Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس اقتصادی*- بورس دیگر یک مسئله امنیت ملی شده است. پنجاه میلیون نفر کد بورسی دارند و سرمایه خود را به بورس آورده‌اند. چه بسا که بسیاری از آنان آخرین توشه‌های خود به امید وعده‌ها و حمایت دولت در این راه گداشته‌اند. از دست دادن آخرین توشه و بنیه اقتصادی مردم می‌تواند یک فاجعه باشد. دولت هم برای کسری بودجه ناشی از کاهش فاحش درآمد نفت و تحریم‌ها، به شدت به فروش دارائی‌ها و سهامش در بورس نیازمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برآورد شده است تا پایان سال حدود ۹۰۰ هزار تا یک میلیون میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه شود. این نقدینگی لجام‌گسیخته کجا می‌تواند و باید برود؟ سکه، دلار یا مسکن؟ آثار تورمی آن چه اندازه خواهد بود؟ چقدر از آن می‌تواند جذب فروش اوراق قرضه و پیش‌فروش نفت شود؟ چه کسانی این اوراق را خواهند خرید؟ مردمی که آخرین توشه اقتصادیشان را به بورس آوردند و اکنون بخش مهمی از آن را از دست دادند یا کسانی که هنوز نقدینگی خارج از بورس دارند؟ آیا این گروه دوم با آشوب دیده شده در بورس و وعده‌های دولت در حمایت از بازار سرمایه، چه اندازه از پیش فروش نفت استقبال خواهند کرد؟

شاخص امروز(یک شهریور) بورس نیز قرمز بود

اگر با هجوم نقدینگی گریزان از بورس، طلا و دلار و مسکن و خودرو و نهایتا تورم افزایش یابد و همه چیز گران شود، آنوقت چگونه ممکن است سهام ارزان بماند؟ برخلاف آنچه می‌گویند که دولت باید از بورس حمایت کند تا ریزش نداشته باشد، واقعیت این است که اگر دولت نتواند جلوی افزایش قیمت طلا و دلار و مسکن را به عنوان بازار‌های موازی بگیرد و نقدینگی و تورم را کنترل کند، سهام هم افزایش قیمت خواهند داشت و نیازی به حمایت دولت نیست. اگر نقدینگی لجام گسیخته از بورس خارج شود و به بازار‌های دیگر برود، موجب رشد آن‌ها می‌شود و رشد آن‌ها مجددا باعث رشد قیمت سهام و بازگشت نقدینگی به بورس همراه با ضایعات تورمی حاصل از این سیکل معیوب رفت و برگشت می‌شود. بازار‌های مختلف مانند ظروف مرتبط عمل می‌کنند.

در چنین شرایطی متاسفانه شاهد سردرگمی، ناهماهنگی و آشفتگی در خصوص راهبرد‌ها و سیاست‌های کلان در مورد بورس سهام با این اهمیت استراتژیک و ملی هستیم. از سویی تلاش به گسترش و تعمیق بورس با آوردن توده مردم به آن داریم و برایش تبلیغ می‌کنیم و از سوی دیگر با این عملکرد‌های ضعیف و مردود و عمدتا همزمان مواجه هستیم:

۱- اعلام عرضه دارا دوم و سوم از چند ماه پیش و ناگهان اعلام منتفی شدن عرضه دارا دوم و بعد تکذیب آن

۲- اعلام تجدیدنظر در محاسبه بهای فروش نفت به پالایشگاه‌ها و احتمال افزایش سودآوری آن‌ها

۳- اعلام بسته شدن نماد پالایشگاه‌ها تا اواسط شهریور و ایجاد انتظار برای بازشدن آن‌ها با قیمت بالاتر

۴- یک روز بسته شدن نماد پالایشگاه‌ها و بازشدنشان روز بعد با صف‌های بزرگ فروش

۵- ابهام در اعلام افزایش سود بانکی تا ۲۲ درصد و بعد به نوعی تکذیب آن

۶- عرضه آبشاری سهام عدالت و شرکت‌های تاثیر گذار در شاخص مشمول سهام عدالت

۷- بوق و کرنای پیش فروش اوراق سلف نفتی با تمام ابهامات و اختلاف نظر‌ها حتی در سطح سران سه قوه

۸- ضعف و اختلال شدید در سامانه معاملات بورس و کارگزاری‌ها

۹- دوپاره کردن زمان معاملات و ایجاد مشکلات ناشی از آن

۱۰- رانت‌های ناشی از صف‌های خرید و فروش، مانند دسترسی نابرابر به سامانه معاملات

با چنین عملکرد ضعیف در سطح راهبردی و اجرایی مدیران و مسئولان مرتبط با بورس که گویی بر سرشاخ بنشسته و بن می‌برند، از آماتور و تازه واردبودن همان‌ها که به بازار سرمایه کشانده شده‌اند ایراد گرفته می‌شود. اشکال کار را هیجانی عمل‌کردن تازه‌واردان اعلام می‌کنند. به ایشان توصیه می‌شود که غیرمستقیم در بورس سرمایه‌گذاری کنند و از دانش حرفه‌ای سبدگردانان و صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنند! این توصیه هم مانند همان استراتژی‌ها و عملکرد‌های مردود و مختل، در چنین بورس آشفته‌ای مبنای درستی ندارد و لزوما توصیه خوبی نیست. صندوق‌ها هم مثل سهام دیگر وقتی بورس مثبت است، مثبت هستند و وقتی بورس منفی است منفی هستند! برای راستی‌آزمایی این مطلب به سه صندوق بزرگ قابل معامله در بورس کاریس، آگاس و فیروزه نگاه کنید که وقتی همه ۵ درصد منفی هستند آن‌ها ممکن است حتی بیشتر از ۵ درصد و تا ۱۰ درصد منفی باشند، زیرا که محدودیت سقف ۵ درصد ندارند.

آیا وقت آن نرسیده که برای عملکرد سنجیده‌تر و هماهنگ‌تر مسئولان مرتبط با بورس، توسط سطوح عالی‌تر فکری عاجل شود؟

*رضا آزاد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بورس دولت روحانی بازار سرمایه پیش فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۲۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد

مدیرعامل شرکت توانیر از تزریق دوباره ۵۰۰۰میلیارد ریال به بورس انرژی خبر داد و گفت: براساس قولی که داده شده بود ۵ هزار میلیارد ریال در روز اول اردیبهشت به بورس انرژی تزریق شده بود و اکنون در هفته دوم اردیبهشت نیز ۵۰۰۰ میلیارد ریال دوم نیز تزریق شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر تزریق نقدینگی به بورس انرژی را  یکی از گام های تعریف شده برای توقف موتور بدهی در صنعت برق دانست و گفت : پیش بینی می شود با تزریق این مبلغ و اعتبار باقی مانده در حساب های وکالتی شرکت های توزیع در هفته گذشته، شاهد افزایش حجم معاملات در بورس انرژی برای هفته آتی باشیم.

وی افزود: در هفته گذشته ارزش معاملات برق در بورس انرژی به 121 میلیارد تومان رسید.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: در همین راستا 32 شرکت توزیع برق مورد نیاز خود را از بورس خریداری کردند.

وی ادامه داد: همچنین در هفته گذشته سهم نیروگاه های خصوصی از برق عرصه شده در بورس انرژی 46 درصد و سهم نیروگاه های دولتی 54 درصد بوده است.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به عزم وزارت نیرو و شرکت توانیر از اجرای این طرح گفت: بر اساس رویه جدید مالی صنعت برق کشور، تمامی مبالغ واریزی به حساب مدیریت منابع صنعت برق به صورت منظم و به حساب شرکت‌های توزیع و همچنین حساب خرید برق شرکتهای توزیع واریز خواهد شد و خوشبختانه شاهد رونق و افزایش حجم معاملات در بورس انرژی هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی
  • بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • ۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد