Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:05:11 GMT

کودکان را با اخبار کرونا نترسانیم

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۵۷۸۷

کودکان را با اخبار کرونا نترسانیم

ایسنا/قزوین یک کارشناس ارشد روانشناسی گفت: اعضای خانواده و والدین اخبار مربوط به کرونا را نزد کودکان با هیجان تعریف نکنند چراکه موجب افزایش استرس و اضطراب در آنان می‌شود؛ والدین دقت داشته باشند هر سخنی را راجع به کرونا نزد کودکان به زبان نیاورند.

بهزاد حیدری، کارشناس ارشد روانشناسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طی هفته گذشته رسانه ملی در خصوص کرونا ویروس و راه‌های پیشگیری اطلاع‌رسانی مطلوبی داشته است که این اطلاع‌رسانی موجب کاهش استرس در جامعه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر اینکه استرس تضعیف سیستم ایمنی را در پی دارد، افزود: مشاهده می‌شود در فضای مجازی به‌گونه‌ای اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد که موجب هراس مردم خواهد شد، درحالی که اطلاع‌رسانی از کانال‌های رسمی موجب کاهش اضطراب و استرس مردم می‌شود.

این کارشناس ارشد روانشناسی ضمن توصیه مردم در ابتدا بر توکل به خداوند متعال تأکید کرد: مردم منفعلانه رفتار نکنند، با توجه به اینکه رفت‌وآمد موجب افزایش احتمال بیماری می‌شود به افراد توصیه می‌شود در منزل بمانند برای همین منظور افرادی که در منزل هستند و نمی‌توانند به میهمانی بروند بهتر است از طریق پیامک، تلفن و یا فضای مجازی با دوستان و آشنایان ارتباط بگیرند که این امر موجب احساس تعلق می‌شود. به‌جای ارسال اخبار بیهوده و نامعتبر برای یکدیگر از طریق تلفن از احوال هم جویا شوند.

حیدری با تأکید بر اینکه خانوارها خرید خود را مدیریت کنند، عنوان کرد: گاهی مشاهده می‌شود برخی افراد با خرید بسیار موجب احتکار خانگی می‌شوند چون در چند روز اخیر شاهد خرید بیش‌ازحد لیمو و عسل از جانب مردم هستیم این امر موجب افزایش قیمت کالا شده است.

وی اشاره کرد: خانواده‌ها سعی کنند از فرصت‌ استفاده کرده و بازی و تفریح مناسب سن کودکان را در خانه طراحی و اجرا کنند، خانواده‌ها طنز را فراموش نکنند چون موجب کاهش استرس می‌شود.

این کارشناس ارشد روانشناسی عنوان کرد: افراد حتماً تنفس عمیق داشته باشند، برای آرامش روان ورزش‌های آرامی را انجام دهند و استراحت و خواب کافی داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه خانواده‌ها به آموزش‌های متناسب با سن و فهم کودک توجه داشته باشند، تشریح کرد: مشاوران کودک اقدام به تهیه کلیپ در این خصوص کرده‌اند که خانواده‌ها چگونه آموزش‌های لازم به کودک بدهند تا فرزندشان دچار استرس و اضطراب نشود.

حیدری اضافه کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند سؤالات کودکان را با آرامش پاسخ دهند تا در آنان تنش ایجاد نشود؛ اگر خانواده‌هایی که در خصوص ویروس کرونا اطلاع صحیحی ندارند بهتر است به همراه کودک خود انیمیشن‌هایی که در این خصوص تهیه شده است را تماشا کند.

وی تأکید کرد: خانواده‌ها برای کودکان بازی‌های را طراحی کرده و زمانی را برای کودک و گفتگو با یکدیگر اختصاص دهند. اعضای خانواده اخبار مربوط به کرونا را نزد کودکان با هیجان تعریف نکنند چراکه این امر موجب افزایش استرس و اضطراب در آنان می‌شود در حقیقت والدین دقت داشته باشند هر سخنی را راجع به کرونا نزد کودکان به زبان نیاورند.

این کارشناس ارشد روانشناسی تصریح کرد: اعضای خانواده برای تقویت روحیه یکدیگر تلاش کنند؛ به دلیل اینکه در این روزها زمان بیشتری را در منزل می‌گذرانند خاطرات گذشته را مرور نکنند، این بهترین زمان برای مسائل موجود در خانواده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس كودكان استرس کارشناس ارشد روانشناسی موجب افزایش اطلاع رسانی داشته باشند خانواده ها نزد کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۵۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند

آفتاب‌‌نیوز :

برای اینکه فردی سرحال و پرانرژی از خواب بیدار شود، هر شبانه روز به چند ساعت خواب عمیق نیاز دارد. در حالی که کیفیت خواب با افزایش سن کاهش می‌یابد، اما بسیاری از جوانان نیز مشکلات خواب را گزارش می‌کنند.

داشتن خواب باکیفیت، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد، از استرس می‌کاهد و خلق و خو و تمرکز را نیز بهبود می‌دهد.

همچنین برخی عادات مخرب هم بر کیفیت خواب افراد تاثیر می‌گذارند که آگاهی از آن‌ها و مدیریت صحیح این عادت‌ها می‌تواند مفید و در بهبود سلامت کلی فرد موثر باشد.

در ادامه به نقل از نشریه "هندوستان تایمز" به برخی از این عادات اشاره می‌کنیم:

* استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

نور آبی که از صفحه نمایش تلفن همراه شما ساطع می‌شود، کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نور آبی می‌تواند تولید ملاتونین در بدن را که هورمون اصلی کنترل کننده چرخه خواب و بیداری است، مختل کند. ملاتونین ناکافی می‌تواند باعث بی خوابی، حساس شدن و خواب آلودگی در طول روز شود.

* خوردن مقدار زیادی غذا قبل از خواب

خوردن یک وعده غذایی پر حجم کمتر از یک ساعت قبل از خواب می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر گذاشته و به خواب رفتن را مشکل کند.

* مصرف بی رویه کافئین

مصرف بیش از اندازه قهوه منجر به اختلالات خواب می‌شود. کافئین محرکی است که می‌تواند به خواب رفتن را سخت کند.

* قرار نگرفتن در معرض نور طبیعی

زمانی که خود را از نور خورشید محروم می‌کنیم، سطح ملانین را کاهش می‌دهیم. ملانین، ملاتونین را می‌سازد که به چرخه خواب کمک می‌کند.

* بی توجهی به افزایش استرس 

سطوح بالای استرس با طولانی شدن مدت زمان به خواب رفتن و اختلالات خواب مرتبط است. کم خوابی سیستم واکنش بدن به استرس را تحریک می‌کند و منجر به افزایش هورمون‌های استرس، یعنی کورتیزول می‌شود که بر خواب تاثیر می‌گذارد.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • یاس و ناامیدی موجب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می شود
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است