Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مریم حاتم‌آبادی‌فراهانی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حبوبات به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع گیاهی غنی از پروتئین پس از غلات بوده و دومین منبع مهم غذایی انسان به شمار می‌روند ولی عوامل تنش زا موجب می‌شود تا تولید این محصول با هزینه بیشتر و بازدهی کمتر همراه باشد.

وی ادامه داد: بیماری‌ها از جمله مهم‌ترین عوامل زیستی بازدارنده تولید حبوبات در دنیا بوده و این عوامل روی کمیت و کیفیت محصول اثر داشته و خسارت سنگینی را به کشاورزان وارد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگر بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: نماتدهای پارازیت گیاهی یکی از جمله عوامل خسارت‌زا به حبوبات از جمله لوبیا است که کاهش تولید در این محصول را به همراه داشته و موجب کاهش تولید می شوند.

حاتم‌آبادی‌فراهانی گفت: خسارت ناشی از نماتدها در مزارع لوبیا سالانه ۱۰ و ۹ دهم درصد برآورد شده و با توجه به سطح زیر کشت بالای لوبیا در استان مرکزی و اهمیت نماتدهای پارازیت گیاهی این تحقیق برای بررسی و شناسایی آن در استان انجام شد.
وی ادامه داد: در این طرح مطالعاتی ۱۸ جنس و ۲۲ گونه نماتد از زیرراسته (تیلنچینا) Tylenchina شناسایی شد و در بین نماتدهای شناسایی شده جنس Ditylenchus sp.  Aphelenchoides sp و خانواده Pratylenchidae به ترتیب با داشتن ۱۰۰، ۹۵  و ۵۸ درصد فراوانی، رایج ترین نماتدها در مزارع لوبیای استان مرکزی بودند.

پژوهشگر بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت:  نماتدهای زیرخانواده (مرلینیینا) Merliniinae و خانواده Hoplolaimidae به ترتیب با فراوانی ۵۶ و ۳۹ درصد تنها در مزارع شهرستان خمین و شازند وجود داشتند.

پردیس تحقیقات و آموزش لوبیا خمین از جمله مجموعه‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی و یکی از  مهمترین مراکز علمی و پژوهشی کشور در زمینه لوبیا است.

مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی در سال ۶۲ و مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سال ۷۲ به بهره برداری رسیده است که با ادغام وارتخانه‌های کشاورزی و جهاد سازندگی در سال ۷۹ با عنوان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی سپس در سال ۹۴ با ادغام مراکز آموزش جهاد کشاورزی استان‌ها این مرکز با نام مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیت کند.

این مرکز دارای بخش‌های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی است.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی دارای هفت ایستگاه تحقیقاتی است که بستر مناسبی برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی فراهم کرده است.
۲ ایستگاه از این ایستگاه‌ها به صورت ملی (پردیس تحقیقات و آموزش ملی لوبیای خمین و پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه) و پنج ایستگاه دیگر (ایستگاه منابع طبیعی مهندس یونسی خسبیجان، گیاهان دارویی علی آباد، علوم دامی فدک، آبخوان داری خشکرود و ایستگاه تحقیقات کشاورزی اراک) بصورت استانی فعالیت می‌کنند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی استان مرکزی پژوهشگر حبوبات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی استان مرکزی پژوهشگر حبوبات وزارت جهاد کشاورزی استان مرکزی پژوهشگر حبوبات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۵۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود

رامش مهرآیین اظهار کرد: مصرف مکمل های ورزشی و داروهای تزریقی در بین مردان بسیار بیشتر از بانوان است و در بین پسرهای دبیرستانی که خیلی زود می خواهند به شکل و فرم بدنی مورد نظر خود برسند نیز مصرف بالایی دارد.

وی افزود: بعد از آنکه یک ورزشکار از سلامت کامل بدن خود توسط پزشک مطلع شد، تحت نظر متخصص تغذیه یا پزشک، متناسب با رژیم غذایی خود می تواند از مکمل های مجاز ورزشی از جمله انواع پروتئین ها، آمینو اسیدها، اسیدهای چرب مفید، کراتین و انواع کربوهیدرات ها استفاه کند.

مهرآیین با بیان اینکه مکمل های غیرمجاز شامل هر نوع فرآورده غیرمجاز در بدنسازی است که عوارض بسیار شدیدی برای کبد هم دارد، گفت: متاسفانه برخی مربی ها در باشگاه های ورزشی بدون داشتن اطلاع از عوارض دارویی، مشاوره های پزشکی در خصوص نحوه مصرف مکمل و تغذیه ارایه می دهند که این مساله می تواند برای ورزشکاران بسیار خطرآفرین باشد.

به گفته این مسئول، بازدید از باشگاه های ورزشی در خصوص جلوگیری از فروش مکمل های ورزشی در استان بی فایده است، چرا که مشاهده شده برخی مربیان ورزشی این مکمل ها را در خیابان و یا در خودروی شخصی خود به افراد ارایه می دهند.

وی ادامه داد: مصرف دارویی مکمل ها در مردان می تواند عوارضی از جمله ناتوانی جنسی، ناباروری، بزرگ شدن سینه و در زنان نیز رشد موهای زائد، ضخیم شدن صدا، پوست چرب و در دوران بلوغ نیز توقف رشد قدی، تیرگی پوست و رشد غیر طبیعی مو را برجای بگذارد.

مهرآیین اضافه کرد: همچنین مصرف مکمل های غیرمجاز نیز اختلال در عملکرد کبد، افزایس آنزیم های کبدی و سرطان را در بر می گیرد و توصیه می کنیم ورزشکارانی که مکمل های غیرمجاز مصرف می کنند هر ۲ ماه آنزیم های کبدی خود را اندازه گیری کنند.

کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو قزوین خاطرنشان کرد: این ضرورت وجود دارد که سطح اطلاعات مردم در خصوص مصرف مکمل های هورمونی باید افزایش یابد و کلاس های آموزشی در این خصوص برای سنین مختلف باید برگزار شود، چرا که مصرف مکمل های ورزشی غیرمجاز توسط شخصی که بیماری زمینه ای دارد، می تواند به تشدید بیماری و یا حتی مرگ وی منجر شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند