Web Analytics Made Easy - Statcounter

داریوش قنبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و این‌که گفته می‌شود درصد حضور و مشارکت مردم در این دوره نسبت به گذشته کمتر بوده است، گفت: انتخابات اسفند سال گذشته نسبت به تمامی انتخابات‌هایی که ما بعد از انقلاب برگزار کردیم خاص و منحصر به فرد بود. چراکه مشارکت در این دوره به حداقل‌ترین سطح خود در دور‌ه‌های گذشته رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این‌که در طول ۴۰ دهه‌ای که از انقلاب گذشته است هیچ انتخاباتی را سراغ ندارم که مشارکت مردم در این حد پایین بوده باشد، عنوان کرد: در این دوره از انتخابات درصد حضور مردم بر اساس آمارهای منتشر شده اندکی بالای ۴۰ درصد بوده که این اتفاق نادری در تاریخ جمهوری اسلامی  ایران است.

وی با اشاره به این‌که این دوره انتخابات رقابتی نبود و صرفا یک جناح و جریان سیاسی حضور داشت، ادامه داد: تنها یک جریان سیاسی خاص در این دوره از انتخابات حضور داشت و همین موضوع باعث عدم حضور و مشارکت مردم پای صندوق‌های رأی شد.

قنبری یادآور شد: حتی در  برخی از حوزه‌های انتخابیه که حضور مردم بر مبنای مناسبات ایلی، قبیله‌ای و طائفه‌ای رای می‌دهند و  این مسائل تعیین می‌کند چه کسی از صندوق بیرون بیاید تا انگیزه‌های واقعی، باز هم مشارکت کم بود.

وی با اشاره به این‌که معتقدم حضور مردم در کلان‌ شهرهایی مانند تهران پای صندوق‌های رأی می‌تواند معیار خوبی برای مشارکت مردم باشد، گفت: اگر میزان مشارکت مردم در کلان شهرها را معیار قرار دهیم باز مشاهده خواهیم کرد میزان از آن ۴۲ درصدی که گفته می‌شود کمتر است و باید این مسئله را مورد واکاوی قرار دهیم  که چرا انتخابات بعد از گذشت ۴ دهه با اقبال کم رمق مردم رو‌به رو می‌شود؟

این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری خاطرنشان کرد: مردم تجربه چندین بار حضور در پای صندوق‌های رأی دارند، آنان به امید اینکه تحولی ایجاد شود رای می‌دهند، اما متاسفانه مشاهده می‌کنند آن تحولی که در راستای انتظار و خواسته‌هایشان باشد ایجاد نمی‌شود، بنابراین مشخص است از حضور مجدد پای صندوق‌ها  دلسرد  می‌شوند‌.

وی تاکید کرد: دلیل مشارکت محدود و ناچیز مردم در این دوره پای صندوق‌های رأی  بخش عمده‌اش ناشی از کم‌توجهی به مطالبات مردم است، زیرا جامعه متوجه می‌شود بین رأی دادن و توجه به مطالبات‌، رابطه چندانی وجود ندارد. 

وی خاطرنشان کرد: مردم در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مطالباتی دارند و کسانی که با الفبای سیاست در جامعه ما آشنایی داشته باشند، می‌دانند این مطالبات چیست؛ آنان در عرصه اقتصاد و رفاه بیشتر می‌خواهند، در عرصه اجتماعی خواهان تغییراتی در سبک زندگی هستند و در عرصه سیاسی هم مردم از گذشته مطالباتی داشتند بنابراین برای تحقق بخشیدن به همین مطالبات است که به پای صندوق‌های رأی می‌آیند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که هدف از انتخابات صرفا این نیست که مردم به پای صندوق رأی بیایند و فرد خاصی را انتخابات کنند و بروند تا ۴ سال بعد، گفت: معنای واقعی انتخابات یعنی این‌که  مردم خواسته و مطالبات‌شان را در قالب رأی بیان کنند.

وی یادآور شد: مردم در یکی دو دهه اخیر به امید تحول در سرنوشت‌شان، مورد توجه قرار گرفتن مطالباتشانن در پای صندوق‌ها رأی حاضر شدند اما مورد بی‌مهری قرار گرفتند و مشاهده کردند بین حضورشان در انتخابات و وصول مطالبات‌شان رابطه‌ای وجود ندارد، همین نقصان باعث شد مردم انگیزه شرکت کردن در انتخابات بعدی را از دست بدهند. 

قنبری درباره آرایش سیاسی مجلس یازدهم و رفتار نمایندگان گفت: مجلسی که شکل گرفته است قطعا مجلسی نیست که آئینه تمام‌نمای خواسته‌ها و مطالبات مردم  باشد؛ چراکه عده کمی در انتخاب‌شان شرکت کردند، اما بر اساس قوانین کشور می‌تواند کارش را آغاز کند و اختیارات یک مجلس کامل را داشته باشد.

وی افزود: معتقدم مجلس آینده باید اعتمادی که نسبت به صندوق‌های رأی از بین رفته است را بازسازی کنند اما باتوجه به ترکیبش و احتمال یکسری تندروی‌ها بعید به نظر می‌رسد. امیدوارم مجلس آینده بر اساس خردگرایی و عقلانیت با دولت تعامل داشته باشد و در مسیر حل مشکلات مردم قدم بردارند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که امروز به خوبی می‌دانیم وضعیت کشور مناسب نیست، گفت: کشور در تحریم‌های ظالمانه قرار دارد و اگر اجماع بین تصمیم‌گیران در این شرایط وجود نداشته باشد و به جایش راه تقابل با دولت در پیش گرفته شود، دودش به چشم همه می‌رود و وضعیت از این که هست قطعا بدتر خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه این روزها مشاهده می‌شود یک فاصله بین  حاکمیت و مردم افتاده است، برای ترمیم این شکاف چه باید کرد: دلیل این است بین تصمیمی که گرفته می‌شود با خواسته‌های مردم هیچ رابطه‌ای وجود ندارد؛ باید هر تصمیمی که اتخاذ می‌شود برآیند خواست‌ها و مطالبات مردم باشد و به نوعی در جهت برآورده شدن آن‌ها طراحی شود در غیر این صورت آن تصمیم موفق نخواهد بود.

این عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری ادامه داد: تردیدی وجود ندارد که تصمیم‌گیران باید به نحو شایسته‌ای تصمیمات‌شان را متناسب با خواسته‌های مردم اتخاذ کنند تا این شکاف پر شود. 

وی تاکید کرد: مسئولان باید برخوردهای حذفی و قهری  را کنار بگذارند و اجازه دهند همه مردم در کشور دیده شوند، معنی ندارد بخشی از مردم جامعه نادیده گرفته شوند آن هم هنگامی که   بر اساس قانون اساسی حقوق و تکالیف برابر دارند . معتقدم آن دسته از تفکراتی که بر مبنای حذف و تخریب رقیب است باید درشان بازنگری شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: در حال حاضر یک طیفی با تخریب دولت و جناح مقابل‌شان و عمدتا با یک نگاه سلبی روی کار آمدند که اگر یک برنامه ایجابی برای جذب مردم نداشته باشند قطعا مشکلات بیشتر هم خواهد شد.

وی ادامه داد: باید گفت هرچه نگاه سلبی و تخریبی بیشتر شود  فاصله مردم و حکومت بیشتر می شود پس واجب است برای اداره کشور برنامه ایجابی تدوین شود و از نگاه های سلبی دوری کنیم .

قنبری ادامه داد: متاسفانه مشاهده کردیم دیدگاه مخالف دولت چه کارهایی انجام داد، در صورتی که می دانیم این مشکلاتی که شکل گرفته ناشی از تحریم‌ها و متغیرهای خارجی است.

وی خاطر نشان کرد: به همراه متغییر خارجی متغییر داخلی با همراهی دلواپسان مشکلاتی را ایجاد کردند و سپس آمدند تبلیغات راه انداختند و از موجی که ایجاد شده برای به قدرت رسیدن‌شان استفاده کردند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تحریم ها انتخابات مجلس یازدهم پای صندوق های رأی پای صندوق ها مشارکت مردم وجود ندارد خواسته ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۸۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند

جامعه‌شناس سیاسی گفت: حضور مردم در انتخابات و انتخاب افرادی که مطابق سلیقه خودشان است از بین نامزدهایی که وجود دارد باعث می‌شود که تنوع عقاید در مجلس تأمین شود. - اخبار سیاسی -

محسن ردادی عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در خصوص دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی که جمعه 21 اردیبهشت‌ماه در 22 حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد، طی سخنانی اظهار داشت: اتفاقات اخیری که در عرصه داخلی و منطقه‌ای رخ داد، می‌تواند در انتخابات موثر باشد. البته اگر این وقایع در دور اول انتخابات بود قطعاً تأثیر جدی‌تری داشت و موجب حضور پرشورتر مردم در صحنه می‌شد.

وزیر کشور: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است وی افزود: از یک طرف خیزش جهانی علیه اسرائیل و از طرف دیگر اتفاقی که درخصوص پاسخ ایران به اسرائیل افتاد و اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران ثابت شد. این دو واقعه جوّ جامعه را به‌گونه‌ای پیش بُرده که حضور مردم پای صندوق‌های رأی هم از لحاظ تعداد و هم از نظر نوع رأی حتماً می‌تواند تحت تأثیر این دو واقعه قرار بگیرد.

جامعه‌شناس سیاسی گفت: از سویی دیگر حضور گسترده مردم در دور دوم انتخابات باعث می‌شود که قدرت نرم جمهوری اسلامی افزایش یابد. بعضا هستند کسانی که تصور می‌کنند که کار انتخابات تمام شده و قرار نیست انتخابات در سراسر کشور برگزار شود و ممکن است به شکلی که باید، برای موضوع انتخابات اهمیت قائل نباشند، که البته صحیح نیست.

ردادی عنوان کرد: در شرایطی هستیم که قدرت سخت جمهوری اسلامی ایران از یک‌طرف اثبات شده و از طرف دیگر پیام جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت در سراسر دنیا مورد توجه قرار گرفته؛ این‌زمان بسیار اهمیت دارد پیامی به دنیا صادر شود که نشان بدهد جمهوری اسلامی از داخل هم مستحکم، متحد و منسجم است.

وی خاطر نشان کرد: این مهم باعث تقویت قدرت نرم داخلی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد. کسانی که رأی می‌دهند توجه داشته باشند که رأی و تلاش آن‌ها برای حضور در انتخابات و این احساس وظیفه که رخ می‌دهد مکمل پاسخ مقتدرانه ایران به اسرائیل بوده و در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین است.

این جامعه‌شناس سیاسی بیان کرد: امروزه شاهد برگزاری تظاهرات مردمی در سراسر دنیا هستیم؛ رأی و حضور گسترده‌ی مردم پای صندوق‌های رأی می‌تواند موضع جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی را افزایش بدهد.

ردادی هم‌چنین درخصوص میزان اهمیت و تأثیر حضور مردم در صحنه انتخابات نیز بیان کرد: مهم‌ترین اثر حضور مردم در انتخابات این است که کیفیت انتخاب نمایندگان را بالا می‌برد یعنی افرادی که با گزینش تعداد زیادی از مردم به مجلس راه پیدا کنند حتما هم کیفیت‌شان و قدرت نمایندگی‌شان بیشتر از افرادی است که با تعداد آراء کم به مجلس راه پیدا کرده باشند.

وی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم مجلس در رأس امور باشد هم‌چنان که امام خمینی(ره) فرمودند، یکی از ابزار و یک مقدمه‌ این است که اصولاً نمایندگان در طراز و بهترین نمایندگانی که در دسترس مردم هستند به عنوان نماینده به مجلس فرستاده شوند.

جامعه‌شناس سیاسی اظهار داشت: این اگر اتفاق بیفتد مجلس از لحاظ راهبردی و عقل تصمیم‌گیری در مرتبه بالایی قرار خواهد گرفت و عُقلایی که آنجا هستند بسیار توانمند خواهند بود. هم‌چنین این افراد حامل آرای زیادی از مردم‌اند یعنی نماینده قشر گسترده‌تری از مردم هستند و با زبان بازتری می‌توانند به نظارت پرداخته و این رأس امور بودن را اجرا کنند.

ردادی گفت: صندوق رأی جایی است که افراد حرف‌هایشان را می‌زنند و اختلاف نظرهایشان را برطرف می‌کنند؛ این‌جاست که حساب‌ها صاف می‌شود پس اگر مردم و سیاستمداران پای صندوق رأی نتوانند اختلاف نظرشان را حل کنند، احتمالاً قرار است این اختلاف نظر کف خیابان و یا در دعواهای رسانه‌ای خودش را نشان دهد.

وی خاطرنشان کرد: در این صورت باید منتظر باشیم وحدت و انسجام جامعه خدشه بردارد؛ به‌خاطر اینکه افراد نتوانستند به اندازه کافی در مجلس و رأی آوردن حرف‌شان را منطقی بزنند و بعد هم مردم به قضاوت این افراد بنشینند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: مجلسی قادر است مشکلات مردم را حل کند که اولاً از لحاظ فکری و از لحاظ حکمرانی شایسته باشد، که حضور بیشتر مردم به معنای انتخاب شایسته‌ترین‌هاست و دوم اینکه تعداد آرائی که دارد به‌قدری باشد که اگر قصد نظارت بر دولت را دارد و می‌خواهد تصمیمی بگیرد؛ کسی ان‌قلت نیاورد که مگر شما نماینده‌ی چند درصد از مردم هستید بلکه بلافاصله به رأی و نظر مجلس شورای اسلامی تمکین کند.

ردادی در پایان بیان کرد: حضور مردم در انتخابات و انتخاب افرادی که مطابق سلیقه خودشان است از بین نامزدهایی که وجود دارد باعث می‌شود که تنوع عقاید در مجلس تأمین شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • ۷ مرحله رأی دادن در انتخابات الکترونیکی اعلام شد +جزئیات
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • مراحل رای دادن در انتخابات الکترونیکی چگونه است؟
  • بازنگری طرح هادی روستایی از اولویت‌های بنیاد مسکن بوشهر است