Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@04:12:00 GMT

نمایندگی مردم با رای ممتنع و مسئولیت‌گریزی نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۳۴۴۶

نمایندگی مردم با رای ممتنع و مسئولیت‌گریزی نمی‌شود

شایسته و ضروری است که نمایندگان مجلس یازدهم که رهبر معظم انقلاب آنرا مجلس امید و انتظار نام نهاده‌اند، درگام اول باب مسئولیت‌گریزی و فرصت‌سوزی و عافیت‌طلبی و تنبلی را اول در خود ببندند و آنگاه بگویند که من آنم که رستم بود پهلوان!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج ؛ مجلس در همه نظام‌های مردم سالار و خاصه در جمهوری اسلامی ایران از جایگاه بسیار ممتاز و رفیع برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن بعنوان خانه ملت، ویترین نظام اسلامی و مهم‌ترین مظهر مردم سالاری دینی نام می برند. قانون اساسی نیز در اصول مختلف برشان رفیع و اقتدار و موقعیت ممتاز مجلس در ایران تاکید می‌کند.

اما متاسفانه در سازوکار مجلس شورای اسلامی معایبی است که هم موجب بی‌کیفتی تصمیمات مجلس می‌شود، و هم راه بی‌مسئولیتی را بر نمایندگان می‌گشاید. بعنوان مثال: در جریان رای گیری اعتبارنامه آقای تاج گردون، بیش از ۲۰ نفر از نمایندگان حاضر در جلسه، رای ممتنع داده‌اند.

حالیکه این سئوال در افکار عمومی ایجاد می شود: نماینده ای که بعد از ۴۰روز کش و قوس و کشمکش و در آغازین روزهای خدمت در بررسی یک موضوع تا حدودی ساده، گزینه ممتنع را می‌زند، به چه دردی می‌خورد؟ آیا این نشان از صداقت و تقوا پیشه‌گی است یا سستی و تنبلی و عافیت‌طلبی و مهمتر از همه بی‌مسئولیتی در قبال جامعه و مجلس و مردم و نظام و انقلاب؟

اصلا رای ممتنع برچه منطقی در آیین‌نامه داخلی مجلس استوار است؟ این گونه بی‌مباالاتی‌ها چه پیامی به جامعه دارد؟ آیا این رفتار بیانگر ناتوانی و فقدان قوه تشخیص نماینده و واگذاری مسئولیت برخلاف اصل‏ 85 قانون اساسی، ‌به دیگران نیست؟ آیا رای ممتنع بر اعتبار نامه یک نماینده خود بیانگر بی‌اعتباری و بی‌مسئولیتی نماینده رای دهنده نیست؟

ایراد دوم در سازکار اداره مجلس آیین نامه داخلی، امکان عدم مشارکت حاضرین در رای گیری‌ها است. وقتی عده‌ای از نمایندگان که حوصله یا وقت مطالعه طرح‌ها و لوایح را ندارند و صرفا به حضور فیزیکی در صحن بسنده می کنند، تا غیبت نخورند و در رای گیری‌ها مشارکت نمی‌کنند و مشغول دورهمی دوستانه یا مکالمه با تلفن یا سیر در فضای مجازی هستند و به تعبیر شاعر:

هرگز وجود حاضر غایب شنیده‌ای
من در میان جمع و دلم جای دیگر است

معلوم است که تصمیات متخذه از کیفیت و اتقان لازم برخوردار نخواهد بود، و تنبلی و عافیت‌طلبی عده‌ای هرچند معدود لطمه به حیثیت مجلس می‌زند.

چگونه قانون اساسی که به حکم اصل ۱۶۷‌، قاضی را مکلف کرده حکم هر دعوایی را بیابد و نمی‌تواند به بهانه سکوت یا نقض با اجمال یا تعارض قوانین از رسیدگی امتناع ورزد، راضی باشد که نماینده‌ای از ملت رای بگیرد و در کرسی مجلس بنشیند و در بزنگاه‌ها بگوید یا بنویسد که نمی دانم یا نمی‌توانم یا نظر ندارم؟!

لذا شایسته و ضروری است که نمایندگان مجلس یازدهم که رهبر معظم انقلاب آنرا مجلس امید و انتظار نام نهاده‌اند، درگام اول باب مسئولیت‌گریزی و فرصت‌سوزی و عافیت‌طلبی و تنبلی را اول در خود ببندند و آنگاه بگویند که من آنم که رستم بود پهلوان. ان‌شاءالله

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عافیت طلبی رای ممتنع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۳۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

به گزارش «تابناک»، سید محمد حسینی در گفت و گو با ایسنا، درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در مجموع تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات مشخص می‌شود که  در تهران 16 کرسی خالی مانده است که کرسی های تهران اهمیت زیادی دارد، زیرا نمایندگان تهران گرفتاری‌های نمایندگان شهرستان را ندارند و می‌توانند در مسائل کلان کشور و ملی نقش آفرین باشند و وقت بیشتری برای تهیه طرح ها و لوایح بگذارند. آنها  می‌توانند در ترکیب هیات رئیسه مجلس و روسای کمیسیون ها تاثیر زیادی داشته باشند. این نمایندگان و سایر نمایندگان باقی مانده در دو دوم اهمیت و نقش مهمی در مجلس دارند.

وی افزود: امیدوارم همانطور که در دور اول مردم حضور داشتند، در دور دوم هم مشارکت کنند به خصوص که در این دور انتخاب راحت تر است و در یک حوزه، مردم از بین دو نفر باید یک نفر را انتخاب کنند. بی تفاوتی سزوار نیست. مردم می توانند تحقیق کرده و فرد اصلح را انتخاب کنند. مردم کمک کنند افراد اصلح با پشتوانه رای بالا انتخاب شوند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که دولت نظری درباره ترکیب هیات رئیسه و ریاست مجلس دوازدهم دارد؟ گفت: نه، دولت به هیچ وجه به این مساله ورود نمی کند. خط مشی رئیس جمهور این بوده که در انتخابات فهرست نداشته باشد در حالیکه در دوره های قبل  دولت ها اینگونه نبوده اند. دولت، انتخاب را به خود مردم واگذار کرده و مردم در انتخاب حود نشان دادند، کسانی که همراهی بیشتری با دولت دارند، پایگاه مردمی بهتری دارند.

وی در پایان گفت: امیدوارم با تعامل سازنده دولت و مجلس، کارهای اساسی انجام شود. اولویت ما اقتصاد است و به این مساله بها داده شود و لوایح یک فوریتی و دو فوریتی دولت. زودتر در دستور کار مجلس قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • مخالفت عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • پل خورگو وارد فاز اجرا شد
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد