند؛ باور‌هایی مثل اینکه صابون پوست را خشک می‌کند یا صابون جامد منبع آلودگی است و… برخی از این باور‌ها را با هم مرور می‌کنیم:

۱ – برای کودکان میتوان از شامپوی بدن بزرگسالان استفاده کرد
این باور اشتباه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار باعث خشک شدن پوست کودکان می‌شود. شامپوی بزرگسالان قدرت پاک کنندگی بالایی دارد درحالی که بدن کودکان تا رسیدن به بلوغ و فعال شدن غدد چربی، چرب نمی‌شود. شامپوی بزرگسالان قوی است و باعث از بین رفتن چربی می‌شود در نتیجه منجر به خشکی شدید پوست کودکان و صدمه دیدن آن می‌شود.

۲ – صابون‌های مایع بهتر از صابون‌های جامد هستند
این باور درست است. ترکیب این دو متفاوت نیست فقط حسن صابون‌های مایع این است که از نظر بهداشتی استریل است و هر فردی به اندازه مصرف از آن برمی دارد و باقی آن مانند صابون جامد خیس و آلوده نمی‌شود.

۳ – شامپو‌های اسکراب بدن را از شامپو‌های معمولی تمیزتر می‌کنند
این باور اشتباه است. این نوع شامپو‌ها حاوی مواد اسکراب هستند و باعث لایه برداری از پوست می‌شوند و برای پوست‌های بسیار چرب مناسب هستند که جوش‌های ریز چربی مانندی دارند. این شامپو‌ها ضمن تمیز کردن پوست، لایه برداری ضعیف هم می‌کنند تا دانه‌های چربی برطرف شوند. این شامپو‌ها طبی هستند و باید با تجویز پزشک مصرف شوند.

۴ – برای شستشوی صورت باید از لوسیون‌های خاصی استفاده کرد
این باور اشتباه است. اگر پوست چرب یا نرمالی دارید برای شستشوی صورت از هر صابونی می‌توانید استفاده کنید، اما اگر پوستتان خشک است، باید از پن‌ها استفاده کنید. پن‌ها صابون‌هایی با pH قلیایی ضعیف هستند. ژل‌ها و لوسیون‌های مخصوص صورت نیز همان ترکیب صابون را دارند با pH مختلف که فرد بعد از استفاده از آن‌ها احساس خشکی پوست نمی‌کند.

۵ – استفاده روزانه صابون برای شستشوی بدن مضر است
این باور تا حدی اشتباه است. کسانی که پوست نرمال و چربی دارند، می‌توانند هر روز یک دست تنشان را با صابون بشویند، اما کسانی که پوست خشکی دارند، بهتر است بدنشان را با صابون اسیدی یا خنثی یک روز در میان بشویند.

۶ – هر چه شامپو بیشتر کف کند، بهتر است
این باور تا حدی درست است. اگر پوست چربی دارید، این موضوع صحیح است، اما اگر پوست خشکی دارید از شامپو‌هایی استفاده کنید که کمتر کف می‌کنند و قدرت پاک کنندگی کمتری دارند.

۷ – شامپو‌های گیاهی بهتر هستند
این باور اشتباه است. شامپو‌هایی با عناوین شامپو حنا، شامپو سیر، سدر و… تنها جنبه تبلیغاتی دارند و تاثیری بر سلامت مو و پوست ندارند. شامپو‌های صنعتی مانند شامپو‌های گیاهی فرمولی کنترل شده دارند و ترکیب هر دو یکسان است. در شامپو‌های گیاهی مختصری از عصاره گیاه وارد شده که تاثیری در شستشو و بهداشت فرد ندارد. شامپو‌های حاوی انواع روغن‌ها یا گیاهی مانند آلوئه ورا نیز مقداری نرم کننده دارند و مزیتی بر سایر شامپو‌ها ندارند.

۸ – صابون‌های جامد منبع آلودگی هستند
این باور اشتباه است. گرچه صابون وقتی خیس می‌شود و در دستشویی قرار می‌گیرد محیط مناسب برای رشد میکروب هاست، اما چون مواد قلیایی صابون ضدمیکروب است امکان رشد میکروب روی صابون به وجود نمی‌آید. به عبارتی صابون مانند هر محیط دیگری آلوده می‌شود، اما این آلوده شدن به معنی رشد میکروب یا انتقال آن از یک دست به دست دیگر نیست.

صابون تنها در شرایطی آلوده می‌شود که پس از خیس شدن هفته‌های طولانی استفاده نشود. در این شرایط امکان آلودگی وجود دارد. صابون‌هایی که در طول روز چند مرتبه از آن‌ها استفاده می‌کنیم یا در حمام ۳، ۲ روز یکبار برای شستشوی تن استفاده می‌شوند انتقال دهنده میکروب نیستند.

۹ – شامپو بچه مناسب افراد بزرگسال هم هست
این باور تا حدی درست است. در صورتی که موی خشک و آسیب دیده‌ای دارید، می‌توانید از شامپو بچه استفاده کنید، اما برای موی نرمال و چرب که آسیب دیده هم نباشد باید از شامپو‌های معمولی استفاده کرد. شامپو بچه، قدرت پاک کنندگی پایینی دارد و مناسب بزرگسالان با موی سالم و نرمال نیست.

۱۰ – بهترین ماده شوینده برای بدن صابون مراغه است
این باور اشتباه است. ماده قلیایی در صابون برگردان‌های قدیمی یا مراغه تحت کنترل نیست. این صابون‌ها مواد قلیایی فوق العاده بالایی دارند و بسیار خشک کننده هستند و مصرف آن‌ها توصیه نمی‌شود.

۱۱ – صابون پوست را خشک می‌کند
این باور اشتباه است. صابون برای پوست و شامپو برای مو ساخته شده است. کسانی که سرشان را با صابون می‌شویند قطعا دچار خشکی مو می‌شوند، زیرا مواد قلیایی صابون بسیار بیشتر از شامپو است. برای پوست‌های چرب، استفاده از صابون‌های معمولی که خاصیت قلیایی بالایی دارند ایرادی ندارد و باعث خشکی پوست نمی‌شود. استفاده از صابون زمانی برای پوست درست نیست که فردی ذاتا پوستی خشک داشته باشد.

در این صورت استفاده از صابون باعث خشکی بیشتر می‌شود. برای افرادی که پوست نرمال یا چربی دارند استفاده از صابون برای پوست مضر نیست، اما برای سر حتی موی سر چرب نباید صابون استفاده کرد، زیرا باعث خشکی، کدری و شکنندگی مو می‌شود. افرادی که پوست خشک دارند، می‌توانند از صابون‌های خنثی یا pH اسیدی استفاده کنند.

۱۲ – صابون‌های عطری عامل بروز آلرژی هستند
این باور، هم درست است هم غلط. صابون‌های طبی بوی خوبی ندارند و بیشتر مردم ترجیح می‌دهند از صابون‌های عطری استفاده کنند. صابون‌های عطری در افراد معمولی باعث آلرژی نمی‌شود و مزیت استفاده از آنها، بوی خوش بعد از حمام است. درصد بسیار کمی از افراد به مواد عطری آلرژی دارند. استفاده از این صابون‌ها در این افراد باعث قرمزی پوست، التهاب و خارش می‌شود.

۱۳ – مو‌ها را نباید هر روز شامپو کرد
این باور اشتباه است. کسانی که مو‌های چربی دارند در بهترین حالت باید سر را هر روز یک دست شامپو کنند، اما اگر فرصت ندارند یک روز در میان ۲ دست یا ۲ روز در میان ۳ دست بشویند. به عبارتی برای مو‌های چرب به ازای هر روز نشستن باید مو‌ها یک دست شامپو شود. زودشستن مو و پایین بودن دفعات شامپوزدن بهتر است از دیرشستن و بالابودن دفعات شامپوزدن.

منبع: ایران ناز

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انواع شامپو بهداشت پوست و مو استفاده از صابون باور اشتباه استفاده کنید برای شستشوی برای پوست باعث خشک اگر پوست شامپو ها یک دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۲۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!

عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال گفت: متاسفانه بیانیه‌نویسی و هیجانات کاذب و البته مدیریت‌شده، یقه فوتبال را گرفته است و با این شرایط باید بگوییم که «حال فوتبال خوب است اما شما باور نکنید!»

به گزارش مشرق، مهدی دادرس از شرایط این روزهای فوتبال کشور انتقاد کرد و گفت: حاشیه‌های فوتبال یقه اهالی این رشته را گرفته و در رفتار، کردار و گفتمانی که شاهد هستیم خروجی خوبی را نمی‌بینیم. متاسفانه بیانیه‌نویسی هم رفتار پیش‌پاافتاده جدیدی است که دیگر مختص به استقلال و پرسپولیس هم نیست و سایر تیم‌ها برای آنکه از این جریان عقب نمانند، وارد آن شده‌اند و در کل شرایط خوبی نیست.

وی ادامه داد: اینکه بیانیه‌نویسی آن هم با این شیوه مورد توجه قرار بگیرد یک حرکت بی‌معنی است چراکه بی‌جهت، هوادار را هیجانی می‌کنیم که نتیجه آن را هم می‌بینیم و صداقت و راستی در فوتبال کمتر دیده می‌شود.

مدیرعامل اسبق باشگاه پیکان اضافه کرد: همین هیجانات و حاشیه‌ها در لیگ برتر بر همه چیز حاکم شده است و این خوب نیست. فوتبال و ورزش جزیره ثبات نیستند. فوتبال فضای خوبی برای تخلیه هیجانات است اما مسیری که برخی‌ پیش گرفته‌اند هیچ کمکی نمی‌کند و باید این روند اصلاح شود.

دادرس در واکنش به این سئوال که چه کسانی این ریل‌گذاری نادرست را در فوتبال انجام داده یا آن را مدیریت می‌کنند، گفت: لیدرهای خاصی پشت این ماجرا هستند که با تصمیم‌های خود شان ایران و ایرانی را به بازی گرفته‌اند. باید این روند تغییر کند و اجازه داد تا هیجانات به معنای واقعی خود در فوتبال تخلیه شود و دیگر خبری از بیانیه‌نویسی و این بازی‌های بی‌معنی نباشد.

عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال در خصوص اینکه واگذاری استقلال و پرسپولیس را چگونه ارزیابی می‌کند نیز اضافه کرد: این واگذاری یک مُسکن خیلی خوب است و باید از فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا هم تشکر کرد چراکه ما را مجاب کردند. سال‌ها بود بحث واگذاری را می‌شنیدیم اما هیچ مسوولی تمایلی به تحقق آن نداشت! اما این اتفاق در دولت کنونی افتاد و در نهایت شاهد این تغییر و تحول بودیم که جای تشکر دارد اما باید دید در ادامه چه خواهد شد و روند فعالیت این دو باشگاه بزرگ چه مسیری را پیش خواهد گرفت.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • ۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • چرا تل آویو در جنگش شکست خورد؟/ نکته‌ای که هضمش دشوار است
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • اعجاز سنگ نمک را بدانید تا از بلای مختلف و انرژی‌های منفی به دور باشید | خود را به آرامش دعوت کنید
  • قایدی در امارات با رکورد یک استقلالی مساوی شد
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • ۵ نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی