Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@03:49:45 GMT

فوت 5 مادر باردار بر اثر کرونا در اصفهان

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۹۹۰۹۱

فوت 5 مادر باردار بر اثر کرونا در اصفهان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: وضعیت بیمارستان‌های ما نیز در حالت خوبی قرار ندارد؛ چراکه بسیاری از کادر درمان نیز به بیماری مبتلا شده‌اند و متأسفانه ۵ مادر باردار براثر ابتلا به کرونا جان خود را ازدست‌داده‌اند که چهار نفر از آن‌ها برای خمینی‌شهر بوده‌اند که این موضوع می‌تواند شاکله‌ی یک زندگی را متلاشی کند و فرزندانی که بدون مادربزرگ می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس، طاهره چنگیز بعد از ظهر امروز در جلسه ستاد مقابله با کرونا شهرستان خمینی‌شهر اظهار داشت: مشکل ما و ابعاد این مسأله که ناشی شده از بیماری کرونا است مشخص و واضح است؛ این‌که بیماری کرونا درمان اختصاصی ندارد را می‌دانیم و حداقل این موضوع را نیز می‌دانیم که این بیماری چگونه ایجاد می‌شود و چگونه می‌توان از آن جلوگیری کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: تصور کنید جنگی رخ ‌داده و ما میدانیم که دشمن از چه راهی وارد می‌شود اگر وارد شد ما سلاح اختصاصی برای نابودی او نداریم عقل حکم می‌کند در این نبرد راه‌های نفوذ را مسدود کرد؛ امروز نیز باید از شیوع بیماری کرونا پیشگیری شود.

وی با اشاره به آمار شیوع بیماری در استان گفت: راه‌حل مقابله با ویروس کوید ۱۹ بسیار ساده است و آن رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌صورت همگانی است که این موضوع به تجربه اثبات‌شده است که سختگیری در مراعات نکات بهداشتی آمار بیماران و تلفات ما را کاهش داده است.

چنگیز یادآور شد: مسؤولین شهرستان و کسانی که اعتبار و آبرویی بین مردم‌دارند همه تلاش خود را مصروف به مطلع کردن مردم از خطر بیماری و خواست رعایت بیش ‌از پیش نکات بهداشتی است و راه‌های نفوذ این بیماری به خمینی‌شهر را مسدود کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: امروز همه باید در کنار هم بایستیم؛ شهرستان خمینی‌شهر متراکم‌ترین شهرستان در کشور ازنظر جمعیتی است که در این شهر باید دقت‌ها و حساسیت‌ها بیشتر باشد.

وی ادامه داد: امیدوارم عزم جدی برای نابودی بیماری در خمینی‌شهر به وجود بیاید و اقداماتی هماهنگ در این خصوص انجام گیرد و هر اجتماعی انجام شود درواقع از ویروس کرونا دعوت کرده‌ایم.

چنگیز یادآور شد: عزیزانی که علاقه‌مند به مکتب حضرت اباعبدالله الحسین (ع) که در شهرستان خمینی‌شهر کم هم نیستند می‌توانند برای آن ۲۰ درصد دانش‌آموزی که بضاعت خرید تجهیزات الکترونیکی برای دریافت کلاس آنلاین و لوازم‌التحریر را ندارند سرمایه و نذر خود را این‌گونه ادا کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: دین اسلام و ائمه (ع) فرموده‌اند که هیچ عبادتی بالاتر از تفکر نیست و علم بهترین عبادت‌ها است؛ پس با کمک به دانش آموزان نیازمند در جهت رشد سرمایه‌های انسانی و پیشرفت علمی فرزندان این آب‌وخاک قدمی برداریم.

وی گفت: وقتی وضعیت قرمز است باید همه پناه بگیرند الآن وضعیت قرمز و فوق قرمز است هیچ‌گونه تجمعی نباید انجام گیرد؛ روز گذشته در ستاد مقابله با کرونا استان بحث دورکاری کارمندان مطرح شد و ادارات با ۵۰ درصد ظرفیت خود ادامه فعالیت می‌کنند.

چنگیز ادامه داد: وضعیت بیمارستان‌های ما نیز در حالت خوبی قرار ندارد؛ چراکه بسیاری از کادر درمان نیز به بیماری مبتلا شده‌اند و متأسفانه ۵ مادر باردار براثر ابتلا به کرونا جان خود را ازدست‌داده‌اند که چهار نفر از آن‌ها برای خمینی‌شهر بوده‌اند که این موضوع می‌تواند شاکله‌ی یک زندگی را متلاشی کند و فرزندانی که بدون مادربزرگ می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به درازمدت بودن زمان شیوع بیماری در آینده گفت: باید بر روی این موضوع برنامه‌ریزی کنیم و زیرساخت‌ها به ‌ویژه مدارس و مساجد شهرستان و استان را فراهم کنیم.

وی در پایان گفت: شهر خمینی‌شهر الآن مانند مریضی است که بیش از ۴۰ درجه تب دارد و نیازمند استراحت است و باید مراقبت‌ها را در این شهرستان بیشتر کرده و استراحت داده شود؛ ما اطلاعات ویژه‌ای از شهرستان بخصوصی را به مرکز اطلاع نمی‌دهیم و همه آمارها تجمیع و ارسال می‌شود و اگر ما اشکالی داریم باید درصدد رفع مشکل باشیم.

علیرضا بصیری نیز در این جلسه اظهار داشت: باید توجه داشت که با اینکه ظرفیت برخی از بیمارستان‌های خمینی‌شهر و اصفهان تکمیل‌شده است؛ اما پذیرش و بستری بیماران کرونایی انجام می‌پذیرد حتی اگر این بستری در شهرستان‌های مجاور انجام شود.

فرماندار خمینی‌شهر ادامه داد: برگزاری مراسمات ترحیم در محل مساجد و آرامستان ها ممنوع است؛ اما نماز جماعت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود و مرا سمات عزاداری نیز در فضای باز و رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌گیرد و با موارد متخلف برخورد قانونی می‌شود.

وی با اشاره به نظارت‌های دقیق بر رعایت پروتکل‌ها در جامعه افزود: در تفرجگاه‌ها نیز باید از اجتماع افراد جلوگیری شود اصناف نیز باید بیشتر از قبل نکات بهداشتی را رعایت کنند طی دو هفته اخیر باید بیش‌ازپیش اقداماتی برای پیشگیری از شیوع کرونا انجام پذیرد.

بصیری در ادامه گفت: ما برای این‌که مردم شهرستان درگیر بیماری نشوند تلاش می‌کنیم و بنابراین از اجتماعات جلوگیری می‌شود و در ایام اربعین نیز هیچ‌گونه دسته بری و پیاده‌روی نخواهیم داشت.

فرماندار خمینی‌شهر با اشاره به آگاه کردن مردم شهرستان از آمارهای موجود گفت: باید آمارهای موجود در اختیار مسؤولان هیأت‌ها نیز گذاشته شود و آن‌ها نسبت به خطر بیماری و اجتماعات پرخطر توسط مدیران اداره بهداشت شهرستان اطلاع‌رسانی شود.

وی در پایان گفت: ادارات شهرستان نیز با ۵۰ درصد ظرفیت کارمندان تا روز ۲۰ شهریور ادامه فعالیت می‌دهند.

لینک کوتاه: asriran.com/0038dy

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا اصفهان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رعایت پروتکل ها خمینی شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • ۲۳ ایده به مرحله نهایی جشنواره «ایده‌شو» دانش‌آموزی راه یافت
  • ۲۰۰ درخت پسته به کمیته امداد امام خمینی خلیل آباد اهدا شد
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • نجات ۴۳ هزار زن باردار در مناطق درگیر سیل بلوچستان
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • فیلم| وداع مادر شهید «جلال اعتماد» با فرزند شهیدش