Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در واکنش به انتقادات صورت گرفته نسبت به دستورالعمل صید ترال مدعی شد تدوین این دستورالعمل به منظور بهره‌مندی ضابطه‌مند و پایدار از ذخایر آبزیان دریا بوده تا دست متخلفان و زیاده‌خوران را از ذخایر ارزشمند کشور کوتاه کند.

خبرگزاری میزان- در پی انتشار گزارشی تحت عنوان تدوین دستورالعمل برای به توبره کشیدن زیستمندان آبهای جنوب، روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست جوابیه‌ای صادر کرد که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



باتوجه به تخلفات مشهود برخی شناورهای صید ترال در آب‌های جنوب کشور در سال‌های اخیر که علی رغم نارضایتی جوامع بومی و صیادان محلی محلی باعث تهدید جدی به محیط زیست و کاهش ذخایر آبزیان شیلاتی و غیرشیلاتی و همچنین تخریب زیستگاه‌های بستر در آب‌های سرزمینی کشور شده، موضوع در دستور کار مسئولان و نهادهای نظارتی و حاکمیتی قرار گرفت تا با حساسیت بیشتر بررسی و متخلفین به جزای فعالیت‌های غیرمجازی و غیرمسئولانه خود برسند.

لازم به توضیح است که از سویی برداشت برخی از گونه‌های آبزیان به ناچار باید توسط ابزار صید ترال میان آبی و کف صورت گیرد که از جمله آن می‌توان به سید میگو، فانوس ماهیان، یال اسبی و .... اشاره کرد و از سویی دیگر اگر این ابزار صید در مکان و زمان مورد نظر متخصصین استفاده نشود فجایعی به بار خواهد آورد که احیا آن‌ها مستلزم صرف هزینه و انرژی زیادی خواهد بود.

لذا در نشست ارگان‌های مسئول به منظور مدیریت کاستی‌ها و معضلات پیش آمده و شفافیت در بهر‌ه‌برداری مقرر شد دستورالعمل مشخصی با همکاری سه ارگان تخصصی سازمان حافظت محیط زیست، سازمان شیلات ایران و موسسه تحقیقات شیلات ایران تدوین شود.

پس از جلسات متعدد کارشناسی پیش‌نویس آن تهیه و در اختیار مراجع ذیربط برای نهایی شدن قرار گرفت. در این دستورالعمل باتوجه به حساسیت‌های ویژه اکوسیستمی در خلیج‌فارس و همین‌طور اثرات نامطلوب تغییرات اقلیم بر تنوع زیستی و آثار و تبعات اجتماعی ناشی از بیکاری جوامع محلی تنها صید سنتی میگو در سه استان ساحلی خلیج فارس ( خوزستان، بوشهر و هرمزگان) در دو بازه 30 تا 45 روزه ( صید تابستانه و صید پاییزه) تأکید و دریای عمان انجام صید ترال میانی در محدوده‌های مکانی مشخص خارج از آب‌های ساحلی 12 مایلی پیش‌بینی شده است.

لذا تدوین دستورالعمل به منظور بهره‌مندی ضابطه‌مند و پایدار از ذخایر آبزیان دریا بوده تا دست متخلفان و زیاده‌خوران را از ذخایر ارزشمند کشور کوتاه نماید.

در دستورالعمل مذکور در چارچوب قوانین فعلی کشور موضوعات کنترل و نظارتی پیش‌بینی شده و بر اقدامات آموزشی و ترویجی در این راستا نیز تأکید شده است. هرچند سازمان حافظت محیط زیست با امکانات محدود و کمبود نیرو برای فعالیت‌های گشت و کنترل و همچنین خلأ‌های قانونی و عدم اختیارات در حوزه نظارتی در این بخش مواجه است با این حال از تمام توان خود در استان‌های ساحلی برای رصد و جلوگیری از تخلفات با هماهنگی قوه قضاییه استفاده کرده و همچنین با برگزاری و همکاری در نشست‌های تخصصی سعی در حفظ و حراست ذخایر و اکوسیستم‌های کشور را دارد.

با این اوصاف در دستورالعمل‌ فوق الذکر پیش‌بینی شده تا سازمان برنامه و بودجه کشور برای تقویت پایش و تجهیز یگان‌های حفاظتی در این زمینه ردیف اعتباری خاص سالیانه‌ای تخصیص دهد و با مکاتبات با قوه مقننه تلاش می‌شود تا با اصلاح قانون به منظور اختیارات سازمان حفاظت محیط زیست برای نظارت بر فعالیت‌های صید و صیادی اقدام و همچنین ردیف‌های اعتباری مناسب در بودجه سازمان متبوع به منظور حفظ و صیانت از محیط زیست دریایی کشور تخصیص یابد.

انتهای پیام/

برچسب ها: صید ترال ماهیگیری حیات وحش

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: صید ترال ماهیگیری حیات وحش محیط زیست صید ترال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۰۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی

زندگی روزمره‌ی ما چنان با استفاده از کیسه‌های پلاستیکی پیوند خورده است که نمی‌توانیم روزی را بدون وجود آن‌ها تصور کنیم؛ غافل از اینکه این الگوی مصرف تبعات جبران ناپذیری را به همراه دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری: ورود مبحث آلودگی پلاستیکی زمانی وارد مبحث عمومی شد که در سال ۱۹۹۷یک لکه بزرگ پلاستیکی در اقیانوس دیده شد.

اما پنج سال به طول انجامید تا اولین کشور در جهان استفاده از پلاستیک را ممنوع کند. این بنگلادش بود که اولین ممنوعیت پلاستیک یکبار مصرف را در سال ۲۰۰۲ اعمال کرد و دلیل آن هم این بود که یکی از عوامل رایج سیل و سیلاب در این کشور مسدود شدن کانال‌های خروجی فاضلاب توسط پلاستیک‌ها است.

در آفریقای جنوبی نیز قانونی تصویب شد که استفاده از کیسه‌های پلاستیکی را محدود کرد. همچنین چندین کشور اروپایی با در نظر گرفتن تأثیر منفی کیسه‌های پلاستیکی بر محیط زیست و تولید محصولات کشاورزی، راهکار‌هایی برای کاهش این آسیب‌ها ارائه دادند. دولت ژاپن برای کاهش تولید و مصرف کیسه‌های پلاستیکی هزینه‌ی آن‌ها را به صورت کامل از مردم دریافت می‌کند.

ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی نسبت به ممنوعیت تولید آن روش کاربردی‌تری است. حتی اگر دولت‌ها برای استفاده از پلاستیک مالیات هم دریافت کنند نمی‌توانند مصرف آن را به صفر برسانند و آسیب‌هایی که به اکوسیستم وارد می‌شود همچنان ادامه خواهد داشت.

بر اساس آمار وبگاه the world count، امسال چیزی در حدود پنج تریلیون کیسه پلاستیکی مصرف خواهد شد. این حجم می‌تواند دو برابر مساحت کشور فرانسه را بپوشاند. در حالی که اکثر این کیسه‌های پلاستیکی خیلی ساده دور ریخته می‌شوند و تنها یک درصد آن‌ها بازیافت می‌شوند.

تقریباً به طور متوسط هر کیسه پلاستیکی در حدود ۱۲ دقیقه مورد استفاده قرار می‌گیرد درحالی‌که برای تجزیه آن چیزی در حدود ۱۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نیاز است. در مجموع سالانه ۱۰۰ میلیون تن پلاستیک استفاده می‌کنیم. حدود ۱۰ درصد از این پلاستیک به اقیانوس‌ها ختم می‌شود که معادل ۳۰۰ میلیون عدد کیسه پلاستیکی است. آبزیان هم کیسه‌های پلاستیکی رها شده در دریا را به جای غذا می‌خورند و این کار به انسداد دستگاه گوارش، خفگی، پارگی دستگاه گوارش، عفونت، کاهش تولید مثل و در نهایت مرگ آن‌ها می‌شود.

در تحقیقات متعددی که انجام شده مشخص شده است که مواد تشکیل دهنده‌ی کیسه‌های پلاستیک ممکن است باعث ایجاد سرطان در بدن موجودات زنده شود. این کیسه‌ها در حجم زیاد در مکان‌های دفن زباله وجود دارند، هکتار‌ها زمین را اشغال کرده‌اند و از خود گاز‌های خطرناک متان و دی‌اکسید کربن منتشر می‌کنند. همچنین شیرآبه‌های بسیار سمی‌ای از محل دفن زباله جاری می‌شود که می‌تواند خاک و آب را مسموم کند.

در حال حاضر ۹۴ کشور ممنوعیت‌هایی را برای استفاده از کیسه پلاستیکی اعلام کرده‌اند و برخی کشور‌ها نیز در ازای ارایه کیسه پلاستیکی مبالغی را دریافت می‌کنند.

رتبه ایران در استفاده از کیسه‌های پلاستیکی بالاتر از حد متوسط جهانی است و سالانه بیش از نیم میلیون تن کیسه پلاستیکی در کشور تولید می‌شود. اما متاسفانه نه تنها تدبیری برای فرهنگسازی و جلوگیری از مصرف بی رویه پلاستیک در کشور اتخاذ نشده است، بلکه روز به روز تبلیغات در این حوزه نیز گسترش پیدا می کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

تبلیغ مستقیم تولید کیسه پلاستیک به واسطه دریافت حق تبلیغ

مهدی اسماعیلی، استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ زهر عرب زاده پیرامون تبلیغات غیرکارشناسی استفاده از کیسه پلاستیک در رسانه ملی و فروشگاه‌ها اظهار داشت: چالش خای مرتبط با پلاستیک‌ها و مشتقات نفتی در چرخه‌ای که بعد از استفاده از آن‌ها در طبیعت رخ می‌دهد باید جستجو شود.

وی افزود: در رابطه با پلاستیک‌ها محصولات جانبی که در فرآیند تخریب شدنشان تولید می‌شود که شامل میکرو و نانو پلاستیک‌ها است منجر به آلودگی منابع خاکی و آبی می‌شوند. همچنین این ذرات به واسطه ابعادشان می‌توانند تحت تاثیر وقوع ریزگردها، خودشان به عنوان بخش جدیدی از ریزگرد‌ها سلامتی انسان را تحت تاثیر قرار دهند.

اسماعیلی تصریح کرد: چیزی که خیلی مهم است، اثرات طولانی مدتی است که این‌ها بر جامعه انسانی و سلامت انسان‌ها برجای می‌گذارند.

وی افزود: از جمله اثرات استفاده از پلاستیک‌ها می‌توان به ایجاد اختلال در غدد درون ریز و ایجاد مشکلات جدی در سلامت انسان‌ها اشاره کرد.

وی در رابطه با تبلیغات ترویجی پلاستیک اذعان داشت: صدا و سیما به عنوان یکی از مراجع اصلی فرهنگ ساز در کشور از پتانسیل بالایی برای فرهنگ سازی برخوردار است. اما متاسفانه تبلیغات مختلفی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم استفاده از کیسه‌های پلاستیکی را ترویج می‌کند، صرفا به واسطه دریافت حق تبلیغ هرروز در رسانه ملی بیشتر می‌شود.

وی در ادامه گفت: حتی برخی از این تبلیغات وجود دارد که مستقیما تولید کیسه‌های پلاستیکی را به عنوان یک کارآفرینی ترویج می‌کند.

این استاد دانشگاه در ادامه بیان داشت: چیزی که در رسانه ملی یک مقدار مغفول مانده، این است که در رابطه با کیسه‌های پلاستیکی تخریب پذیر و سایر کیسه‌ها، به صورت تصنعی در آگاهی مخاطب نقش آفرینی می‌کنند. اما این موضوع را که تخریب پذیر بودن کیسه‌ها به معنای عدم ایجاد مشکلات محیط زیستی نیست را توضیح نمی‌دهند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای