Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@17:24:15 GMT

ایران در «تله ‌درگیری نظامی» آمریکا نمی‌افتد

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۳۱۳۴۳

ایران در «تله ‌درگیری نظامی» آمریکا نمی‌افتد

روزنامه آرمان ملی در گفت و گو با فریدون مجلسی آورد: در پی بیانیه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در منطقه و متعاقباً اظهارات مقامات سیاسی و نظامی این کشور و ادعای ایجاد مزاحمت ۱۱ قایق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ۲۷ فروردین برای ناوهای آمریکایی در شمال خلیج‌فارس و عبور نزدیک و بسیار سریع آنها از مقابل دماغه و انتهای ناوها که در حال عملیات مشترک بودند، دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا به تازگی در صفحه توئیتری خود با انتشار پستی نوشته است که به نیروی دریایی ایالات متحده دستور داده‌ام هر قایق مسلح ایرانی را که در دریا برای کشتی‌های ما مزاحمت ایجاد کند، هدف قرار داده و نابود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این اظهارنظر با واکنش‌های زیادی همراه شد تا جایی که حتی برخی صاحب‌نظران آمریکایی نیز آن را غیراصولی دانسته و اعلام کرده‌اند، دستور برای شلیک باید مبتنی بر ادراک نیت خصمانه باشد و این عاملی است که ترامپ در دستور خود در نظر نگرفته است. نمی‌توان به سمت کسی صرفا به این دلیل که ایجاد مزاحمت می‌کند شلیک کرد. مانورهای قایق‌های ایران ذاتاً تهدیدی علیه ناوهای آمریکایی محسوب نمی‌شوند. نظامیان ایالات متحده در آب‌هایی به تردد می‌پردازند که جنبه بین‌المللی دارد؛ اما در نزدیکی مرزهای ایران است. بنابراین هرگونه واکنش از سوی ایران می‌تواند منطقی به نظر آید. در راستای بررسی این مسائل «آرمان ملی» با فریدون مجلسی، کارشناس مسائل بین‌الملل و دیپلمات پیشین گفت‌وگویی داشته است که در ادامه می‌خوانید.

رفتارهای تحریک‌آمیز ایالات متحده در خلیج‌فارس را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نکته حائز اهمیت این است که با وجود اینکه کشتی‌های ایالات متحده در آب‌های بین‌المللی تردد می‌کنند اما در نزدیکی مرزهای ایران به اقدامات تحریک‌آمیز دست می‌زنند. قطعا این حرکات حساسیت‌هایی را برای نظامیان ایران به‌وجود می‌آورد که با توجه به نزدیک بودن به مرزهای ایران کاملا طبیعی است. بعضا مناطق بهره‌برداری ایران نیز مورد تردد قرار می‌گیرد. از سوی دیگر اقدام نیروهای ایرانی سبب می‌شود نظامیان آمریکایی که خود را قدرت برتر نظامی جهان می‌دانند مجبور به مقابله شوند و بارها بر جدیت خود برای حضور در منطقه تاکید کنند و اگر این امر را به جهان نشان ندهند لطمات جدی به جایگاه آنها در جهان وارد می‌شود. وضعیت روابط ایران و آمریکا جنگی است اما این نزاع صرفا به سیاست و اقتصاد محدود شده است و بعید به نظر می‌رسد منجر به برخورد نظامی شود.

ایالات متحده از رویارویی نظامی با ایران هراس دارد؟

در این رابطه باید گفت ایالات متحده دست به خطر بزرگ نمی‌زند و زمانی که ابزار اقتصاد را در اختیار دارد، هیچ‌گاه با ابزار نظامی وارد یک ورطه بی‌پایان نمی‌شود. ایران به علت ضعف‌هایی که در اقتصاد خود دارد کمتر می‌تواند در این عرصه قوی ظاهر شود. بنابراین الان برای آمریکا فرصتی پیش آمده تا ریسک‌های نظامی خود را به راحتی اجرا کند. امروزه شاهد هستیم کشورهای دوست نیز مجبور به تبعیت از تحریم‌ها علیه ایران هستند تا جایی که عراق با تلاش‌های فراوان فقط در حوزه‌های بسیار محدود توانسته با ما تبادل داشته باشد. زمانی که چنین فضایی به راحتی برای آنها ایجاد شده تا به ایران فشار آورند،‌ هیچ‌گاه وارد عرصه دیگر نمی‌شوند و این بیانیه‌ها صرفا جنبه سیاسی و رسانه‌ای دارد.

جمهوری اسلامی ایران در قبال رفتارهای تحریک‌آمیز ایالات متحده باید چه واکنشی نشان دهد؟

اتهاماتی از جمله عدم‌رعایت روابط و قوانین بین‌المللی از سوی ایران که طی سال‌های اخیر به کشور وارد شده است بیشتر جنبه سیاسی و روانی دارد تا بتوانند اذهان عمومی را علیه ایران خدشه‌دار کنند. در حال حاضر سیاست دولت آن است که به قوانین بین‌المللی استناد کرده و خود را در پناه سپر قانونی قرار دهد و این موضوع برای ایران یک قدم رو به جلوست. در حال حاضر حضور در سازمان ملل و شکایت از لاهه کار بسیار صحیحی است که می‌تواند در تمامی عرصه‌ها یک گام حقوقی و دیپلماتیک رو به جلو برای ایران باشد. این اقدام بهانه را از کشورهای سودجو می‌گیرد. در حال حاضر آمریکا مرتکب اعمال تحریک‌آمیز و تهدید شده است. آنها اعلام کرده‌اند ایران نباید موشک بسازد اما مملکت نمی‌تواند خود را قربانی برخی از حرکات و خواسته‌های غربی‌ها کند و این حق طبیعی ایران است که در مقابل این تهدیدها ابزاری در اختیار داشته باشد. ایران با رفتارهای قانونی می‌تواند از خود بهتر دفاع و ابزارهای دفاعی خود را ساخته و وسایل توسعه اقتصادی و صنعتی‌اش را فراهم کند تا در زمان لازم بتواند دفاع خود را قوی‌تر کند. یک اقتصاد قدرتمند می‌تواند پشتوانه بسیار مناسبی برای قدرت نظامی باشد و دست کشور را در عرصه سیاست بازتر کند.

تقابل ایران و آمریکا در منطقه چه سرانجامی دارد؟

قدرت نظامی ایران در منطقه بسیار توانمند و موثر است و قدرت پاسخگویی خوبی در برابر تهدیدات منطقه‌ای دارد، اما باید توجه کرد که بخشی از منافع و تاسیسات آمریکا در این منطقه هست و کشور آمریکا در هزاران کیلومتر دورتر قرار دارد و آنچه سبب می‌شود آمریکا آسیب کمتری ببیند همین دور بودن از منطقه خطر است. آنچه مورد اهمیت است این است که روش‌های سیاسی را در دستور کار قرار داد؛ امری که به نظر می‌رسد آمریکا نیز تحت‌فشارهای جهانی به آن تن دهد. در این مسیر باید نگاهی عمیق به مسائل و اختلافات داشت. آنچه در ماه‌های اخیر در عراق رقم خورده نیز نشان می‌دهد که تقابل نظامی برای هیچ یک از طرفین مفید نیست. آنچه مسلم است اینکه هیچ یک از کشورهای جهان در نزاع ایران و آمریکا خود را به خطر نمی‌اندازند و آن به این علت است که جنگی بزرگ خواهد بود. بنابراین طرفین و جهانیان بر حل تقابل‌ها در عرصه سیاست توافق دارند و به نظر می‌رسد این مساله در همین عرصه نیز ادامه پیدا کند.

منبع: روزنامه آرمان امروز برچسب‌ها سازمان ملل متحد فریدون مجلسی دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا عراق خلیج فارس ترامپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد فریدون مجلسی دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا عراق خلیج فارس ترامپ سازمان ملل متحد فریدون مجلسی دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا عراق خلیج فارس ترامپ ایالات متحده تحریک آمیز بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۱۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به دنبال مداخله جویی آمریکا و انگلیس در امور داخلی بورکینافاسو، چند صد نفر از مردم این کشور در اعتراض به این موضوع در برابر سفارت آمریکا در واگادوگو پایتخت بورکینافاسو تجمع کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


این تجمع در ادامه موج مخالفت مردمی در کشور‌های غرب آفریقا با مداخله جویی نظامی و سیاسی کشور‌های غربی در این کشور‌ها صورت می‌پذیرد.
مقامات نظامی حاکم در بورکینافاسو بعد از اخراج نظامیان فرانسوی از کشورشان، راسا به مقابله با تروریست‌های افراط گرا در کشورشان اقدام کرده اند، اما اخیرا دولت‌های آمریکا و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک، ارتش بورکینافاسو را به کشتار مردم شان متهم کرده اند.
محمدو ترائوره سخنگوی تجمع کنندگان معترض، در مقابل سفارت آمریکا در بورکینافاسو، ضمن قرائت بیانیه تجمع کنندگان، به خبرنگاران گفت: سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، سازمان اکواس و دادگاه کیفری بین المللی برای زمین زدن انقلاب مردم بورکینافاسو توطئه می‌کنند. آمریکا و انگلیس نیز در همین راستا علیه ارتش بورکینافاسو دروغ پردازی کرده اند. "
بورکینایی‌ها نیز مانند مردم مالی و نیجر استقلال کامل کشورشان از غربی‌ها را خواستارند.
سخنگوی تجمع کنندگان افزود: "ما اینجا اعلام می‌کنیم انقلاب مردم بورکینافاسو برگشت ناپذیر است. ما خواستار قطع رادیو صدای آمریکا و رادیو بی بی سی در بورکینا هستیم. ما همچنین خواستار قطع کامل و بی قید و شرط روابط سیاسی با آمریکا و انگلیس هستیم. "
نیرو‌های نظامی فرانسوی از مالی، نیجر و بورکینافاسو اخراج شده اند. نیجر نیز با قطع همکاری نظامی با آمریکا، خروج حدود هزار نظامی آمریکایی مستقر در پایگاه پهپادی آگادز را خواستار شده است.
---------
باصدا: محمدو اوئدراگو - سخنگوی تجمع کنندگان معترض

دیگر خبرها

  • سی‌ان‌ان: عملیات اسرائیل در رفح محدود خواهد بود
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • زاخارووا: ناتو برای درگیری با روسیه آماده می‌شود