Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر با تشریح چشم‌اندازهای این واحد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه پژوهش و فناوری گفت: «مدرسه عالی بورس سال جاری راه‌اندازی می‌شود.»

میرامید هادیانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا  به مناسبت سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر و گرامیداشت هفته معلم گزیده‌ای از دستاوردهای این واحد دانشگاهی در سال 98 و برنامه‌های راهبردی و چشم‌انداز سال 99 را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، مهم‌ترین اقدام در سال 98 را تلاش مجدانه برای استقرار حرکت برنامه‌محور در دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و گفت: «سال گذشته، سند مدیریت راهبردی پنج ساله دانشگاه (تا سال 1404) با جزئیات برنامه عملیاتی تهیه و تنظیم شد.»

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر، راهبرد اصلی معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه در سال‌های اخیر را تغییر رویکرد دانشگاه از پژوهش‌ها و تحقیقات پراكنده به سمت حمایت از پژوهش‌های پایه‌ای، توسعه پژوهش‌های كاربردی برنامه‌محور، پژوهش‌های كاربردی مورد نیاز صنعت كشور و نیز حمایت از علم و فناوری بر پایه خلاقیت و نوآوری و ایجاد فرصت‌های جدید در دانشگاه عنوان کرد.

هادیانی بیان کرد: «در این راستا دستاوردهای مهم این حوزه در سال 1398 اخذ رتبه علمی 758 علمی بین دانشگاه‌های جهان، کسب مقام نخست رتبه تولیدات علم و فناوری در منطقه، معرفی دو نفر از اعضای هیئت‌علمی به عنوان 100 دانشمند برتر(دنیا)، تصویب تخصیص 10 میلیارد ریال از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری برای هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد واحد قائم‌شهر و اشتغال‌محوری (دانشگاه در این خصوص طرح عملیاتی پنج ساله دارد و سال گذشته بیش از 80 مورد شغل برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه ایجاد کرد) بوده است.»

وی یادآور شد: «معاونت دانشجویی و فرهنگی واحد قائم‌شهر در ایجاد زیرساخت تشکیل کانون مسجد، مجمع خیّران و برنامه‌ریزی تحقق آن در سال 1399، حمایت از تشکل‌های بسیج دانشجویی و استادان، ایجاد زیرساخت ارتباط مؤثر علمی و فرهنگی با حوزه‌های علمیه استان و حوزه علمیه قم  توفیق داشته است.»

راه‌اندازی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی در سایت تخصصی

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر، بخش آموزش دانشگاه را یکی از حوزه‌های مهم و کلیدی این واحد دانشگاهی برشمرد و ادامه داد: «سال گذشته این حوزه توانسته با تشکیل ستاد جذب دانشجو رتبه نخست جذب دانشجو در استان مازندران با تعداد 2 هزار و 397 دانشجو را کسب کند.»

هادیانی راه‌اندازی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی در سایت تخصصی، احیای برخی رشته‌های غیرفعال در روند جذب دانشجو، تلاش برای اخذ مجوز رشته‌های کاربردی جدید را از دیگر دستاوردها و عملکردهای مهم حوزه آموزش عنوان کرد.

وی، برخورداری از استادان متدین، انقلابی، محقق و مولد علم کارآمد و منطبق بر آموزه‌های دینی، عدالت‌خواه، آزاداندیش تربیت‌یافته در مکتب اسلام و انقلاب، مسئولیت‌پذیر در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی با توانایی تربیت دانش‌آموختگان متخصص، متعهد، خلّاق و کارآفرین، ارائه محتوای آموزشی بروز و منطبق بر آخرین  دستاوردهای علمی و توجه جدی به مهارت‌آفرینی دانشجویان در کنار مباحث علمی و آموزشی، تغییر رویکردهای آموزشی برای جذب و علاقه‌مندی بیشتر دانشجویان در کسب علم و دانش و مشارکت در فرایند آموزش را از موارد چشم‌انداز آموزشی واحد قائم‌شهر برشمرد.

افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای در قالب طرح‌های برون‌دانشگاهی

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر، پیشتازی در عرصه تولید و گسترش مرزهای دانش و علوم کاربردی و کارآمد با مرجعیت علمی و فرهنگی در سطح ملی، پیشتازی نهضت نرم‌افزاری با توانایی جذب و تربیت محققانی نوآور و توانمند در حل و تحلیل چالش‌های علمی و بین‌المللی و دانشمندانی برتر در عرصه‌های مورد نیاز منطقه و کشور و در تعامل با حوزه‌های اجرایی، توجه جدی به رویکرد حل‌المسائلی موضوعات پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری تخصصی، افزایش سهم درآمدهای غیرشهریه‌ای در قالب طرح‌های برون‌دانشگاهی مسئله‌محور و توسعه مراکز تحقیقاتی و مرکز رشد را از چشم‌اندازهای حوزه پژوهش و فناوری این دانشگاه بیان کرد.

هادیانی، تأمین 10 درصدی بودجه دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر از طریق فعالیت‌های پژوهشی و دانش‌بنیان، سرمایه‌گذاری و مشارکت در پروژه‌های توریست سلامت، گردشگری در چهار هکتار اراضی بلااستفاده سایت مرکزی جاده نظامی، طرح تولید آب آشامیدنی از امکانات موجود، طرح تولیدی کود پتاس، طرح توسعه گیاهان دارویی، مدیریت نمایشگاه بین‌المللی استان مازندران، مشارکت در برپایی نمایشگاه صنایع نساجی با همکاری شهرداری، راه‌اندازی سامانه مجلات تخصصی با مجوز ISI و اخذ مجوزهای مربوط را از مهم‌ترین برنامه‌ حوزه‌های مختلف قائم‌شهر در سال 99 دانست.

ارائه طرح‌های دانش‌‌بنیان

وی، راه‌اندازی سامانه مدیریت دانش (درآمد غیرشهریه‌ای)، راه‌اندازی مرکز طب اسلامی، مجوز بهره‌برداری از جنگل‌های واز نور از منابع‌طبیعی (8 هکتار جنگل و 6 هکتار مرتع)، طرح بسته‌بندی برنج ارگانیک با همکاری طرح همگام با کشاورز بسیج (دانش‌بنیان)، طرح تصفیه فاضلاب به روش بیورآکتور غشایی‌(دانش‌بنیان)، طرح تبدیل زباله به کمپوست‌‌(دانش‌بنیان)، ایجاد مرکز تحقیقاتی در زمینه انرژی‌های نو، عمران، برق و الکترونیک، آب، خاک و محیط زیست، دام طیور و آبزیان، راه‌اندازی مدرسه عالی بورس، جذب دانشجوی اشتغال‌محور بر مبنای زیرساخت‌های ایجاد شده  با مشارکت سازمان بسیج علمی و سازمان بسیج سازندگی در راستای احیای اقتصاد مقاومتی و حمایت و مشارکت با واحدهای کارآفرین اقتصادی را از دیگر چشم‌انداز دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر برشمرد.

انتهای پیام/4078/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر قائم شهر چشم انداز دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر جذب دانشجو دانش بنیان راه اندازی چشم انداز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۵۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی روز شنبه در نخستین نشست خبری با خبرنگاران در سال ۱۴۰۳ افزود: «توسعه فناوری در کشور وظیفه اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است و در این راستا برنامه ستاد توسعه هوش مصنوعی این معاونت کمک به دانشگاه ها، محققان و شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه فناوری‌ها و کاربست هوش مصنوعی در ایران با استفاده از ابزار اپراتور است.»

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود امسال جریان اکوسیستمی هوش مصنوعی در کشور راه می‌افتد و به صد‌ها جی پی یو (GPU واحد‌های پردازش گرافیک) دست پیدا می‌کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به رایزنی با رییس جمهور و بسیاری دستگاه‌ها از جمله سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی مرکز توسعه هوش مصنوعی در کشور و در کنار آن شورای راهبری هوش مصنوعی اشاره کرد و و یادآور شد: برای این کار مدل‌های مختلف در بسیاری کشور‌ها بررسی شد.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان داد که بعضا برخی کشور‌ها وزارتخانه و برخی هم شورای راهبری برای هوش مصنوعی ذیل ریاست جمهوری ایجاد کرده اند.

وی افزود: با ساعت‌ها رایزنی و مشورت با متخصصان و صاحب‌نظران هوش مصنوعی و شبکه‌ها به این جمع بندی رسیدیم که در کشور باید یک مرکز تحت عنوان مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم تا وظیفه کلانی را در این حوزه از جمله نظارت و تنظیم گری و همچنین توسعه زیرساخت‌های کلان عهده دار شود و شورایی هم به عنوان راهبر و هیات امنا بالا سر این مجموعه شکل بگیرد.

معاون علمی رییس جمهور یادآور شد: اسفندماه ۱۴۰۲ مرکز ملی هوش مصنوعی تاسیس شد و حکم ریاست آن نیز توسط رییس جمهور صادر شد و اعضای شورای راهبری این مرکز نیز معرفی شدند، اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی د رحال حاضر در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تنظیم آست.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: این مرکز در حوزه هوش مصنوعی فراتر از معاونت علمی ریاست جمهوری است و همه دستگاه‌ها در قبال این مرکز از یک ماموریت اختصاصی برخوردار هستند.

وی از برگزاری جلسات مختلف با طرف‌های تاثیرگذار در حوزه هوش مصنوعی همچون سرمایه گذاران مختلف، بخش‌های دولتی و صندوق‌ها خبر داد و تصریح کرد: در این راستا صندوق پژوهش و فناوری توسعه هوش مصنوعی نیز تصویب و دایر شد.

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای فعالیت برنامه ریزی شده است، افزود: بخش خوبی از این سرمایه را نهاد‌هایی مثل صندوق توسعه ملی و چندین مودی مالیاتی بزرگ در حوزه اپراتور‌ها تقبل کرده اند که پرداخت کنند بنابراین اقدامات عملیاتی بسیار خوب پیش رفته است و برنامه ریزی‌ها این است که مرکز ملی هوش مصنوعی در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا اصطلاحا یک اپراتور هوش مصنوعی در کشور راه اندازی کند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده این اپراتور هوش مصنوعی سه خدمت اصلی را عرضه می‌کند، یعنی یک مزرعه پردازشی بزرگ که چگونگی ابعاد و اندازه آن در حال بحث است. یک مرکز داده یا دیتا سنتر بزرگ برای تولید داده‌ها و همچنین کتابخانه بزرگ زبانی و تصویری که این‌ها مجموعه‌هایی هستند که قرار است در اپراتور اصلی مدیریت شوند.

رییس جمهور آذرماه ۱۴۰۲ ماموریت تشکیل «شورای ملی راهبری و مرکز ملی هوش مصنوعی» را به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور محول کرد.

بر اساس حکم آیت الله رئیسی، هدف از تشکیل این شورا، ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی دستگاه‌های ذی ربط و کنشگران پیشران در حوزه هوش مصنوعی است.

۱۰۰۰ مجموعه نوپا مستقر در پارک‌ها به شرکت‌های دانش بنیان نوپا ارتقا می‌یابند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این سوال که تدوین و اجرای نظام ارزیابی دانش بنیان‌ها چه تغییری در اکوسیستم و زیست بوم حوزه دانش بنیان‌های کشور ایجاد کرده است، گفت: در نظام جدید ارزیابی دانش بنیان ها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرد و شرکت‌های فناور بر این اساس به شرکت‌های نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

دهقانی فیروزآبادی در مورد اینکه گفته می‌شود این همان سیستم دسته بندی نوع یک، دو و سه سابق است، تاکید کرد: مطلقا این صحبت اشتباهی است، چراکه قبل از این مجموعه‌های فناور تنها براساس فناوری دسته بندی می‌شدند.

وی اظهار داشت: نظام ارزیابی جدید مجموعه‌های فناور در حال حاضر به یک ابزار جدی برنامه ریزی و مدیریت تسهیلات برای ساز و کار‌های حمایتی برای معاونت علمی تبدیل شده است و اینکه می‌گوییم هفت هزار از مجموعه‌های فناور ما شرکت نوپا و قریب به ۸۰۰ تا هزار فناور هستند و ۲ هزار نوآور هستند، یک دید واقعی به ما می‌گوید که حجم اقتصاد و حجم صادراتی کشور در چه مرحله و شرایطی است برای یک برنامه ریزی جدی از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری است.

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در سه ماه آینده بحث ارزیابی مجموعه‌های فناور به شکل اساسی به روز رسانی می‌شود و ارزیابی‌ها توسط پارک‌ها انجام و آسان گیرانه‌تر و بعضا غیرحضوری خواهد بود، افزود: هم اکنون ۱۰ پارک علم و فناوری در کشور کارگزار معاونت علمی ریاست جمهوری در شرکت‌های نوپا فعالیت می‌کنند.

دهقانی فیروزآبادی در عین حال تاکید کرد: تمرکز ارزیابی‌های جدی و حضوری بر روی شرکت‌های نوآور و فناوری خواهد بود که بازی اصلی دست آن‌ها است.

وی پیش بینی کرد امسال علاوه بر متوازن شدن نظام حمایت از مجموعه‌های فناور و واقعی شدن ارزیابی ها، حداقل یک هزار شرکت جدیدی از شرکت‌هایی که قبلا در پارک‌ها بوده اند به شرکت‌های دانش بنیان نوپا تبدیل می‌شوند.

مشارکت با روس‌ها در قالب یک کنسرسیوم برای ساخت یک هواپیمای جدید

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت ساخت هواپیمای مسافربری ٧٢ نفره که به عنوان یک پروژه دانشگاهی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیگیری می‌شود، تاکید کرد: هواپیمای مسافربری ۷۲ نفره در حوزه فنی فاقد زیرساخت است.

دهقانی فیروزآبادی به بازدید خود از این پروژه اشاره کرد و اظهار داشت: این پروژه در جلسات متعددی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد با اینکه پروژخ هواپیمای مسافربری ۷۲ نفره پروژه مناسبی است، اما جوابگوی صنعت هواپیمایی نیست.

وی افزود: بر همین اساس مقرر شد که شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند و فعال در این حوزه فعالیت خود را به سمت ساخت و طراحی بخش‌های دیگری از جمله سیم‌های کنترل، ناوبری هدایت و تجهیزات موتوری سوق دهند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با بیان اینکه یکی از برنامه‌های ما تشکیل کنسرسیوم در صنعت هوایی با کشور‌های دوست است، از مشارکت با روس‌ها در قالب یک کنسرسیوم برای ساخت یک هواپیمای جدید خبر داد.

۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس حضور دارند؛ امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کند

دهقانی فیروزآبادی در ادامه نشست خبری از حضور ۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس خبر داد و گفت: امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کنند.

وی افزود: یکی از مراحل بلوغ بعضی از شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آن‌ها در بازار سرمایه و مشارکت آن‌ها توسط سرمایه مردم است. لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی ریاست جمهوری مراجعه کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ادامه داد: وقتی بحث کلان داده‌ها مطرح می‌شود یا بحث داده‌های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می‌شود، صلاحیت شرکت‌ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان با هدف دسترسی به آمار مهاجرت نخبگان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان، گفت: ایجاد دفتر فراجا در این بنیاد برای رصد نخبگان است.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه رصد ورود و خروج نخبگان مقیم خارج از ایران به کشور در تمام دنیا مرسوم است افزود: همه مجموعه‌هایی که آمار مهاجرت‌ها را ارائه می‌کنند، بدون دسترسی صحیح به آمار و ارقام است، این درحالی است که بهترین مرجع ارائه آمار مهاجرت در کشور پلیس گذرنامه است.

وی اظهار داشت: فراجا اطلاعات لازم از مهاجرت را که اطلاعاتی محرمانه محسوب می‌شود را در اختیار دارد و کمک می‌کند تا بنیاد ملی نخبگان به صورت دقیق به آمار مهاجرت نخبگان دسترسی داشته باشد.

رییس بنیاد ملی نخبگان درادامه وطن‌پرستی را شاخص اصلی شهروندان هر کشوری دانست و گفت: بخش بسیاری از توفیقات کشور‌هایی همچون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشور‌ها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.

دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد:بازگشت محققان ایرانی در قالب عضو هیات علمی و ... به کشور ۲ برابر شده است.

عملیات وعده صادق برخوردار از دو بال «علم و فناوری» و «شجاعت»

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری همچنین در ادامه عملیات وعده صادق توسط نیرو‌های مسلح کشور را مزین به دو بال علم و فناوری و همچنین شجاعت توصیف کرد.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: هر انسان آزاده با مشاهده عملیات صادق دریافت که ایران در ساخت تجهیزات دفاعی، پدافندی و آفندی بسیار توانمند است.

دیگر خبرها

  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • جزئیاتی از سهم 60 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری
  • ماراتُن علمی متقاضیان آزمون سراسری برای تصاحب صندلی‌های دانشگاه‌ها