Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@07:37:59 GMT

جزئیات آمارهای رشد تولیدات صنعتی و معدنی در یکسال اخیر

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۸۸۸۶

جزئیات آمارهای رشد تولیدات صنعتی و معدنی در یکسال اخیر

سرقینی گفت: در سال ۹۱ حدود ۶/۵ میلیون تن واردات فولاد به کشور انجام می‌شد که سه میلیون تن آن فولاد خام بود و فقط ۱/۵ میلیون تن صادرات داشتیم، یعنی بیلان تجاری کشور در حوزه فولاد منفی پنج میلیون تن بود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، جعفر سرقینی امروز (سه‌شنبه) ‌در آیین افتتاح طرح‌های هفته دولت که با حضور رئیس‌جمهوری به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، افزود:‌ در سال ۹۴ و در دولت «تدبیر و امید» برای نخستین بار به دستور رئیس‌جمهوری جدولی به تصویب هیات وزیران رسید و وزارت صنعت مکلف به حفظ ذخایر استراتژیک بر مبنای آن جدول و ارتقای امنیت غذایی کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مسوولان وزارت صنعت در همه دوره‌ها حفظ ذخایر استراتژیک برابر جدول اعلامی بود، جدولی که در سال ۹۷ مجدد با مصوبه هیات وزیران بهبود یافت.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فراوانی انواع کالاها در کشور خاطرنشان‌کرد: این حرکت تداوم خواهد داشت و همه کالاها به فراوانی در بازار عرضه خواهد شد.

وی با اشاره به ۱۷ تذکر رهبر معظم انقلاب در ملاقات ویدئوکنفرانسی با اعضای هیات دولت، یادآورشد: ۱۲ مورد از این تذکرات به طور مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت بود و در بسیاری موارد به‌ویژه خام فروشی که مورد تاکید معظم له بوده، اقدامات مقتضی انجام شده است.

سرقینی، به طور نمونه به فولاد اشاره کرد و گفت: علت اینکه امروز به آمار صادرات ۱۲ میلیون تنی این محصول رسیده‌ایم، استفاده از ذخایر داخلی است، این در حالی است که در پنج سال منتهی به سال ۹۲ سالیانه به‌طور متوسط ۲۲ میلیون تن صادرات سنگ‌آهن به صورت خام داشتیم، اما این آمار در سال گذشته به سه میلیون تن کاهش یافت و امسال نصف خواهد شد.

افزایش تاب‌آوری اقتصادی

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان‌کرد: با افزایش ظرفیت‌ها که به اندازه ۳۷ درصد در آلومینیوم، ۴۲ درصد در داروی انسانی، ۵۴ درصد در لاستیک خودرو، ۷۰ درصد در فولاد خام، ۸۳ درصد در محصولات فولادی، ۹۷ درصد در کاتد مس، ۹۸ درصد در انواع نخ و ۳۶ درصد در محصولات پتروشیمی اتفاق افتاده، تاب‌آوری اقتصادی کشور افزایش یافته است.

تحقق اقتصاد بدون نفت

وی تاکیدکرد: ‌امروز دولت توانسته کشور را با اقتصاد بدون نفت اداره کند، به طوری که در سایه همین توسعه‌ها پارسال ۴۱/۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شد.

سرقینی ابراز امیدواری کرد: در صورت تداوم این روند و با سرمایه‌گذاری‌های دیگری که تا پایان دولت انجام خواهد شد، جریان توسعه کامل شده و به اقتصاد بدون نفت دست یابیم.

وی در ادامه به برخی رکوردهای دیگر به دست آمده در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: در چهار ماهه امسال در هم‌سنجی با سال ۹۲، رشد ۸۰ درصدی در فولاد، ۵۷ درصدی در مس، ۴۲ درصدی در داروی انسانی، ۳۴ درصدی محصولات فولادی، ۲۷ درصدی پتروشیمی، ۲۴ درصدی لاستیک خودرو و ۲۳ درصدی شمش آلومینیوم محقق شد.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه‌داد: در سال ۹۱ حدود ۶/۵ میلیون تن واردات فولاد به کشور انجام می‌شد که سه میلیون تن آن فولاد خام بود و فقط ۱/۵ میلیون تن صادرات داشتیم، یعنی بیلان تجاری کشور در حوزه فولاد منفی پنج میلیون تن بود.

وی اضافه‌کرد:‌ امروز و در پایان سال ۹۸ صادرات فولاد کشور به رقمی افزون بر ۱۲ میلیون تن رسیده و واردات آن به چند صد هزار تن آن هم برای فولادهای خاص به ویژه فولاد آلیاژی یزد محدود شده که در آن نیز بی‌نیاز خواهیم شد.

انتهای/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: صادرات کالا وزارت صمت سرقینی معدن و تجارت ۵ میلیون تن وزارت صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۸۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا

سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران ، همزمان با دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا اظهار داشت : قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور ، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است و ایران می تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی ، تکنولوژی و مکانیزاسیون  در تولید محصولات کشاورزی ، سرمایه گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن ، سد ، راه سازی و پروژه های عمرانی ، اورهال کردن پالایشگاه ها ، استخراج گاز ، بازار مصرف مناسب مواد غذایی ، و محصولات صنعتی ، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی  همراه با توانمندی کشورمان در  صادرات خدمات فنی و مهندسی  در این قاره فرصت ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توامان کشورمان و کشورهای آفریقایی حضور پیدا کند .

وی افزود در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق ، غرب ، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره ،  مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم  بودند .

وی افزود:  با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته  ، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر ، مصر ، لیبی، تونس، جیبوتی  و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم .

لطیفی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا گفت: در سال ۱۴۰۲ ، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار ، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار ، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار ، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم به این قاره  بودند .

وی افزود : ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی ،  شامل کود اوره ، قیر ، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن  ۳۷ درصد صادرات کشورمان را  محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است ، مواد غذایی ، مصالح ساختمانی ، انواع فرش و کف پوش ، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی ، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی ، قطعات خودرو ، لاستیک ، مواد معدنی ، لوازم الکتریکی، لوستر ، مبلمان  و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند‌.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از قاره سیاه گفت: ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که  آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار ، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار ، غنا ۱۲ میلیون دلار ، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار ، کنیا ۹.۵ میلیون دلار ، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار ، هفت کشور نخست فروش  کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

وی افزود : ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی  مانند چای، ذرت، قهوه، توتون ، حبوبات ، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز ، سنگ و خاک روی ، کنسانتره گروم ، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس ، انواع تسمه ، ماشین آلات ، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند .

لطیفی در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا گفت: عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی ، نبود یا کمبود  حمل نقل ارزان ، مستمر و فراگیر و موانع جابجایی مستقیم ارز و  پول ، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • گردشگران جشنواره «گیلاس کن»رشد ۵۰ درصدی داشته است