Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطابق گزارش تفریغ بودجه شهرداری سمنان، 52 درصد از بودچه این نهاد در سال 98 محقق نشده و شهرداری در این سال معادل 56 میلیارد ملک‌فروشی کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، یکی از مسائل چالش‌برانگیز این دوره از مدیریت شهری، رشد بی‌قاعده و پرحاشیه بودجه شهرداری سمنان در سال گذشته نسبت به سال ماقبل بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واپسین هفته‌ی سال 97، سیادتی، رئیس و سخنگوی شورا از رشد 85 درصدی بودجه شهرداری سمنان نسبت به سال ماقبل خبر داد و این افزایش را معادل توسعه شهر قلمداد کرد!

از همان بدو تصویب بودجه 98 در زمستان 97، برخی از کارشناسان و نیز یکی از اعضای شورای شهر سمنان آن را به بوته نقد گذاشتند و «بادکنکی» و «تبلیغاتی» توصیفش کردند. دفاع رئیس و دیگر اعضای شورا در برابر این انتقادات آن بود که بگویند اساسا دو نوع نگرش نسبت به بودجه وجود دارد: تعهدی و نقدی. اما در مقابل، خراسانیان یکی از اعضای شورا از عدم ادراک صحیح نسبت به بودجه خبر می‌داد و می‌گفت آن‌چه که قابل تقسیم به تعهدی و نقدی است، حسابداری است و بودجه یا باید عملیاتی باشد و یا برنامه‌ای.

مطابق آیین‌نامه تدوین بودجه، میزان بودجه مصوب در یک‌سال طبق فرمول‌های قانونی باید تابعی از تحقق بودجه در سال ماقبل باشد و این چیزی بود که در تدوین و تصویب بودجه 98 رعایت نشده بود. فخری، معاون استاندار سمنان در اردیبهشت‌ماه امسال اعلام کرده بود که بودجه شهرداری‌های استان در سال 98، مجموعا 800 میلیارد تومان بوده است؛ و این یعنی شهرداری سمنان 506 میلیارد و 19 شهرداری‌ دیگر در استان مجموعا کم‌تر از 300 میلیارد تومان بودجه پیش‌بینی کرده بودند!

پیرامونِ مسأله قابل تحقق یا غیرقابل تحقق بودن بودجه 98، در آن سال مباحث فراوانی شکل گرفت و طبعا زمان می‌توانست سنجه مناسبی برای راستی‌آزمایی سخنان طرفین باشد. به تازگی یکی از اعضای شورای شهر سمنان با انتشار مطلبی در کانال تلگرامی خود، اعلام کرده است که مطابق گزارش تفریغ بودجه شهرداری سمنان مربوط به سال 98، از مبلغ 506 میلیارد تومان بودجه مصوب، 242 میلیارد تومان محقق شده است و این یعنی 52 درصد از بودجه مصوب محقق نشده است!

56 میلیارد ملک‌فروشی شهرداری سمنان در سال 98

اما نکته جالب‌تر این است که 56 میلیارد تومان از بودجه محقق‌شده از محل فروش املاک محقق شده، 7.2 میلیارد تومان از محل دریافت وام و 36 میلیارد تومان هم از محل مالیات بر ارزش افزوده. بدین ترتیب درآمد جاری شهرداری در سال 98، حدود 130 میلیارد تومان بوده است. مطابق قانون، 0.5 درصد از درآمدها که در این‌جا حدود 600 میلیون تومان است، به عنوان سقف قانونی هزینه‌کرد شورای شهر تعیین می‌شود که به گفته خراسانیان، هزینه‌کرد شورا در سال 98، کم‌تر از 600 میلیون تومان بوده است.

نکته قابل تأمل این است که اگر بودجه به صورت منطقی نوشته می‌شد و اگر سخن منتقدان شنیده می‌شد، این وضعیت بودجه‌ای برای شهرداری سمنان حادث نمی‌شد؛ کما این که در شهرداری تهران با بودجه‌های چند هزار میلیاردی، در 9 ماهه سال 98، 88 درصد از بودجه تحقق یافته بود و میزان درآمدهای شهرداری تهران نیز 13 درصد افزایش یافته بود.

کسری 264 میلیارد تومانی بودجه شهرداری در سال گذشته

در یک برش شش‌ماهه نیز درآمدهای شهرداری تهران، 82 درصد تحقق یافته بود و در واقع کسری عملکرد نسبت به بودجه مصوب تنها 18 درصد بود اما در همین بازه، کسری عملکرد شهرداری سمنان نسبت به بودجه مصوب 75 درصد بود! در چنین شرایطی بود که بودجه سال 99 شهرداری تهران نسبت به بودجه 98، تقریبا 26 درصد رشد داشت که منطقی بود اما در سال 99، شورا و شهرداری سمنان به جای اصلاح روندها، بار دیگر بودجه 99 را به صورت غیرواقعی تدوین و تصویب کردند و رقمِ روی کاغذِ 515 میلیاردی برای آن تعیین شد.

 مطابق اعلام معاون عمرانی استاندار سمنان مجموع بودجه شهرداری‌های استان برای سال جاری، 970 میلیارد تومان است و این یعنی به جز شهرداری سمنان، 19 شهرداری دیگر در استان مجموعا 455 میلیارد تومان بودجه مصوب دارند.

به عنوان نکته پایانی، یادآوری این مسأله خالی از لطف نیست که محمد همتی، یکی از اعضای شورای شهر سمنان در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران مرآت در خصوص تحقق بودجه 98، در یک مصاحبه رسمی در آبان‌ماه 98 اعلام کرد که «حالا می‌بینید که بودجه محقق می‌شود!» اما اکنون باید گفت «می‌بینید که 52 درصد از بودجه 98 محقق نشده است!»

آن‌چه که مایه نگرانی است آن است که تصویب‌کنندگان بودجه 98 با این درصد از تحقق، همان تصویب‌کنندگان بودجه 99 هستند؛ رقم تحقق بودجه 99 چقدر خواهد بود؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بودجه شهرداری سمنان یکی از اعضای شورا میلیارد تومان نسبت به بودجه بودجه مصوب شورای شهر بودجه 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۹۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خالی فروشی» حواله خودرو

یک مقام مسوول در بنیاد شهید و امورایثارگران اخبار معامله حواله خودرو وارداتی ایثارگران را تکذیب و تاکید کرد که نه حواله‌ای صادر شده و نه خودرویی از این مسیر وارد کشور شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، در اسفندماه سال گذشته آگهی مربوط به خرید و فروش حواله جانبازان و ایثارگران با قیمت‌های میلیاردی در بسیاری از پلتفرم‌های معاملات خودرو، حاشیه ساز شد.

خودرو‌هایی که واردات آن‌ها برای جانبازان و ایثارگران مجاز اعلام شده بود شامل بنز، بی ام و، تویوتا، نیسان و ... می‌شد.

محصولات خارجی که ورود آن برای وارد کنندگان عادی غیرمجاز اعلام شده بود.

طبق آیین نامه ابلاغ شده، جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد مجاز به واردات تا سقف قیمت ۲۵ هزار یورو و جانبازان ۷۰ درصد تا سقف قیمت ۳۰ هزار یورو می‌توانند خودرو وارد کنند.

جانبازان ۷۰ درصد ویژه (دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) نیز تا سقف قیمت ۳۵ هزار یورو مجاز به واردات هستند.

در لیست جانبازان ۷۰ درصد خودرو‌های بنز و بی ام و و دیگر محصولات لوکس دیده می‌شود.

حواله واردات خودرو به جانبازان در اصل استفاده از امتیازی است که فروش آن برای صاحب حواله با سود زیادی همراه است.

بدین ترتیب در اواخر اسفندماه حواله جانبازان با قیمت‌های میلیاردی آگهی می‌شد این در شرایطی است که حالا به نظر می‌رسد در پلتفرم‌های آگهی خودرو "خالی فروشی" شده است

چرا که به گفته یک مقام مسول در بنیاد شهید اصلا حواله‌ای صادر نشده که بخواهد مورد معامله قرار گیرد.

بر این اساس تمام آگهی‌های معامله حواله نیز در سال جاری از پلتفرم‌های آگهی دهنده حذف شده است.

دیگر خبرها

  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • ثبت ۵۱۰ فقره پرونده تخلف صنفی در استان سمنان
  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها
  • بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد
  • رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • رشد۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • اطفاء حریق مغازه شیرینی فروشي در قزوین
  • آتش سوزی مغازه شیرینی فروشی در قزوین