Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: آمریکا در پیگیری سیاست اول آمریکا دوست و دشمن نمی‌شناسد. این کشور در تازه‌ترین اقدام خود برای تحقق این امر ‌پروژه نورد استریم که گاز روسیه را به اروپا می‌رساند، در معرض تحریم قرار داده است.
به گزارش خرداد به نقل از ایرنا ،تبعات سیاست اول آمریکای ترامپ ظاهرا این بار دامن متحدان سنتی این کشور را در اروپا گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر روزگاری رهبران آمریکا برای کمک به اروپا با اجرای طرح‌هایی مانند مارشال به اروپا کمک کردند تا روی پای خود بایستد و از تنگناهای ژئوپلتیک عبور کند اکنون کسی در کاخ سفید حضور دارد که ابایی از ایجاد خلل فرایند منطقه گرایی اروپا و پروسه اتحادیه اروپا ندارد. در این راستا آمریکا رسما تلاش می‌کند بین کشورهای اروپایی اختلاف بیندازد و حالا دست بر روی پروژه ای گذاشته که امنیت انرژی و توسعه این کشورها را به چالش می‌کشد.
در این زمینه آمریکا اخیرا پروژه نورد استریم را در معرض تحریم قرار داده است. پروژه ای که با سرمایه گذاری ۱۱ میلیارد یورویی قرار است گاز روسیه را از مسیر دریای بالتیک به اروپا برساند.
 این پروژه در صورت تکمیل می‌تواند سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز به اروپا برساند. برخی از شرکت‌های بزرگ اروپایی مانند «او ام وی» اتریش، «وینترشال» و «یونیپر» آلمان، شرکت بریتانیایی-هلندی «شل» و «اینژی» فرانسه به همراه «گازپروم» روسیه از سهامداران این پروژه هستند. در این بین سهم شرکت روسی از این پروژه به تنهایی ۵۱ درصد است.
آمریکا با تحریم «نورد استریم ۲» قصد دارد با ایجاد مانع در مراحل پایانی آن از به سرانجام رسیدن این پروژه جلوگیری کند. این اقدام در راستای شعار «اول آمریکا» به دنبال آن است که منافع مالی تامین انرژی اروپا را از دست روسیه خارج کرده و به آمریکا اختصاص دهد. مسکو می‌گوید واشینگتن با استفاده از تحریم‌ها قصد دارد راه خود را برای انتقال گاز از آمریکا به اروپا هموار کند.
پیشرفت چشمگیر در صنعت گاز شیل در ایالات متحده، این کشور را از وارد کننده انرژی به صادر کننده انرژی تغییر داده است و باعث تغییر در ژئوپلتیک انرژی شده است. ورود آمریکا به جمع صادرکنندگان انرژی باعث تشدید رقابت بین صادر کنندگان سنتی انرژی شده است. اما آمریکا ترجیح میدهد به جای رقابت با زور موقعیت‌های اقتصادی صادرات انرژی را کسب کند.
ظاهرا در سنای آمریکا طرح جدیدی مطرح شده که بر اساس آن تحریم‌های بیشتری علیه پروژه گازی «نورد استریم ۲» تصویب شود. این طرح ارائه‌کنندگان بیمه، خدمات بندری، سرویس انتقال محموله‌ها و نیز شرکت‌هایی که به نورد استریم ۲ برای فعالیت مجوز می‌دهند را مشمول تحریم می‌کند. این در حالی است که در سال ۱۳۹۸ نیز سنای آمریکا تحریم‌هایی را علیه «نورد استریم ۲» تصویب کرد.
آلمان می‌گوید طرح پیشنهادی تازه در آمریکا برای افزایش تحریم‌های مربوط به خط لوله گاز «نورد استریم ۲» بین روسیه و آلمان باعث تاسف و دخالت در امنیت انرژی اروپا است. وزارت خارجه آلمان در بیانیه‌ای که ۲۵ خرداد منتشر شده می‌گوید «تحریم‌های تازه به دخالت جدی در امنیت انرژی اروپا و حق حاکمیت اتحادیه اروپا می‌انجامد».
وزارت تجارت آلمان نگران است که اعمال محدودیت‌های جدید ممکن است منجر به اعمال تحریم علیه مقامات دولتی این کشور، به ویژه مسدود کردن حساب‌ها و ممنوعیت ورود آنها به ایالات متحده شود.
اسیر آمریکا نیستیم
در تیر ماه ۱۳۹۷ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، دولت آنگلا مرکل را به دلیل بستن این قرارداد با روسیه شدیدا سرزنش کرده و گفته بود برلین کاملاً به کنترل روسیه در آمده است. در آستانه اجلاس ناتو دونالد ترامپ با حمله به دولت آنگلا مرکل، آلمان را به دلیل بستن قرارداد انرژی با روسیه، اسیر حکومت ولادیمیر پوتین خواند.
این سخنان با واکنش آلمان روبه‌رو شد و هایکو ماس، وزیر خارجه این کشور گفت: «ما اسیر نیستیم، نه اسیر روسیه، نه اسیر آمریکا». او در ادامه تاکید کرد: «ما یکی از کشورهای ضامن جهان آزادیم، و همین طور هم خواهیم ماند.»
«رودریچ کیسوتر»، از سیاستمداران بلند پایه اتحادیه احزاب متحد مسیحی هم آمریکا را متهم به در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه کرده و گفت که آمریکا در حالی که خود نفت زیادی را از روسیه وارد می کند با این پروژه گازی مخالف است. او افزود: به این ترتیب آمریکا پوتین را خیلی بیشتر از پروژه گازی نورد استریم ۲ تامین مالی می کند.
یادآوری تهران به اروپا  اروپایی‌ها به عنوان متحدان سنتی آمریکا کم کم اثرات انفعال در مقابل سیاست‌های "اول آمریکای" ترامپ را مشاهده می‌کنند. اروپایی‌ها علیرغم سرو صدای زیادی که در ماجرای برجام داشتند نه تنها در مقابل کارشکنی‌های آمریکا در ایفای تعهدات برجامی ایران سکوت کردند خود نیز به بهانه‌های واهی این تعهدات را کنار گذاشتند.
در همین زمینه سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه با یادآوری انفعال اروپایی‌ها در ماجرای تحریم‌های یکجانبه ایران اظهارداشت: «همانطور که به دفعات هشدار داده شده بود که اگر در برابر یک قلدر تسلیم شوید، قلدتر می‌شود، اکنون قلدر آمریکایی متحدان اروپایی خود را مورد گزند قرار داده است. عادت ایالات متحده به قانون شکنی بی حد و حصر تنها به هرج و مرج جهانی منجر خواهد شد. جهان چه زمانی این واقعیت را درک کرده و در برابر این قلدر به پا خواهد خاست؟».
اقدام آمریکا در تحریم پروژه نورداستریم نشان می‌دهد که‌ آمریکا در استفاده از تحریم دوست و دشمن نمی‌شناسد و هرجا منافعش اقتضا کند از این ابزار استفاده می‌کند. حال باید منتظر ماند و واکنش اروپا به نقض حاکمیت اتحادیه اروپا و دخالت جدی در امنیت انرژی خود را مشاهده کرد. برچسب ها: تحریم ، گاز روسیه ، اروپا

منبع: خرداد

کلیدواژه: تحریم گاز روسیه اروپا نورد استریم ۲ امنیت انرژی اول آمریکا تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۸۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا

سخنگوی وزارت امور خارجه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

به گزارش سایت وزارت امورخارجه، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آن‌ها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه