Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه برخلاف آنچه اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند، ما عملا در حوزه واردات دارو هم تحریم هستیم، از کاهش صادرات غیرنفتی تحت تاثیر ورود کرونا به ایران، خبر داد.

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: همانطور که پیش از این نیز قابل پیش‌بینی بود، شیوع کرونا پس از تهدید کردن سلامت، در گام دوم به سراغ اقتصاد خواهد رفت و از این رو آمارهای گمرک نشان می‌دهد که صادرات ایران کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس صادرات در دو هفته ورود کرونا در مقایسه با دو هفته پیش از آن، کاهش ۳۵ درصدی و در قیاس با مدت مشابه سال قبل کاهشی ۲۰ درصدی را نشان می‌دهد.

وی با تاکید بر این موضوع که نمی‌توان برای این موضوع مقصر خاصی در نظر گرفت، توضیح داد: حقیقت ماجرا این است که ما فقط در رابطه با ۵۰ درصد ماجرا مسئول هستیم و ۵۰ درصد مابقی از سوی کشورهای مقصد تصمیم‌گیری می‌شود. وقتی کشوری تصمیم می‌گیرد به خاطر نگرانی از گسترش کرونا مرز خود را ببندد یا محدودیت‌هایی در این مسیر در نظر بگیرد، نمی‌توان به دنبال مقصر داخلی گشت تا این شرایط را به گردان او انداخت.

به گفته رییس کنفدراسیون صادرات ایران، عراق در روزهای گذشته، محدودیت‌هایی در مرزهای مشترک برقرار کرده و در روز ۱۸ اسفند نیز دوباره برای یک هفته مرزهای مشترک را بست. ترکیه نیز در روزهای قبل محدودیت‌هایی وضع کرده بود و از دیروز بار دیگر اعلام کرده که به تدریج کامیون‌هایی خواهد پذیرفت. ترکمنستان نیز سخت‌گیری‌هایی برای جابجایی محموله‌های ایران در نظر گرفته که تمامی آنها می‌تواند بر اقتصاد تاثیر منفی بگذارد.

لاهوتی با بیان اینکه آنچه برای اقتصاد ایران رخ داده، در دیگر کشورها نیز رویت می‌شود، تصریح کرد: زیان شرکت‌های بین المللی، کاهش قابل توجه قیمت نفت و سقوط شاخص‌های بورس، تنها بخشی از اثرات بین‌المللی شیوع کرونا در روزهای اخیر به شمار می‌رود. جدای از این روند با این تفاوت مهم که ما تحت تاثیر تحریم‌ها با محدودیت‌های جدی نیز مواجه هستیم.

وی با اشاره به محدودیت‌هایی که تحریم‌ها در مسیر مبارزه با کرونا ایجاد کرده‌اند، بیان کرد: برخلاف آنچه اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند، ما در شش ماه گذشته، عملا در حوزه دارو نیز تحریم بوده‌ایم و در تامین نیازهای کشور با مشکل مواجه شده‌ایم. با این وجود می‌بینیم که مردم ایران و کادر درمان کشور با چه همتی در مقابل مشکل کرونا ایستاده‌اند و بالاترین آمار بهبودی از این بیماری در ایران به ثبت رسیده است، که نشان دهنده همت و عزم ملی در مقابل این مشکل با وجود تحریم‌های ظالمانه اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، پس از ورود کرونا به ایران، تعدادی از کشورهای همسایه، محدودیت‌هایی را در تردد میان مرزها وضع کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرات ویروس کرونا محدودیت هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۱۲۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش قدس آنلاین، حامد نجفی علمدارلو افزود: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، افزود: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند