Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیغ دولبه صدور مجوز معادن در هرسین یکی از قطب‌های معدن سنگ با دست بسته مدیران محلی و نادیده گرفتن استعلامات مربوطه چالش بزرگی برای طبیعت منطقه شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد, بهره برداری های روباز از معادن در حالی با هدف توسعه اقتصادی و اشتغالزایی انجام می‌شود که برخی کارشناسان این مساله را خطری جدی برای چرخه زیست گیاهی، جانوری و انسانی می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واگذاری معادن بدون درنظر گرفتن ملاحظات زیست‌محیطی موجب ایجاد خسارت هایی در بخش محیط زیست و منابع طبیعی می‌شود که مخدوش شدن چهره طبیعت و به خطر افتادن معیشت مردم منطقه را به دنبال دارد.

مثل وضعیتی که شهرستان هرسین دارد؛ یکی از قطب‌های تولید سنگ‌های تزیینی در استان کرمانشاه است که مرغوبیت آن موجب شهرتش شده و مشتریانی فراوانی دارد.  

اما هنوز کشاورزی و دامپروری پیشه اصلی اهالی این منطقه است که البته آن هم با واگذاری‌های بیش از حد معادن به خطر افتاده است. مردم منطقه معتقدند که سود برداشت از معادن به جیب یک عده محدود می‌رود و سهم آنها جز تخریب مراتع، خسارات زیست محیطی و... نخواهد بود.

فرماندار هرسین: مدیران محلی در فرآیند صدور مجوز نقشی ندارند!

امیر شاه آبادی، فرماندار هرسین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان هرسین معروف به سرزمین آب و سنگ است، اما اولویت ما پرداختن به گردشگری و حفظ میراث فرهنگی است با این حال باید از نعمت های خدادادی هم بهره برداری کرد.

وی افزود: در شهرستان هرسین علاوه بر معادن مخلوط کوهی و ماسه، دو نوع معدن منگنز و سنگ تزیینی وجود دارد که سنگ هرسین از معروفیت جهانی برخوردار است و سنگ منگنز نیز برای کشور و استان بسیار ارزشمند محسوب می‌شود.

فرماندار هرسین تصریح کرد: ما معتقد هستیم که باید از این معادن استفاده شود، اما در صدور مجوز سنگ و منگنز سازمان صمت باید اجازه نظارت به فرمانداران را هم بدهد و فرمانداران در فرآیند صدور مجوز نقش ایفا کنند.

شاه آبادی گفت: در حال حاضر در قانون چنین اجازه ای داده نشده و وزارت صمت و در استانها سازمان صمت با انجام چند استعلام نسبت به صدور مجوز اقدام می‌کنند در واقع بستری آنلاین را فراهم کرده اند که بر روی نقشه مناطق مورد نظر را ثبت می‌کنند و ثبت رسمی در صمت انجام می شود.

وی عنوان کرد: برای صدور استعلام مناطق حفاظت شده از محیط زیست و سایر مناطق از منابع طبیعی و میراث فرهنگی استعلام می‌گیرند و در این میان نقشی برای شهرستانها در نظر نگرفته اند و ادارات کل هم به ادارات متناظر خود در شهرستان‌ها نقش نمی‌دهند.

فرماندار هرسین عنوان کرد: با این رویه بدون شناخت و در نظر گرفتن مسائل و آسیب های اجتماعی و اقتصادی شهرستان مجوزهایی بر روی نقشه صادر می‌شود و هنگامی که بهره‌بردار برای مباحث اولیه اکتشاف به محل مراجعه می‌کند با موجی از مشکلات مواجه می شود و شاهد اعتراضات مردم آن منطقه خواهد بود.

وی افزود: پس از اعتراضات مردم، سازمان صمت، منابع طبیعی و میراث فرهنگی پاسخگو نیستند بلکه فرمانداری و بخشداری باید امور را ساماندهی کند.

شاه‌آبادی بیان داشت: در این شرایط مردم طبیعت و محیط زیست خود را از بین رفته می بینند وقتی شرکتی با ماشین آلات بزرگ کوهی را که مردم سالها با طبیعت آن انس گرفتند و منطقه چرای آن‌ها بوده و توریسم اقتصادی آنها محسوب می‌شده تخریب می‌کنند و جاده جدید احداث می‌کنند، همین سبب به خطر افتادن امنیت روانی مردم می‌شود.

در برخی صدور مجوزها اعمال نفوذ می‌شود

فرماندار هرسین گفت: در مواردی هم دیده شده که میراث فرهنگی دقت لازم را برای انجام استعلامات به خرج نمی‌دهد یا حتی در موادی اعمال نفوذ می شود.

وی افزود: اگر می‌خواهیم از نعمت های خدادادی استفاده کنیم اول باید قانون را اصلاح کنیم بر همین مبنا مجمع نمایندگان باید به اصلاح قانون معادن بپردازد و نقش پررنگ تری را به مدیران محلی و فرمانداران به عنوان مسئولان سیاسی، امنیتی و اجرایی شهرستان ها بدهند تا پس از صدور مجوز بتواند پاسخگوی مردم باشد و برای بهره‌بردار و مردم ایجاد مشکل نشود.

صمت: صدور مجوز با استعلام 14 دستگاه انجام می‌شود

محسن دارابی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد در مورد مشکلات معادن هرسین برای طبیعت اظهار داشت: برای هیچ معدنی پروانه اکتشاف و بهره‌برداری صادر نمی‌شود مگر اینکه ابتدا از ۱۴ دستگاه استعلام بگیرند.

رییس سازمان صمت کرمانشاه افزود: اگر برای محدوده‌ای پروانه اکتشاف صادر شود باید از میراث فرهنگی، منابع طبیعی، شرکت گاز، محیط زیست، آب، برق و... مجوز لازم را کسب کنند.

وی خاطرنشان کرد: کسب این مجوزات بدان معناست که ابتدا این دستگاه‌ها با آنها موافقت کنند و گفتنی است از بین دستگاه های نامبرده اداره کل منابع طبیعی محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری مهمتر هستند.

دارابی اظهار داشت: در استان کرمانشاه ۲۰۹ معدن داریم که ۱۵۹ مورد آن فعال و مابقی غیر فعال هستند.

رییس سازمان صمت کرمانشاه از فعال بودن ۹۰ درصد معادن در هرسین خبر داد و افزود: در این شهرستان ۲۷ معدن فعال داریم.

وی ادامه داد: اگر استان را به پهنه های مختلف تقسیم کنیم ویژگی ممتاز معاد این پهنه مرغوبیت سنگ است که این شهرستان دارای معادن متعدد سنگ تزئینی از جنس «مرمریت» است و مشتریان زیادی در سراسر کشور دارد.

بر اساس این گزارش، فعالیت کنترل نشده و روزافزون معادن سنگ در شهرستان هرسین قطعا خسارت‌های زیادی برای منابع طبیعی، تاریخی و زیرساخت‌های این شهر باستانی دارد، اما تا به حال اقدامی برای آن نشده و حتی دست مدیران محلی برای مقابله با صدور مجوزهای غیرضروری بسته اند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فرماندار هرسین شهرستان هرسین میراث فرهنگی منابع طبیعی مدیران محلی سازمان صمت محیط زیست صدور مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۱۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزیران باشد / خیزش دانشجویان و نخبگان غربی با اعمال خشونت خاموش نمی‌شود

سید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر امروز - یکشنبه - هیات دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی به‌ویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و تصریح کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

رئیس جمهور در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن تقدیر از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری در مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز هیات دولت با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود،‌ تصریح کرد:‌ آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تاکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

رئیس جمهور در ادامه ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیسی همچنین  برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد،‌ از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آنها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

رئیس جمهور ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.    

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس جمهور محترم و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران ، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبرداد.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات  به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در  دو سال و نیم گذشته  است.

وی در ادامه تصریح کرد: مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز  با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تایید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت،نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور،‌ مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات  وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی  ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و  همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و  امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم  به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود:‌ در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده‌ پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شورا‌ها نتیجه انقلاب‌اسلامی برای خدمت به مردم هستند
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزیران باشد / خیزش دانشجویان و نخبگان غربی با اعمال خشونت خاموش نمی‌شود
  • شوراها در تاثیرگذاری مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار هستند
  • لزوم حمایت شوراها از شهرداران/ نفوذ از بیرون سبب ایحاد اختلاف در شورا می‌شود
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • تبدیل ۳۲ درصد مجوزهای کاغذی به الکترونیکی در لرستان