Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:19:17 GMT

جهاد دانشگاهی از مصادیق دانشگاه کارآفرین است

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۱۷۸۳

جهاد دانشگاهی از مصادیق دانشگاه کارآفرین است

ایسنا/گیلان رئیس دانشگاه پیام نور گیلان، جهاد دانشگاهی را یکی از مصادیق دانشگاه نسل سوم دانست و اظهار کرد: اگر دانشگاه ها با جهاد دانشگاهی همراه شوند، زمینه برای توسعه صنعت و اشتغال فراهم خواهد شد و موضوع دانشگاه های کارآفرین موثرتر و رو به جلوتر پیش خواهد رفت.

دکتر سعید صادقی در گفت وگو با ایسنا، جهاد دانشگاهی را یک نهاد علمی و فرهنگی دانست و اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی نشات گرفته از فرهنگ انقلاب اسلامی است که در سال ۵۹ شکل گرفت تا به نیازهای انقلاب در آن مقطع پاسخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی همچون سایر نهادهای انقلابی با توجه به خلاءهای احساس شده در اوایل انقلاب به وجود آمد، تصریح کرد: یکی از این خلاءها نبود فضایی برای جوانان انقلابی و علاقمند به توسعه علم و دانش بود که جهاد دانشگاهی با پاسخگویی به این خلاء، عقب ماندگی های علمی کشور که در زمان ستمشاهی شکل گرفته بود را برطرف کرد.

رئیس دانشگاه پیام نور گیلان، با اشاره به حضور ۵۰ هزار کارشناس آمریکایی در کشور در دوران قبل از انقلاب، افزود: به واسطه وابستگی رژیم پهلوی به بیگانگان، فرصتی برای جوانان فراهم نمی شد که با فکر و اندیشه خودشان چرخ های علمی مملکت را به حرکت درآورند و هر ایرانی برای ورود به حوزه های علمی و پژوهشی و صنعتی با موانع زیادی رو به رو می شد.

صادقی، محور ماموریت جهاد دانشگاهی را غرب زدایی از مراکز دانشگاهی و اشاعه فرهنگ اسلامی در دانشگاه دانست و اضافه کرد: جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی است، یعنی صرفا به بودجه دولت متکی نیست و این خودکفایی یکی از افتخارات جهاد دانشگاهی محسوب می شود و به جوانان یاد می دهد که رو پای خودشان بایستند.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید خودباوری و خوداتکایی را در سطح ملی ترویج کند، گفت: دستاوردهای جهاد دانشگاهی در حوزه های علمی، پژوهشی، صنعتی، فرهنگی و اشتغال به عنوان شاخص بوده و این دستاوردها و فعالیت ها فراتر از انتظارات است.

رئیس دانشگاه پیام نور گیلان، کارنامه جهاد دانشگاهی را در طول ۴۰ سال گذشته درخشان و کارآمد دانست و متذکر شد: جهاد دانشگاهی نهادی پویا و بسیار موثر در ارتباط با جوانان است و توانسته در ارائه طرح های فناورانه و ترویج فرهنگ کارآفرینی و اشتغال نقش بی بدیل داشته باشد.

صادقی، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی فضایی برای ایجاد حلقه اتصال دانشگاه و صنعت فراهم کرده است، ادامه داد: دنیای امروز دنیای دانشگاه های نسل سوم، یعنی دانشگاه های کارآفرین است و جهاد دانشگاهی با درایت و تیزبینی حضرت امام خمینی(ره) و علاقمندی جوانان در کنار دانشگاه شکل گرفته و امر کارآفرینی را سر لوحه فعالیت های خود قرار داده است.

وی جهاد دانشگاهی را یکی از مصادیق دانشگاه نسل سوم دانست و اظهار کرد: اگر دانشگاه ها با جهاد دانشگاهی همراه شوند، زمینه برای توسعه صنعت و اشتغال فراهم خواهد شد و موضوع دانشگاه های کارآفرین موثرتر و رو به جلوتر پیش خواهد رفت.

رئیس دانشگاه پیام نور گیلان، بیانیه گام دوم انقلاب را مرحله تاریخ سازی و تمدن سازی دانست و یادآور شد: برای عبور از این پیچ تاریخی نیازمند وجود نهادهای انقلابی قدرتمند و موثر و پیشرو و پیشقراول همانند جهاد دانشگاهی هستیم که بتوانند کشور را در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری پیرامون تمدن سازی در مقطع کنونی رهنمود سازند.

صادقی، یکی از ویژگی های منحصر به فرد جهاد دانشگاهی را برخورداری از جوانان متدین و متعهد و متخصص و علاقمند و با انگیزه و انقلابی دانست و تصریح کرد: قطعا جهاد دانشگاهی با چنین سرمایه ای می تواند در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب پیشگام باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جهاد دانشگاهی دانشگاه نسل سوم کارآفرینی بیانیه گام دوم انقلاب تمدن اسلامی جهاد دانشگاهی جهاد دانشگاهی جهاد دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۱۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد

ایسنا/مرکزی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی با اشاره به اینکه جهش تولید با دانشگاه‌های مهارت محور محقق خواهد شد، گفت: گفتمان‌سازی و جریان‌سازی جوامع دانشگاهی عامل مهمی در تحقق شعار سال است.

علیرضا نظام‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا به نقش جوامع دانشگاهی در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت و افزود: نخستین ماموریت جوامع دانشگاهی در تحقق شعار سال، گفتمان‌سازی در حوزه شعار سال و تبدیل کردن آن به گفتمان غالب کشور است.
وی با تاکید بر اینکه تعامل جوامع دانشگاهی با صنعتگران بسترساز جهش تولید است، افزود: نامگذاری سالیان متمادی با مضامین اقتصادی بیانگر آن است که اقتصاد اصلی‌ترین مسئله کشور است و دانشگاهیان می‌توانند در ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه بسترساز تحقق شعار سال باشند.
وی بیان کرد: برخورداری دانشگاه‌ها از نیروی متخصص و دارای بار علمی غنی در رشته‌های مرتبط با صنعت می‌تواند منجر به تبادل اطلاعات علمی و توانمند شدن نیروی کار شاغل در صنایع باشد.
نظام‌آبادی همچنین شناسایی نیروی کاری که دنبال مهارت‌افزایی است را از دیگر الزامات تحقق شعار سال دانست و گفت: جهت‌دهی افکار جوانان و آگاهی‌بخشی به آنان به همراه ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با شغلی که انتخاب می‌کنند و بهره‌گیری از ظرفیت اساتید مهارتی و دست به آچار می‌تواند موجب توانمند شدن نیروی کار شده و در نهایت باعث جهش در تولید شود.
وی با اشاره به اینکه تاکید رهبری بر جهش تولید با مشارکت مردم بسیار دقیق و داهیانه است، تصریح کرد: بدیهی است که مشارکت جوامع دانشگاهی، نخبگانی، کارشناسان و آحاد مختلف مردم زمینه‌ساز تحقق شعار سال خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مانع و محدودیتی برای تحقق شعار سال وجود ندارد، گفت: تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارتباط موثر دانشگاه و صنعت و هدفگذاری و تدوین راهبردهای تحقق شعار سال موجب تسریع در عملیاتی شدن آن خواهد شد.
نظام‌آبادی در ادامه، با اشاره به تقسیم بندی دانشگاه‌ها به نسل‌های آموزشی، پژوهشی و تلفیقی از آموزش و پژوهش گفت: فعالیت دانشگاه در نسل چهارم مبتنی بر بکارگیری این تلفیق در بحث اشتغالزایی و کارآفرینی است و دانشگاه جامع علمی کاربردی در نسل چهارم قرار دارد و از تلفیق آموزش و پژوهش در کارآفرینی و اشتغال جوانان استفاده می‌کند.
وی با اشاره به اینکه به صرف انجام آموزش محض و غیر هدفمند راهی به جایی نخواهیم برد چراکه در این صورت بدون توجه به نیاز آینده، آموزش را معطوف به موضوعات عملی در دل صنعت، کشاورزی و ... می‌کنیم، افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی، هدفمند و آینده‌نگر با بکارگیری اساتید کاملا مهارتی و آچار بدست در محیطی کاملا مهارت محور به دنبال ارائه خدمت است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی تصریح کرد: با استقرار مراکز علمی و کاربردی در مجاورت صنعت به عنوان مغز متفکر، مجموعه صنعتی از اطلاعات علمی و تخصصی دنیا آگاهی پیدا کرده و تولید هدایت می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در کشورهای توسعه‌یافته نیروی متخصص عامل پیشرفت است، افزود: دانشگاه علمی کاربردی زمینه‌ساز پیشرفت است و در این دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاه‌ها ۷۰ درصد سرفصل‌ها عملی و ۳۰ درصد تئوری است که بیانگر نیاز هدفمند کشور است.
وی بیان کرد: دانشگاه جامع به درستی به دنبال افزایش نرخ اشتغال و کارآفرینی است و افزون بر ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده یا کارآفرین شده‌اند و بنا داریم که دانشگاه تبدیل به یک مرکز اشتغال‌زایی شود.
نظام آبادی با تاکید بر اینکه اگر دانشگاه‌ها به مقوله اشتغال نگاه جدی داشته باشند، جهش واقعی در تولید ایجاد خواهد شد، افزود: نگاه دانشگاه به تولید باید مبتنی بر افزایش اشتغال باشد و جوامع دانشگاهی نظیر مرکز علمی کاربردی باید به یک مرکز اشتغال‌زا تبدیل شود. اگر این نگاه عملیاتی شود بخش اعظمی از فارغ التحصیلان جذب بازار کار خواهند شد، علاوه بر آن نیروی انسانی شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی وارد دانشگاه شده و پس از کسب مهارت و توانمند شدن با انگیزه بیشتری در سنگر تولید خدمت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به یک هاب آموزشی تکنسین‌ها و کارشناسان کاملا مهارتی تبدیل شود، افزود: ورود تخصصی و مهارتی به موضوع کار و تولید موجب خواهد شد که به توفیقات بسیاری دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه افزون بر دو هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت دارند، گفت: قریب به ۴۰ درصد صنایع استان مرکزی با کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت اسمی فعالیت می‌کنند و تقریبا ۱۰ درصد صنایع استان با ظرفیت ۷۰ درصدی فعالیت دارند که لازم است کلینیک‌های صنعتی از دل جوامع دانشگاهی نظیر مراکز علمی و کاربردی بیرون بیایند و با بررسی موانع پیش رو به صورت علمی، ظرفیت تولید را افزایش دهند تا جهش در تولید استان مرکزی به عنوان قطب صنعت کشور محقق شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • مقهور فریب حاشیه‌سازی‌های دشمن درباره کشف حجاب نشویم
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • (ویدئو) رئیس دانشگاه شهید بهشتی: در اتفاقات ۱۴۰۱، پلیس ایران وارد هیچ دانشگاهی نشد
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • ویدیو/ تحلیلگر عرب: بیداری جوانان آمریکایی شوک بزرگی برای دولت واشنگتن بود