Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه پیچیدگی ویروس به حدی است که معلوم نیست واکسن تولید شده چقدر می‌تواند موثر باشد، گفت: اگر داستان ابتلای مجدد بهبودیافتگان پررنگ باشد، پس واکسن هم این خصوصیت را خواهد داشت و نمی‌تواند قوی تر از خود ویروس برایمان ایمنی ایجاد کند؛ بنابراین باید یاد بگیریم بدون واکسن و دارو بیماری را مدیریت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر حقدوست با اشاره به اینکه ویروس کرونا یک شطرنج باز بسیار حرفه‌ای است، گفت: از این رو به محض آنکه ذره‌ای حواسمان از آن پرت شود می‌تواند به راحتی ما را به سمت کیش و مات شدن ببرد. در این مدت فراز و نشیب‌های متعددی داشتیم و حدودا از ۲ ماه قبل مجددا موارد افزایشی بیماری را در اکثر یا تمام نقاط کشور داشتیم و ویروس در روستاها و شهرهای ما نفوذ کرده و به محض اینکه رعایت موارد بهداشتی کاهش یابد، ویروس فعال خواهد شد.

پیر شدن اپیدمی کرونا در شهرهای دارای آلودگی بیشتر کرونا در کدام استان ها رو به کاهش است؟

وی افزود: می‌شود گفت در شهرهایی که در چند هفته اخیر آلودگی بیشتری داشتند، کم کم شاهد پیر شدن اپیدمی بیماری در آنجا هستیم و به یاری خدا رو به کاهش هستند. شاید ۴ هفته قبل از وضعیت خوزستان می‌ترسیدیم اما به حد قابل قبولی روبه کاهش است، همچنین استان‌های جنوبی مثل بوشهر و بندرعباس علی‌رغم اینکه تعداد مریض‌های آی‌سی‌یو و فوتی ادامه دارد، اما ابتلا به ویروس به میزان قایل توجهی کاهش یافته است. در استان‌های غربی مانند کردستان، کرمانشاه و همدان تقریبا رو به کاهش بیماری است. برای استان‌های آذری زبان باید بیشتر حواسمان را جمع کنیم؛ به همین شکل شمال شرقی کشور و خراسان رضوی نقطه‌ای است که باید به آن توجه داشته باشیم زیرا می‌تواند مستعد اتفاقات ناگوار باشد. تهران نیز مانند هر شهر بزرگ دیگری از ابتدا همواره در حالت هشدار بوده است.

ماسک، یکی از دلایل کنترل بیماری

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه احتمالا یکی از دلایل کنترل بیماری ماسک زدن مردم است، تصریح کرد: البته زدن ماسک به تنهایی کافی نیست، تجمعات زیاد و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بعضی جاها مثل مترو، اتوبوس، بازارهای شلوغ و... می‌تواند ایجاد کننده اپیدمی باشد. ماسک زدن خطر انتقال بیماری را کاهش می‌دهد اما آن را به صفر نمی‌رساند.

حفظ سلامت و عدم ایجاد خطر برای دیگران از واجبات است

وی درباره برگزاری مراسمات عزاداری امام حسین(ع)، اظهار کرد: عزاداری ما مسلمانان ترکیبی از شور و شعور است و این دو در کنار هم باعث رشد و تعالی جان و روان انسان خواهند شد. همانگونه که حفظ شعائر مهم است در کنار آن حفظ سلامت و عدم ایجاد خطر برای دیگران از واجبات است. حتی اگر خدایی ناکرده برای یک نفر باعث ازردگی و فوت شویم، انگار کل مردم را به نوعی ذبح کرده‌ایم. شاید بهتر باشد در این شرایط برای ویروسی که نسبت به هر روشی راه در رو را پیدا می‌کند، سعی کنیم مراسمات عزاداری تا حد امکان با فاصله‌های زیاد و به صورت مجازی برگزار شود. کسی تصور نمی‌کرد خانه خدا، حرم رضوی و... در روزهایی اینچنین خلوت باشند، اما شرایط این موضوع را ایجاد می‌کند و از آنجایی که دین ما دین تعقل است می‌بینیم اگر بتوانیم از راه دور و از طریق رادیو و تلویزیون مفاهیم مراسم معنوی را در خودمان احیا کنیم، شاید ضرورتی نباشد دسته‌هایی راه بیفتد و آن عزادری‌ها انجام شود و امیدواریم در سالهای بعد با شرایط ایمن عزاداری باشکوه تری برگزار کنیم.

تلاش برای برگزاری کنکور در سالم ترین شرایط داوطلبان حتی لحظه ای ماسک را کنار نزنند

حقدوست درباره دیدگاه وزارت بهداشت در مورد نقاط ضعف و قوت در برگزاری کنکور دکتری، تصریح کرد: سلامت مردم و داوطلبان کنکور برای ما اولویت اول است و ستاد کروناه هم بر اساس اینکه بهترین هدیه را برای سلامتی مردم داشته باشد، تصمیم‌گیری می‌کند و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نیز تمام بحث‌هایی که دارند برای این است که سلامت مردم و جامعه به خطر نیفتد. بر اساس این اصل که سلامت رکن اصلی است باید تصمیم‌گیری کنیم، اما توجه کنید سلامتی جسم و سلامت روان هر کدام دو مسئله جدا هستند. عزیزانی هستند که چندین سال است خود را محبوس کردند تا برای این امتحانات آماده شوند فلذا باید به سلامت به شکل جامع نگاه کرد، همانگونه که فرد نباید به کرونا مبتلا شود، نباید دچار استرس اضافه شود. لذا بحث‌های تکنیکال باید پشت درب‌های بسته باشد. داوطلبین مطمئن باشند تمام تلاشمان را می‌کنیم تا در سالم‌ترین شرایط کنکور دهند. برگزاری کنکور دکتری حتما نقص‌هایی هم داشته اما به نقاط قوتی مانند حفظ فاصله صندلی‌ها نگاه کنیم البته برای آزمون‌های بعدی در تلاش هستیم تا اقداماتمان را تقویت کنیم.

وی افزود: یکی از نکات مهم برای ما ترغیب داوطلبان است تا حتی لحظه‌ای ماسک خود را از روی صورت کنار نزنند، در مقایسه با تمهیدات اندیشیده شده برای داوطلبان نگرانی زیادی ندارم. تا این لحظه می‌دانیم کنکور در روزهای پایانی مرداد ماه برگزار خواهد شد و باید اجازه دهیم این مضمون به گوش خانواده‌ها و مردم برسد بدون آنکه تردید ایجاد کنیم. ارتباط وزارت بهداشت با تمامی بخش‌ها چه در دولت و چه خارج از دولت رابطه‌ای صمیمانه است.

حق دوست درباره ادعای یکی از شبکه‌های خبری فارسی زبان در خارج از کشور در زمینه آمار کرونا در ایران، بیان کرد: نمی‌دانیم منبع این اطلاعات که ارائه شده کجاست و اطلاعاتی است که باید راستی‌آزمایی شود، اما این را در نظر بگیرید که با تغییر کوچکی در تعاریف همه چیز عوض می‌شود، مثلا از نظر اپیدمیولوژیک می‌گوییم موارد مشکوک، محتمل و قطعی بیماری وجود دارد و آنچه سازمان بهداشت جهانی و کشورهای دنیا گزارش می‌دهند موارد قطعی تست pcr مثبت است. البته ما می‌دانیم این تست می‌تواند منفی کاذب هم داشته باشد. موارد مشکوک و محتمل که تست ندادند در هیچ جای دنیا جزو امار بیماری اعلام نمی‌شود.

درباره آمار صادقانه با مردم سخن می گوییم

وی در اینباره ادامه داد: اگر بخواهیم در مورد آمار و ارقام حرف بزنیم صحبت زیاد است، مگر روزنامه گاردین در مورد کم شماری آمار کرونا در آمریکا و انگلستان صحبت نمی‌کند؟ آیا باید بگوییم اعدادی که این کشورها اعلام می‌کنند دروغ است؟ هر عدد و رقمی محدودیت خاص خود را دارد و اگر دولت ایران می‌خواست در مورد آمار کامل صحبت نکند، چرا به وضوح افزایش پیک کرونا را نشان داد؟ خب اگر قرار است آمار واقعی اعلام نشود، همین میزان آمار را هم اعلام نمی‌کردیم. با نگاه به گزارش سازمان بهداشت جهانی در منطقه اِمرو می‌بینیم تنها کشوری که نقشه‌ و گزارش کاملش وجود دارد، ایران است. ما با مردم صادقانه سخن گفتیم و اگر موارد افزایشی مشاهده شده بود باید مصداق آن را مردم می‌دیدند. الان در هر بیمارستانی با اینکه فشار بر کادر درمانی وجود دارد اما تخت خالی دارند و این نشان می‌دهد ظرفیت ما بیش از این حد است و شدت آن قدر بالا نرفته که بخواهیم شاهد چنین آماری باشیم.

کرونا؛ ویروسی عجیب

وی درباره احتمال بروز تغییرات در ویروس کرونا، خاطرنشان کرد: نادانسته‌های ما نسبت به دانسته‌هایمان در مورد ویروس بیشتر است و هرکس بخواهد قطعی در مورد آن صحبت کند باید به علم و دانشش شک کرد. ویروس بسیار عجیب است، نه ایمونولوژی و نه اپیدمیولوژی آن را خوب نمی‌دانیم. مثل هر عامل بیماری زای دیگری وقتی از فرد به فرد دیگری منتقل می‌شود می‌تواند تغییرات ژنتیکی پیدا کند. در مقالات مختلفی در مورد تغییرات خصوصیتش از نظر بیماری نکاتی ذکر شده است، اما مستند قطعی در مورد ضعیف یا قوی شدن بیماری و اینکه میل به سرایت در گروهی کم یا زیاد شده در دست نداریم.

بر اساس آمار، مرگ و میر کرونا خیلی بالا نیست

حقدوست ادامه داد: بر اساس آمار، مرگ و میر ناشی از کرونا خیلی بالا نیست و جزو کشورهای در رده وسط، پایین و به سمت خوب هستیم. در چندماه گذشته پزشکان و پرستاران ما تجربه خوبی کسب کردند و در مدیریت بیماری شاخص‌ها و خدماتمان ارتقای قابل ملاحظه‌ای داشته است. تعداد مقالات تولیدی در ایران در این زمینه در رده‌های ۱۰ کشور اول دنیا است و محققین تحقیقات خود را به راحتی چاپ کرده‌اند.

شدت بیماری با افزایش سن، افزایش می یابد

بیشترین میزان مرگ و میر کرونا در سنین بالای ۶۵ سال و افراد دارای بیماریهای زمینه ای
وی در ادامه تاکید کرد: شدت بیماری با سن افزایش می‌یابد و متاسفانه علی‌رغم اینکه کسر کوچکی از جمعیت ما افراد بالای ۶۵ سال است، اما مرگ و میر در سنین بالاتر زیاد است. بالاترین تعداد مرگ و میر در گروه‌های بالای ۶۵ سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای بوده است. در ابتدا نسبت ابتلا در مردان بیش از زنان بود که با گذشت زمان این نسب به یکدیگر نزدیک شدند.

حقدوست افزود: در مورد کودکان تصور می‌شد مقاومتی در ابتدا به بیماری وجود دارد که مشخص شد برای تشخیص بیماری در آنها در ایران و جهان مشکلاتی وجود داشته است. استرس نابه جا مناسب نیست. اگر فردی مطلع می‌شود شخصی از نزدیکانش به بیماری مبتلا شده که با او در ارتباط بوده است باید چند روزی خود را ایزوله کند.

حقدوست افزود: انجام کارهای غیر ضروری باید به حداقل برسد. آموزش رانندگی و کلاس زبان واجب نیست و می‌توانند آن را به تعویق بیاندازند و در صورت الزام آن را با تاخیر انجام دهند.

وی درباره واکسن کرونا، اظهار کرد: در دنیا گروه‌های زیادی در حال تحقیق و تولید واکسن هستند و در کشور ما هم کارهای خوبی صورت گرفته که با فراهم شدن شرایط خواهید دید از نظر علمی در مورد تولید واکسن از کشورهای دیگر عقب نیستیم، اما پیچیدگی ویروس به حدی است که معلوم نیست واکسن تولید شده چقدر می‌تواند موثر باشد. اگر داستان ابتلای مجدد پر رنگ باشد یعنی خود ویروس را هم مبتلا شویم و بعد از مدتی گروهی دوباره مبتلا شوند، پس واکسن هم این خصوصیت را خواهد داشت و نمی‌تواند قوی تر از خود ویروس برایمان ایمنی ایجاد کند، لذا باید یاد بگیریم بدون واکسن و دارو بیماری را مدیریت کنیم.

لینک کوتاه: asriran.com/0036eP

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا مرگ و میر استان ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۳۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!

پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید(CO2) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

به گزارش ایسنا، کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست. بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.

به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-19، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.

اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضاهای بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.

آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-19 موسوم به SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها،  از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.

کربن دی اکسید(CO2) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO2 تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO2 به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.

در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO2 تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO2 در محیط قرار می‌گیرد.

از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO2 محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.

در شرایط همه‌گیری کووید-19 از مانیتورهای سنجش CO2 برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود 400 قسمت در میلیون(ppm) کربن دی اکسید است. در فضاهای داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین 400 تا 1000 ppm است. در فضاهای دارای تهویه ضعیف، غلظت CO2 می‌تواند از 2000 ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از 5000 ppm بالاتر رود.

پژوهشگران با تغییر غلظت CO2 در هوا بین 400 ppm و 6500 ppm، ارتباط بین غلظت CO2 و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.

در مقایسه با CO2 معمولی جو که حدود 500 ppm است، افزایش متوسط در CO2 از 400 ppm به 800 ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-2 از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین 800 و 6500 ppm مشاهده نشد.

افزایش غلظت CO2 عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-2 در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید 3000 ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از 40 دقیقه تقریباً 10 برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.

هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO2 هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.

خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.

هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.

با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO2 جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از 550 ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامدهای گسترده‌تری دارد.

هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.

وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • رقابت شطرنج باز استان در مسابقات بین المللی امارات
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • یک پله سقوط مقصودلو و طباطبایی در رنکینگ جهانی شطرنج
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • اسبقیان: فدراسیون شطرنج با حضور پریدر در مسیر رو به رشدی قرار گرفته/ آرامش خوبی در این رشته حاکم است
  • مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض/ ۵ شغل پرخطر
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!