Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اگر حبوبات قبل از مصرف در آب خیسانده و آب آن دور ریخته شود، مشکل نفخ تا حدودی برطرف می‌شود.

 الهام باباعلی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: حبوبات یک منبع جایگزین ارزان پروتئین و کالری هستند، به ویژه برای کسانی که قادر به پرداخت هزینه بالا و تامین پروتئین از منابع حیوانی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


الهام باباعلی تصریح کرد: به طور متوسط حبوبات حاوی ۲۰ تا ۳۰ درصد پروتئین بر اساس وزن خشک و دارای ۳۵۰ کالری انرژی در هر ۱۰۰ گرم است.

او افزود: حبوبات علاوه بر پروتئین یک منبع مهم از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، روی و پتاسیم هستند. در کنار ترکیبات مغذی حبوبات، برخی فاکتور‌های ضد تغذیه‌ای نیز در این محصولات وجود دارد که نقش حمایت گیاه در مقابل حمله کپک، باکتری، حشرات و پرندگان را بر عهده دارد.

کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: عوامل ضد‌ تغذیه‌ای به ترکیبات غیرفیبری و طبیعی موجود در دانه‌های حبوبات مانند گونه‌های مختلف لوبیا، عدس، باقلا، ماش، نخود، سویا و موارد مشابه گفته می‌شود که بر عملکرد و سلامتی بدن انسان یا دام تاثیر منفی می‌گذارند؛ به همین دلیل، در سال‌های اخیر تلاش‌های بسیاری در حذف یا کاهش این عوامل ضد‌تغذیه‌ای صورت گرفته است.

او با بیان اینکه از جمله روش‌های مؤثر در این زمینه خیساندن و حرارت دهی است، ادامه داد: خیساندن و پخت کامل حبوبات در منزل بهترین روش‌ها برای کاهش مشکلات تغذیه‌ای حبوبات است.

الهام باباعلی تصریح کرد: اگر حبوبات قبل از مصرف در آب خیسانده و آب آن دور ریخته شود، مشکل نفخ نیز تا حدودی برطرف می‌شود.

کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه در این فرآیند دانه‌ها در آب تا رسیدن به بالاترین وزن خود خیسانده می‌شوند، اظهار کرد: در هنگام خیساندن حبوبات که ممکن است ساعت‌ها به طول انجامد آب مورد استفاده باید چندین بار تعویض شود.

او اضافه کرد: نتیجه این فرآیند بر کیفیت مواد غذایی خیسانده شده به گونه، جنس و واریته دانه‌ها و همچنین بسته به مدت زمان فرآیند، دما، ph، نمک آب مورد استفاده و شرایط انبارداری ماده غذایی بستگی دارد.

الهام باباعلی ادامه داد: مطالعات متعددی نشان داده است که قرار دادن حبوبات در آب، می‌تواند موجب کاهش مواد قندی و مواد معدنی شود، چرا که این مواد هنگام فرایند خیساندن، از ماده غذایی خارج و به صورت نسبی یا کامل در آب حل می‌شوند و با تعویض آب بیرون ریخته می‌شوند.

او افزود: همچنین در طی فرآیند خیس کردن حبوبات، این امکان وجود دارد که به علت واکنش‌های متابولیکی محتوی کربوهیدرات‌های محلول در آب حبوبات نیز تغییر کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مواد غذایی مواد غذایی تغذیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۹۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی

به گزارش خبرآنلاین، سیده سمیه اصغری بیان کرد: آلرژی فصلی که در فصل بهار و تابستان بیشتر شایع است، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بیش از حد به مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان واکنش نشان داده و منجر به احتقان، عطسه و خارش زیاد می‌شود.

وی بیان کرد: تغییرات سبک غذایی نیز ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی کمک کند لذا افزودن برخی غذاها به رژیم غذایی شما سبب کاهش علائم مثل آبریزش بینی و چشم می‌شود.

اصغری گفت: زنجبیل ماده غذایی است که به کاهش علائم ناخوشایند آلرژی مثل تورم و تحریک در مجرای بینی و چشم و گلو کمک کرده و لذا چای زنجبیلی گزینه خوبی برای این فصل است.

به گزارش ایسنا، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بهتر است در طول فصل آلرژی از مرکباتی مثل پرتقال،گریپ فروت و لیمو ترش استفاده کنید، افزود: استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد می‌تواند گزینه خوبی باشد.

وی بیان کرد: ماده فعال زردچوبه کورکومین که ضد التهاب شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی می‌شود،اگرچه هر وقت از ویتامین سی حرف می‌زنیم اسم مرکبات همیشه در ذهن ما می‌آید اما گوجه فرنگی نیز تامین کننده ۲۶ درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین است.

اصغری افزود: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و سبب سرکوب التهاب می‌شود و در زمان پخت راحت تر در بدن جذب شده و بنابراین برای تقویت بیشتر گوجه فرنگی پخته شده را انتخاب کنید.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: امگا ۳ در ماهی می‌تواند مقاومت شما را در برابر آلرژی بهبود بخشد. یک مطالعه جدید نشان داده که امگا ۳ به کاهش باریک شدن راه‌های هوایی کمک می‌کند.

وی بیان کرد: کورستین در پیاز به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کرده و علایم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد. پیاز قرمز بیشترین غلظت کورستین را دارد و پس از آن پیاز سفید و پیازچه قرار دارند. پخت و پز، محتوای کورستین پیاز را کاهش داده بنابراین برای تاثیر حداکثری بهتر است پیاز به صورت خام مصرف شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903095

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو