Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ بیماران مبتلا به کرونا دچار کم اشتهایی می‌شوند و این موضوع می‌تواند سبب سوء تغذیه در آنان شود اما در دوران نقاهت این بیماری می‌توان با یک رژیم غذایی سالم کمبود انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها را جبران و روند بهبودی را تسریع کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، کاهش اشتها در بیماران کرونایی بسیار شایع است که این موضوع ممکن است سبب سوء تغذیه و کمبود مواد ریزمغذی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین افرادی که دچار این بیماری می‌شوند در دوران نقاهت باید به صورت ویژه مراقبت‌های تغذیه‌ای را در دستور کار قرار دهند.

آب، ویتامین‌ها و پروتئین‌هایی که در مدت بیماری از دست رفته را می‌توان با یک تغذیه سالم در دوران نقاهت جبران کرد.

رژیم غذایی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزیجات، نان و غلات سبوس‌دار، حبوبات، ماهی، مرغ و مقدار کمی گوشت قرمز می‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و رسیدن به بهبودی را تسریع کند.

بیماران کرونایی که از شر این بیماری خلاص می‌شوند باید الزامات تغذیه‌ای و پرهیزهای غذایی را در دستور کار قرار دهند. در گام نخست با توجه به اینکه اغلب بیماران کرونایی دچار تب شده و آب زیادی از دست می‌دهند باید برای جبران آن از مایعات به ویژه آب میوه‌های تازه و طبیعی و آب سبزیجات تازه، چای کمرنگ، آب گوشت یا مرغ استفاده کنند.

60 درصد بیماران بستری در ICU دچار سوءتغذیه‌‌اندنکات تغذیه‌‌ای ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونامشهد| تغذیه نوزاد با شیر مادر ابتلا به بیماری‌های حاد عفونی و تنفسی را کاهش می‌دهد

کارشناسان معتقدند مصرف انواع سوپ و آش‌های سبک و مصرف روزانه سبزی و میوه تازه نیز می‌تواند برای تحریک اشتها و تأمین ریزمغذی‌ها موثر باشد.

استفاده از مواد غذایی که سرشار از ویتامین A هستند مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه‌ها و سبزی‌های زرد و نارنجی که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می‌شود از دیگر توصیه‌های کارشناسان به بهبودیافتگان کروناست.

مصرف مرکبات و سبزیجات سبز رنگ که دارای ویتامین C هستند به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی سبب افزایش اشتها در این بیماران خواهدشد.

استفاده از مواد غذایی که دارای پروتئین، روی، سلنیوم، آهن و کربوهیدرات‌های پیچیده و حاوی نشاسته، مصرف روغن‌های گیاهی یا نباتی، استفاده از عسل برای تسکین سرفه و تقویت سیستم ایمنی، استفاده از زنجبیل یا موز برای جلوگیری از تهوع، اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی به برخی غذاها از جمله سوپ، سالاد و غیره نیز می‌تواند از یبوست جلوگیری کند.

کوتاهی یا طولانی بودن دوران نقاهت بیماران کرونایی رابطه مستقیمی با رژیم غذایی افراد دارد. در این دوران باید از خوردن غذاهای سنگین و پرچرب و سرخ کرده خودداری شود.

این دوران زمان مناسبی نیست که به خوردن فست‌فودها روی بیاورید و یا در غذاهایتان از سس‌های تند استفاده کنید. برای به دست آوردن سلامتی خود بعد از پشت سر گذاشتن یک بیماری مهلک باید حتما از خوردن ترشیجات و سرکه، غذاهای شور و کنسروی، نوشیدنی و خوراکی‌های محرک و غیره اجتناب کنید.

هرچند دیگر ثابت شده همه گروه‌های سنی در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند و این بیماری کودک و کهنسال یا مرد و زن نمی‌شناسد، با اینحال برخی افراد از جمله سالمندان و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند همچنان جزو گروه‌های پرخطر به شمار می‌روند که در دوران نقاهت باید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.

فرهاد لشکربلوکی، مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان گلستان در این باره اظهارداشت: در دوران نقاهت که سیستم ایمنی بدن افراد به ویژه سالمندان به شدت تحلیل رفته باید رژیم غذایی مناسبی را در پیش گرفت تا بتوان ویتامین‌ها و پروتئین‌های از دست رفته را جایگزین کرد.

وی گفت: در این دوران غذاها را با پروتئین (مصرف گوشت چرخ کرده، پودر شیرخشک، پنیر، ماست چکیده، مغزها، تخم مرغ و ژلاتین) غنی کنید. بطور مثال پودر شیرخشک یا پودر انشور-1 را به شیر معمولی اضافه کنید.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان افزود: مصرف میان وعده‌های مقوی مانند سوپ غلیظ، پوره سیب زمینی با پنیر و یا گوشت مرغ، ساندویچ تخم مرغ، پودر مخلوط مغزها و فالوده انواع میوه بسیار کمک کننده است.

وی ادامه داد: انواع سبزی‌ها مانند سیب زمینی، هویج، سبزی‌های برگ سبز، کدو، کرفس، شلغم و غیره را رنده کرده و پوره آنها را به غذا اضافه کنید. همچنین می‌توان سبزی‌های تازه را بصورت ساطوری شده در ماست اضافه کرد.

انتهای پیام/582/ش

R41471/P/S6,70/CT7 بیشتر بخوانید... تدابیر ویژه طب سنتی برای درمان "غلظت خون" + نسخه‌های تغذیه‌ای کدام بیماران بهبود یافته از کرونا باید به متخصصان تغذیه مراجعه کنند مشاوره و توصیه‌های تخصصی تغذیه‌ای برای بیماران بهبود یافته کرونایی ضروری است قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... تدابیر ویژه طب سنتی برای درمان "غلظت خون" + نسخه‌های تغذیه‌ای کدام بیماران بهبود یافته از کرونا باید به متخصصان تغذیه مراجعه کنند مشاوره و توصیه‌های تخصصی تغذیه‌ای برای بیماران بهبود یافته کرونایی ضروری است پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ میزان اثربخشی واکسن ویروس کرونا چه میزان خواهد بود؟ / آیا تزریق واکسن ایمنی دائمی ایجاد می‌کند؟ ۲ یکی از بزرگان طایفه‌ای سیستان و بلوچستان درگذشت ۳ گزارش ویدئویی| خواب سنگین ستاد کرونا و علوم پزشکی گیلان/ بازگشت بحران کووید-۱۹ به گیلان ۴ رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه: گیلان موقعیت ویژه‌ای برای توسعه تجارت خارجی دارد ۵ پیشگامی هیئات مذهبی خراسان رضوی در رعایت پروتکل‌ها/ عزاداری‌ها با رعایت اصل سلامت برگزار می‌شود ۶ گفت‌وگوی تسنیم با جوان‌ترین مداح بجنورد|سلامت مردم «خط قرمز» هیئتی‌ها‌ست / مراسمات‌ را "مسئولانه" برگزار می‌کنیم+فیلم ۷ پاسخ مدیرکل آموزش‌ و پرورش اصفهان به مطالبه نیروهای خرید خدمات/ معلمان حقوق خود را از موسسان بخواهند ۸ اصول بهداشتی در هنگام استفاده از آسانسور را بیشتر بشناسید مهمترین اخبار استانها گزارش ویدئویی| راه‌آهن همدان ـ سنندج طعم تلاش را چشید / زمزمه شنیدن سوت قطار از غرب‌کشور به گوش می‌رسد گفت‌وگوی تسنیم با جوان‌ترین مداح بجنورد|سلامت مردم «خط قرمز» هیئتی‌ها‌ست / مراسمات‌ را "مسئولانه" برگزار می‌کنیم+فیلم رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در همدان: تمام مطالبات ایثارگران تا پایان دولت دوازدهم پرداخت می‌شود ماجرای تخریب سر در پایگاه نیروی هوایی وحدتی ارتش دزفول چه بود؟ مهمترین اخبار تسنیم سرلشکر سلامی: جهاد در سپاه بی‎وقفه و غیرمنقطع جاری است/ زبان سپاه زبان اسلام و انقلاب است ترفند جدید مثلث شوم«عربستان، آمریکا و فرانسه» برای دولت جدید لبنان و ۲ سناریوی احتمالی نشست بررسی «روز مقاومت»/کاظمی قمی: مقاومت طرح نامشروع آمریکا را در منطقه به هم ریخت/ زارعی: مقاومت در حال توسعه نقش فرامنطقه‌ای است وزیر نفت: با عرضه پالایشگاه‌ها در بورس مخالف نیستیم/ اختلاف را عده‌ای بیکار پروبال می‌دهند + فیلم رویترز: تلاش اروپایی‌ها برای توافق با روسیه و چین درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شکست خورد درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بیماران بهبود یافته بیماران کرونایی سیستم ایمنی بدن دوران نقاهت رژیم غذایی ترین اخبار تغذیه ای سبزی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۸۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران

«شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی، فوق تخصص جراحی پلاستیک با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از آن ها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از داروهای خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی بویژه در سه ماه نخست می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آن ها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولاً زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

منبع: آنا

دیگر خبرها

  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟